X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też będę miała białe łóżeczko z IKEI :)

Ja wybrałam te z czysto praktycznych powodów. Dzidzia będzie mogła korzystać z tego łóżeczka myślę do 5 lat

bfc380abcf240067med.jpg

Gosiak, truskawkax25, juska19, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi bo teraz to zauważyłam. Naciskam sobie na dół brzucha na macicę i tak lece od prawej strony i tak miękko, miękko miękko aż tu nagle po lewej stronie twardo- kurcze czy to może być dzidzia ?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ze śląska chyba pytał o badanie połówkowe u kogo. Ja jestem zapisana do pani Agaty Włoch do Katowic,na badanie prenatalne połówkowe i za jednym razem echo serca płodu. Jest to jeden z najlepszych specjalistów w Polsce od takich badań, no ale nie da się ze skierowaniem. Do tej pani doctor tylko płatnie. Wydaje mi się, że jakoś ok. 300 zł.
    Pierwsze również chciałam u pani doctor ale niestety miała urlop jak mnie wychodził termin tego badania i robiłam w Częstochowie ale również u lekarki z certyfikatem FMF.

truskawkax25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis za ile to lozeczko?

Mi sie bardzo podobaja meble z Meblika ale niestety do najtanszych nie naleza...

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę u mojej gin mam 4 września i nie da się ukryć, że już mam stresa, a co będzie przed połówkowym 1 października to naprawdę nie wiem. Wiem, że dla dzidzi mam się nie denerwować ale to jest takie nieuświadomione i silniejsze ode mnie:-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prawdopodobnie kupię łóżeczko w ikei - chyba wszystkie meble mamy z okei w domu ;]. Sa praktyczne i wszytski dodatki pasują. łóżeczko kosztuje coś koło 200zł + materac pewnie koło 60 i jest jeszcze taka płyta do przewijania która kładzie sie na łózżeczko ;]
    My nie będziemy urządzac pokoiku strikte dziecięcego bo nie mamy wolnych pokoi. W supilani ustawimy łóżeczko gdzieś koło naszego łóżka. A na akcesoria już mam miejsce w szafie ;]

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś naprawdę ja również kocham prostotę i uwielbiam takie białe mebelki, zresztą zawsze lubiłam rzeczy praktyczne. Choć niestety my tylko mamy kącik malutki dla dzidziusia bo za rok ruszamy z budową (oczywiście jak urodzi się dzidziuś, postanowiłam, że muszę mieć dla kogo ten domek wybudować:-)), więc tylko łóżeczko chciałam i również białe. choć ja z racji maksymalnego wykorzystania przestrzeni muszę mieć szufladę na dole. Ale dopiero w listopadzie się rozejrzę:-)

Suri lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja też często po lewej stronie ma twarde no ale tam jest jelito grube i to co jemy więc na pewno z tej strony jest twardsze miejsce:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko jest za 299 zł.
    Co do stwardnienia to chyba cisł mnie pęcherz haha, bo poszłam siku i przeszło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara_82 ja boje sie antybiotykow odkad wyszlo mi uczulenie na Augumentin - cala spuchlam, tracilam przytomnosc itp.

Rudasek u mnie też żądnych bóli, swędzeń czy pieczeń. Zero objawów.

Ja zamowilam lozeczko biale (maja tez inne kolory) na allegro, razem z posciela i innymi bajerami. Wyszlo mnie to 605zł (bo zamawialam dodatkowy komplet poscieli).

Po lynknieciu tego furaginu i uroseptu juz mi niedobrze... Jutro rano wezme ten duomox.. Na sama mysl juz chce mi sie wymiotowac.. Kupilam oslonowo cos na T... nie pamietam juz co ;/ TIPSOW TEZ MI SIE JUZ ODECHCIALO!!! Nerwowo u mnie..;/

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, no ale mam nadzieję, że te lekarz wiedział o twoich przygodach z Augmentinem?

Ja miałam wczoraj taki nerwowy dzień poprostu wszystko i wszyscy mnie wkurzali:-) dziś jest już spoko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, pewnie, że wiedział - zapisywał sobie to w kartotece, jednak lekarze w mojej okolicy często myślą chyba, że wyolbrzymiam sprawę z tym uczuleniem na ten lek. A ja czułam się jak w jakimś horrorze i to dwa razy więc podziękuję.

Nie wiem czy nie wybiorę się do kina dzisiaj na rozluźnienie.

• lula88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec ;) usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam :( badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam

olcia87, Sue, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia- Augmentin i DUOMOX MA W SKALDZIE TEN SAM antybiotyk Amoxycyline!!!

tylko jeden z kwasem klawulanowym a drugi bez- wiec jak mogl wypisac Ci skoro by wiedzial ze jestes uczulona?

bez sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:41

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz sama... Sloneczna.. pojde do niego w czwartek i go zjadę, a lekarza prawdopodobnie zmienię..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja wybrałam te z czysto praktycznych powodów. Dzidzia będzie mogła korzystać z tego łóżeczka myślę do 5 lat

bfc380abcf240067med.jpg
    Dokładnie takie chcę mieć :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec ;) usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam :( badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam

Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
    Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
    Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]

lula88, angelcia, Gosiak, truskawkax25, justta, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jestem pewna. zreszta mozesz sobie poszukac sklad w necie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
    Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
    Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]

Dokladnie, slyszalam to samo o czym mówisz, ze jeśli wymienia się żwirek w rękawiczkach to ciężko zachorować. Zwierzaki są super.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne lozeczko- chcialam takie z szufladka na dole ale te juz brzydsze i drozsze- ciekawe jak to lozeczko na zywo?:)

MY TEZ TAKIE KUPIMY

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ