X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    No witam sie z rana;)

Za chwile idziemyy do przedszkola z moim synkiem- pierwszy raz. Trzymajcie kciuki!

Juz prawie 2 tyg nie mialam mdlosci ciazowych a dzis tak i to takie ze az nie zdazylam dobiec do kibelka. Te nerwy;///
    Ja też zauważyłam, że jak mam jakieś nerwy - głównie w pracy - to od razu wymiotuję.
    Trzymam kciuki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, myślałam o Twoim samopoczuciu i o tym co pisałaś. Może Ty za rzadko jesz?
    Wszędzie piszą i sama tego doświadczyłam, że mdłości pojawiają się z głodu - nawet jeśli go nie czujemy.
    Polecają jeść co 2-3h małe porcje. I faktycznie - mdli Cię i nie masz chęci jeść, ale jakbyś zjadła coś małego - Danio albo tego Gerberka, to by Ci wg mnie trochę przeszło. Spróbuj.
    Mi pomagało kilka krakersów np. albo jogurt a później korzenne ciasteczka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- wiem co czujesz- ja wlasnie znowu zwymitoowalam po przebudzeniu.

ale czuje sie juz duzo lepiej
    niestety tez czesto to mam ze jak sie odbija to juz leci do ust- jakby zarzucanie pokarmu takie pojedyncze..

sa dni ze zwymiotuje po bulce, iinym razem po owocu ale na pewno jest duzo lepiej

jak wymiotowlaam wszystkim to gotowalam kasze manna na wodzie- i to tak jadlam zeby troche zapelnic zoaldek- albo kaszke dla dzieci kup i sobie dosyp do smaku

mysle ze zoladek musi sie zregenerowac

no i wlasnie staram sie cos podjadac -nawet herbatnika zwyklego tylko raczej moczylam go w herbacie zeby mi tez zoladka nie podraznial

serki danio tez jadlam ale no czesto zdarzalo mi sie zwrocic nim - zalezy od dnia

nie mozesz dopuscic do glodu- nawet ciasteczko ale trzeba zjesc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w ogóle w ten słoneczny dzień. Mam nadzieję, że będzie on pozytywny dla nas wszystkich! :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas pochmurno:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak u nas pochmurno:)
    :) Mimo tego to ma być dobry dzień :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiu w przedszkolu!!! Poszedl bez problemu!!! Nie plakal, nawet nie marudzil!!! Zaczal od razu sie bawic;) Ma kolezanke z bloku obok w swojej grupie. Takze super!! Jestem uspokojona narazie;)

A teraz jeszcze zamiast robic obiad bede siedziala i myslala co moje dziecie robi hahah

Gosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 19 tygodniu ciazy :D

to tak z rana na czczo :

http://www.iv.pl/images/91380892534916055468.jpg

Gosiak, truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Francuska25, przedszkolanka:), juska19, cath, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, piękny :)

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale duzy brzuch;) ja jestem mniejsza:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj 17tc(wg belly 18tc)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze i mnie teraz najbardziej wywali:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie gotuję pyszne śniadanko.
    Owsianeczka z migdałami, nerkowcami, morelami suszonymi, rodzynkami, jabłkiem i ananasem :D
    Mam bakalie w takich opakowaniach, na których jest napisane jakie minerały i witaminy są w nich zawarte i jestem taka zadowolona po zjedzeniu, że dostarczyłam Janince bombę składników :)
    Np. na migdałach jest napisane: bogactwo cynku, magnezu i witaminy E, na pestkach dyni: bogactwo magnezu, żelaza witaminy E, itp.
    Ja zawsze miałam jazdę na punkcie zdrowego odżywiania, odkwaszałam sobie regularnie organizm, mam zaprzyjaźnionego dostawcę eko-warzyw i owoców, do smażenia używam oleju kokosowego, do ziemniaków zawsze dodaję oleju lnianego po ugotowaniu. Zawsze mam avocado w domu.
    Znajomi mnie czasem przezywali ortorektyczka :P
    I zawsze jak zjem taki mega zdrowy posiłek, to jestem strasznie zadowolona :) A teraz podwójnie. Cierpiałam na początku jak miałam te mdłości, że muszę jeść niezdrowe krakersy i ciastka :P
    No to się przed Wami otworzyłam z rana :D

Koło 12 zjem pomidorówkę z brązowym ryżem, a koło 15-16 gulasz wołowy z fasolką szparagową i quinoą (komosą ryżową). Znowu odzyskuję swoją wenę jedzeniową i chęć gotowania zdrowych potraw.

słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Gosiak u nas pogoda taka kocykowo-serialowa pochmurno, pada i zimno. Ale nie muszę nigdzie iść (spacer z psami już zaliczony) więc niech sobie tam leje ;)

Od czasu kiedy dzidzia nasza pierwszy raz kopnęła codziennie daje o sobie znać <3 Wczoraj mój T już spał, ja leżałam i nie umiałam sobie miejsca znaleźć. Położyłam się na plecach i mówię do tej naszej prawdopodobnie córeczki "halo halo czy Pani tam jest?" A ona za jakieś 5 sekund ciach kopnęła <3 Boziu jakie to jest piękne uczucie.

słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, truskawkax25, Bietka, Fedra, megg lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze nic nie kopie!, moze jeszcze jest za mala! jaq nie wiem czy ona w ogole tam jest?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A wlasnie Gosiak a propos witaminy D

przy suplementacji jedynie z witamin prenatalnych mialam wynik 28.8 a norma dla doroslych jest 30 do 80

moja endo stwierdzila, ze moj wynik jest SWIETNY i w ogole mam nie brac dodatkowo 1000 jednostek a wystarczy 400 jednostek z Ladee Vit

ale na forum tarczycowym napisali, ze mam niedobor lekki i mam brac wg tych norm nowych co Ci je wyslalam jakis czas temu :) i nie posluchalam endo i biore 5.400 jednostek dziennie witaminy D

po miesiecznej suplementacji i powtorzeniu badania wyszlo mi teraz dzisiaj 41.6 wiec nie zaluje ze biore taka dawke jaka biore i posluchalam sie innych bardziej doswiadczonych niz mojej endo :)

dawka widac wcale nie jest jakas bycza skoro wynik to 41 a norma jest do 80 :)

i te normy zeby brac 1000jednostek dziennie musza faktycznie byc przestarzale :)
    Dzięki za dokładne info, ja sobie zamówiłam tą D 5000 i biorę :D

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a mnie jeszcze nic nie kopie!, moze jeszcze jest za mala! jaq nie wiem czy ona w ogole tam jest?:)
    Mnie też nie kopie, ale bąbelki są.
    Mi ginka powiedziała, że spokojnie koło 20-22 tygodnia mogę nawet zacząć coś czuć i żeby się niczym nie przejmować.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem dlatego sie nie martwie jeszcze:) rano zwrocilam tzn ze tam jest ten ktos:) ALicja albo synek bezimienny:) Krzys moze;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - troche zazdroszcze Ci umiejetnosci kulinarnych, ja nigdy nie umiem stworzyc cos z niczego. Mam przyjaciolke dietetyczke i ona zawsze ma w domu takie pysznosci zdrowe, ze jak do mnie przychodzi to mi wstyd :-P

Francuska -gratuluje, moj dopiero pojdzie za rok, ale jak go kilka razy oddawalam do klubu malucha to myslalam ze mi serce wyskoczy... mama zawsze takie rzeczy bardziej przezywa niz dziecko.

Vel - ciesze sie, ze nie jestem osamotniona z wiekszym brzuszkiem =) czujesz juz, ze ciezar ciala rozklada sie inaczej? bo mnie niestety juz zaczal kregoslup bolec, a to poczatki... Pod koniec to bedzie ciezko z boku na bok sie przekrecic ;-)

Penelope lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzidzia zaczela kopac w dzien powrotu do Francji. To byl 17tc.
    Z tym ze ja drugi raz w ciazy i podobno te babki ktore rodzily juz kiedys czuja ruchy maluszka wczesniej.

Z Alexem czulam dopiero ok 20/21tc no ale to podobno normalny czas;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ