X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    No witam sie z rana;)

Za chwile idziemyy do przedszkola z moim synkiem- pierwszy raz. Trzymajcie kciuki!

Juz prawie 2 tyg nie mialam mdlosci ciazowych a dzis tak i to takie ze az nie zdazylam dobiec do kibelka. Te nerwy;///
    Ja też zauważyłam, że jak mam jakieś nerwy - głównie w pracy - to od razu wymiotuję.
    Trzymam kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, myślałam o Twoim samopoczuciu i o tym co pisałaś. Może Ty za rzadko jesz?
    Wszędzie piszą i sama tego doświadczyłam, że mdłości pojawiają się z głodu - nawet jeśli go nie czujemy.
    Polecają jeść co 2-3h małe porcje. I faktycznie - mdli Cię i nie masz chęci jeść, ale jakbyś zjadła coś małego - Danio albo tego Gerberka, to by Ci wg mnie trochę przeszło. Spróbuj.
    Mi pomagało kilka krakersów np. albo jogurt a później korzenne ciasteczka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- wiem co czujesz- ja wlasnie znowu zwymitoowalam po przebudzeniu.

ale czuje sie juz duzo lepiej
    niestety tez czesto to mam ze jak sie odbija to juz leci do ust- jakby zarzucanie pokarmu takie pojedyncze..

sa dni ze zwymiotuje po bulce, iinym razem po owocu ale na pewno jest duzo lepiej

jak wymiotowlaam wszystkim to gotowalam kasze manna na wodzie- i to tak jadlam zeby troche zapelnic zoaldek- albo kaszke dla dzieci kup i sobie dosyp do smaku

mysle ze zoladek musi sie zregenerowac

no i wlasnie staram sie cos podjadac -nawet herbatnika zwyklego tylko raczej moczylam go w herbacie zeby mi tez zoladka nie podraznial

serki danio tez jadlam ale no czesto zdarzalo mi sie zwrocic nim - zalezy od dnia

nie mozesz dopuscic do glodu- nawet ciasteczko ale trzeba zjesc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w ogóle w ten słoneczny dzień. Mam nadzieję, że będzie on pozytywny dla nas wszystkich! :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas pochmurno:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak u nas pochmurno:)
    :) Mimo tego to ma być dobry dzień :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiu w przedszkolu!!! Poszedl bez problemu!!! Nie plakal, nawet nie marudzil!!! Zaczal od razu sie bawic;) Ma kolezanke z bloku obok w swojej grupie. Takze super!! Jestem uspokojona narazie;)

A teraz jeszcze zamiast robic obiad bede siedziala i myslala co moje dziecie robi hahah

Gosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 19 tygodniu ciazy :D

to tak z rana na czczo :

http://www.iv.pl/images/91380892534916055468.jpg

Gosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Francuska25, przedszkolanka:), juska19, cath, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, piękny :)

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale duzy brzuch;) ja jestem mniejsza:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj 17tc(wg belly 18tc)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze i mnie teraz najbardziej wywali:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie gotuję pyszne śniadanko.
    Owsianeczka z migdałami, nerkowcami, morelami suszonymi, rodzynkami, jabłkiem i ananasem :D
    Mam bakalie w takich opakowaniach, na których jest napisane jakie minerały i witaminy są w nich zawarte i jestem taka zadowolona po zjedzeniu, że dostarczyłam Janince bombę składników :)
    Np. na migdałach jest napisane: bogactwo cynku, magnezu i witaminy E, na pestkach dyni: bogactwo magnezu, żelaza witaminy E, itp.
    Ja zawsze miałam jazdę na punkcie zdrowego odżywiania, odkwaszałam sobie regularnie organizm, mam zaprzyjaźnionego dostawcę eko-warzyw i owoców, do smażenia używam oleju kokosowego, do ziemniaków zawsze dodaję oleju lnianego po ugotowaniu. Zawsze mam avocado w domu.
    Znajomi mnie czasem przezywali ortorektyczka :P
    I zawsze jak zjem taki mega zdrowy posiłek, to jestem strasznie zadowolona :) A teraz podwójnie. Cierpiałam na początku jak miałam te mdłości, że muszę jeść niezdrowe krakersy i ciastka :P
    No to się przed Wami otworzyłam z rana :D

Koło 12 zjem pomidorówkę z brązowym ryżem, a koło 15-16 gulasz wołowy z fasolką szparagową i quinoą (komosą ryżową). Znowu odzyskuję swoją wenę jedzeniową i chęć gotowania zdrowych potraw.

słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Gosiak u nas pogoda taka kocykowo-serialowa pochmurno, pada i zimno. Ale nie muszę nigdzie iść (spacer z psami już zaliczony) więc niech sobie tam leje ;)

Od czasu kiedy dzidzia nasza pierwszy raz kopnęła codziennie daje o sobie znać <3 Wczoraj mój T już spał, ja leżałam i nie umiałam sobie miejsca znaleźć. Położyłam się na plecach i mówię do tej naszej prawdopodobnie córeczki "halo halo czy Pani tam jest?" A ona za jakieś 5 sekund ciach kopnęła <3 Boziu jakie to jest piękne uczucie.

słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, truskawkax25, Bietka, Fedra, megg lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze nic nie kopie!, moze jeszcze jest za mala! jaq nie wiem czy ona w ogole tam jest?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A wlasnie Gosiak a propos witaminy D

przy suplementacji jedynie z witamin prenatalnych mialam wynik 28.8 a norma dla doroslych jest 30 do 80

moja endo stwierdzila, ze moj wynik jest SWIETNY i w ogole mam nie brac dodatkowo 1000 jednostek a wystarczy 400 jednostek z Ladee Vit

ale na forum tarczycowym napisali, ze mam niedobor lekki i mam brac wg tych norm nowych co Ci je wyslalam jakis czas temu :) i nie posluchalam endo i biore 5.400 jednostek dziennie witaminy D

po miesiecznej suplementacji i powtorzeniu badania wyszlo mi teraz dzisiaj 41.6 wiec nie zaluje ze biore taka dawke jaka biore i posluchalam sie innych bardziej doswiadczonych niz mojej endo :)

dawka widac wcale nie jest jakas bycza skoro wynik to 41 a norma jest do 80 :)

i te normy zeby brac 1000jednostek dziennie musza faktycznie byc przestarzale :)
    Dzięki za dokładne info, ja sobie zamówiłam tą D 5000 i biorę :D

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a mnie jeszcze nic nie kopie!, moze jeszcze jest za mala! jaq nie wiem czy ona w ogole tam jest?:)
    Mnie też nie kopie, ale bąbelki są.
    Mi ginka powiedziała, że spokojnie koło 20-22 tygodnia mogę nawet zacząć coś czuć i żeby się niczym nie przejmować.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem dlatego sie nie martwie jeszcze:) rano zwrocilam tzn ze tam jest ten ktos:) ALicja albo synek bezimienny:) Krzys moze;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - troche zazdroszcze Ci umiejetnosci kulinarnych, ja nigdy nie umiem stworzyc cos z niczego. Mam przyjaciolke dietetyczke i ona zawsze ma w domu takie pysznosci zdrowe, ze jak do mnie przychodzi to mi wstyd :-P

Francuska -gratuluje, moj dopiero pojdzie za rok, ale jak go kilka razy oddawalam do klubu malucha to myslalam ze mi serce wyskoczy... mama zawsze takie rzeczy bardziej przezywa niz dziecko.

Vel - ciesze sie, ze nie jestem osamotniona z wiekszym brzuszkiem =) czujesz juz, ze ciezar ciala rozklada sie inaczej? bo mnie niestety juz zaczal kregoslup bolec, a to poczatki... Pod koniec to bedzie ciezko z boku na bok sie przekrecic ;-)

Penelope lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzidzia zaczela kopac w dzien powrotu do Francji. To byl 17tc.
    Z tym ze ja drugi raz w ciazy i podobno te babki ktore rodzily juz kiedys czuja ruchy maluszka wczesniej.

Z Alexem czulam dopiero ok 20/21tc no ale to podobno normalny czas;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ