Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:Dzień dobry
info z wczorajszej wizyty:
łożysko poszło do góry więc na razie szpital Nam nie grozi
Dzidzia duża według OM wczoraj był 17 tydz 0 dzień a wg usg 18tydz 2 dzień waga dziecka 250 gramów
co do płci gin nie chciał mówić za bardzo bo dzidzia siedziała na pupie ale skłanie się ku Dziewczyncebedziemy to potwierdzać 22 września
gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni
zdjęcia można dodać przez iv.pl
Fedra czemu by wam groził szpital ? Przez to łożysko?
Bo mi ostatnio lekarz powiedział że mam nisko położone łożysko, ale że powinno iść do góry z czasem. Trochę się wystraszyłam teraz. -
nick nieaktualnyFedra wrote:ja mam hematokryt i hemoglobine poniżej normy dosłownie nie wiele wczoraj na wizycie gin mi powiedział ze normy z labo są dla wszystkich ludzi a według norm dla ciężarnych to moje wyniki są w normie oczywiście biore jedną tabl żelaza na wszelki wypadek...
jak gin tak stwierdził to trzymaj się tego co mówiła. Ale ja wiem od innych lekarzy że hemoglobina i hamatokryt niezależnie od norm w labolarioach najlepiej jakby był w środku stawki. To jest dośc isttny składnik i lepiej żeby nie było niedoborów bo ty jako pierwsza oberwiesz ;]
Żelazo na pewno nie zaszkodzi jak będziesz brała -
a i jeszcze wczoraj rozmawiałam z ginem że od początku przytyłam gdzieś 1 kg i że martwi mnie to że od prawie 2 tyg niechce mi się jesć i często około 15 mi się przypomina ze nic nie jadłam...
gin mnie uspokoił powiedział że na pewno nie zagłodze dziecka bo Ono pobiera pokarm z mojego organizmu przez co podwyższa się stan glukozy przez co nie odczuwam głodu, co do przyrostu masy ciała powiedział że mam się nie martwić nic złego się nie dzieje...
jak to gin stwierdził dziecko to taki mały pasożyt dla którego jestem dostarczycielem pokarmu i nie da sobie krzywdy zrobici cos w tym jest bo waga stoi w miejscu brzuch rośnie a maż zauważył ze nogi i tyłek schudły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:18
Penelope lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
*Sylwia wrote:jak gin tak stwierdził to trzymaj się tego co mówiła. Ale ja wiem od innych lekarzy że hemoglobina i hamatokryt niezależnie od norm w labolarioach najlepiej jakby był w środku stawki. To jest dośc isttny składnik i lepiej żeby nie było niedoborów bo ty jako pierwsza oberwiesz ;]
Żelazo na pewno nie zaszkodzi jak będziesz brała
Mój gin jest facetem
mi morfologia poleciała bo nie jem mięsa z czego zdaje sobie sprawe ale że zaczęłam się w końcu przekonywac ze jednak mięsko naprawde jest dobre licze że morfologia szybko wróci do normy...
z żelazem w tabletkach niestety jest ten problem że powoduje zaparcia oraz moze powodować ból brzucha...
2015 Nati
2017 Suzi -
truskawkax25 wrote:Fedra czemu by wam groził szpital ? Przez to łożysko?
Bo mi ostatnio lekarz powiedział że mam nisko położone łożysko, ale że powinno iść do góry z czasem. Trochę się wystraszyłam teraz.
moje łozysko było usadowione centralnie na ujsciu szyjki czyli nie dość że jest przodujące to jeszcze całkowicie...
ja przez cały czas jak nie plamiłam to miałam krwawienia a jeśli łożysko jest nisko to w późniejszej ciąży może być to przyczyną poronienia lub krwotoku niebezpieczne to jest po 30 tyg...
a szpital by Nam groził gdyby do 20 tyg się nie podniosło bo to było by dla mnie niebezpieczne tak jak pisałam moze dojść do poronienia lub krwotoku...
musisz się zapytać swojego gina co rozumie przez pojęcie nisko położone łożysko bo to jest istotne a po drugie gdy jest nisko łozysko absolutnie nie powinno się robić usg dopochwowego i usg powinno byc częściej robione w celu kontroli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:23
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny ja mam chyba tasiemca, normalnie jak tak dalej pójdzie będę jak słoń. Przytyłąm 4 kg. od początku ciąży i wczoraj moja waga pokazała mi 60 kg.
A no stop jestem głodna, a wiem, że jak przegnę to dostane kolki jelitowej, no masakra nawet jak coś zjem brzuch mi wywali bo mam wzdęcia to i tak mi się che jeść.
Dziś zjadłąm już 3 kanapki, nektarynkę, banana,7-days'a, pół paczki suchych wafli, kilka rodzynek i przed chwilą prawie całe opak. 250 gram koreczków śledziowych z 2 suchymi kromkami. No masakramadziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Lara ja mam apetyt, ale na słodycze. Ciągle szukam ciastek, cukierków. Już dzisiaj kremówka za mną. Wiem, że nie ma to żadnej wartości odżywczej, ale co mam zrobić jak tak mi się chce:)
A na obiad już zjadłam barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, przypomniał mi się z dzieciństwa. Później zrobię sobie jeszcze pstrąga z migdałami.
A na śniadanie codziennie od jakiś dwóch tygodni jem kanapki z dżemem, zmieniam tylko smaki dżemu. Do tego kawa inka z mlekiem. Nie jestem w stanie rano zjeść np. wędliny czy parówki, nawet ser żółty kiedyś uwielbiany poszedł w odstawkę.Fedra lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Dziewczyny ja mam chyba tasiemca, normalnie jak tak dalej pójdzie będę jak słoń. Przytyłąm 4 kg. od początku ciąży i wczoraj moja waga pokazała mi 60 kg.
A no stop jestem głodna, a wiem, że jak przegnę to dostane kolki jelitowej, no masakra nawet jak coś zjem brzuch mi wywali bo mam wzdęcia to i tak mi się che jeść.
Dziś zjadłąm już 3 kanapki, nektarynkę, banana,7-days'a, pół paczki suchych wafli, kilka rodzynek i przed chwilą prawie całe opak. 250 gram koreczków śledziowych z 2 suchymi kromkami. No masakra
no to masz spust) szok a jeszcze do wieczora troche czasu
)
-
Obiecuje sobie jutro 3 małe posiłki i obiad troszkę większy.
Już sama nie wiem co mam robić chyba jednak muszę się ograniczać, ale ja nigdy tyle nie jadłam boję się, że po prostu mój organizm tego potrzebuje i jak będę się ograniczać to będzie gorzej.
Ale żeby nie było tak miło to np. czasem coś zjem a zaraz mi niedobrze.
Ale mam tak od tygodnia wcześniej mniej jadłamCzęściej było mi niedobrze.
-
Lara 82 wrote:Obiecuje sobie jutro 3 małe posiłki i obiad troszkę większy.
Już sama nie wiem co mam robić chyba jednak muszę się ograniczać, ale ja nigdy tyle nie jadłam boję się, że po prostu mój organizm tego potrzebuje i jak będę się ograniczać to będzie gorzej.
Ale żeby nie było tak miło to np. czasem coś zjem a zaraz mi niedobrze.
Ale mam tak od tygodnia wcześniej mniej jadłamCzęściej było mi niedobrze.
slonce jedz na co masz ochote bo to jedyny okres kiedy jestes wytlumaczona z kazdego kg)
-
Ja chyba zrobie sobie przerwe od czytania forum, bo mi przykro, ze nie mam brzucha jeszcze i nie czuje ruchow zadnych tak jak wiekszosc z Was. Codziennie w samej bieliznie ogladam sie w lustrze i musze sie bardzo nadymac, zeby brzuch wygladal jak cos a la ciazowego. Ale jak zaloze ubrania, to wszystko maskuja.
Jesli do 23 wrzesnia, kiedy mam USG, nic sie w tych dwoch aspektach nie zmieni, to bede bardzo zawiedziona. Ale z drugiej strony mowie sobie, ze jeszcze mam czas i duzo zapasu i pewnie w 7-8 miesiacu nagle bede wygladac jak wieloryb z 20 kg na plusie08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka spokojnie jesteś dopiero w 16 tyg pewnie u Ciebie będzie tak że z dnia na dzień brzuszek Ci wyskoczy aż się będziesz dziwić a co do ruchów to jeszcze za wcześnie ja czuje swoją Małą bo według usg to już prawie połowa 19 tyg więc spokojnie masz czas17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi