Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas zaczął się 12 tydzień od owulacji
)(od ostatniej @ 16 tydz) i dzisiaj mam wizytę u mojej pani doktor. Bardzo się boję tej wizyty, a jednocześnie tak bardzo cieszę się że zobaczę swoje maleństwo
Nie wiem jak ja wytrzymam do godziny 14
. Trzymajcie kciuki, aby nasz aniołek był zdrowy i dobrze się rozwijał
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
kamkaz wrote:U nas zaczął się 12 tydzień od owulacji
)(od ostatniej @ 16 tydz) i dzisiaj mam wizytę u mojej pani doktor. Bardzo się boję tej wizyty, a jednocześnie tak bardzo cieszę się że zobaczę swoje maleństwo
Nie wiem jak ja wytrzymam do godziny 14
. Trzymajcie kciuki, aby nasz aniołek był zdrowy i dobrze się rozwijał
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:koniecznie daj znać co i jak ;]
U mnie rozpoczął się dzisiaj 17 tydzień. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła pochwalić się brzuszkiem bo na razie słaaaabo......
Ja wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać ;]
Dam znać jak tylko wrócę do domu, znając życie nie będzie to wcześniej niż ok 16, bo pewnie trzeba będzie sporo poczekać na wizytę ale damy radę -
ja jestem w 17 tc, to moja druga ciąża i też jeszcze nie czuje ruchów w ogole martwi mnie to, iz brzuch jest mało widoczny no chyba ze wieczorem po kolacji to wtedy coś widać, niby w drugiej ciąży powinno byc widać wcześniej jednak nie ma reguły nawet kilogramowo jestem lżejsza niz przed ciążą -
nick nieaktualnywidocznie masz w środku sporo miejsca. JA ruchów też nie czuję, nawet bulgotania ani bąbelkow...nic troszkę faktycznie przybieram na wadze ale niewiele. jakies 1,5kg max.
No niby wszyscy wiedza że każdy indywidualnie ciązę przechodzi, ale ja też się takimi rzeczami denerwuję. Na studiach miałam koleżankę - bardzo drobną u której ciazy praktycznie w ogóle nie było widać. Jak założyła bluzę to nikt by sie nie domyślił. Generalnie w zaawansowanej ciaży miała brzuszek jak Vel ;] -
ja sie boję z tego względu, gdyż w pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg brzuch widoczny był około 30 tc z powodu małowodzia, dopiero po zabiegu dolania wód sie uwypuklił, lekarka mówi ze może sie małowodzie powtórzyć bo widocznie taka moja natura gdyz dziecko urodziło się zdrowe badania łożyska po porodzie również były w normie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak zapowiadałam wrzucę zdjęcie.
Pierwsze jest z soboty zaledwie :
a tu z wczoraj, mówię Wam, wydęło mnie w dwa dni, dotąd nic a nic nie było widać ani nikt się nie zorientował, teraz już nie ukryję raczej :
Gosiak, madziutek 23, juska19, Januszkowa, Bietka, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrancuska w naszym przypadku stwierdzenie, że "nie znamy dnia i godziny" jest jak najbardziej trafne;p
Vel ładne masz M1 (bruszek;p)
Sloneczna, mnie tez nie kopie - chyba ma lepsze zajecia.
Trzymam kciuki za wizyty, gratuluję uwypuklenia brzuszków oraz rozpoczęcia nowego tygodnia!
Ja biorę się za jedzenie krokietów i barszczyku. W ogóle dostałam badania moczu i wszystko mam w normie - jak ten lekarz mnie wyśle do jakiegoś szpitala to go wyśmieję i zmienię. Co prawda nie ma w wyniku rubryki 'bakterie', ale leukocyty i cała reszta jest w normie. -
Ja w ogóle nie robię zdjęć, to pierwsze takie typowo brzuszkowe, może zacznę, kiedyś będziemy z rozczuleniem wspominały oglądając. Dziś przyszła mi przesyłka, kupiłam laktator ręczny, trochę się pospieszyłam ale za pól ceny był zestaw, (pisałam już że cenowy ogląd zrobiłam) zdecydowałam się na tomee tippee , z tej firmy będę brać najwięcej. Butelki jednak też, (choć wspominałam o dr. brown, ale zawsze mogę dwie kupić jak będzie taka potrzeba). O butelkach tomee tipee chyba CATH tu wspominała, ja póki co mam na liście te fioletowe antykolkowe, chyba dość nowe na rynku ale najwięcej pozytywnych opinii. Póki co mam to