Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no własnie ja też nie jem..ale ledwo dochodze do przychodni
a teraz tym bardziej bo mam głoda jak byk...pewnie sie jutro odważe i wybiore i zrobie te badanka bo juz powinnam miec m-c temu i zwlekam
-
Vel wrote:Gosiak masz juz na tyle stara ciaze, ze chyba poznasz plec tymbardziej że to Invicta:)
aczkolwiek jak mowisz, ja do Doeringa rowniez sie wybiore na poczatku wrzesnia jak mi nic nie powiedza bo zwariuje!! -
Vel wrote:GOSIAK DZISIAJ???
ale super ! daj znac co i jak i ile zaplacilas !
ja chyba tez odrazu pojde
Ja wezmę to 4d z płytką i zdjęciem, więc zapłacę 260zł. Tak zdecydowaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:17
cath lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:słuchajcie, na macierzyńskim przy umowie o prace dostaje się tyle ile jest na umowie?? czy tyle ile były skałdki na zus? Kompletnie się w tym nie orientuję (jeszcze nie zaczęłam sie interesować)
80% wynagrodzenia netto przez rok albo 100% przez pol roku i 60% przez drugie pol roku (jak Ci wygodniej, wychodzi na to samo)
-
Rudasek wrote:Dziewczyny ktora robiła :
- hbs antygen
-przeciwciała anty HCV
- toksoplazmoze IgG
-różyczke IgG
- Hiv ag/ab Combo
- UDRL
bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeśći chyba lekkie śniadanie nie ma wpływu na te badania tak mi sie wydaje ale reki sobie obciąć nie dam :*
Ja sie na moja świadkową obrazilam jak zażartowała ze mi striptizera zamówi. To byl jedyny mój warunek żadnego obleśnego gołego faceta wywijającego mi jajkami przed twarzą!!!jedynie mój mąż moze to robic hahahah
Mam kolegę który mial epizod i mówi ze więcej tego nie zrobia co ciekawsze jest rudy i niski. Fajnie zbudowany ale co z tego
Zawsze na imprezach mam z niego niezłą polewkęzabawny gość
ale zagadki z wesela nigdy nie zapomnę gdy zadal to pytanie mojego męża kuzyn wlasnie rudemu
"czego nie ma rudy na imprezie?" Odp. Zaproszenia
potem jeszcze wymyślali ze nie ma kolegów itp
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Sylwia na L4 ciązowym dostaje 100% tego co na umowie, a na macierzyńskim dostajesz 80% tego co na umowie masz
a jeśli chodzi o zatrudnianie sie w ciązy to jest teraz plaga..też znam dziewczyne co po znajomosci sie zatrudniła, juz widać było brzuch..pochodziła 1 mc i poszła na L4....z jednej strony oki-rozumiem takich ludzi-kazdy grosz sie przyda...z drugiej nie do konca to uczciwe choć....czy nasze Państwo jest uczciwe wobec nas....Nie! no i sprawa jest jasna!
Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to Onhihihi
No wlasnie nasze panstwo nie jest uczciwe, ja zostalam bez pracy w 9tc bo wymyslili jakis durny przepis ze dopiero musza ze mna przedluzyc umowe w 12tc
i skad ja mam wziac pieniadze na utrzymanie dziecka skoro uczciwie nie moge pojsc do pracy chociaz bardzo bym chciala bo nikt mnie na umowe o prace nie zatrudni a macierzynski mi sie nie nalezy ?
to jest chory kraj, gdybym mogla inaczej to zrobilabym to i pracowala nawet do konca ciazy
Gosiak, słoneczna 85, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
zgadzam sie z Toba Vel absolutnie! złodziejstwo i oszustwo jest w naszym kraju...
wystarczy popatrzec na Anglie, Irlandie itd jakie maja bonusy i przywileje jak rodza kobiety dzieci! kilka par z mojego otoczenia bedac w ciazy na szybcika szukało tam pracy i wyjezdzało własnie dla tych przywilejów, kilka z nich jest do tej pory i nie zjezdzaja bo tu nie ma do czego!!
a u nas chca dzieci bo nie ma kto na emeryture zarabiać ale nic nie robia zeby rodziny chcialy mieć dzieci...masakra!
Gosiak, słoneczna 85, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Aha i jeszcze moja ginka mi powiedziała, żebym zaczęła brać duże ilości D3, bo słońce się skończyło i żeby albo wybrać preparat witaminowy z 1500 jednostek d3 albo brać ladeevit dalej, ale osobno przyjmować wit. d3
Gosiak ja przyjmuje osobno 5000 jednostek dziennie witaminy D !
poczytaj sobie o witaminie D i zapotrzebowaniu organizmu na nia!
lekarze są niedoinformowani i tysiac jednostek dziennie to zdecydowanie za malo! sa na ten temat badania, ze ilosc 1000 jednostek dziennie to jest smiech na sali! i że aby przedawkowac witamine D to trzeba by bylo brac 20 000 jednostek dziennie a optymalnie dla doroslej osoby jest okolo 4500 jednostek dziennie
ja biore 5 000 plus ladee vit (polecam allegro bo witamina D jest bardzo droga! ja kupilam na allegro 360 malych kapsulek 5000 jenostek w okazyjnej cenie 40 kilku zlotych, bo normalnie okolo 120 i tylko 1000 jednostkowych jest w aptekach po takiej cenie)
wyczytalam, ze jak lekarz kaze nam zazywac 1000 jednostek to nalezy go odrazu zmienic
to jedna ze stron
http://kefir2010.wordpress.com/2014/02/04/prawda-o-witaminie-d3-ukrywaja-te-wiedze-zebys-chorowal/
ale jest tego wiecej...
ja tez nie chcialam w to uwierzyc bo mi endokrynolog kazala brac tylko ladeevit chociaz z badan wyraznie wynikalo ze mam lekki niedobor witaminy D ! i na forum mi zaczeli o tym pisac i zaczelam czytac i postanowilam kupic ta duza dawke i brac, bo zaszkodzic to nie moze a moze pomoc, ide na badania za tydzien i sie okaze ile mi wyszlo witaminy D i czy taka suplementacja jest odpowiednia -
Rudasek wrote:Dziewczyny ktora robiła :
- hbs antygen
-przeciwciała anty HCV
- toksoplazmoze IgG
-różyczke IgG
- Hiv ag/ab Combo
- UDRL
bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeść
ja to robilam wszystko i na czczo trzeba chyba tylko glukoze i tsh, a ta cala reszte nie
-
Angelcia wdziałam kiedyś w restauracji kobietę, która karmiła dziecko i miała coś w rodzaju chusty zakładanej na swoją szyje, przykrywała nią dziecko i nic nie było widać. Dodam, że ta chusta wyglądała designersko:)
Rudasek ja robiłam te badania, ale równocześnie z morfologią więc byłam na czczo, na pewno przy hcv i hiv nie trzeba być na czczo, tyle wiem. -
nick nieaktualny
-
Januszkowa wrote:Angelcia wdziałam kiedyś w restauracji kobietę, która karmiła dziecko i miała coś w rodzaju chusty zakładanej na swoją szyje, przykrywała nią dziecko i nic nie było widać. Dodam, że ta chusta wyglądała designersko:)
Rudasek ja robiłam te badania, ale równocześnie z morfologią więc byłam na czczo, na pewno przy hcv i hiv nie trzeba być na czczo, tyle wiem.
Są te chusty na allegro..mam ochote je zakupićbo wyglada superowo- jak apaszka a w dodatku ma własnie ta funkce ze mozna dziecko okryć przy karmieniu
podsyłam link
http://allegro.pl/szal-chusta-do-karmienia-piersia-dla-mamy-l-xl-i4528889565.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:44
Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
tu z drugiej strony http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/D_noweinfo.htm :
ale jak mowie stron jest tysiace mowiacych o tym
Test krwi jest JEDYNYM wiarygodnym sposobem określenia potrzeb Twoich i Twojej rodziny
Przed rozpoczęciem suplementacji należy sprawdzić poziom witaminy D i potem robić to w regularnych odstępach czasu. W ten sposób będzie wiadomo kiedy został osiągnięty poziom optymalny. Ilość witaminy D (czy to ze słońca, czy w postaci suplementów) potrzebna do osiągnięcia tego poziomu jest inna dla każdej osoby.
Żeby uzyskać właściwy poziom, większość dorosłych potrzebuje około PIĘĆ TYSIĘCY jednostek dziennie. Większość ludzi zażywa do 1 000 IU z przekonaniem, że są to wysokie dawki. Nie oszukuj się, będąc dorosłym potrzebujesz znacznie wyższych.
Należy jednak zauważyć, że około 10 procent ludzi potrzebuje znacznie ponad 5 000 jednostek. Niektórzy nawet 30 000 jednostek, żeby osiągnąć terapeutyczny poziom witaminy D w krwi.
W oparciu o najnowsze badania obecne zalecenia to 70 IU witaminy D na ok 1 kg wagi ciała.
Tak więc zalecana dawka dla dziecka ważącego 18 kg powinna wynosić 1 400 IU dziennie, a dla dorosłego ważącego 77 kg 6 000 IU.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chusty super
i fajnie wygladaja jako apaszka
ja też sobie zamówie
bede miec na jesien/zime a pozniej do karmienia
co do szkoły rodzenia to ja oczywiscie ide, to pierwsze dziecko- nie wiem nic, co i jak
u nas jest bezpłatna i jeszcze daja fajne gadzety
kolezanki bardzo ja polecały dlatego ja sie zapisuję
właśnie dzwonie ale nie odbieraja..choć mam jeszcze czas bo zalecaja od 24 tygwiec jeszcze chwilka