Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Francuska25 wrote:No witam sie z rana;)
Za chwile idziemyy do przedszkola z moim synkiem- pierwszy raz. Trzymajcie kciuki!
Juz prawie 2 tyg nie mialam mdlosci ciazowych a dzis tak i to takie ze az nie zdazylam dobiec do kibelka. Te nerwy;///
Trzymam kciuki!
-
Penelope, myślałam o Twoim samopoczuciu i o tym co pisałaś. Może Ty za rzadko jesz?
Wszędzie piszą i sama tego doświadczyłam, że mdłości pojawiają się z głodu - nawet jeśli go nie czujemy.
Polecają jeść co 2-3h małe porcje. I faktycznie - mdli Cię i nie masz chęci jeść, ale jakbyś zjadła coś małego - Danio albo tego Gerberka, to by Ci wg mnie trochę przeszło. Spróbuj.
Mi pomagało kilka krakersów np. albo jogurt a później korzenne ciasteczka. -
Penelope- wiem co czujesz- ja wlasnie znowu zwymitoowalam po przebudzeniu.
ale czuje sie juz duzo lepiej
niestety tez czesto to mam ze jak sie odbija to juz leci do ust- jakby zarzucanie pokarmu takie pojedyncze..
sa dni ze zwymiotuje po bulce, iinym razem po owocu ale na pewno jest duzo lepiej
jak wymiotowlaam wszystkim to gotowalam kasze manna na wodzie- i to tak jadlam zeby troche zapelnic zoaldek- albo kaszke dla dzieci kup i sobie dosyp do smaku
mysle ze zoladek musi sie zregenerowac
no i wlasnie staram sie cos podjadac -nawet herbatnika zwyklego tylko raczej moczylam go w herbacie zeby mi tez zoladka nie podraznial
serki danio tez jadlam ale no czesto zdarzalo mi sie zwrocic nim - zalezy od dnia
nie mozesz dopuscic do glodu- nawet ciasteczko ale trzeba zjesc -
Alexiu w przedszkolu!!! Poszedl bez problemu!!! Nie plakal, nawet nie marudzil!!! Zaczal od razu sie bawic;) Ma kolezanke z bloku obok w swojej grupie. Takze super!! Jestem uspokojona narazie;)
A teraz jeszcze zamiast robic obiad bede siedziala i myslala co moje dziecie robi hahahGosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja sie witam w 19 tygodniu ciazy
to tak z rana na czczo :
http://www.iv.pl/images/91380892534916055468.jpgGosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Francuska25, przedszkolanka:), juska19, cath, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja sobie właśnie gotuję pyszne śniadanko.
Owsianeczka z migdałami, nerkowcami, morelami suszonymi, rodzynkami, jabłkiem i ananasem
Mam bakalie w takich opakowaniach, na których jest napisane jakie minerały i witaminy są w nich zawarte i jestem taka zadowolona po zjedzeniu, że dostarczyłam Janince bombę składników
Np. na migdałach jest napisane: bogactwo cynku, magnezu i witaminy E, na pestkach dyni: bogactwo magnezu, żelaza witaminy E, itp.
Ja zawsze miałam jazdę na punkcie zdrowego odżywiania, odkwaszałam sobie regularnie organizm, mam zaprzyjaźnionego dostawcę eko-warzyw i owoców, do smażenia używam oleju kokosowego, do ziemniaków zawsze dodaję oleju lnianego po ugotowaniu. Zawsze mam avocado w domu.
Znajomi mnie czasem przezywali ortorektyczka
I zawsze jak zjem taki mega zdrowy posiłek, to jestem strasznie zadowolonaA teraz podwójnie. Cierpiałam na początku jak miałam te mdłości, że muszę jeść niezdrowe krakersy i ciastka
No to się przed Wami otworzyłam z rana
Koło 12 zjem pomidorówkę z brązowym ryżem, a koło 15-16 gulasz wołowy z fasolką szparagową i quinoą (komosą ryżową). Znowu odzyskuję swoją wenę jedzeniową i chęć gotowania zdrowych potraw.słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
Witam
Gosiak u nas pogoda taka kocykowo-serialowa pochmurno, pada i zimno. Ale nie muszę nigdzie iść (spacer z psami już zaliczony) więc niech sobie tam leje
Od czasu kiedy dzidzia nasza pierwszy raz kopnęła codziennie daje o sobie znaćWczoraj mój T już spał, ja leżałam i nie umiałam sobie miejsca znaleźć. Położyłam się na plecach i mówię do tej naszej prawdopodobnie córeczki "halo halo czy Pani tam jest?" A ona za jakieś 5 sekund ciach kopnęła
Boziu jakie to jest piękne uczucie.
słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, truskawkax25, Bietka, Fedra, megg lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Vel wrote:A wlasnie Gosiak a propos witaminy D
przy suplementacji jedynie z witamin prenatalnych mialam wynik 28.8 a norma dla doroslych jest 30 do 80
moja endo stwierdzila, ze moj wynik jest SWIETNY i w ogole mam nie brac dodatkowo 1000 jednostek a wystarczy 400 jednostek z Ladee Vit
ale na forum tarczycowym napisali, ze mam niedobor lekki i mam brac wg tych norm nowych co Ci je wyslalam jakis czas temui nie posluchalam endo i biore 5.400 jednostek dziennie witaminy D
po miesiecznej suplementacji i powtorzeniu badania wyszlo mi teraz dzisiaj 41.6 wiec nie zaluje ze biore taka dawke jaka biore i posluchalam sie innych bardziej doswiadczonych niz mojej endo
dawka widac wcale nie jest jakas bycza skoro wynik to 41 a norma jest do 80
i te normy zeby brac 1000jednostek dziennie musza faktycznie byc przestarzale
Vel lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:a mnie jeszcze nic nie kopie!, moze jeszcze jest za mala! jaq nie wiem czy ona w ogole tam jest?
Mi ginka powiedziała, że spokojnie koło 20-22 tygodnia mogę nawet zacząć coś czuć i żeby się niczym nie przejmować. -
Gosiak - troche zazdroszcze Ci umiejetnosci kulinarnych, ja nigdy nie umiem stworzyc cos z niczego. Mam przyjaciolke dietetyczke i ona zawsze ma w domu takie pysznosci zdrowe, ze jak do mnie przychodzi to mi wstyd
Francuska -gratuluje, moj dopiero pojdzie za rok, ale jak go kilka razy oddawalam do klubu malucha to myslalam ze mi serce wyskoczy... mama zawsze takie rzeczy bardziej przezywa niz dziecko.
Vel - ciesze sie, ze nie jestem osamotniona z wiekszym brzuszkiemczujesz juz, ze ciezar ciala rozklada sie inaczej? bo mnie niestety juz zaczal kregoslup bolec, a to poczatki... Pod koniec to bedzie ciezko z boku na bok sie przekrecic
Penelope lubi tę wiadomość