X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, no ja właśnie mam z tym problem, ja ciągle ukrywam, ciągle mi się zdaje że on na gruby wygląda a nie ciążowy. Mój mąż mówi że ewidentnie ciążowy. Ja w tshirtach obcisłych nie chodzę, jak coś na górę ubieram to typu koszule dzinsowa, bluzka z gumką pod spodem coś w luźnym stylu do spodni rurek np., nie przytyłam specjalnie w udach czy w tyłku, tylko w piersiach i brzuchu, ale jak widzę to w brzuchu raczej dookoła, Vel ma ładnie do przodu brzuszek, a mi się z lekka rozlewa. Stąd pewnie myślę że taki grubawy a nie ciążowy, no nic, teraz to już chyba samo się będzie eksponować :) 20 tydzień się jakby nie patrzeć zaczął dziś :)
    madziutek 23 wrote:
    penelope super brzuszek. no nic tylko z duma eksponowac ;))

madziutek 23 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, Penelope całkiem spore te Wasze brzuszki. Mój ciągle wydaje mi się mały. Wczoraj zaczęłam nowy tydzień i tym samym piąty miesiąc według belly i mojego lekarza tak samo.
    Dzisiejsze zdj. z rana.
    http://www.iv.pl/images/58739169109385254148.jpg

Penelope, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, lula88, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Madziutek, no ja właśnie mam z tym problem, ja ciągle ukrywam, ciągle mi się zdaje że on na gruby wygląda a nie ciążowy. Mój mąż mówi że ewidentnie ciążowy. Ja w tshirtach obcisłych nie chodzę, jak coś na górę ubieram to typu koszule dzinsowa, bluzka z gumką pod spodem coś w luźnym stylu do spodni rurek np., nie przytyłam specjalnie w udach czy w tyłku, tylko w piersiach i brzuchu, ale jak widzę to w brzuchu raczej dookoła, Vel ma ładnie do przodu brzuszek, a mi się z lekka rozlewa. Stąd pewnie myślę że taki grubawy a nie ciążowy, no nic, teraz to już chyba samo się będzie eksponować :) 20 tydzień się jakby nie patrzeć zaczął dziś :)

mi tam wyglada jak typowa ciazowka na tym zdjeciu !! ;) bo Ty nie jestes obiektywna ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, do dwóch tygodni Ci wybije :) Coś w stylu Twojego miałam jeszcze kilka dni temu, więc tylko patrzeć jak za noc wystrzeli :)
    Januszkowa wrote:
    Vel, Penelope całkiem spore te Wasze brzuszki. Mój ciągle wydaje mi się mały. Wczoraj zaczęłam nowy tydzień i tym samym piąty miesiąc według belly i mojego lekarza tak samo.
    Dzisiejsze zdj. z rana.
    http://www.iv.pl/images/58739169109385254148.jpg

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cześć Wam, ja również dziś zaczynam kolejny tydzień :-)

juz prawie wszystkie zaczely 5 miesiac a ja jeszcze dwa tygodnie.. ;/ buuuu

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE CHWALCIE SIE T/K BO INNYM PRZYKRO!!!

;) :D :)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, nie obejrzysz się i na Ciebie pora przyjdzie, ale rozumiem Cię :)

Januszkowa, a spodnie Twoje na zdjęciu to jeszcze z normalnej garderoby czy ciążowe?

Wszystkim mamom rozpoczęcia nowego tygodnia gratuluję :)
    madziutek 23 wrote:
    NIE CHWALCIE SIE T/K BO INNYM PRZYKRO!!!

;) :D :)

madziutek 23, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope normalne leginsy. Nie mam ciążowych i nie wiem czy kupie, wolę nosić spodnie troszkę niżej. Przymierzałam ciążowe z gumkami, pasami i nie mogę się do nich przekonać.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do piatego miesiąca jeszcze tydzień.....
    Jak w ciagu 2 tygodni u mnie nie pokaże się brzuszek tak jak pisała Penelope to zgłaszam rekalamacje

Penelope lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jakby byl stan zapalny to na pewno leukocyty bylyby podwyzszone i na pewno napisaliby ze stwierdzili liczne bakterie w moczu- widocznie jest dobrze i dlatego nie pisali o baktweriach. u mnie jak mocz jest dobry to tez nie pisza o bakteriach

moze ostatnio zle pobralas i dlatego

a boli was czas brzuch jak na okres?tzn nie az tak ale tak pobolewa?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami mnie boli, ale sa to duzo łagodniejsze bole niż np. 1,5 miesiąca temu

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciążowych zakupionych dzinsow , spódnicy dżinsowej, spodni rurek i leginsów do tej pory miałam tylko dżinsy raz i leginsy wczoraj , ale chyba już przyszedł czas, w tą spódnicę dzinsową ze zdjęcia sobotniego to już się raczej dziś nie zmieszczę.

Mój Zdziebąd czy Zdziebąda jakoś cicho dziś, nic, chyba się obraził/a za te moje wczorajsze narzekania, nawet na dzień dobry nie puknie, pewnie sobie myśli, taka jesteś matka? jęczysz, narzekasz egoistko? To ja Cię dziś postraszę od rana na serio. No nic, chyba muszę Zdziebąda/y detektorem poszukać :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - co to za detektor? I od kiedy słychac serduszko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna powiem Ci, ze mnie pobolewa ostatnimi czasy. Nawet zdarza mi się, że mnie coś w środku kłuje (tak w pochwie? nie wiem).

Ja też nie mam brzuszka i z jednej strony dobrze, bo nie widzę tego wzroku tych perfidnych sąsiadek z mojego bloku:/ A z drugiej to się martwię, że jestem dalej deską.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

co do brzuszków to ja też tydzien temu w srode narzekałam u lekarza ze nie mam brzucha a ten sie smiał, ze jak bede mieć brzuch po brode to bede go przeklinać :)
    no i tydzien minał i mnie lekko wybiło...jak rano wstaje na głodnego to brzuszek jest , nie wspomne o tym jak wyglada po jedzeniu :D w sobote byl na prawde duuuuzzzzzzzzzzzyyyyyyyyyy jak po kolacji widzialam sie w lustrze, pod bluza dresową ciezko go było ukryc :D

Penelope lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek a to dopiero początek;p

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja swój kupiłam ponad tydzień temu, ale pierwszy raz detektor używałam jakoś w 16 tygodniu. Są różne, ten co ja mam wyświetla też szybkość z jaką bije serce, ale dziś pewnie wystarczyłby mi sam odsłuch, może tańszy model, ale też nie wiem na ile byłby czuły. W moim głośno słychać bicie serca. Pierwszy raz znalezienie zajęło mi około 3 minut, teraz za każdym razem około 30 sekund. W taki dzień jak dziś, kiedy cisza, dla m nie bomba. Podsłuchuję co drugi dzień. Całkowicie bezpieczny. To jest link do takiego detektora jaki ja mam.

http://www.spes-medical.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-p-157.html
    *Sylwia wrote:
    Penelope - co to za detektor? I od kiedy słychac serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:33

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie umówiłam z koleżanką, która urodziła córeczkę w grudniu, mam od niej dostać trochę ubranek i nie tylko. Idziemy porozmawiać co tam dla mnie ma i przejść się na spacer nad morze :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mi się ostatnio dopiero zdarza że mnie kłuje, czasem nawet jak idę to zakłuje jakby igłą od środka. Wczoraj miałam takie pobolewania jak na okres, słabsze, ale tak ćmiło.

Byłam podsłuchać Zdziebąda/y, - 160 daje dziś :)

juska19, Fedra, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Zazdroszczę, nie tego że coś od kogoś za darmo, ale że w ogóle, dostać jakieś ubranka, przeglądać je w domu, taki prezent :) ja nic nie dostanę, nie mam tu znajomych z dziećmi ani rodziny, dlatego zazdraszczam jak piszecie o prezentach od znajomych :) Miłe to takie
    Gosiak wrote:
    A ja się właśnie umówiłam z koleżanką, która urodziła córeczkę w grudniu, mam od niej dostać trochę ubranek i nie tylko. Idziemy porozmawiać co tam dla mnie ma i przejść się na spacer nad morze :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ