Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasek, powiem Ci, że mnie pocieszyłaś
Już nie mam takich wyrzutów sumienia, bo teraz wiem, że nie tylko ja tak leseruje
Ja też od kiedy wstałam to siedzę przed laptopem i oglądam jakieś beznadziejne programy na TVNie. Mam nadzieję, że się nam odmieni to z czasem. Później motywacją dla mnie będzie dziecko (mam nadzieję), ale teraz? Teraz jestem taka rozlazła i niezadowolona sama z siebie.
-
na pewno ! Czytałam opinie o tych tańszych, bez wyświetlacza, też mają dobre opinie. myślę że do 12 tygodnia zawsze mógłby być problem ze znalezieniem, ale po 12 chyba każdy znajdzie. Ja swój kupiłam w przeliczeniu za 200 zł. W Pl. rzeczywiście drogo i kupiłabym tańszy.*Sylwia wrote:hmmm a czy te detektory są na pewno bezpieczne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:15
-
Katiś wrote:Proszę Rudasku http://olx.pl/oferta/bebetto-luca-2-w-1-bialy-stelaz-czarny-gwarancja-dodatki-modny-CID88-ID6WCor.html#c589d6b37b
Widzialam, odnalazłambardzo ładny ale powiem CI ze za ta cene, w swoich terenach znajde bebetto 3w1
takze bedzie jeszcze nosidełko
no nic, jeszcze troche czasu mam , moze sie cos trafi fajnego
-
Mi jak byłam w smyku wpadł w oko Wózek X-lander X-Pulse:) i kolor taki jak na zdjęciu przypadł mi do gustu chociaż pewnie będzie się szybko brudził ;/
Ale wózek Taki zgrabny
http://www.iv.pl/images/82246934631454140852_thumb.jpg
Słyszałam że lepszy jest laktator ręczny, ale ja jestem w Tym całkowicie zielona...
Najlepiej żeby ktoś się wypowiedział kto testował i taki i taki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:26
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Di, ja jak napisałam, zdecydowałam się na tomee tippee bo mają dużo akcesoriów, poza tym butelki antykolkowe biorę stamtąd taki zestaw : Tommee tippee Advanced Comfort (bo są różne rodzaje)
http://www.amazon.co.uk/dp/B00DDSP78G/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=19UC5KD2PEZYP&coliid=I2QGKEQRRA9KUR
gwintem będą pasowały do siebie z laktatorem, mam na liście pojemniki które wkłada się do butelki przy ściąganiu mleka, napełnia się, wyjmuje, zamyka i od razu do lodówki jeśli trzeba przechować. Podobne pojemniki na suche mleko jednorazowe porcje gdy się wychodzi już zakupiłam. Tez je się wkłada do butelki więc nie zajmują dodatkowego miejsca w torbie np. Jest sporo akcesoriów. Butelki te podane przeze mnie mają lepszą opinię niż Avent.
Fedra, Angelcia, dzięki za miłe chęci
LadyDi wrote:Hej!
Super macie brzuszki. Ja też się pochwalę w takim razie. Ja już bez ciuchów ciążowych niestety nie daje rady. Nawet bluz sprzed ciąży nie zasunę już na brzuchu. A co będzie później - ja nie wiem.
Ja dzisiaj na obiad mam gołąbki z wczoraj i będę robić pierogi z rydzami
Co do laktatorów to ja będę kupowała ręczny. Orientuje się ktoś jaka jest różnica między firmą avent a tomee tippee? Szczerze mówiąc o tej drugiej firmie usłyszałam pierwszy raz tu na forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:37
-
LadyDi ja troche już ogarnia.Ciuchy juz mam swoje posegregowane, to co chciałam zostawić dla siebie po porodzie a juz nie wchodze w duzesz szafie jest reszte oddalam. Jedna szuflada jest dla malucha i już coś tam nawet jest
w zeszła niedziele kupiliśmy rogówkę, abyśmy mogli na niej spać bo dzidziolowi bedzie trzeba oddać naszą sypialnie. Plan umeblowania już mamy ( od niedzieli ) musimy tylko stolaża zaprosić bo wszystko robimy na wymiar. Ja mam ADHD nie usiedzę, ale mam takie dni, że absolutnie nic mi się nie chce i siłą nikt mnie nie zmusi. Myślę, że przyjdzie czas a power sam w Ciebie wstąpi
A jesli chodzi o ten laktator to właśnie też byłam w szoku, że ma tą funkcję. Ja naprawdę liczę na taką ilość pokarmu jak z pierwszym więc przetestuje elektryk, zresztą jest opcja ręcznego też używania na szczęście.
Mi się z wózków podoba Chicco Urban ma świetną opcję, że z gondoli robi się spacerówkę. Jest lekki i cena uważam okej. Puki co to mój typ
http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_search_result.html?manufacturers_id=73&inc_subcat=1&categories_id=188&keyword=urban&gclid=CN-p4vvEwsACFecSwwodxRAANQ -
Vel widziałam Twoje wyniki są naprawdę dobre. Nie jestem lekarzem ale zawsze miałam coś albo za wysoko albo za nisko więc również wychodzę z założenia, że każdy ma jakieś normy dla siebie. HGB norma dla kobiety jest od 12 a Ty masz 11.7 wiec jak na ciążę wydaje mi się OK. A HGB to nie tylko żelazo to kompozycja wchłaniania żelaza, witaminy C, witamin z grupy B i ferrytyny i myślę, że tu już lekarz musiałby się wypowiedzieć.
Hematokryt, no w ciąży zwiększa się ilość krwi więc ma prawo być obniżony tak mi się wydaje i tak mi tłumaczono. To MPV to nie do końca wiem co to ale też miałam obniżone. A białe ciałka krwi się w ciąży podnoszą. Ale wydaje mi się, że rzadko która ciężarówka ma wszystko w normie -
j a również miałam ręczny laktator firmy medela i polecam, jak najbardziej sie sprawdził. Ja go używałam głównie jak musiałam gdzies wyjść i trzeba było odciągnąć pokarm.
Dziewczyny ja równiez mam strasznego lenia, nic mi sie nie chce a jeszcze mój synek jest chory i siedzę z nim w domku i pracuję
co do wózka ja miałam tako jumper i bardzo sobie chwalę koła pompowane, jak widziałam u koleżanki jak dziecko latało w wózku na kołach plastikowych po bruku to stwierdziłam, że muszą byc pompowane -
nick nieaktualnyDziewczyny a zerkniecie na moje wyniki z moczu? Niby na necie porównywałam, ale sama nie wiem.. Nie wskazuje to chyba na jakies bakterie, zapalenia? Bo ten mój lekarz to okropny człowiek, tzn przeczulony bardzo na punkcie jakiś zapalen i wizyt w szpitalu;]
http://www.iv.pl/images/08410287491734432008_thumb.jpg -
nick nieaktualnyLara 82 - nie do końca się z toba zgodze odnośnie hematokrytu. Oczywiście że w ciazy zwiększa się ilość krwi. Ale krwinki czerwone i hematokryt powinny byc w normie. Jeżeli nie to trzeba przyjmowac odpowienie preparaty np. żelazo dla kobiet w ciazy. chodzi o to że jak będzie za mało czerwonych krwinek i hematokryt poniżej normy to będzie gorsze dotlenienie płodu i przeplyw skladników odżywczych. Oczywiście jeżeli wyniki będa lekko poniżej normy to nie ma co panikowac ale to jest sygnał że trzeba zaczac dodatkowo cos brać. Oczywiście w pierwszej kolejności ucierpi matka a nie dziecko, ale po co wyniszczac organizm
olcia87 lubi tę wiadomość
-
Angelcia a kiedy robilas krew? bo masz ciala ketonowe w moczu. warto zoabczyc jak glukoza na czczo wyglada
w moczu jej nie masz to dobrze ale zoabcz jesli masz ostatnie wyniki
nie ma zapalenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:45
-
Sylwia mówię nie jestem lekarzem więc prawdopodobnie masz rację. Ja mówię ze swojego punktu widzenia. Ja zawsze miałam coś nie tak. Mam skłonności do anemi pomimo, że wsuwam mięso i lubię mięso
. Mi w ciąży hemoglobina poszła w górę a hematokryt również choć zawsze miałam go troszkę poniżej normy
A Truskawka mnie też się podoba ten X-lander.
A z tymi kołami to mnie chyba jedna koleżanka wprowadziła w błąd bo ona cały czas się wkurzała na pompowane koła, a widzę jak Was czytam, że jednak mają dobrą opinię. Chyba muszę po kolei moje znajome mamusie pytać o zdanie, ale wszystkie -
ja też mam hematokryt troszkę poniżej normy i niestety gin powiedziała, że musze brać żelazoMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
nick nieaktualny
-
Witam,
Kochane kiedy to ja Was nadrobie... Dwa dni piatek i sobote czułam sie dobrze ale od niedzieli znowu maskara .... co prawda wymiotuje raz dziennie ale mdłości mam przeeee-okrutne. Az wczoraj płakałam. Wyobraźcie sobie ze wczoraj zrobiło mi się przeczucie na dziewczynkę. nie wiem skad mi się wzięło ale jest dosyć mocne mimo , że lekarz powiedział ze na 80 % chłopak... 12 mam wizytę więc zobaczymy kto ma rację... Bardzo chciałam chłopca chociaż teraz chyba zaczyna się mi to robić obojętne... ale wiem ze chciałabym znać płeć na 100 % aby móc kupić pierwszą rzecz dla dzieciątka albo jakąs super kieckę albo ekstra spodenki i koszule... he...
A i jeszcze jedno oglądałam wczoraj wózki mojego faworyta nie widziałam myo foppapedretti ale widziałam emaljunge. ten wózek jest ogromny stelaż potężny gondola i spacerówka wielkie wiec mimo , że jest bardzo dobrze wykonany to dla mnie odpada bo jezdze alfa 147 wiec do mojego samochodu nie wejdzie wózek do meza owszem bo ma kombi ale gabaryty mnie przeraziły...
Najlepiej wykonany skrętny okazał się wózek teutonia ( jednak nie spodobał mi się wizualnie )a także nowość tako junama carbon w eko- skórce - pieknie wykonany skrętny i wysoki bo ja do malych osób nie należe... co się ciekawego dowiedziałam ze na te dwa modele czeka do 8 tyg... masakra .... ale się rozpisałam...
Dziewczyny macie przepiękne brzuszki... Penelopa az nieprawdopodobne ze w ciągu 2 dni tak się powiększył brzuszek... jest sliczny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:20
Penelope lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Dziewczyny a zerkniecie na moje wyniki z moczu? Niby na necie porównywałam, ale sama nie wiem.. Nie wskazuje to chyba na jakies bakterie, zapalenia? Bo ten mój lekarz to okropny człowiek, tzn przeczulony bardzo na punkcie jakiś zapalen i wizyt w szpitalu;]
http://www.iv.pl/images/08410287491734432008_thumb.jpg
mnie ciałka ketanowe w ciaży połączyło z cukrzycą ciażową, zaleca się zrobienie glukozy plus glukoza z obciązeniem...
i cos takiego jeszcze znalazłam:
Ciała ketonowe
Norma: nieobecne w moczu.
Nieprawidłowości. Obecność ciał ketonowych w moczu może świadczyć o źle kontrolowanej cukrzycy, stosowaniu diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, głodzeniu lub zaburzeniach odżywiania (np. anoreksji czy bulimii). Stwierdza się je również u alkoholików i w zatruciach alkoholem izopropranolowym. Ciała ketonowe często są wykrywane w moczu osób, które nie przyjmowały pokarmów od co najmniej 18 godzin. Taka sytuacja może się zdarzyć w trakcie choroby, kiedy pacjent nie je przez kilka i dni wymiotuje. Niski poziom ciał ketonowych w moczu występuje natomiast niekiedy u zdrowych kobiet w ciąży.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
*Sylwia wrote:Lara 82 - nie do końca się z toba zgodze odnośnie hematokrytu. Oczywiście że w ciazy zwiększa się ilość krwi. Ale krwinki czerwone i hematokryt powinny byc w normie. Jeżeli nie to trzeba przyjmowac odpowienie preparaty np. żelazo dla kobiet w ciazy. chodzi o to że jak będzie za mało czerwonych krwinek i hematokryt poniżej normy to będzie gorsze dotlenienie płodu i przeplyw skladników odżywczych. Oczywiście jeżeli wyniki będa lekko poniżej normy to nie ma co panikowac ale to jest sygnał że trzeba zaczac dodatkowo cos brać. Oczywiście w pierwszej kolejności ucierpi matka a nie dziecko, ale po co wyniszczac organizm
ja mam hematokryt i hemoglobine poniżej normy dosłownie nie wiele wczoraj na wizycie gin mi powiedział ze normy z labo są dla wszystkich ludzi a według norm dla ciężarnych to moje wyniki są w normie oczywiście biore jedną tabl żelaza na wszelki wypadek...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi