X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, szkoda ze az tak sie meczysz, pamietaj sama nie jestes no i niestety jakos musimy przez to przejsc chociaz moze byc naprawde ciezko. Czekamy z upragnieneim na nasze malenstwa ale ja tez nie pomyslalabym ze bedziemy musialy sie az tak dla nich poswiecac.
    Ja jestem caly czas zemaczona, dzisiaj przyszlam z pracy i od razu musialam sie polzyc. Tez sie szybko najadam i caly czas mi sie odbija (nie nazywajac tego bekaniem :) a w plecy mi tak cos wchodzi, ze na prawa noge nie moge nadepnac, mam nacisk na jakis nerw i czasami chodze tez jak babcia trzymajac sie za plecy, nawet sie zastanawiam czy nie isc z tym do lekarza, ale podobno nie ja jedna to mam. Musimy to jakos przezyc i fajnie, ze mamy mezow, ktorzy chociaz na swoj sposob nam pomagaja i probuja ulzyc :)
    Ja ten film tez widzialam nawet dwa razy, jest super i mozna sie posmiac. Moze faktycznie znalazlabys jakis serial, zeby zajac glowe czyms innym, ogladalas deseparate housewifes - juz sie skonczyly ale bylo pare serii, zawsze sie tak smialam ze moj maz nie mogl sie nadziwic. Polskie 'przyjaciolki' tez sa fajne i sa dostpene on-line ....
    Musimy jakos dac rade i mam nadzieje, ze nasze dziciaczki nam wynagrodza to nasze poswiecenie ;)

Penelope lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Carola, ogarnie się temat, no bo co nie jak tak ;) włączyłam TV, coś znajdę, ooo, na wspólnej leci, wieki nie oglądałam, a kiedyś namiętnie!

Angelcia, spróbuję tez z tymi lekkimi serkami

Zdjęcie bebzona zrobiłam, ale dziś z tel korzystam bo mi mi domowy padł i I dopiero w środę monter przyjdzie ;) wtedy wstawię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:25

Carola55, madziutek 23 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Atakasobiejedna, no to ewentualnie tą kąpiel uskutecznię ;) może mi się jakieś mięśnie rozluźnią, od początku ciąży nie byłam w wannie, zapobiegawczo, ale może rzeczywiście pójdę. Jakiś peeling, muzyczka... Może i tak

A może zafunduj sobie masaż dla kobiet w ciazy? Oczywiście jeśli lekarz stwierdzi że możesz. Zawsze to rozluznia, miłe zapachy, kobitki cie masują..... pomyśl o tym ;]

Penelope lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

bylam dzisiaj rano pobrac krew do badan bo w piatek mam wizyte u endokrynologa, bylam w takim labolatorium gdzie srednio czeka sie z numerkiem godzine czasu minimum zeby podejsc ze skierowaniem, pozniej znowu sie czeka zeby przejsc do osobnej sali gdzie zadaniem babki jest tylko pobrac krew, i glupia baba ktora ma tylko jedna jedyna rzecz wykonywac dzien w dzien przez 8h dobrze narobila mi takiej masakry na reku że rece opadaja...... bylam ostatnio pobrac krew przed wizyta u gina i ledwo poczulam, a ta glupia dzisiaj nie dosc że sie źle wkłuła i bolało jak cholera to caly wacik byl we krwi gdzie zwykle jest tylko lekka plamka, ale dobra to jest do przezycia... odslaniam rekaw a tam gula wielkosci pilki kauczukowej :O myslalam, ze padne jak to zobaczylam! zrobil mi sie jakis chyba zakrzep czy jak to sie zwie i mam gule na zyle... masakra... siniaka to chyba bede miala az do nadgarstka przez miesiac czasu!!

Chcialam sie Was o cos zapytac bo mam juz wyniki swoich badan :) i strasznie martwi mnie wynik morfologii, czy ktoras z Was sie zna i wie co z niego wynika? bo jak tak patrze to nie prezentuje sie chyba najlepiej

aha zdjecie jest takie duze ze nie widac jakie sa normy :/

normy widac po kliknieciu w link http://www.iv.pl/images/21209239474454356816.jpg
    http://www.iv.pl/images/21209239474454356816.jpg

a ja w tym czasie Was doczytam od rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:42

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj robiłam morfologie i chyba u Ciebie też wychodzi lekka anemia, bo masz niższy od normy hematokryt, hemoglobinę, krwinki czerwone

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a i mam pytanie .. do tych ktore biora luteine dopochwowo. w pudeleczku jest aplikator ale ja sie boje go uzywac ;/ czy moge ta tabletke palcem wkladac a nie tym patyczkiem?

PALCEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA NIE MIALAM NIGDY PRZENIGDY PLAMIEN ANI KRWAWIEN A JAK UZYWALAM APLIKATORA TO NA KONCOWCE ZAUWAZALAM ZA KAZDYM RAZEM KREW, POJECHALAM Z TYM DWA RAZY DO SZPITALA

takze madziutek Ty masz slabsze nerwy odemnie i wiekszy poziom panikarstwa :D wiec nie probuj lepiej aplikatora bo na zawal padniesz jak wyjmiesz i zobaczysz czerwone

madziutek 23 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    ja też dzisiaj robiłam morfologie i chyba u Ciebie też wychodzi lekka anemia, bo masz niższy od normy hematokryt, hemoglobinę, krwinki czerwone

ale co to znaczy że anemia? bo ja nie rozumiem

anemia to mi sie kojarzy ze slabymi anorektyczkami :P

a tak pozatym to anemia ma cos chyba wspolnego z zelazem a na zelazo mialam robione dzisiaj badanie i wyszlo 82 a norma jest 50 do 170

zjk3p18.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, to co sie rzuca w oczy to hemoglibina i hematokryt, mam dosc podobne wyniki tych 2 i swiadczy o malych niedoborach zelaza aczkolwiek ciagle w normie i gin mi powiedzial ze zelazo zawarte w falvicie mama ktory biore narazie jest wystarczajace ;) wg mnie choc lekarzem nie jestem masz super wyniki, a liczba plytek krwi do pozazdroszczenia.. Ja wg ostatniej morfologii mam 107 tys a poza tym nigdy nie mialam w normie :p wiec naprawde nie martw sie bo wyniki masz spoko a ze jakies low czy high... Ciaza troche miesza w naszych organizmach:) napewno lekarz Cie uspokoi ze jet ok :) ja mam oholnie swoja teorie ze kazdy zlowiek jest inny i ma swoje indywidualne normy , nawet te w lab ktore sa maja normy pierwsze i drugie i dopiero po przekroczeniu tych drugich lekarz interweniuje.. Przykladowo plytki krwi norma jest od 140 tys... Ale poki nie spadnie ponizej 80 tys to jest ok... Wiec spora roznica :) tak samo jest z hemoglobina czy hematokrytem

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    na pewno sa jakies domowe sposoby- nei wiem czyn ei czosnkiem sie smaruje

trzeba poczytac

cytryna ;)

zjk3p18.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anemia jet zwiazana z niedoborami zelaza ale skoro robilas juz badanie zelaza typowe i masz ok to wogole sie nie masz czym martwic... Naprawde nie ma co sobie glowy zawracac gdy wyniki ogolne lekko odbiegaja od normy... Ja sie nauczylam sporej rezerwy do wynikow... A to dlatego ze wg wynikow laboratoryjnych mialam niska rezerwe jajnikowa i wogole niektore wyniki mialam tragiczne ze nie powinnam wogole w ciaze zajsc z takimi a tu prosze i znam wiele takich przypadkow.. Wiec normy normami ale kazda znas stanowi indywidualnosc w swoim rodzaju :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny i ja wpadam powoli w szał zakupowy! Odwazylam się i kupiłam pół śpiochy ;) Mój R miał Focha na mnie a jak mu pokazałam tę maleńkie cudo to się rozweselil ;) rozczulily go ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:02

megg, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Anemia jet zwiazana z niedoborami zelaza ale skoro robilas juz badanie zelaza typowe i masz ok to wogole sie nie masz czym martwic... Naprawde nie ma co sobie glowy zawracac gdy wyniki ogolne lekko odbiegaja od normy... Ja sie nauczylam sporej rezerwy do wynikow... A to dlatego ze wg wynikow laboratoryjnych mialam niska rezerwe jajnikowa i wogole niektore wyniki mialam tragiczne ze nie powinnam wogole w ciaze zajsc z takimi a tu prosze i znam wiele takich przypadkow.. Wiec normy normami ale kazda znas stanowi indywidualnosc w swoim rodzaju :)

Tak mialam dzisiaj badanie na TSH, FT4, FT3, WITAMINA D, WITAMINA B12, ZELAZO, FERRYTYNA, WAPN CALKOWITY, MORFOLOGIA :)

wszystko z jednego wkłucia i chyba z 5 probówek

wszystkie wyniki są okej i w normie chociaż wyniki witaminy b12 i witaminy d to wiadomo wynik jest tak naprawde zaklamany ze wzgledu na suplementacje bo powinno sie 2tyg przed badaniami nie zazywac a ja zazywam w prenatalnych ale skoro wyniki dobre to o tyle fajnie, ze wiem że suplementuje we wlasciwej ilosci :) tak mi sie wydaje :) chociaz nie wiem jakie są normy referencyjne w ciazy

TSH mi dzis wyszlo 1.142 hmmm moja pierwsza endo powiedziala ze mam miec wynik 1 albo ponizej 1 w ciazy najlepiej ale ten chyba tez jest w porzadku :)

wiec ogolnie wyniki mam okej poza wlasnie morfologia ktora wyszla tak jak napisalam, we wczesniejszych morfolofiach ktore robilam u gina wychodzila mi tez zanizona i zawyzona w tych samych punktach i poprostu tez sie martwie ze na przestrzeni tych 2 miesiecy wynik sie nie zmienia i wciaz jest nieprawidlowy, nawet jezeli lekko tylko odbiega od normy

niemniej pocieszylas mnie :) dziekuje :)

zjk3p18.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) co do tsh ja wogole przed ciaza mialam okey a w ciazy zaszalalo i wzroslo bylo ok 2,6 lub 2,7 i dostalam euthyrox 25 , potem dlugo tsh bylo 0,5-0,6 a ostatnio tydzien temu 1,4 i lekarz powiedzial ze ten wynik tez jest ok i nie ma potrzeby zwiekszania dawki :) a to naprawde dobry specjalista ginekolog- endokrynolog :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba warto ufac lekarzowi :) wtedy glowa jest spokojniejsza :) przed ciaza mialam wieczna schize ze nie bede miala dzieci itd a teraz wielki chill nic nie czytam o zadnych problemach do wszystkiego podchodze spokojnie :) i jest superowo :) wiec polecam chill :) a ciaza sie potoczy sama :p

Vel lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty85 wrote:
    Witam.
    Od jakiegoś czasu czytam Wasze posty na forum, również chciałabym dołączyć do Waszego grona:)

hej, dopiszesz sie??:)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:11

zjk3p18.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    PALCEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA NIE MIALAM NIGDY PRZENIGDY PLAMIEN ANI KRWAWIEN A JAK UZYWALAM APLIKATORA TO NA KONCOWCE ZAUWAZALAM ZA KAZDYM RAZEM KREW, POJECHALAM Z TYM DWA RAZY DO SZPITALA

takze madziutek Ty masz slabsze nerwy odemnie i wiekszy poziom panikarstwa :D wiec nie probuj lepiej aplikatora bo na zawal padniesz jak wyjmiesz i zobaczysz czerwone

no raczej ;)) alewczoraj chyba za plytko wlozylam bo rano na wkladce mialam taka jakby biala mase... bo;e sie daleko ze cos przebije bo paznokcie mam ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Chyba warto ufac lekarzowi :) wtedy glowa jest spokojniejsza :) przed ciaza mialam wieczna schize ze nie bede miala dzieci itd a teraz wielki chill nic nie czytam o zadnych problemach do wszystkiego podchodze spokojnie :) i jest superowo :) wiec polecam chill :) a ciaza sie potoczy sama :p

tez mialam schiz ze nie zajde :) ale jak sie okazalo to przez tarczyce :) najprawdopodobniej :)

ja w 11tc mialam 4.41 tsh

teraz biore euthyrox 75 i zjechalo do 1,14

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    no raczej ;)) alewczoraj chyba za plytko wlozylam bo rano na wkladce mialam taka jakby biala mase... bo;e sie daleko ze cos przebije bo paznokcie mam ;)

mialam to samo! zaczelam brac luteine dwa razy dziennie po dwie tabletki 50mg wiec wkladalam sobie dwie tabsy rano i dwie wieczorem, aplikator jest dopiero przy zakupie tej 100mg, a ja nie mialam i tez palcem wkladalam i wszystko na majtkach... cale biale majty jakby nic sie nie wchlonelo i wszystko wyplywalo ze mnie.... i zalatwilam sobie aplikator nieuzywany od dziewczyny, ktora nie korzysta i pomyslalam, ze super bo nareszcie bede dokladnie wkladala ta luteine bo uznalam ze mam za krotkie palce i za plytko wkladam jak wyplywa... i skonczylo sie krwia.. raz.. drugi... trzeci... piaty... i wiesz co? olalam to ze wyplywa, co ma wyplynac to wyplynie, co ma sie wchlonac to wchlonie, w ogole o tym nie mysl niz jak masz sie zadrapac i zobaczyc krew

pozatym czytalam gdzies ze na luteinie jest napisane, to chyba nawet ktoras z dziewczyn na tym forum pisala, ze w ciazy nie powinno sie uzywac wlasnie aplikatora bo tam wszystko ukrwione jest milion razy mocniej i zaraz sie zadrapiesz wlasnie

aha jeszcze jedno, ja mialam problem z wsadzeniem aplikatora, wkladalam i czulam opor... i probowalam nawet troche na sile pchac i nie szlo... jednak palcem czujesz gdzie pchasz a kawalkiem plastiku nie czujesz i w dodatku nie widzisz... wiec polecam palec mimo wszystko :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betty85 wrote:
    jestem mamą 3-letniego Janka, mieszkam we Wrocławiu, obecnie kończę 16 tydzień termin mam na 17 luty.

aaa dobra Ty jestes beatka i juz sie dopisalas jakis czas temu i swojego synka i zawod wpisalas pod angelcie :)

wszystko jasne :)

witaj

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Angelcia szczerze to bym jeszcze zagrała w taką nową wersję:)

to reklamuja sims 4 w tv :D masz okazje :P

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ