X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath dziękuję Ci :) CZyli ten len to będzie miał te literki LO przed numerkiem?
    Gratuluję 20 tygodnia :D
    Miłego dnia Wam życzę. My dziś wybywamy na wieś <3
    Mnie moje dziecię trochę też pokopało, ale jeszcze brzuch mi nie faluje :)
    Gratuluję wizyt i poznania płci :D Mam nadzieję, że moje dziecko nie wywinie mi jakiegoś numeru :D i dalej będzie dziewuszką :P
    Dokladnie numer tego ciemnego szarego lnu to LO230 :) bo my tez go bierzemy :* nie ma za co :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłka jest u mnie w połówkowym w spisie nie 10 jak ktoś napisał tylko 25 :)
    Miłego dnia wszystkim :)
    ja się biorę za pranie sprzątanie bo wstałam z mega energią :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To coś mi się wydaje, że 25.09 jest najbardziej oblegany :D Ja mam wtedy połówkowe i kto jeszcze :D?

CATH Dzięki :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi gdzie można kupić sukienki ślubne ciążowe. Nie mam tu na myśli namiotów czy worków :D chodzi mi o takie ładne, krótkie, najlepiej białe sukienki. Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie. Póki co znalazłam happymum, no ale tam to mi d*** nie urwało :P
    p.s. wybrałam krótką sukienkę żeby potem ją wykorzystać np. na chrzcinach :)

• emilka944 Nowa

Wysłany: 5 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wg USG na 19 luty :) Już nie mogę się doczekać! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:19

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Kochane powiedzcie mi gdzie można kupić sukienki ślubne ciążowe. Nie mam tu na myśli namiotów czy worków :D chodzi mi o takie ładne, krótkie, najlepiej białe sukienki. Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie. Póki co znalazłam happymum, no ale tam to mi d*** nie urwało :P
    http://pieknamama.pl/sukienka-carissa-creme.html
    i więcej: http://pieknamama.pl/category/sukienki-wieczorowe

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja połowkowe mam 15.10
    Madziutek specjalnie dla ciebie wcześniej heh :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:14

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tygodniu i dniu macie polowkowe? Ja tez bym się może wybrała tylko chce być w podobnych tygodniach jak Wy. Mogę sobie manewrować w piatki i wtorki, bo wtedy przyjmuje ten gin z tym super sprzętem.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    W jakim tygodniu i dniu macie polowkowe? Ja tez bym się może wybrała tylko chce być w podobnych tygodniach jak Wy. Mogę sobie manewrować w piatki i wtorki, bo wtedy przyjmuje ten gin z tym super sprzętem.
    Ja mam wraz z końcem 20-tego tygodnia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja może wybiorę się 26.09.

Jeszcze żeby było śmiesznie to znowu jest mi niedobrze.. Podejrzewam po czym - zjadłam wczoraj kabanosa pepperoni, a był taki paskudny:/ Na sama myśl z checia przywitałabym się z WC. A już taka szczesliwa bylam, ze 'jest mi dobrze'...;/

• cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Katiś wiesz co ciezko mi powiedziec gdzie taką dostaniesz ja bym na twoim miejscu dala do uszycia krawcowej albo jakiemuś salonowi slubnemu. Oczywiście wtedy koszt nie jest do 100-200 zl :) ale pomiga ci wybrac sukienkę i uszyja taka jaka będziesz chciala :)
    Mi podobają się te dwie :
    b_2_29970.jpg ta krótka
    b_3_29970.jpg i ta bez rękawów :)

Nie wiem tylko gdzie takie można dostać, ale jakbyś dała do uszycia to by zroiły podobnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:44

przedszkolanka:), Katiś, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a kiedy ślub? Jeśli masz trochę czasu jeszcze to tak jak Cath mówi może uszyj sobie.

A ja po wczorajszym spotkaniu z koleżankami nie mogłam zasnąć, jedna z nich powiedziała nam, że jest w ciąży:) Mimo, że to takie normalne dla mnie teraz to bardzo się wzruszyłam <3 Cieszę się z wszystkich ciąż dookoła:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath i to chyba nie będzie głupi pomysł, bo póki co nic mi się nie podoba. Może jak założe na siebie to coś się zmieni. Póki co pojade do Silesia City Center i pooglądam.Wczoraj miałam taką bardzo subtelną rozmowę z moim T:

Ja; Moja kuzynka się zaręczyła
    T: a my kiedy?
    JA: No kiedy Ty wyskoczysz z pierścionkiem :D
    T: A do ślubu (cywilny- na kościelny nas nie stać póki co) chcesz z brzuchem iść czy bez
    Ja: Teraz to już chcę z brzuchem iść
    T: To wieczorem prześlij mi link z pierścionkami z aparta, aaa Ty rozmiar masz 9 nie?
    Ja: To ci prześlę, tak 9 chyba
    T: A to chcesz jakiś obiad dla rodziny?
    Ja; no obiad, deser i lampka wina+kawa w restauracji - tak myślałam
    T: aha to jak Ci się jutro będzie nudzić to zobacz ceny w restauracjach

No czy kiedyś widzieliście subtelniejszą rozmowę o zaręczynach :D hahaha
    Mnie to nawet pasuje, jesteśmy na tym etapie ( mieszkamy prawie 2 lata razem) dziecko mamy w drodze no to chyba wszyscy się spodziewają ze się chajtniemy :D A żeby było śmieszniej powyższa rozmowa toczyła się podczas spaceru z psami, fakt faktem w pięknej scenerii jesiennego, słonecznego lasu :D

cath, Januszkowa, przedszkolanka:), truskawkax25, Sewerynka, Bietka, Fedra, justta lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath właśnie te dwie pierwsze mi się podobają najbardziej :D Mamy chyba podobny gust :D

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath właśnie te dwie pierwsze mi się podobają najbardziej :D Mamy chyba podobny gust :D
    Miło mi :D Ja ogólnie nie lubie bublu :D
    A co do rozmowy o ślubie to ja z M miałam podobnie.
    W lutym miałam studniówkę dwa lata temu i mój mąż w styczniu mówi do mnie tak
    M: Może byśmy ślub wzieli (zaręczeni 2 lata byliśmy)
    JA: No ok ale po maturze
    M: 6 lipca Ci pasuje?
    JA. No może być.

I w następnym tygodniu mieliśmy wszystko już zaklepne tylko że wyszły jaja z naszym hotelem w którym na początku mieliśmy mieć i musieliśmy przełożyć na 5 lipca i jeszcze lepiej wyszło :D
    A też na początku chciałam tylko z obiadem cywilny ale mój teściu się na nas obraził "No jak to ja na weselu syna nie popiję" i tak wyszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:58

Katiś, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Katiś a kiedy ślub? Jeśli masz trochę czasu jeszcze to tak jak Cath mówi może uszyj sobie.

Januszkowa jeszcze nie wiem kiedy ślub hahaha :D Myślę, że do końca roku

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Miło mi :D Ja ogólnie nie lubie bublu :D
    A co do rozmowy o ślubie to ja z M miałam podobnie.
    W lutym miałam studniówkę dwa lata temu i mój mąż w styczniu mówi do mnie tak
    M: Może byśmy ślub wzieli (zaręczeni 2 lata byliśmy)
    JA: No ok ale po maturze
    M: 6 lipca Ci pasuje?
    JA. No może być.

I w następnym tygodniu mieliśmy wszystko już zaklepne tylko że wyszły jaja z naszym hotelem w którym na początku mieliśmy mieć i musieliśmy przełożyć na 5 lipca i jeszcze lepiej wyszło :D
    A też na początku chciałam tylko z obiadem cywilny ale mój teściu się na nas obraził "No jak to ja na weselu syna nie popiję" i tak wyszło :D

No czyli fuul romantic, tak jak u nas:D Ale nie wiem dlaczego, ale mnie się to podoba :D

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś albo długa taką grecką weź biała a potem mozesz ufarbować ;) długie sukienki zawsze będą modne i ładnie podkreślają figurkę ;)

Tez tak wole :D Konkretnie i na temat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:01

Katiś lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie grecka nie będzie taka typowa ciążówka, a krótka to fason będzie ciążowy miała.

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    W sumie grecka nie będzie taka typowa ciążówka, a krótka to fason będzie ciążowy miała.
    Ale grecką możesz potem wykorzystać :) a taka obcisła ciążowa zapewne będzie poszerzona w okolicach brzucha :) chyba że ją potem zwęzisz ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ