WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te dwie pierwsze sukienki :)
    my też zamierzamy wziąć ślub, tez cywilny ale nie z brzuchem...ja już dawno postanowiłam ze nie bede sie hajtać będać w ciaży i mam w dupie głosy rodziny i ludzi , ze nie wypada czy cos tam...
    Wiec robimy cywilny wraz z chrzcinami :) w kwietniu :) i przyjęcia na 20 osób takie na 5-6h...śa u nas w hotelach takie pakiety właśnie chrzcielne...obiad, deser, tort i zimna płyta i przewidziany czas takiej imprezy to własnie 5-6h...i wydaje mi sie ze to wystarczająco :)

cath, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Ładne te dwie pierwsze sukienki :)
    my też zamierzamy wziąć ślub, tez cywilny ale nie z brzuchem...ja już dawno postanowiłam ze nie bede sie hajtać będać w ciaży i mam w dupie głosy rodziny i ludzi , ze nie wypada czy cos tam...
    Wiec robimy cywilny wraz z chrzcinami :) w kwietniu :) i przyjęcia na 20 osób takie na 5-6h...śa u nas w hotelach takie pakiety właśnie chrzcielne...obiad, deser, tort i zimna płyta i przewidziany czas takiej imprezy to własnie 5-6h...i wydaje mi sie ze to wystarczająco :)
    Też tak chciałam cywilny dokładnie tak jak opisujesz :D Ale wiecie co teraz rok po ślubie cieszę się że mieliśmy wesele :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-**
    A Nasz ślub dokładnie za rok:) Tak chcieliśmy najpierw dzidzia potem wesele, kościelny i duża impreza, lubimy się bawić i gościć więc zgodnie zdecydowaliśmy albo duże wesele albo żadne. Zaręczyny były długoooo wyczewkiwane prawie 4 lata i się doczekałam w zeszłym roku w święta.. Takie tradycyjne przy rodzicach pod choinką, nie spodziewałam się tego w najśmielszych snach a tu taka mega niespodzianka poryczałam się i nie słyszałam już co do mnie mówi jak klęknął <3

Dziewczyny od 6 dni męczy mnie mega biegunka :( Nic nie pomaga z domowych sposobów, ani banany, ani czekolada gorzka ani rozgotowany ryż z marchewką. Piję 1 smectę dziennie ale to tylko na chwilę pomaga nad ranem znów masakra, a dziś wesele nie dość, że nie potańcze, nie popije to jeszcze może nie pojem o nieee :-( Znacie może jakieś sposoby??? W poniedziałek dopiero wizyta u rodzinnego.

Wyślę Wam może jutro Mój 20 tygodniowy brzuszek który idzie na wesele :)
    Katiś udanego weekendu :-))

Buziaki dla Was na cały dobry dzień :-*

P.S. Mój mówi " napisz na tym swoim BLOGU o tej biegunce, może któraś dziewczyna też tak ma to Ci pomoże hehe ". Kochany <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:48

Januszkowa, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka ważne przy biegunce abyś dużo piła, żeby się nie odwodnić. Jeżeli masz nr do swojego lekarza prowadzącego to zadzwoń co masz wziąć.
    I życzę udanej zabawy

Sewerynka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Dzień dobry :-**
    A Nasz ślub dokładnie za rok:) Tak chcieliśmy najpierw dzidzia potem wesele, kościelny i duża impreza, lubimy się bawić i gościć więc zgodnie zdecydowaliśmy albo duże wesele albo żadne. Zaręczyny były długoooo wyczewkiwane prawie 4 lata i się doczekałam w zeszłym roku w święta.. Takie tradycyjne przy rodzicach pod choinką, nie spodziewałam się tego w najśmielszych snach a tu taka mega niespodzianka poryczałam się i nie słyszałam już co do mnie mówi jak klęknął <3

Dziewczyny od 6 dni męczy mnie mega biegunka :( Nic nie pomaga z domowych sposobów, ani banany, ani czekolada gorzka ani rozgotowany ryż z marchewką. Piję 1 smectę dziennie ale to tylko na chwilę pomaga nad ranem znów masakra, a dziś wesele nie dość, że nie potańcze, nie popije to jeszcze może nie pojem o nieee :-( Znacie może jakieś sposoby??? W poniedziałek dopiero wizyta u rodzinnego.

Wyślę Wam może jutro Mój 20 tygodniowy brzuszek który idzie na wesele :)
    Katiś udanego weekendu :-))

Buziaki dla Was na cały dobry dzień :-*

P.S. Mój mówi " napisz na tym swoim BLOGU o tej biegunce, może któraś dziewczyna też tak ma to Ci pomoże hehe ". Kochany <3

Pij miętową herbatę - na biegunke jest świetna i kup sobie takie tabletki nabiegunkę jednocześnie nawadniające. nie pamietam nazwy, ale są bezpieczne w ciąży. No i co najwazniejsze uzupełniaja mikroelementy.

A jak cie bardzo męczy biegunka to jedx na ip - tam cię porządnie nawodnią ;] o ile zdążysz przed weselem

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka Twój facet wie gdzie najlepsze info można uzyskać. Mój J ostatnio pytał, czy wszystkie dziewczyny z forum zdrowe :)
    Pij gorzką herbatę póki co, jakieś suchareczki. Kilka razy gdy byłam chora na grype żołądkową moja mama gotowała mi zupę z ryżem, pokrojoną piersią z kurczaka, startą marchewką, pietruszką. Zawsze mi to pomagało. W ciąży można zażywać węgiel, może spróbuj w razie większej rewolucji. Stoperanu nie można. Pytałam kiedyś w aptece o to, jeszcze starając się.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie duzo wody bo o odwodnienie nie trudno

Ja też się witam w rozpoczynajacym się 20 tyg:)

Od wczoraj jesteśmy z mężem na wsi, pogoda dopisuje, słoneczko pięknie święci, tylko czerpać z tego :)

Ja dzisiaj nawet nie zważyłam się rano( robię to co tydzień przy rozpoczynającym się tyg) bo tu nawet wagi nie ma ;)

Sewerynka ja biust zawsze miałam obfity, teraz juz mi urosl do pełnego G i na szczęście mię zdążyło mi die usłyszeć komentarzy od takich buraków. Bo inaczej ich nazwać nie umiem. Fakt to biust rzuca się pierwszy w oczy. Nawet wczoraj jak byłam w pracy na chwilę, to każdy zauważył, że mi urósł, ale podchodzą do tego pozytywnie;)

Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sewerynka moze kup elektrolity takie dla niemowlat.

nei wiem, a wegla nie mozna? mozna pewnie- przeciez to naturalne, herbata z jagod czarnych chyba tez pomaga

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bralismy ślub na początku czerwca 2014 ;]. Mieliśmy klasycznie ślub kościelny i wesele. I pomimo tego, że musielismy wziąz kredyt na to wszytsko to nie żałuję. Uważam że warto było wydac każdą złotówkę bo chwile niezapomniane no i fajna zabawa. I pamiątkowe zdjęcia i film są ;]

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie cos znalazlam na fajna mama: ( do Sewerynki)

Możesz samodzielnie przyczynić się do zlikwidowania biegunki, bądź choćby jej niekorzystnych konsekwencji. W jej trakcie bardzo istotną rzeczą jest ciągłe, regularne uzupełnianie płynów w organizmie, aby nie dopuścić do odwodnienia lub niedoboru mikroelementów. W tym celu należy pić wodę mineralną lub choćby słabo osłodzoną herbatę. Zatrzymać biegunkę może picie mocnej herbaty, odgazowanej coca-coli albo jedzenie bananów. Można ją złagodzić, a nawet zlikwidować, jedząc suszone czarne jagody. Natomiast, w przypadku występowania biegunki, warto ograniczyć picie napojów gazowanych i jedzenie świeżego pieczywa. Substancje odżywcze, zawarte w pokarmach stałych, są poprzez ściany jelit przekazywane do krwi i za jej pośrednictwem dostarczane do innych narządów i części ciała, przede wszystkim do wątroby, a w przypadku ciąży - do łożyska.

Nie zaszkodzi, jeśli zastosujesz takie preparaty jak: Carbo medicinalis, Smecta czy Maalox. Po ustąpieniu ostrych objawów, dobre będą domowe przeciery z marchwi, rozgotowany ryż z tartym jabłkiem czy jabłka gotowane w całości w małej ilości wody, ze względu na dużą zawartość pektyn.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wzielabym wegiel i napilabym sie coli:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, węgiel można. Podobno pepsi jest lepsze przy rewolucji od coca-coli.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynko, na mnie zawsze działa odgazowana cola i dżem jagodowy :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ktoś pisał o dziurce w serduszku, znam dwie osoby u których było coś takiego i to podobno jest dosyć często, ale na szczęście samo się zarasta tylko trzeba kontrolować po porodzie.

ja o tym pisałam i oczywiście zarasta się samo do 1,5 roku ale czasami dziurka jest w takim miejscu ze potrzebna jest operacja niestety ale to tez zależy wszystko od specjalisty... moja chrześnica była już praktycznie na stole operacyjnym i inny lekarz zrobił jej badanie serduszka i powiedział ze On zdrowego dziecka kroić nie będzie okazało się ze źle określili poprzednio rozmiar dziurki ehhh lekarzy to trzeba pilnować na każdym kroku :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suszone jagody są jeszcze na biegunkę.

Co do wesela zawsze chciałam mieć kościelny, ale życie weryfikuje.
    Kredyt ja mam na auto, mój na mieszkanie. Rodzice z chęcia by pomogli, gdyby mogli. Także nie stać mnie po prostu na te wspomnienia i filmy. Ale cóż mamy i będziemy mieć inne wspomnienia. Kochamy się, a owoc tej miłości fika mi w brzuszku :)

Trochę to smutne, żeby zawrzeć związek małżeński przed Bogiem trzeba mieć pieniądze.
    Mój cywilny też będzie piękny. Będę miała białą sukienkę i będą goście i kwiatki i będzie pięknie!

Gosiak, juska19, Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie ja wzielam wegiel i dosyc szybko przeszlo. lekarze maja rozne zdanie ale ostatnio sie dowie_zialam ze biegunka w ciazy jest niebezpieczna bo wywoluje jakies skurcze w macicy. po 4 dniach to juz bym do lekarza zadzwonila albo na IP poszla spytac co zrobic...

cath lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś przynajmniej Twój Chłop nie owija w bawełnę. Konkret i tyle!

Z moim też dziwnie wyszło ze ślubem, zaręczynami itp. W tym roku zaczął jazdę na gabarytach no i nie było go w domu po 2-3 tygodnie. I tak sobie tęskniliśmy za sobą jak nigdy i na gg sobie wysyłaliśmy w wolnych chwilach obrączki (mimo, że jeszcze się nie zaręczyliśmy). Pewnego razu w sobotę (15 lutego) patrzę a tu D wpada ze swoimi rodzicami do mnie z wałówką, kwiatami i pierścionkiem i mówią, że przyszli na zaręczyny :O. Ja myslalam, ze sobie jaja ze mnie robią.. Musieli mi wybaczyć i moim rodzicom i dac 30 minut na ogarnięcie i zrobiliśmy super uroczystość. Wesele dopracowane do ostatniej nitki, i tak wzięliśmy sobie ślub 9 sierpnia. Weselicho dość bujne, ludzie śmieszni.. Mielismy nawet gości (kuzynostwo mojego D) którzy wskoczyli na scenę i śpiewali i tańczyli - a ja myslalam, ze spękają jak wyjdą na tą scenę, albo coś... Masakra;) Wszyscy pytają kiedy robimy znowu jakieś wesele;)

Co do sukni to teraz decydowałabym się na jakąś w ostatniej chwili, gdyż moja w dniu odbioru wcale już mi się nie podobała - była to princeska. No coz widze, ze gust przed i w trakcie ciązy sie zmienia;p Wolalabym taka dopasowana, prosta.

Dzisiaj na obiadek mam papryke faszerowana miesem i ryzem + sos pomidorowy, na kolacje rodzinka prosiła o pizzę.. A popoludniu wyskoczymy z D na jakąś sesyjkę do Sosnowca na Kazimierz, ale najpierw musze wlosy zafarbować bo wyglądam jak siódme nie kradnij.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:34

Januszkowa lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, ale czemu mowisz, zeby waziac koscielny musisz miec pieniadze?Przeciez mozeciez wziac koscielny i potem obiad- nie kazdy robi wesele.

tylko dojdzie oplata za slub a wtedy juz nie musisz placic za cywilny bo juz bedziesz miec od razu.

i pieknie bedzie:)

olcia87 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny a ktoś z Was może zna historię tej Karoli co urodziła, u niej było ok taka dobra ciąża od początku i tak po prostu nagle zaczął się poród ?

Nie dam rady doczytać tego na tamtym forum, a może wy się znacie jakoś?

Nie wszystko było od początku w pożądku Ona jest już po dwóch poronieniach o to maleństwo strasznie walczyła udało się przy iv...
    niestety od początku były plamienia...
    ponad 2 tyg temu trafiła do szpitala ze skurczami i jak dobrze pamiętam z krawieniem szyjka była skrócona... dostała antybiotyki i kroplówki i bezwzględny nakaz lerzenia...
    w środe miała skurcze co 10 min i była podpieta pod kroplówke jak się kroplówka skończyła skurcze przyspieszyły do 3 min i praktycznie od razu urodziła...
    okazało się ze miała już zielone wody płodowe a Maluch urodził się z zapadniętym płuckiem...
    mozna wejść na Kaaroli pamiętnik tam jest wszystko opisane i sa zdjęcia Małego...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    suszone jagody są jeszcze na biegunkę.

Co do wesela zawsze chciałam mieć kościelny, ale życie weryfikuje.
    Kredyt ja mam na auto, mój na mieszkanie. Rodzice z chęcia by pomogli, gdyby mogli. Także nie stać mnie po prostu na te wspomnienia i filmy. Ale cóż mamy i będziemy mieć inne wspomnienia. Kochamy się, a owoc tej miłości fika mi w brzuszku :)

Trochę to smutne, żeby zawrzeć związek małżeński przed Bogiem trzeba mieć pieniądze.
    Mój cywilny też będzie piękny. Będę miała białą sukienkę i będą goście i kwiatki i będzie pięknie!

Zdagzam się , że nie musisz robić wesela. Wystarczy obiad dla rodziny. A slub w kościele można wziąć.
    My tez mamy same kredyty: na samochód, mieszkanie, remont i na wszytsko inne.... Także słodko nie jest. Ja zarabiam gównianie, mąz lepiej ale i tak szału nie ma. Rodzice niewiele mogli nam pomóc bo sami nie mają kasy. Jedno szczęście, że goście dali trochę kasy to restauracja nam się zwróciła. Ale reszta nie.....
    U nas było o tyle nietypowo, że na oczepiny wszyscy się przebieraliśmy. Temat to kowboje i indianie :D i była super impreza

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ