Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktoś ze śląska chyba pytał o badanie połówkowe u kogo. Ja jestem zapisana do pani Agaty Włoch do Katowic,na badanie prenatalne połówkowe i za jednym razem echo serca płodu. Jest to jeden z najlepszych specjalistów w Polsce od takich badań, no ale nie da się ze skierowaniem. Do tej pani doctor tylko płatnie. Wydaje mi się, że jakoś ok. 300 zł.
Pierwsze również chciałam u pani doctor ale niestety miała urlop jak mnie wychodził termin tego badania i robiłam w Częstochowie ale również u lekarki z certyfikatem FMF.truskawkax25 lubi tę wiadomość
-
Następną wizytę u mojej gin mam 4 września i nie da się ukryć, że już mam stresa, a co będzie przed połówkowym 1 października to naprawdę nie wiem. Wiem, że dla dzidzi mam się nie denerwować ale to jest takie nieuświadomione i silniejsze ode mnie:-(
-
nick nieaktualnyja prawdopodobnie kupię łóżeczko w ikei - chyba wszystkie meble mamy z okei w domu ;]. Sa praktyczne i wszytski dodatki pasują. łóżeczko kosztuje coś koło 200zł + materac pewnie koło 60 i jest jeszcze taka płyta do przewijania która kładzie sie na łózżeczko ;]
My nie będziemy urządzac pokoiku strikte dziecięcego bo nie mamy wolnych pokoi. W supilani ustawimy łóżeczko gdzieś koło naszego łóżka. A na akcesoria już mam miejsce w szafie ;] -
Katiś naprawdę ja również kocham prostotę i uwielbiam takie białe mebelki, zresztą zawsze lubiłam rzeczy praktyczne. Choć niestety my tylko mamy kącik malutki dla dzidziusia bo za rok ruszamy z budową (oczywiście jak urodzi się dzidziuś, postanowiłam, że muszę mieć dla kogo ten domek wybudować
), więc tylko łóżeczko chciałam i również białe. choć ja z racji maksymalnego wykorzystania przestrzeni muszę mieć szufladę na dole. Ale dopiero w listopadzie się rozejrzę
Suri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara_82 ja boje sie antybiotykow odkad wyszlo mi uczulenie na Augumentin - cala spuchlam, tracilam przytomnosc itp.
Rudasek u mnie też żądnych bóli, swędzeń czy pieczeń. Zero objawów.
Ja zamowilam lozeczko biale (maja tez inne kolory) na allegro, razem z posciela i innymi bajerami. Wyszlo mnie to 605zł (bo zamawialam dodatkowy komplet poscieli).
Po lynknieciu tego furaginu i uroseptu juz mi niedobrze... Jutro rano wezme ten duomox.. Na sama mysl juz chce mi sie wymiotowac.. Kupilam oslonowo cos na T... nie pamietam juz co ;/ TIPSOW TEZ MI SIE JUZ ODECHCIALO!!! Nerwowo u mnie..;/ -
nick nieaktualnyLara, pewnie, że wiedział - zapisywał sobie to w kartotece, jednak lekarze w mojej okolicy często myślą chyba, że wyolbrzymiam sprawę z tym uczuleniem na ten lek. A ja czułam się jak w jakimś horrorze i to dwa razy więc podziękuję.
Nie wiem czy nie wybiorę się do kina dzisiaj na rozluźnienie. -
Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec
usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam
badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam
olcia87, Sue, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Angelcia- Augmentin i DUOMOX MA W SKALDZIE TEN SAM antybiotyk Amoxycyline!!!
tylko jeden z kwasem klawulanowym a drugi bez- wiec jak mogl wypisac Ci skoro by wiedzial ze jestes uczulona?
bez sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylula88 wrote:Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec
usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam
badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam
Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]lula88, angelcia, Gosiak, truskawkax25, justta, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Sylwia wrote:Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]
Dokladnie, slyszalam to samo o czym mówisz, ze jeśli wymienia się żwirek w rękawiczkach to ciężko zachorować. Zwierzaki są super.