Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ładne te dwie pierwsze sukienki
my też zamierzamy wziąć ślub, tez cywilny ale nie z brzuchem...ja już dawno postanowiłam ze nie bede sie hajtać będać w ciaży i mam w dupie głosy rodziny i ludzi , ze nie wypada czy cos tam...
Wiec robimy cywilny wraz z chrzcinamiw kwietniu
i przyjęcia na 20 osób takie na 5-6h...śa u nas w hotelach takie pakiety właśnie chrzcielne...obiad, deser, tort i zimna płyta i przewidziany czas takiej imprezy to własnie 5-6h...i wydaje mi sie ze to wystarczająco
cath, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Ładne te dwie pierwsze sukienki
my też zamierzamy wziąć ślub, tez cywilny ale nie z brzuchem...ja już dawno postanowiłam ze nie bede sie hajtać będać w ciaży i mam w dupie głosy rodziny i ludzi , ze nie wypada czy cos tam...
Wiec robimy cywilny wraz z chrzcinamiw kwietniu
i przyjęcia na 20 osób takie na 5-6h...śa u nas w hotelach takie pakiety właśnie chrzcielne...obiad, deser, tort i zimna płyta i przewidziany czas takiej imprezy to własnie 5-6h...i wydaje mi sie ze to wystarczająco
Ale wiecie co teraz rok po ślubie cieszę się że mieliśmy wesele
-
Dzień dobry :-**
A Nasz ślub dokładnie za rok:) Tak chcieliśmy najpierw dzidzia potem wesele, kościelny i duża impreza, lubimy się bawić i gościć więc zgodnie zdecydowaliśmy albo duże wesele albo żadne. Zaręczyny były długoooo wyczewkiwane prawie 4 lata i się doczekałam w zeszłym roku w święta.. Takie tradycyjne przy rodzicach pod choinką, nie spodziewałam się tego w najśmielszych snach a tu taka mega niespodzianka poryczałam się i nie słyszałam już co do mnie mówi jak klęknął
Dziewczyny od 6 dni męczy mnie mega biegunkaNic nie pomaga z domowych sposobów, ani banany, ani czekolada gorzka ani rozgotowany ryż z marchewką. Piję 1 smectę dziennie ale to tylko na chwilę pomaga nad ranem znów masakra, a dziś wesele nie dość, że nie potańcze, nie popije to jeszcze może nie pojem o nieee
Znacie może jakieś sposoby??? W poniedziałek dopiero wizyta u rodzinnego.
Wyślę Wam może jutro Mój 20 tygodniowy brzuszek który idzie na wesele
Katiś udanego weekendu)
Buziaki dla Was na cały dobry dzień :-*
P.S. Mój mówi " napisz na tym swoim BLOGU o tej biegunce, może któraś dziewczyna też tak ma to Ci pomoże hehe ". KochanyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:48
Januszkowa, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySewerynka wrote:Dzień dobry :-**
A Nasz ślub dokładnie za rok:) Tak chcieliśmy najpierw dzidzia potem wesele, kościelny i duża impreza, lubimy się bawić i gościć więc zgodnie zdecydowaliśmy albo duże wesele albo żadne. Zaręczyny były długoooo wyczewkiwane prawie 4 lata i się doczekałam w zeszłym roku w święta.. Takie tradycyjne przy rodzicach pod choinką, nie spodziewałam się tego w najśmielszych snach a tu taka mega niespodzianka poryczałam się i nie słyszałam już co do mnie mówi jak klęknął
Dziewczyny od 6 dni męczy mnie mega biegunkaNic nie pomaga z domowych sposobów, ani banany, ani czekolada gorzka ani rozgotowany ryż z marchewką. Piję 1 smectę dziennie ale to tylko na chwilę pomaga nad ranem znów masakra, a dziś wesele nie dość, że nie potańcze, nie popije to jeszcze może nie pojem o nieee
Znacie może jakieś sposoby??? W poniedziałek dopiero wizyta u rodzinnego.
Wyślę Wam może jutro Mój 20 tygodniowy brzuszek który idzie na wesele
Katiś udanego weekendu)
Buziaki dla Was na cały dobry dzień :-*
P.S. Mój mówi " napisz na tym swoim BLOGU o tej biegunce, może któraś dziewczyna też tak ma to Ci pomoże hehe ". Kochany
Pij miętową herbatę - na biegunke jest świetna i kup sobie takie tabletki nabiegunkę jednocześnie nawadniające. nie pamietam nazwy, ale są bezpieczne w ciąży. No i co najwazniejsze uzupełniaja mikroelementy.
A jak cie bardzo męczy biegunka to jedx na ip - tam cię porządnie nawodnią ;] o ile zdążysz przed weselemSewerynka lubi tę wiadomość
-
Sewerynka Twój facet wie gdzie najlepsze info można uzyskać. Mój J ostatnio pytał, czy wszystkie dziewczyny z forum zdrowe
Pij gorzką herbatę póki co, jakieś suchareczki. Kilka razy gdy byłam chora na grype żołądkową moja mama gotowała mi zupę z ryżem, pokrojoną piersią z kurczaka, startą marchewką, pietruszką. Zawsze mi to pomagało. W ciąży można zażywać węgiel, może spróbuj w razie większej rewolucji. Stoperanu nie można. Pytałam kiedyś w aptece o to, jeszcze starając się.
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie duzo wody bo o odwodnienie nie trudno
Ja też się witam w rozpoczynajacym się 20 tyg:)
Od wczoraj jesteśmy z mężem na wsi, pogoda dopisuje, słoneczko pięknie święci, tylko czerpać z tego
Ja dzisiaj nawet nie zważyłam się rano( robię to co tydzień przy rozpoczynającym się tyg) bo tu nawet wagi nie ma
Sewerynka ja biust zawsze miałam obfity, teraz juz mi urosl do pełnego G i na szczęście mię zdążyło mi die usłyszeć komentarzy od takich buraków. Bo inaczej ich nazwać nie umiem. Fakt to biust rzuca się pierwszy w oczy. Nawet wczoraj jak byłam w pracy na chwilę, to każdy zauważył, że mi urósł, ale podchodzą do tego pozytywnie;)Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy bralismy ślub na początku czerwca 2014 ;]. Mieliśmy klasycznie ślub kościelny i wesele. I pomimo tego, że musielismy wziąz kredyt na to wszytsko to nie żałuję. Uważam że warto było wydac każdą złotówkę bo chwile niezapomniane no i fajna zabawa. I pamiątkowe zdjęcia i film są ;]
-
takie cos znalazlam na fajna mama: ( do Sewerynki)
Możesz samodzielnie przyczynić się do zlikwidowania biegunki, bądź choćby jej niekorzystnych konsekwencji. W jej trakcie bardzo istotną rzeczą jest ciągłe, regularne uzupełnianie płynów w organizmie, aby nie dopuścić do odwodnienia lub niedoboru mikroelementów. W tym celu należy pić wodę mineralną lub choćby słabo osłodzoną herbatę. Zatrzymać biegunkę może picie mocnej herbaty, odgazowanej coca-coli albo jedzenie bananów. Można ją złagodzić, a nawet zlikwidować, jedząc suszone czarne jagody. Natomiast, w przypadku występowania biegunki, warto ograniczyć picie napojów gazowanych i jedzenie świeżego pieczywa. Substancje odżywcze, zawarte w pokarmach stałych, są poprzez ściany jelit przekazywane do krwi i za jej pośrednictwem dostarczane do innych narządów i części ciała, przede wszystkim do wątroby, a w przypadku ciąży - do łożyska.
Nie zaszkodzi, jeśli zastosujesz takie preparaty jak: Carbo medicinalis, Smecta czy Maalox. Po ustąpieniu ostrych objawów, dobre będą domowe przeciery z marchwi, rozgotowany ryż z tartym jabłkiem czy jabłka gotowane w całości w małej ilości wody, ze względu na dużą zawartość pektyn.Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Ktoś pisał o dziurce w serduszku, znam dwie osoby u których było coś takiego i to podobno jest dosyć często, ale na szczęście samo się zarasta tylko trzeba kontrolować po porodzie.
ja o tym pisałam i oczywiście zarasta się samo do 1,5 roku ale czasami dziurka jest w takim miejscu ze potrzebna jest operacja niestety ale to tez zależy wszystko od specjalisty... moja chrześnica była już praktycznie na stole operacyjnym i inny lekarz zrobił jej badanie serduszka i powiedział ze On zdrowego dziecka kroić nie będzie okazało się ze źle określili poprzednio rozmiar dziurki ehhh lekarzy to trzeba pilnować na każdym kroku17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
suszone jagody są jeszcze na biegunkę.
Co do wesela zawsze chciałam mieć kościelny, ale życie weryfikuje.
Kredyt ja mam na auto, mój na mieszkanie. Rodzice z chęcia by pomogli, gdyby mogli. Także nie stać mnie po prostu na te wspomnienia i filmy. Ale cóż mamy i będziemy mieć inne wspomnienia. Kochamy się, a owoc tej miłości fika mi w brzuszku
Trochę to smutne, żeby zawrzeć związek małżeński przed Bogiem trzeba mieć pieniądze.
Mój cywilny też będzie piękny. Będę miała białą sukienkę i będą goście i kwiatki i będzie pięknie!Gosiak, juska19, Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
no dokladnie ja wzielam wegiel i dosyc szybko przeszlo. lekarze maja rozne zdanie ale ostatnio sie dowie_zialam ze biegunka w ciazy jest niebezpieczna bo wywoluje jakies skurcze w macicy. po 4 dniach to juz bym do lekarza zadzwonila albo na IP poszla spytac co zrobic...
cath lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatiś przynajmniej Twój Chłop nie owija w bawełnę. Konkret i tyle!
Z moim też dziwnie wyszło ze ślubem, zaręczynami itp. W tym roku zaczął jazdę na gabarytach no i nie było go w domu po 2-3 tygodnie. I tak sobie tęskniliśmy za sobą jak nigdy i na gg sobie wysyłaliśmy w wolnych chwilach obrączki (mimo, że jeszcze się nie zaręczyliśmy). Pewnego razu w sobotę (15 lutego) patrzę a tu D wpada ze swoimi rodzicami do mnie z wałówką, kwiatami i pierścionkiem i mówią, że przyszli na zaręczyny. Ja myslalam, ze sobie jaja ze mnie robią.. Musieli mi wybaczyć i moim rodzicom i dac 30 minut na ogarnięcie i zrobiliśmy super uroczystość. Wesele dopracowane do ostatniej nitki, i tak wzięliśmy sobie ślub 9 sierpnia. Weselicho dość bujne, ludzie śmieszni.. Mielismy nawet gości (kuzynostwo mojego D) którzy wskoczyli na scenę i śpiewali i tańczyli - a ja myslalam, ze spękają jak wyjdą na tą scenę, albo coś... Masakra;) Wszyscy pytają kiedy robimy znowu jakieś wesele;)
Co do sukni to teraz decydowałabym się na jakąś w ostatniej chwili, gdyż moja w dniu odbioru wcale już mi się nie podobała - była to princeska. No coz widze, ze gust przed i w trakcie ciązy sie zmienia;p Wolalabym taka dopasowana, prosta.
Dzisiaj na obiadek mam papryke faszerowana miesem i ryzem + sos pomidorowy, na kolacje rodzinka prosiła o pizzę.. A popoludniu wyskoczymy z D na jakąś sesyjkę do Sosnowca na Kazimierz, ale najpierw musze wlosy zafarbować bo wyglądam jak siódme nie kradnij.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:34
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Katis, ale czemu mowisz, zeby waziac koscielny musisz miec pieniadze?Przeciez mozeciez wziac koscielny i potem obiad- nie kazdy robi wesele.
tylko dojdzie oplata za slub a wtedy juz nie musisz placic za cywilny bo juz bedziesz miec od razu.
i pieknie bedzie:)olcia87 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Dziewczyny a ktoś z Was może zna historię tej Karoli co urodziła, u niej było ok taka dobra ciąża od początku i tak po prostu nagle zaczął się poród ?
Nie dam rady doczytać tego na tamtym forum, a może wy się znacie jakoś?
Nie wszystko było od początku w pożądku Ona jest już po dwóch poronieniach o to maleństwo strasznie walczyła udało się przy iv...
niestety od początku były plamienia...
ponad 2 tyg temu trafiła do szpitala ze skurczami i jak dobrze pamiętam z krawieniem szyjka była skrócona... dostała antybiotyki i kroplówki i bezwzględny nakaz lerzenia...
w środe miała skurcze co 10 min i była podpieta pod kroplówke jak się kroplówka skończyła skurcze przyspieszyły do 3 min i praktycznie od razu urodziła...
okazało się ze miała już zielone wody płodowe a Maluch urodził się z zapadniętym płuckiem...
mozna wejść na Kaaroli pamiętnik tam jest wszystko opisane i sa zdjęcia Małego...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyKatiś wrote:suszone jagody są jeszcze na biegunkę.
Co do wesela zawsze chciałam mieć kościelny, ale życie weryfikuje.
Kredyt ja mam na auto, mój na mieszkanie. Rodzice z chęcia by pomogli, gdyby mogli. Także nie stać mnie po prostu na te wspomnienia i filmy. Ale cóż mamy i będziemy mieć inne wspomnienia. Kochamy się, a owoc tej miłości fika mi w brzuszku
Trochę to smutne, żeby zawrzeć związek małżeński przed Bogiem trzeba mieć pieniądze.
Mój cywilny też będzie piękny. Będę miała białą sukienkę i będą goście i kwiatki i będzie pięknie!
Zdagzam się , że nie musisz robić wesela. Wystarczy obiad dla rodziny. A slub w kościele można wziąć.
My tez mamy same kredyty: na samochód, mieszkanie, remont i na wszytsko inne.... Także słodko nie jest. Ja zarabiam gównianie, mąz lepiej ale i tak szału nie ma. Rodzice niewiele mogli nam pomóc bo sami nie mają kasy. Jedno szczęście, że goście dali trochę kasy to restauracja nam się zwróciła. Ale reszta nie.....
U nas było o tyle nietypowo, że na oczepiny wszyscy się przebieraliśmy. Temat to kowboje i indianiei była super impreza