X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel Ty to jesteś dobra tropicielka:D

Vel lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel moja dzisiejsza morfologia szału nie robi. Ale ja jestem przyzwyczajona :D zawsze mam czegos Malo a czegos za dużo. Tym razem aż dwa wyniki za dużo :D ale wyjątkowo pierwszy raz od chyba 5 lat nie mam anemii <3 ascofer daje rade :D

Vel lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja zakupy dla dzidzi robie i bede robic powolutku i bez szalenstw, bo zawsze sa biezace rachunki i wydatki i to sie nigdy nie konczy, wiec szastac na prawo i lewo na gadzeciki dla bobasa nie moge.

W ogole sie nie rozgladam, czy mi ktos cos sprezentuje czy nie. Rodzicow mam hojnych, ale wystarczy mi, ze przyleca na kilka tygodni spedzic czas z nami, nie musza dawac prezentow. Tesc tez jest hojny, wiem, ze wesprze (tesciowa brak slow, pomine milczeniem).

Moj przyszly tesc tez mieszka w Nowym Jorku :) i to juz hohoho chyba z 20lat prawie :)

fajnie byloby gdyby przylecial i sie szarpnal na jakies zakupy dla Malenstwa :)

Mojego Wiktora siostra ma 2letniego prawie Aleksandra to wszyscy na niego Dziedzic mowili :D i wlasnie jego tata przylecial ze stanow na chrzciny i w ogole duzo im pomogl... i jak bylismy w ogole na obiedzie u jego babci na obiedzie w zeszle swieto zmarlych to sie smiali wszyscy, ze babcia sobie wyznacza takie cele przedsmiertne, najpierw chciala zeby jej wnukow dozyc do bierzmowania, pozniej do slubu, pozniej do dzieci, a Moj ma dwie siostry, jedna ta starsza co ma jednego malego, a druga rok odemnie mlodsza, i ja juz sobie myslalam wtedy oho... teraz kolej na Wiktora z dziecmi, trzeba sie pospieszyc :P zeby nas jego mlodsza siostra przypadkiem nie wyprzedzila :) no i sie udalo :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie oglądam wielki test z historii <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja dziś też mam zły dzień i poczucie ogólnej beznadziei :(

A ja dzis wyjatkowo mialam super dzien :D kazdy dzien mnie doluje a dzisiejszy mnie na maksa pocieszyl, bylo ekstra :D

pomimo, ze musialam rano wstac i jechac na pobranie krwi i baba zrobila mi makabre na zyle, pomimo ze na glodniaka musialam w ta zimnice i arktyczny wiatr w samej bluzie jechac do pracy do sopotu na 11 to bylo ekstra, zjadlam robie zupe z soczewicy, paczusia i kanapke z razowego i do tego herbata z coffe heaven i pomaszerowalam do pracy :) okazalo sie, ze mieli taki zapieprz ze sie nie wyrabiali a ja pomimo ze bylam tam 3 dzien to ogarnialam lepiej od tych dziewuch :D a potem wyszlam o 15 i pognalam na pociag bo na 16.30 mam zajecia z prawka w gdansku :D

wiem ze mnie porypalo, ze sie w ciazy zapisalam ale stwierdzilam, ze jestem juz mega stara jak na prawko i ze ciaza to ostatni moment bo z dzieckiem wypada juz jezdzic normalnie a jak teraz nie zrobie to nigdy nie zrobie

a byl taki super prowadzacy! ze sikalam ze smiechu :) i tak ciekawie opowiadal, bylo ekstra :)

odkrylam jeszcze na Dlugiej taki oldschoolowy green way ze stara karta, taka jak byla 10lat temu :) i zdazylam wciagnac przed kursem obiad w 10minut na szybkiego :)

a malenstwo mnie ciagle puka :)

wiec u mnie dzisiaj jest super dla odmiany :)

zjk3p18.png

• betty85 Znajoma

Wysłany: 1 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to ja jestem ta beatka co sie wpisała w czyjes miejsce:) mam nadzieje ze nie było z tym wiekszego problemu, ale tak to jest jak sie cos robi w pospiechu:)
    teraz oczekuję na wizytę, którą mam w czwartek licze na to, iz dowiem się co we mnie zamieszkuje, nie ukrywam, że chciałabym mieć dziewczynkę ale jednak najwazniejsze by było zdrowe, W poprzedniej ciązy miałam małowodzie i wiele problemów z tym związanych, które doporwadziły do porodu przedwczesnego w 35 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:41

Vel lubi tę wiadomość

uwo93e3kj7k2u8oo.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, a jak z tą Twoją nową pracą? Wiesz już coś więcej? Uda się z macierzyńskim?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty85 wrote:
    tak, to ja jestem ta beatka co sie wpisała w czyjes miejsce:) mam nadzieje ze nie było z tym wiekszego problemu, ale tak to jest jak sie cos robi w pospiechu:)
    teraz oczekuję na wizytę, którą mam w czwartek licze na to, iz dowiem się co we mnie zamieszkuje, nie ukrywam, że chciałabym mieć dziewczynkę ale jednak najwazniejsze by było zdrowe, W poprzedniej ciązy miałam małowodzie i wiele problemów z tym związanych, które doporwadziły do porodu przedwczesnego w 35 tc.

Nie cos Ty, jak ja sie nasmialam jak dziewczyny zaczely pisac do angelci o jej synku ze sie nie pochwalila, a ta biedna nie rozumiala o co im chodzi i myslala, ze o plec dziecka a jej wychodzi corka, i jak czytalam ich wymiane postow (a odrazu wiedzialam, ze angelcia nie ma zadnego synka bo pamietalam jej rubryczke przed zamiana i wiedzialam, ze ktos sie musial walnac) to sikalam przed lapkiem ze smiechu :) :)

generalnie dobrze, ze Ty to Ty bo juz Cie wczesniej dopisalam i nie musze tego teraz robic :D

jestes z Wroclawia to mozesz isc 13 wrzesnia na bezplatne 4d :)

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/wroclaw-13-wrzesnia-br/

a bylam w zeszlam niedziele w Rumi za Gdynia :)

generalnie nie zaluje ze poszlam ale trzeba byc godzine przed wyznaczona godzina rozpoczecia na miejscu bo jest tyle chetnych, ze jak przyjdziesz pozniej to sie nie zalapiesz :)

ja mam USG w srode i mam nadzieje, ze sie dowiem ze to moj upragniony synek <3

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Vel, a jak z tą Twoją nową pracą? Wiesz już coś więcej? Uda się z macierzyńskim?

Ta moja nowa praca to nie jest ta z babcia :D to jest taka, gdzie nie wiedza ze jestem w ciazy :D i normalnie pracuje i normalnie zarabiam :D ale umowy jeszcze nie mam, pozatym nie moge miec bo jestem na zwolnieniu przeciez, wygasa mi 3 wrzesnia i dopiero z data dnia kolejnego ewentualnie podpisze umowe, ale nie wiem jeszcze czy tam w sopocie po legalu czy po nielegalu bede z ta babcia kombinowac, opcja sopot bezpieczniejsza ale zalezy ile mi brutto zaproponuja bo jak grosze to nie oplaca mi sie z nimi podpisywac i pozniej miec macierzynskiego grosze... dlatego zobacze jeszcze co zrobie :) ale ciesze sie, ze cos robie, ja lubie pracowac :) to mi sprawia przyjemnosc :) wiec nawet jak zrezygnuje to chociaz kilka dni sobie posmigam, zawsze cos zarobie jeszcze oprocz tego :) ale dostalam juz kwestionariusz do umowy wiec w ciagu kilku dni sie wszystko wyjasni :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Ta moja nowa praca to nie jest ta z babcia :D to jest taka, gdzie nie wiedza ze jestem w ciazy :D i normalnie pracuje i normalnie zarabiam :D ale umowy jeszcze nie mam, pozatym nie moge miec bo jestem na zwolnieniu przeciez, wygasa mi 3 wrzesnia i dopiero z data dnia kolejnego ewentualnie podpisze umowe, ale nie wiem jeszcze czy tam w sopocie po legalu czy po nielegalu bede z ta babcia kombinowac, opcja sopot bezpieczniejsza ale zalezy ile mi brutto zaproponuja bo jak grosze to nie oplaca mi sie z nimi podpisywac i pozniej miec macierzynskiego grosze... dlatego zobacze jeszcze co zrobie :) ale ciesze sie, ze cos robie, ja lubie pracowac :) to mi sprawia przyjemnosc :) wiec nawet jak zrezygnuje to chociaz kilka dni sobie posmigam, zawsze cos zarobie jeszcze oprocz tego :) ale dostalam juz kwestionariusz do umowy wiec w ciagu kilku dni sie wszystko wyjasni :)
    Tak, wiem, że babcia i Sopot to dwie różne sprawy. Ok, to trzymam kciuki w takim razie, żebyś dostała umowę z dobrą kasą.

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel już zaczynałam myslec, ze weszłam na jakies inne forum:/ Zryłyście mi glowe tym, hahah.. az sama się smieje do siebie z tej akcji:d

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie Gosiak a propos witaminy D

przy suplementacji jedynie z witamin prenatalnych mialam wynik 28.8 a norma dla doroslych jest 30 do 80

moja endo stwierdzila, ze moj wynik jest SWIETNY i w ogole mam nie brac dodatkowo 1000 jednostek a wystarczy 400 jednostek z Ladee Vit

ale na forum tarczycowym napisali, ze mam niedobor lekki i mam brac wg tych norm nowych co Ci je wyslalam jakis czas temu :) i nie posluchalam endo i biore 5.400 jednostek dziennie witaminy D

po miesiecznej suplementacji i powtorzeniu badania wyszlo mi teraz dzisiaj 41.6 wiec nie zaluje ze biore taka dawke jaka biore i posluchalam sie innych bardziej doswiadczonych niz mojej endo :)

dawka widac wcale nie jest jakas bycza skoro wynik to 41 a norma jest do 80 :)

i te normy zeby brac 1000jednostek dziennie musza faktycznie byc przestarzale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:23

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, wiem, że babcia i Sopot to dwie różne sprawy. Ok, to trzymam kciuki w takim razie, żebyś dostała umowę z dobrą kasą.

A dziekuje :) oby :)

angelcia to one Cie zryly :D ja nie :D mnie wtedy nie bylo i jak wrocilam to Was nadrabialam i nie moglam ich wczesniej uswiadomic :D i czytalam i sie smialam :D

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia i jeszcze wychodziło na to, że zaszłaś w ciąże w wieku 16 lat:)

Według mnie w tej liście jest kilka zbędnych okienek, np. -imię męża, -która to ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:59

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope - wiem, co czujesz, bo ja tez chodze jak stara babka, a juz z lezenia podniesc sie i wyprostowac, to masakra. U mnie nie dosc ze brzuch wywalilo i najzwyczajniej w swiecie zaczyna byc mi ciezko, to jeszcze nadal meczy bol wiezadel, ktory teraz siega mi do pachwiny w prawej nodze i chodzic prosto moge, ale obrocic sie czy odstawic noge na bok to juz nie bardzo. Musze pojsc z tym do lekarza bo zwariuje, tyle ze nie wiem jakiego - chyba do ortopedy.

A co do pompowanych kol w wozku - ja wiem, ze wybiore tylko i wylacznie pompowane! nigdy mi sie nie przebily (moim kolezankom tez nie)! wiec nie wiem skad te opinie... spacerowke typu parasolka mam z kolami plastikowymi i klne je co spacer, nie da sie przejsc po zadnych wertepach. U mnie jeszcze na ulicy chodnik wola o pomste do nieba, wiec spacerowka nie da sie przejechac i musze ulica, a w gondoli i przy pompowanych kolach nie bylo zadnego problemu.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek współczuję Ci przykrych doświadczeń,dobrze,ze wszystko jest w porządku i z dzidzią ok:-* Co do tych skurczów to ja tak też mam ,np.przez cały piątek męczyło i oczywiście wylądowałam w szpitalu ale dostałam magnez dużą dawkę i luteinę i to mam brać.Widocznie taka nasza natura kochana:*

madziutek 23 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

moja koleżanka, która jest w 3 ciąży, powiedziała mi, żebym absolutnie nie kupowała wózka z plastikowymi kółkami bo to jak piszesz jakaś masakra, najlepsze są podobno pompowane

MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Penelope - wiem, co czujesz, bo ja tez chodze jak stara babka, a juz z lezenia podniesc sie i wyprostowac, to masakra. U mnie nie dosc ze brzuch wywalilo i najzwyczajniej w swiecie zaczyna byc mi ciezko, to jeszcze nadal meczy bol wiezadel, ktory teraz siega mi do pachwiny w prawej nodze i chodzic prosto moge, ale obrocic sie czy odstawic noge na bok to juz nie bardzo. Musze pojsc z tym do lekarza bo zwariuje, tyle ze nie wiem jakiego - chyba do ortopedy.

A co do pompowanych kol w wozku - ja wiem, ze wybiore tylko i wylacznie pompowane! nigdy mi sie nie przebily (moim kolezankom tez nie)! wiec nie wiem skad te opinie... spacerowke typu parasolka mam z kolami plastikowymi i klne je co spacer, nie da sie przejsc po zadnych wertepach. U mnie jeszcze na ulicy chodnik wola o pomste do nieba, wiec spacerowka nie da sie przejechac i musze ulica, a w gondoli i przy pompowanych kolach nie bylo zadnego problemu.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski do spania!! Hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope główka do góry dzis po prostu masz gorszy dzien ale jutro wyjdzie sloneczko i bedzie lepiej, obiecuje :***** !!! Wyskoczył Ci brzuszek to super nowinka, czekałaś na to :))) !

Angelcia masz wyprawkę już dla dwojaczkow hehe :D

Penelope lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam sie z rana;)

Za chwile idziemyy do przedszkola z moim synkiem- pierwszy raz. Trzymajcie kciuki!

Juz prawie 2 tyg nie mialam mdlosci ciazowych a dzis tak i to takie ze az nie zdazylam dobiec do kibelka. Te nerwy;///

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ