X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, Zazdroszczę, nie tego że coś od kogoś za darmo, ale że w ogóle, dostać jakieś ubranka, przeglądać je w domu, taki prezent :) ja nic nie dostanę, nie mam tu znajomych z dziećmi ani rodziny, dlatego zazdraszczam jak piszecie o prezentach od znajomych :) Miłe to takie
    Tak, bardzo miłe. Nie spodziewałam się wielu takich gestów. Np. kolega z pracy mojego M. przyszedł do niego któregoś dnia i powiedział, że trzymają dla nas sporo rzeczy. A my się tak znamy o tyle o ile. Więc naprawdę byłam zaskoczona ;)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie, i taką niespodziankę chciałabym mieć. Cokolwiek by to nie było, cieszy :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na pewno po dzisiejszym spotkaniu zabiorę się za listę wyprawową, bo będzie jakaś baza do tego i się zmobilizuję.

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja troche pokupiłam rzeczy Małemu, troche dostałam np super kombinezon ale boje sie ze sie w nim utopi bo troche duzy :)
    i teraz pasuje zajać sie sobą, kupić piżamki, jakies kosmetyki pomału bo potem wszystko na raz to nie wyronbie z czasem i kasa :D łózeczko mamy od znajomych za 200zł z materacykiem a na wózek poluje :) moze cos fajnego sie trafi :)
    teraz musze sie przyjrzec laktatorom, przewijakom i takim sprzętom :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sylwia, ja swój kupiłam ponad tydzień temu, ale pierwszy raz detektor używałam jakoś w 16 tygodniu. Są różne, ten co ja mam wyświetla też szybkość z jaką bije serce, ale dziś pewnie wystarczyłby mi sam odsłuch, może tańszy model, ale też nie wiem na ile byłby czuły. W moim głośno słychać bicie serca. Pierwszy raz znalezienie zajęło mi około 3 minut, teraz za każdym razem około 30 sekund. W taki dzień jak dziś, kiedy cisza, dla m nie bomba. Podsłuchuję co drugi dzień. Całkowicie bezpieczny. To jest link do takiego detektora jaki ja mam.

http://www.spes-medical.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-p-157.html

hmm fajna sprawa, ale trochę drogi..... a nie wiem jak te tańsze czy będą faktycznie czułe. nie chciałabym przezyc zawału z powodu wad detektora

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Gratuluję wszystkim zaczętego kolejnego tygodnia. Wczoraj i ja zaczęłam <3 16 tydzień. Jak patrze na wasze suwaczki to już się nie moge doczekać i chciałabym czasem aby czas szybciej leciał.

Przypomnicie mi jeszcze raz jak fotki wstawić? Przepraszam, ale ostatnio nie zapisałam, a tez chętnie się pochwalę brzuszkiem!

Penelope super jest ten detektor tętna! Rozważę zakup, ale cena nie powiem powala. Tyle co elektryczny odciągacz do pokarmu Avent :)

Fedra, angelcia, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a czy te detektory są na pewno bezpieczne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Czesc dziewczyny.

Gratuluję wszystkim zaczętego kolejnego tygodnia. Wczoraj i ja zaczęłam <3 16 tydzień. Jak patrze na wasze suwaczki to już się nie moge doczekać i chciałabym czasem aby czas szybciej leciał.

Przypomnicie mi jeszcze raz jak fotki wstawić? Przepraszam, ale ostatnio nie zapisałam, a tez chętnie się pochwalę brzuszkiem!

Penelope super jest ten detektor tętna! Rozważę zakup, ale cena nie powiem powala. Tyle co elektryczny odciągacz do pokarmu Avent :)

iv.pl i link do forum

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

info z wczorajszej wizyty:
    łożysko poszło do góry więc na razie szpital Nam nie grozi :)
    Dzidzia duża według OM wczoraj był 17 tydz 0 dzień a wg usg 18tydz 2 dzień waga dziecka 250 gramów :)
    co do płci gin nie chciał mówić za bardzo bo dzidzia siedziała na pupie ale skłanie się ku Dziewczynce <3 bedziemy to potwierdzać 22 września ;)

gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni :)

zdjęcia można dodać przez iv.pl :)

juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, truskawkax25, angelcia, kasia_1988, Bietka, Januszkowa, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję !!!

Fedra lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za linka :)
    Fedra gratuluje udanej wizyty !

http://iv.pl/images/42583338534279898941.jpg

Fedra, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, truskawkax25, Penelope, kasia_1988, Januszkowa, megg, Lucy91 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jeżeli chcesz wózek po okazyjnej cenie 950 zł to na bazarku tutaj na belly jedna laska wystawiała na OLX Bebetto luca gondola+spacerówka (nieużywana) kolor czarny z białym stelażem. Gdyby nie to, że moj T uparł się na Tako szarego to ja bym brała:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę jaki ładny brzuszek...... ehh nie będę was więcej chyba podglądac bo zazdroszzcę brzuszków

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Super macie brzuszki. Ja też się pochwalę w takim razie. Ja już bez ciuchów ciążowych niestety nie daje rady. Nawet bluz sprzed ciąży nie zasunę już na brzuchu. A co będzie później - ja nie wiem.

Ja dzisiaj na obiad mam gołąbki z wczoraj i będę robić pierogi z rydzami :)

Co do laktatorów to ja będę kupowała ręczny. Orientuje się ktoś jaka jest różnica między firmą avent a tomee tippee? Szczerze mówiąc o tej drugiej firmie usłyszałam pierwszy raz tu na forum.

Wózek tylko z pompowanymi kołami.

A oto moj brzuch wczoraj z rana (bo zaczęłam nowy tydz).

http://iv.pl/images/70054648447844261575.jpg

przedszkolanka:), Fedra, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, truskawkax25, Penelope, Januszkowa, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja w pierwszej ciązy nie miałam ani kawałka brzuszka, aż do 6 miesiąca więc wiem co czujesz. Teraz jestem mega szcześliwa że on już taki jest. Powoli wymyślam plan na sesje brzuszkową :-)

LadyDi boski brzuchol!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:31

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    o właśnie, i taką niespodziankę chciałabym mieć. Cokolwiek by to nie było, cieszy :)

Penelope dawaj adres to Ci cos wyśle :D

Penelope lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Rudasku jeżeli chcesz wózek po okazyjnej cenie 950 zł to na bazarku tutaj na belly jedna laska wystawiała na OLX Bebetto luca gondola+spacerówka (nieużywana) kolor czarny z białym stelażem. Gdyby nie to, że moj T uparł się na Tako szarego to ja bym brała:)

Katiś a mozesz linka podesłać :D
    ja sie właśnie za bebetto, xlanderem lub tako rozgladam :D i nie przeszkadza mi wcale ze uzywany :D

jeśli chodzi o laktator to mi polecano recznym jeśli mam zamiar karmic piersią o taki własnie kupie :D co do firmy avent a tomee to one sa mniej wiecej na tym samym poziomie :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodziłam młodego to miałam tyle pokarmu, że ręczny nie dawał rady ręka mnie strasznie bolała, dlatego na elektryczny sie decyduje. A ten z Avent ma jakąś funkcję, że dostosowuje siłę ssania do twoich potrzeb oraz komfortu i dlatego wydaje mi się, że bedzie okej

LadyDi lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem, że jakościowo od siebie za bardzo nie odbiegają te firmy.

Dziewczyny, czy Wy macie taki power, że już coś w domu ogarniacie, w sensie szuflady na ciuszki, jakieś sprzątanie? Ja siedzę w domu i nic mi się nie chce. Wiem, że będę musiała poukładać w szufladach, przydałoby się umyć okna, zrobić selekcję ubrań itd itp, ale w ogóle nie mam na to ochoty. Całymi dniami bym tyko leżała na kanapie i oglądała tv. Strasznie się sama na siebie denerwuję, ale zmusić się nie mogę. Jakoś nie mam takiej chęci do organizacji tego wszystkiego...

AsiaSzw, właśnie koleżanka mówiła, że używała ręcznego, dlatego że mogła sobie natężenie sama dostosowywać (miała straszny ból piersi). To elektryczne też mają takie opcje? [jestem kompletnie zielona w tym temacie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:48

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja mam tak samo..jak mnie złapie chęc to piore, sprzatam itd, to trwa godzine a pozniej masakra-leń! dzis tak mam..wisze nad kompem i tv od rana! a kupiłam małemu troche ciuszków i musze jakies półki wygospodarować bo poki co upycham do siebie :d no i nasz składzik musze ogarnąc i robie to juz chyba od m-c i sie nie zabrałam :D a musze to zrobić bo tam chce porobić półki, poukładać to co teraz jest na podłodze...a podłoga bedzie na cos innego przeznaczona...ale leń zwycięża! :)

LadyDi, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ