X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A ja sie witam w 19 tygodniu ciazy :D

to tak z rana na czczo :

http://www.iv.pl/images/91380892534916055468.jpg

Vel - śliczny brzuszek

Penelope, truskawkax25 lubią tę wiadomość

• kamkaz Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczął się 12 tydzień od owulacji :) )(od ostatniej @ 16 tydz) i dzisiaj mam wizytę u mojej pani doktor. Bardzo się boję tej wizyty, a jednocześnie tak bardzo cieszę się że zobaczę swoje maleństwo :) Nie wiem jak ja wytrzymam do godziny 14 :(. Trzymajcie kciuki, aby nasz aniołek był zdrowy i dobrze się rozwijał:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz wrote:
    U nas zaczął się 12 tydzień od owulacji :) )(od ostatniej @ 16 tydz) i dzisiaj mam wizytę u mojej pani doktor. Bardzo się boję tej wizyty, a jednocześnie tak bardzo cieszę się że zobaczę swoje maleństwo :) Nie wiem jak ja wytrzymam do godziny 14 :(. Trzymajcie kciuki, aby nasz aniołek był zdrowy i dobrze się rozwijał:)
    Kciuki zaciśnięte! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie daj znać co i jak ;]
    U mnie rozpoczął się dzisiaj 17 tydzień. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła pochwalić się brzuszkiem bo na razie słaaaabo......
    Ja wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać ;]

• kamkaz Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    koniecznie daj znać co i jak ;]
    U mnie rozpoczął się dzisiaj 17 tydzień. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła pochwalić się brzuszkiem bo na razie słaaaabo......
    Ja wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać ;]

Dam znać jak tylko wrócę do domu, znając życie nie będzie to wcześniej niż ok 16, bo pewnie trzeba będzie sporo poczekać na wizytę ale damy radę :)

• cath Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A ja sie witam w 19 tygodniu ciazy :D

to tak z rana na czczo :

http://www.iv.pl/images/91380892534916055468.jpg
    Wow Vel jaki brzusio <3

Vel lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • betty85 Znajoma

Wysłany: 2 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja jestem w 17 tc, to moja druga ciąża i też jeszcze nie czuje ruchów w ogole martwi mnie to, iz brzuch jest mało widoczny no chyba ze wieczorem po kolacji to wtedy coś widać, niby w drugiej ciąży powinno byc widać wcześniej jednak nie ma reguły nawet kilogramowo jestem lżejsza niz przed ciążą

uwo93e3kj7k2u8oo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widocznie masz w środku sporo miejsca. JA ruchów też nie czuję, nawet bulgotania ani bąbelkow...nic troszkę faktycznie przybieram na wadze ale niewiele. jakies 1,5kg max.

No niby wszyscy wiedza że każdy indywidualnie ciązę przechodzi, ale ja też się takimi rzeczami denerwuję. Na studiach miałam koleżankę - bardzo drobną u której ciazy praktycznie w ogóle nie było widać. Jak założyła bluzę to nikt by sie nie domyślił. Generalnie w zaawansowanej ciaży miała brzuszek jak Vel ;]

• betty85 Znajoma

Wysłany: 2 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boję z tego względu, gdyż w pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg brzuch widoczny był około 30 tc z powodu małowodzia, dopiero po zabiegu dolania wód sie uwypuklił, lekarka mówi ze może sie małowodzie powtórzyć bo widocznie taka moja natura gdyz dziecko urodziło się zdrowe badania łożyska po porodzie również były w normie

uwo93e3kj7k2u8oo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze że jestes pod kontrolą lekarza który ma tą swiadomośc jak może byc przyczyna. Jak nie jestes pewna to idź do innego na konsultację - zobaczysz co ten drugi powie.......

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez rozpoczynam nowy tydzien ;)) takze razem z Vel, Angelcia i Sylwia cykamy fotki zawsze we wtorki ;))

Penelope, Fedra, Vel lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • betty85 Znajoma

Wysłany: 2 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również dziś zaczynam nowy tydzień:)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

uwo93e3kj7k2u8oo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. To ja dzisiaj też wrzucę zdjęcie, ale wieczorne

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zapowiadałam wrzucę zdjęcie.

Pierwsze jest z soboty zaledwie :

309t0ea.jpg

a tu z wczoraj, mówię Wam, wydęło mnie w dwa dni, dotąd nic a nic nie było widać ani nikt się nie zorientował, teraz już nie ukryję raczej :

ejc31l.jpg

Gosiak, madziutek 23, juska19, Januszkowa, Bietka, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny brzuszek ;]

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska w naszym przypadku stwierdzenie, że "nie znamy dnia i godziny" jest jak najbardziej trafne;p

Vel ładne masz M1 (bruszek;p)

Sloneczna, mnie tez nie kopie - chyba ma lepsze zajecia.

Trzymam kciuki za wizyty, gratuluję uwypuklenia brzuszków oraz rozpoczęcia nowego tygodnia!

Ja biorę się za jedzenie krokietów i barszczyku. W ogóle dostałam badania moczu i wszystko mam w normie - jak ten lekarz mnie wyśle do jakiegoś szpitala to go wyśmieję i zmienię. Co prawda nie ma w wyniku rubryki 'bakterie', ale leukocyty i cała reszta jest w normie.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie :D Ale super brzusio :) Ja jutro robię kolejne zdjęcie ;)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie robię zdjęć, to pierwsze takie typowo brzuszkowe, może zacznę, kiedyś będziemy z rozczuleniem wspominały oglądając. Dziś przyszła mi przesyłka, kupiłam laktator ręczny, trochę się pospieszyłam ale za pól ceny był zestaw, (pisałam już że cenowy ogląd zrobiłam) zdecydowałam się na tomee tippee , z tej firmy będę brać najwięcej. Butelki jednak też, (choć wspominałam o dr. brown, ale zawsze mogę dwie kupić jak będzie taka potrzeba). O butelkach tomee tipee chyba CATH tu wspominała, ja póki co mam na liście te fioletowe antykolkowe, chyba dość nowe na rynku ale najwięcej pozytywnych opinii. Póki co mam to :)

ejg8c3.jpg

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope super brzuszek. no nic tylko z duma eksponowac ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, ja również dziś zaczynam kolejny tydzień :-)

juska19, Penelope, madziutek 23, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ