X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też będę miała białe łóżeczko z IKEI :)

Ja wybrałam te z czysto praktycznych powodów. Dzidzia będzie mogła korzystać z tego łóżeczka myślę do 5 lat

bfc380abcf240067med.jpg

Gosiak, truskawkax25, juska19, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi bo teraz to zauważyłam. Naciskam sobie na dół brzucha na macicę i tak lece od prawej strony i tak miękko, miękko miękko aż tu nagle po lewej stronie twardo- kurcze czy to może być dzidzia ?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ze śląska chyba pytał o badanie połówkowe u kogo. Ja jestem zapisana do pani Agaty Włoch do Katowic,na badanie prenatalne połówkowe i za jednym razem echo serca płodu. Jest to jeden z najlepszych specjalistów w Polsce od takich badań, no ale nie da się ze skierowaniem. Do tej pani doctor tylko płatnie. Wydaje mi się, że jakoś ok. 300 zł.
    Pierwsze również chciałam u pani doctor ale niestety miała urlop jak mnie wychodził termin tego badania i robiłam w Częstochowie ale również u lekarki z certyfikatem FMF.

truskawkax25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis za ile to lozeczko?

Mi sie bardzo podobaja meble z Meblika ale niestety do najtanszych nie naleza...

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę u mojej gin mam 4 września i nie da się ukryć, że już mam stresa, a co będzie przed połówkowym 1 października to naprawdę nie wiem. Wiem, że dla dzidzi mam się nie denerwować ale to jest takie nieuświadomione i silniejsze ode mnie:-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prawdopodobnie kupię łóżeczko w ikei - chyba wszystkie meble mamy z okei w domu ;]. Sa praktyczne i wszytski dodatki pasują. łóżeczko kosztuje coś koło 200zł + materac pewnie koło 60 i jest jeszcze taka płyta do przewijania która kładzie sie na łózżeczko ;]
    My nie będziemy urządzac pokoiku strikte dziecięcego bo nie mamy wolnych pokoi. W supilani ustawimy łóżeczko gdzieś koło naszego łóżka. A na akcesoria już mam miejsce w szafie ;]

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś naprawdę ja również kocham prostotę i uwielbiam takie białe mebelki, zresztą zawsze lubiłam rzeczy praktyczne. Choć niestety my tylko mamy kącik malutki dla dzidziusia bo za rok ruszamy z budową (oczywiście jak urodzi się dzidziuś, postanowiłam, że muszę mieć dla kogo ten domek wybudować:-)), więc tylko łóżeczko chciałam i również białe. choć ja z racji maksymalnego wykorzystania przestrzeni muszę mieć szufladę na dole. Ale dopiero w listopadzie się rozejrzę:-)

Suri lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja też często po lewej stronie ma twarde no ale tam jest jelito grube i to co jemy więc na pewno z tej strony jest twardsze miejsce:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko jest za 299 zł.
    Co do stwardnienia to chyba cisł mnie pęcherz haha, bo poszłam siku i przeszło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara_82 ja boje sie antybiotykow odkad wyszlo mi uczulenie na Augumentin - cala spuchlam, tracilam przytomnosc itp.

Rudasek u mnie też żądnych bóli, swędzeń czy pieczeń. Zero objawów.

Ja zamowilam lozeczko biale (maja tez inne kolory) na allegro, razem z posciela i innymi bajerami. Wyszlo mnie to 605zł (bo zamawialam dodatkowy komplet poscieli).

Po lynknieciu tego furaginu i uroseptu juz mi niedobrze... Jutro rano wezme ten duomox.. Na sama mysl juz chce mi sie wymiotowac.. Kupilam oslonowo cos na T... nie pamietam juz co ;/ TIPSOW TEZ MI SIE JUZ ODECHCIALO!!! Nerwowo u mnie..;/

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, no ale mam nadzieję, że te lekarz wiedział o twoich przygodach z Augmentinem?

Ja miałam wczoraj taki nerwowy dzień poprostu wszystko i wszyscy mnie wkurzali:-) dziś jest już spoko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, pewnie, że wiedział - zapisywał sobie to w kartotece, jednak lekarze w mojej okolicy często myślą chyba, że wyolbrzymiam sprawę z tym uczuleniem na ten lek. A ja czułam się jak w jakimś horrorze i to dwa razy więc podziękuję.

Nie wiem czy nie wybiorę się do kina dzisiaj na rozluźnienie.

• lula88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec ;) usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam :( badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam

olcia87, Sue, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia- Augmentin i DUOMOX MA W SKALDZIE TEN SAM antybiotyk Amoxycyline!!!

tylko jeden z kwasem klawulanowym a drugi bez- wiec jak mogl wypisac Ci skoro by wiedzial ze jestes uczulona?

bez sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:41

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz sama... Sloneczna.. pojde do niego w czwartek i go zjadę, a lekarza prawdopodobnie zmienię..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja wybrałam te z czysto praktycznych powodów. Dzidzia będzie mogła korzystać z tego łóżeczka myślę do 5 lat

bfc380abcf240067med.jpg
    Dokładnie takie chcę mieć :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Ja już po usg wszystko dobrze prawdopodobnie chłopiec ;) usg polowkowe. 25.09 ale lekarz mnie zmartwil bo mówił bym kota się pozbyła bo mogę się zarazić toxo Ja jej nie oddam :( badania będę robić ale rok temu badalam toxo i nie miałam

Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
    Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
    Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]

lula88, angelcia, Gosiak, truskawkax25, justta, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jestem pewna. zreszta mozesz sobie poszukac sklad w necie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Powtórz sobie badanie teraz i będziesz wiedziała czy sie zaraziłaś - dla świętego spokoju twojego i lekarza. Ale jak wymieniasz kuwete w rękawiczkach to prawdopodobieństwo jest znikowe.
    Osobiście uważam, że lepiej jeżeli dziecko od początku wychowuje się ze zwierzetami. po1 nie boi sie zwierząt, po 2 lepiej sie rozwija - zwierzeta potrafia dobrze uczyć no i po 3 uodparnia się.
    Także pod żadnym pozorem nie pozbywaj się zwierzaka ;]

Dokladnie, slyszalam to samo o czym mówisz, ze jeśli wymienia się żwirek w rękawiczkach to ciężko zachorować. Zwierzaki są super.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne lozeczko- chcialam takie z szufladka na dole ale te juz brzydsze i drozsze- ciekawe jak to lozeczko na zywo?:)

MY TEZ TAKIE KUPIMY

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ