X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, hahaha, nieźle Cię młoda przeczołgała :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope mało powiedziane! Ja przy bliźniakach nigdy się tak nie zmęczyłam jak z tą jedną.. Terrorystka, że masakra.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam pieluszki wielorazowe w necie i powiem Wam, że chyba zostanę eko-mamą o co się nigdy wcześniej nie podejrzewałam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak

Ja też chcę używać pieluszek wielorazowych :)
    Czytałam, że są dobre dla dzieci, mniej odparzają, itd. Moja koleżanka rodzi pod koniec września, też chce być eko mamą, będzie używać, więc będę mieć opinię z pierwszej ręki ;)

Oglądam właśnie "Kto poślubi mojego syna". Dzizas, kto wymyśla takie głupoty!!

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak

Czytałam, że są dobre dla dzieci, mniej odparzają, itd. Moja koleżanka rodzi pod koniec września, też chce być eko mamą, będzie używać, więc będę mieć opinię z pierwszej ręki ;)
    No to super, czekam w takim razie na relację - ja wczoraj poczytałam o toksyczności pieluszek jednorazowych i włos mi się zjeżył na głowie. Potem oglądaliśmy serię programów z Reni Jusis i się zdecydowaliśmy z moim M.
    I teraz zgłębiam temat kieszonek, otulaczy, itp :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo też nie lubię tych wrzeszczacych dzieci, u mnie w rodzinie jest 3 latek ktory wszystko wymusza krzykiem, ale to poprostu za każdym razem tak się drze że normalnie porażka! On mówić normalnie nie potrafi...tyLko krzyk ;/;/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki :)
    piekne brzuszki..u mnie malusi :) nic nie widać :(
    hmmm wesela, jak ja uwielbiam i tez najbardziej wiejskie :)
    W pazdzierniku mamy góralskie, juz sie doczekać nie moge :) ale bedzie cunie..wytańcze sie....ojjjjjj :)

ja wczoraj zakupiłam już wózek, trafił sie jak dla mnie superowy, po fajnej cenie wiec juz go mam i lezy w pudełkach w szafie :)
    łóżeczko i wózek jest wiec dwie najwieksze i chyba najdrozsze rzeczy :)
    teraz zaczynam sie barc za kosmetyki dla Małego i dla siebie plus koszule nicne dla mnie itd :) pomału kompeltuje bo takie to drogie ze jednej wypłaty mało :d a po drugie ie chce R zostawić w razie w samego....Sasiadka mi mowiła ze oboje dzieci urodziła 2 mce wczesniej, i tego sie boje..dlatego juz cos tam kupujemy :d

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Od rana jadę z Colą i bananami... Może to coś pomoże na tą głupią biegunkę masakra. Jutro o 9 mam wizytę u rodzinnego to może mi jakoś ulży..

Miłego dzionka Mamusie :-**<3

Z tego co wiem to na biegunke w ciazy mozna brac Smecte, mozesz sprobowac :) Ja jak podejrzewalam ze moge byc w ciazy mialam biegunke i lekarka rodzinna powiedziala mi ze tylko Smecte moze mi polecic, albo ewentualnie czysty węgiel, ale że Smecta łagodniej działa. Okazalo sie ze biegunka to byl objaw implantacji :D

Angelcia, współczuje takich gosci :/ Ja kiedys chcialam byc miła i zaprosiłam sasiadke z 2 dzieci, bo bardzo chciały koty obejrzec. Ogolnie sasiadka ma 3 dzieci, ale najstarsza była u dziadkow. Ja rozumiem że dzieci są ruchliwe, te miały 3 i 5 lat, ale to co one wyprawiały to przechodziło wszelkie pojecie. Biegały z ciastkami w buzi, oczywiscie ciastka rozdeptane miałam w całym mieszkaniu, ta 5-cio latka stłukła kieliszek, darły się, piszczały, przybiegały do kotów i na się darły. Moja kotka była tak zestresowana że najchetniej to by pod ziemie sie zapadła, syczała i bałam się ze się na nie rzuci w obronie własnej, a normalnie to oaza spokoju :]
    Jak ja byłam mała to jezeli nie bylo innych dzieci to siedziałam grzecznie z dorosłymi, ale nawet z dziecmi nie moglabym biegac w gosciach po całym mieszkaniu :/ A oczywiscie mamusia siedziała zadowolona na kanapie i nawet nie probowała ich opanowac, nie musze mowic ze to byla ich ostatnia wizyta u mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 13:25

Sewerynka lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wciaz nie czuje swojej dzidzi, mam nadzieje ze to nastapi niedlugo.

Tez zawsze bylam sceptyczna do obcych dziciakow, szczegolnie tych halasujacych i krzyczacych na ulicy i pod oknami, nie raz doprawadzaly mnie do stresu itd, dziewczyny chyba sie jeszcze duzo cierpliwosci musimy nauczyc, ciekawe jak damy rade wychowac nasze ... :)

na9fxa5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak

Słyszałam, że na samym początku może być ciężko, bo częstotliwość i konsystencja kupek zniechęca wiele mam ;)
    Ale myślę, że warto przeczekać ten okres chociażby z pieluszkami jednorazowymi eko: http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1148

No i wielkość tych one size też przeraża na takim maluszku i na sam początek polecane są mniejsze new born: http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe/pieluszki-wielorazowe-newborn-bobolider.html

Może się przydadzą te informacje Twojej koleżance :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ruchy to 27 sierpnia zapisałam sobie siedząc przed kompem tak pod pępkiem poczułam trzy razy jakby mi się coś tam przekręciło. Ale naprawdę pomyślałam, że to jelita. Jak teraz byliśmy w czwartek u pani gin. to w momencie jak mi przycisnęła brzuch i zobaczyliśmy jak mały się ruszył to centralnie pod sondą poczułam takie muśnięcie. Jest to bardzo delikatne i bardzo muszę się słuchać wczoraj tak ok. 14-15 też to poczułam i dziś też choć dziś słabiutko. No jeszcze chwilę potrwa zanim będę pewna, że to na 100% nasz mały się odzywa :-)

truskawkax25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wesela to nigdy nie zwracałam uwagi czy remiza czy restauracja itd. Grunt to dobre towarzystwo, dobry zespół, wódeczka i jedzenie.
    Ale najlepiej zawsze bawiłam się na weselach u znajomych bo tam byliśmy całą ekipą. W rodzinie to tak różnie.
    A jedzenie kocham swojskie, tradycyjne polskie :-). Wszyscy się śmieją, że ze słodyczy to ja najbardziej schabowe :-) (Fast foody są dla mnie be, no może tylko frytki z Maca lubię)U mnie w domu to nie mąż a ja jem salceson, kaszankę i dobrą wiejską szynkę. A odkąd obejrzałam wiem co jem to wszystkie sklepowe wędliny mi śmierdzą. Staram się tylko takie od znajomych domowych dostawców, takie nie naszprycowane chemią lub ewentualnie sama piekę :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieciaki są różne ogólnie kocham wszystkie i rozczulam się nad wszystkimi, ale mam małą cierpliwość i szybko się nudzę taką zabawą z nimi, a dzieci są niezniszczalne :-).
    Choć mam swoich ulubieńców, których bym schrupała :-) i porwała ich mamusiom :-) :-)

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Okazalo sie ze biegunka to byl objaw implantacji

U mnie tak samo, tylko ze była zawsze rano codziennie...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam termin na 13.02.2015, wpadłam się przywitać, aczkolwiek i tak głownie pewnie będę siedziec z zeszłoroczną paczką w "po narodzinach". Byłam tu już ponad rok, ale usunelam konto-nie sądziłam że będe jeszcze kiedyś w ciąży (mam już 2 synów).

Aaaa mam na imię Zuza, mówią tu na mnie Suzy, mam 27 lat.

Asiaa1201, Gosiak, Penelope, cath, juska19, Fedra, JEDRNA5, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, to odwiedzaj nas też co jakis czas ;)

I sprawdza się przysłowie: " Nigdy nie mów nigdy" hehe

Mamaliye lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Cześć dziewczyny, mam termin na 13.02.2015, wpadłam się przywitać, aczkolwiek i tak głownie pewnie będę siedziec z zeszłoroczną paczką w "po narodzinach". Byłam tu już ponad rok, ale usunelam konto-nie sądziłam że będe jeszcze kiedyś w ciąży (mam już 2 synów).

Aaaa mam na imię Zuza, mówią tu na mnie Suzy, mam 27 lat.
    Cześć Zuza :)
    Zaglądaj tu nas i czasem nam coś doradź, doświadczonych mamuś nigdy za wiele ;)

Mamaliye lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja akurat Ciebie podejrzewałam Gosiak ;)
    przechodzą mi przez myśl te pieluszki wielorazowe, ale nie wiem czy bym mogła, potem te kupy płukać w misce przed praniem , no nie wiem... ale myślę :)
    Gosiak wrote:
    A ja oglądam pieluszki wielorazowe w necie i powiem Wam, że chyba zostanę eko-mamą o co się nigdy wcześniej nie podejrzewałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 15:27

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    a ja akurat Ciebie podejrzewałam ;)
    przechodzą mi przez myśl te pieluszki wielorazowe, ale nie wiem czy bym mogła, potem te kupy płukać w misce przed praniem , no nie wiem... ale myślę :)
    Ja słyszałam, że kupkę wyjmujesz przez papierek wyrzucasz a pieluchę do specjalnego worka czy kosza z odrobiną olejku herbacianego. Tylko pewnie gorzej jak jest rozwolnienie :D
    No nic, pewnie na początku jednorazówki eko pójdą w ruch…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko w pieluszce zdaje mi się, że zawsze rozklapi tą kupkę, i na twardo to chyba rzadko będzie żeby ją wziąć w papier i wyrzucić. Oczami wyobraźni jakoś ją widze rozmazaną na pieluszce... sorry ze tak o kupach :P
    Gosiak wrote:
    Ja słyszałam, że kupkę wyjmujesz przez papierek wyrzucasz a pieluchę do specjalnego worka czy kosza z odrobiną olejku herbacianego. Tylko pewnie gorzej jak jest rozwolnienie :D
    No nic, pewnie na początku jednorazówki eko pójdą w ruch…

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ