X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Vel to moge jedynie napisac ze współczuć nie bede bo czego ? Ze dziecko jest zdrowe ? Za to chore jest to co napisala i tyle. Jezeli ktos cos takiego mysli pod wplywem emocji to lepiej aby nic nie pisal. Mozna miec preferencje do plci i czuc jakies zawiedzenie ale takie cos... nie zrozumiem tego i chyba nie trzeba komentowac bo chyba w większości mamy podobne zdanie.

cath, olcia87, Fedra, LadyDi, Mamaliye, Effcia28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj pies procz tego ze przestal ze mna spac (to jego wybor) to chyba udaje ze cala sytuacja z ciaza nie ma miejsca ;) choc widzimy z mezem ze zrobil sie jeszcze bardziej przytulasny :)

cath lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A moj pies procz tego ze przestal ze mna spac (to jego wybor) to chyba udaje ze cala sytuacja z ciaza nie ma miejsca ;) choc widzimy z mezem ze zrobil sie jeszcze bardziej przytulasny :)
    Moja młodsza kotka nie odstepuje mnie na krok. Chodzi za mna miauczy ociera sie wspina sie po spodniach aby wejść na ręce i jak się położę to musi ze mna spac chociaz zamykam drzwi od sypialni to miauczy prawie do rana. A starszy kot ma bardziej wy*ebane niż miał :D ale czasem ma takie momenty ze sam przyjdzie Np teraz :) a ro jest slodkie :) koty maja charakterki a Bond ma charakter hohohoho

Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Mamuski zycze Wam kolorowych snow i przespanej nocy i ide sprawdzic czy ta noc bedzie lepsza od wczorajszej :)
    Dobranoc...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ide spać - rano do roboty ;/

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu musialam nadrabiac 3 godz.

Vel - tez na poczatku nastawilam sie na inna plec dziecka niz bedzie - zawsze chcialam miec dziewczynke, ale po ostatnich przypuszczeniach lekarza, ze to jednak chlopcy powoli przestawialam tok myslenia. Zajelo mi to kilka dni, bo 3 dzieci nam wystarczy i na 4 sie juz nie zdecydujemy, wiec nie mam co liczyc na sukieneczki i kokardki... ale w tym momencie mi to juz zupelnie nie przeszkadza, wazne, zeby byli zdrowi =) tak jak mowilam, chwile trwalo przetrawienie tej informacji, ale jak sobie wyobrazilam obrazki typowe dla serialu rodzinka.pl to az mi sie micha cieszy ze moze byc podobnie w naszym domu :-D

Gorzej jak stanelam dzis na wage :-/ 6 kg do przodu! i ciagle chodze glodna, jem wszystko co jest na widoku, chyba musze zaryglowac lodowke ;-)
    A tak na powaznie to musze odstawic slodycze i biale pieczywo, tylko ciezko mi sie w sobie zebrac.

juska19, Mamaliye lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja też dopiero nadrobiłam półtorej dnia,ale skrobiecie :) Witam Was Kochane :-*

Vel.. Gorący temat.. Moim skromnym zdaniem nawet jeśli tak bardzo się zawiodłaś to nie powinnaś "wypowiadać tak mocnych słów na głos". Przykro się czyta to co napisałaś i boli nie tylko mamy które się mocno starały, a zakuły nawet mnie zimną sucz. Sorry..

Witaj nowa Mamusiu, jak dobrze ,że z nami jesteś, od razu poczułam się bardziej wyedukowana bo na razie błądze jak dziecko we mgle :D Widać u Ciebie ogromne doświadczenie:) I zdjęcie super, świetna rodzinka :-* Aaa i piękny pokoik dzieciątka.

Olcia gratuluje Ci Synusia, kolejny piękny dostojny mężczyzna nam rośnie.
    Również cieszę się z Waszych wizyt, zdrowych dzidziusiów i trzymam kciuki za Was jutro te wizytujące :)))

Gosiak przepraszam , że tak bezpośrednio ale chyba bardzo kosztowne te produkty z których przyrządzasz potrawy/ używasz/ konsumujesz :)?

Gusia ślicznie wyglądałaś, tak skromnie, ładna buźka . I widzę, że wybrałaś pudrowy róż?? Jeszcze raz wszystkiego dobrego Ci życzę!!!

Moje pupile też chodzą za mną krok w krok, do tego stopnia, że jedna dzisiaj skulała się cała pod moimi nogami i piszczała jak dzika, plączą się dosłownie jak cienie. Ale mama przytuliła pocałowała i już było dobrze. Moje yorki to straszne straszaki są, zwłaszcza młodsza.

Laurka Twój piesek tak podskikuje ze starości czy się rozchorował bidulek???

Aaaaa wczoraj mój Synek dawał czadu, pierwszy raz tak go silnie czułam aż pod ręką wyczuwalne było i nawet Mój tego cudu doświadczył <3 Ajjj zakochałam się po uszy <3<3 A już się martwiłam, że 2 dni mamy nie zaczepiał :P

I coś miałam jeszcze napisać a zapomniałam.. :D Za dużo tematów poruszacie ihih. Ale LUBIĘ TO <3

Słodkich snów mamusie :-*

LadyDi, olcia87, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, Mamaliye, Fedra, Effcia28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni nie przejmuj się wagą , Tobie to wolno przybierać podwójnie :)!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tym nowym, pięknie zapowiadającym się dniu. Humor mi dopisuje, aby mi tylko nic go nie zepsuło. Ja miałam kotkę, ale niestety uciekła. No i teraz na okres ciąży nie chcę brać żadnego zwierzaka, ale w przyszłości nie wyobrażam sobie życia bez kota. W ogóle to jestem ich ogromną fanką, są takie śmieszne, że to szok :D

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów pobudka tak z rana ;/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Jak ja śpię do 7-dmej, to dla mnie wypas i się wysypiam :)
    Gorzej jak kilka dni z rzędu budziłam się o 5-tej.
    Ale ja się staram chodzić spać o 22 jak mi polecił lekarz medycyny tybetańskiej i te 9h jest ok.

Dzisiaj pełnia - a jak wiadomo przed i w trakcie pełni można być bardzo nerwowym i podatnym na negatywne nastroje.
    W niektórych stanach nawet uniewinniają jak ktoś popełni w pełnię jakąś zbrodnię - tak księżyc potrafi działać na człowieka. Ja często w pełnię nie mogę spać albo mam koszmary ;)
    Także mam nadzieję, że wybuch Vel był też trochę tym spowodowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 06:21

Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Gosiak, skoro dzisiaj pełnia to już rozumiem czemu obudziłam się dosłownie z kijem w tylku. Mam nerwy od rana, szkoda gadać :/

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) Ostatni tydzień bardzo wyraznie czułam ruchy dziecka, nawet bez skupiania się w ciagu dnia. A teraz od niedzieli tak malutko odczuwam ze szok, az sie martwie. Całe szczescie wizyta jutro, mam nadzieje że lekarz zrobi mi usg i rozwieje moja watpliwosci czy wszystko w porzadku...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    O Gosiak, skoro dzisiaj pełnia to już rozumiem czemu obudziłam się dosłownie z kijem w tylku. Mam nerwy od rana, szkoda gadać :/
    To życzę, żeby szybko minęły… jak to mówią - wszystko mija nawet najdłuższa żmija ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ktoś kiedyś poradził, żeby w okolicach pełni nie jeść mięsa, wystarczą niby 3 dni, dzień przed, w samą pełnię i dzień po. Wtedy podobno jest mniejsza agresja = mniejsze nerwy.
    Nie wiem czy to działa szczerze mówiąc, ale fakt, że kiedyś miałam więcej pełniowych jazd… ;)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, budzik zadzwonił, czas ogarniać tematy dnia dzisiejszego :)

Atakasobiejedna, z tym prawie brakiem czucia to miałam podobnie w czwartek, piątek, sobotę i niedzielę, Denerwowałam się już bardzo, ciężko mi było znaleźć tętno dziecka i naprawdę przychodziły mi złe myśli, ale od wczoraj znów kopie. U mnie w ogóle nie ma tak żeby skopało, żeby jakoś mocno czy dobitnie, po prostu czuję te dotknięcia, i wiem że to to. Wiec, myślę że nie ma się czym martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:02

Sewerynka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Gosiak przepraszam , że tak bezpośrednio ale chyba bardzo kosztowne te produkty z których przyrządzasz potrawy/ używasz/ konsumujesz :)?
    Fakt, że nie są tanie, ale to też nie jest tak, że ja jem tylko te wymyślne produkty.
    Uwielbiam ziemniaki puree z gotowaną marchewką i jajkiem sadzonym i takie danie mogłabym jeść co drugi dzień np :) Dużo czytam na temat wartości wielu produktów żywnościowych i wybieram tej zdrowe. I mam cały czas w głowie powtarzane przez moją babcię zdanie: "Nie wydasz na piekarza, to wydasz na lekarza." Coś w tym jest, bo odpowiednią dietą można nawet wyleczyć z części dolegliwości.

Po prostu dużo czytam i wiem, że komosa ryżowa ma mnóstwo białka, a jak kiedyś nie jadłam mięsa, to musiałam sobie to białko jakoś uzupełnić. Smażę rzadko, ale jak już, to na dobrym oleju - kokosowym bezzapachowym, ale jak kupię słoik duży za 29zł na allegro, to mi starcza na jakiś czas. Więc suma sumarum nie wydaję co miesiąc ogromnej kasy na frykasy, ale tak - na pewno olej lniany kosztuje więcej niż rzepakowy.

Jem też dużo kasz - kasze są akurat tanie, brązowego ryżu… staram się jeść avocado, ale u mnie w Auchan są po 2zł - jak kupię 5 sztuk, to mam na 10 dni, bo zwykle jem po pół dodając do kanapek np.
    Avocado to jeden z niewielu produktów, który nie ma w sobie żadnych pestycydów - nie przyjmuje ich po prostu. A ma tyle wartości, że jest uznany za superfood. Jak się staraliśmy o dziecko, to wsuwaliśmy regularnie, ponoć bardzo wspomaga płodność ;)
    Ostrzegam, ja mogłabym tak godzinami opowiadać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:29

Mamaliye, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    Dziś może lepszy dzień będzie bo moje nocne bóle były do wytrzymania. Ale taka brzydka pogoda, nad ranem zaczęło lać, a teraz tak pochmurno choć nie pada. A takie fajne były ostatnie dni bo świeciło słońce ale nie było upału.
    Oby ten wrzesień przyniósł jakieś słoneczne dni jeszcze.
    Kobietki miłego i SPOKOJNEGO dnia Wam życzę.
    Trzymam kciuki za wszystkich wizytujących :-) Penelope czekamy na wieści :-)

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Witam się z rana :) Ostatni tydzień bardzo wyraznie czułam ruchy dziecka, nawet bez skupiania się w ciagu dnia. A teraz od niedzieli tak malutko odczuwam ze szok, az sie martwie. Całe szczescie wizyta jutro, mam nadzieje że lekarz zrobi mi usg i rozwieje moja watpliwosci czy wszystko w porzadku...
    Maluch też sobie chciał poleniuchować :) Na pewno wszystko jest w jak najlepszym porzadku!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, daj znać od razu po wizycie, trzymam kciuki z całych sił! :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ