X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja też nie jem..ale ledwo dochodze do przychodni :(:( a teraz tym bardziej bo mam głoda jak byk...pewnie sie jutro odważe i wybiore i zrobie te badanka bo juz powinnam miec m-c temu i zwlekam :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak masz juz na tyle stara ciaze, ze chyba poznasz plec tymbardziej że to Invicta:)

aczkolwiek jak mowisz, ja do Doeringa rowniez sie wybiore na poczatku wrzesnia jak mi nic nie powiedza bo zwariuje!! :)
    Ja dzisiaj byłam w Luxmedzie, tam mam ginkę prowadzącą. Do Invicty idę 17.09, ale nastawiłam się, że dziś będziemy już wiedzieć co i jak, więc idę do Doeringa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robilam lewatywe psu i nawet nie rzygnelam:)

{dumna } :)

trzymajcie sie na wizytach-

Gosiak, cath, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    GOSIAK DZISIAJ??? :O

ale super ! daj znac co i jak i ile zaplacilas !

ja chyba tez odrazu pojde :D
    Tak, dzisiaj, także terminy są u niego dostępne z dnia na dzień.
    Ja wezmę to 4d z płytką i zdjęciem, więc zapłacę 260zł. Tak zdecydowaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:17

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sobie myśle o co kaman z tym DOeringiem a to lekarz...hahahhaha :):)

Gosiak, słoneczna 85, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    słuchajcie, na macierzyńskim przy umowie o prace dostaje się tyle ile jest na umowie?? czy tyle ile były skałdki na zus? Kompletnie się w tym nie orientuję (jeszcze nie zaczęłam sie interesować)

80% wynagrodzenia netto przez rok albo 100% przez pol roku i 60% przez drugie pol roku (jak Ci wygodniej, wychodzi na to samo)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny ktora robiła :
    - hbs antygen
    -przeciwciała anty HCV
    - toksoplazmoze IgG
    -różyczke IgG
    - Hiv ag/ab Combo
    - UDRL

bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeść:):)
    Ja robiłam :D i chyba lekkie śniadanie nie ma wpływu na te badania tak mi sie wydaje ale reki sobie obciąć nie dam :*

Ja sie na moja świadkową obrazilam jak zażartowała ze mi striptizera zamówi. To byl jedyny mój warunek żadnego obleśnego gołego faceta wywijającego mi jajkami przed twarzą!!! :D jedynie mój mąż moze to robic hahahah :D
    Mam kolegę który mial epizod i mówi ze więcej tego nie zrobi :D a co ciekawsze jest rudy i niski. Fajnie zbudowany ale co z tego :D
    Zawsze na imprezach mam z niego niezłą polewkę :) zabawny gość :D ale zagadki z wesela nigdy nie zapomnę gdy zadal to pytanie mojego męża kuzyn wlasnie rudemu :D "czego nie ma rudy na imprezie?" Odp. Zaproszenia :D potem jeszcze wymyślali ze nie ma kolegów itp :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Sylwia na L4 ciązowym dostaje 100% tego co na umowie, a na macierzyńskim dostajesz 80% tego co na umowie masz :)

a jeśli chodzi o zatrudnianie sie w ciązy to jest teraz plaga..też znam dziewczyne co po znajomosci sie zatrudniła, juz widać było brzuch..pochodziła 1 mc i poszła na L4....z jednej strony oki-rozumiem takich ludzi-kazdy grosz sie przyda...z drugiej nie do konca to uczciwe choć....czy nasze Państwo jest uczciwe wobec nas....Nie! no i sprawa jest jasna! :)

Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to On :) hihihi :)

No wlasnie nasze panstwo nie jest uczciwe, ja zostalam bez pracy w 9tc bo wymyslili jakis durny przepis ze dopiero musza ze mna przedluzyc umowe w 12tc

i skad ja mam wziac pieniadze na utrzymanie dziecka skoro uczciwie nie moge pojsc do pracy chociaz bardzo bym chciala bo nikt mnie na umowe o prace nie zatrudni a macierzynski mi sie nie nalezy ?

to jest chory kraj, gdybym mogla inaczej to zrobilabym to i pracowala nawet do konca ciazy

Gosiak, słoneczna 85, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Toba Vel absolutnie! złodziejstwo i oszustwo jest w naszym kraju...
    wystarczy popatrzec na Anglie, Irlandie itd jakie maja bonusy i przywileje jak rodza kobiety dzieci! kilka par z mojego otoczenia bedac w ciazy na szybcika szukało tam pracy i wyjezdzało własnie dla tych przywilejów, kilka z nich jest do tej pory i nie zjezdzaja bo tu nie ma do czego!!

a u nas chca dzieci bo nie ma kto na emeryture zarabiać ale nic nie robia zeby rodziny chcialy mieć dzieci...masakra!

Gosiak, słoneczna 85, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    sobie myśle o co kaman z tym DOeringiem a to lekarz...hahahhaha :):)

najpierw pomyslalam ze to imie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aha i jeszcze moja ginka mi powiedziała, żebym zaczęła brać duże ilości D3, bo słońce się skończyło i żeby albo wybrać preparat witaminowy z 1500 jednostek d3 albo brać ladeevit dalej, ale osobno przyjmować wit. d3

Gosiak ja przyjmuje osobno 5000 jednostek dziennie witaminy D !

poczytaj sobie o witaminie D i zapotrzebowaniu organizmu na nia!
    lekarze są niedoinformowani i tysiac jednostek dziennie to zdecydowanie za malo! sa na ten temat badania, ze ilosc 1000 jednostek dziennie to jest smiech na sali! i że aby przedawkowac witamine D to trzeba by bylo brac 20 000 jednostek dziennie a optymalnie dla doroslej osoby jest okolo 4500 jednostek dziennie

ja biore 5 000 plus ladee vit (polecam allegro bo witamina D jest bardzo droga! ja kupilam na allegro 360 malych kapsulek 5000 jenostek w okazyjnej cenie 40 kilku zlotych, bo normalnie okolo 120 i tylko 1000 jednostkowych jest w aptekach po takiej cenie)

wyczytalam, ze jak lekarz kaze nam zazywac 1000 jednostek to nalezy go odrazu zmienic

to jedna ze stron
    http://kefir2010.wordpress.com/2014/02/04/prawda-o-witaminie-d3-ukrywaja-te-wiedze-zebys-chorowal/

ale jest tego wiecej...

ja tez nie chcialam w to uwierzyc bo mi endokrynolog kazala brac tylko ladeevit chociaz z badan wyraznie wynikalo ze mam lekki niedobor witaminy D ! i na forum mi zaczeli o tym pisac i zaczelam czytac i postanowilam kupic ta duza dawke i brac, bo zaszkodzic to nie moze a moze pomoc, ide na badania za tydzien i sie okaze ile mi wyszlo witaminy D i czy taka suplementacja jest odpowiednia

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny ktora robiła :
    - hbs antygen
    -przeciwciała anty HCV
    - toksoplazmoze IgG
    -różyczke IgG
    - Hiv ag/ab Combo
    - UDRL

bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeść:):)

ja to robilam wszystko i na czczo trzeba chyba tylko glukoze i tsh, a ta cala reszte nie :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Vel, poczytam o tym.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wdziałam kiedyś w restauracji kobietę, która karmiła dziecko i miała coś w rodzaju chusty zakładanej na swoją szyje, przykrywała nią dziecko i nic nie było widać. Dodam, że ta chusta wyglądała designersko:)

Rudasek ja robiłam te badania, ale równocześnie z morfologią więc byłam na czczo, na pewno przy hcv i hiv nie trzeba być na czczo, tyle wiem.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tych badań nie trzeba robić na czczo. Aj pamiętam że toxo, cytomegalię i hiv robiłam po południu w invicie

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Angelcia wdziałam kiedyś w restauracji kobietę, która karmiła dziecko i miała coś w rodzaju chusty zakładanej na swoją szyje, przykrywała nią dziecko i nic nie było widać. Dodam, że ta chusta wyglądała designersko:)

Rudasek ja robiłam te badania, ale równocześnie z morfologią więc byłam na czczo, na pewno przy hcv i hiv nie trzeba być na czczo, tyle wiem.

Są te chusty na allegro..mam ochote je zakupić :) bo wyglada superowo- jak apaszka a w dodatku ma własnie ta funkce ze mozna dziecko okryć przy karmieniu :D
    podsyłam link :)

http://allegro.pl/szal-chusta-do-karmienia-piersia-dla-mamy-l-xl-i4528889565.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:44

Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja uwazam ze lepiej isc na skzole rodzenia i nauczyc sie jak oddychac itd w trakcie porodu ( przeciez tam sie nei rozbierasz) niz przy porodzie dluzej sie meczyc!

pomysl o tym:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu z drugiej strony http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/D_noweinfo.htm :
    ale jak mowie stron jest tysiace mowiacych o tym :)

Test krwi jest JEDYNYM wiarygodnym sposobem określenia potrzeb Twoich i Twojej rodziny

Przed rozpoczęciem suplementacji należy sprawdzić poziom witaminy D i potem robić to w regularnych odstępach czasu. W ten sposób będzie wiadomo kiedy został osiągnięty poziom optymalny. Ilość witaminy D (czy to ze słońca, czy w postaci suplementów) potrzebna do osiągnięcia tego poziomu jest inna dla każdej osoby.

Żeby uzyskać właściwy poziom, większość dorosłych potrzebuje około PIĘĆ TYSIĘCY jednostek dziennie. Większość ludzi zażywa do 1 000 IU z przekonaniem, że są to wysokie dawki. Nie oszukuj się, będąc dorosłym potrzebujesz znacznie wyższych.

Należy jednak zauważyć, że około 10 procent ludzi potrzebuje znacznie ponad 5 000 jednostek. Niektórzy nawet 30 000 jednostek, żeby osiągnąć terapeutyczny poziom witaminy D w krwi.

W oparciu o najnowsze badania obecne zalecenia to 70 IU witaminy D na ok 1 kg wagi ciała.

Tak więc zalecana dawka dla dziecka ważącego 18 kg powinna wynosić 1 400 IU dziennie, a dla dorosłego ważącego 77 kg 6 000 IU.

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te chusty, może sobie taka zamowie..

Co do szkoły rodzenia to jeszcze mam troszkę czasu, zobaczymy jak mój D na to zareaguje, bo jak czytam to u mnie jest szkol w okolicy, a szkol.. Za darmo, płatne, indywidualne..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chusty super :D i fajnie wygladaja jako apaszka :D ja też sobie zamówie :D bede miec na jesien/zime a pozniej do karmienia :D

co do szkoły rodzenia to ja oczywiscie ide, to pierwsze dziecko- nie wiem nic, co i jak :D
    u nas jest bezpłatna i jeszcze daja fajne gadzety :D
    kolezanki bardzo ja polecały dlatego ja sie zapisuję :D
    właśnie dzwonie ale nie odbieraja..choć mam jeszcze czas bo zalecaja od 24 tyg :D wiec jeszcze chwilka :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ