X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Jeżeli chcesz to powiem Ci jeszcze ze ten kpl (poszewka na poduszkę+kołdrę i ochraniacz) jest za 165 zł a do tego można kupić poszewkę na poduszkę +kołdrę za 99 zł też w te koty.
    Ja będę tak kupować. :D
    Mój T nie miał nic do gadania jeżeli chodzi o pościel, bo wie, że on nie ma takiego zmysłu urządzania tzn dobierania tych "dodatków" . Tak jak u Was mój T skupił się na wózku, foteliku no i musiałam mieć jego zgodę jeżeli chodzi o meble :P
    Właśnie patrze u nich na stronie i już nawet mamie wysłąłąm i sie zakochałyśmy <3

Katiś lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Czesc;)
    Sebza- dziekuje ze nie lubienie mojego imienia;p bo ja Marzena jestem wlasnie;ppp
    Co do imion- ja podobnie jak mamy z zagranicy szukam takiego imienia co by sie chociaz latwo wypowiadalo we Francji;)
    Myslalam nad Oliver i Filip- padlo na Filipa;)
    A dziewczynka- bylo do wyboru Emilia, Sandra i Lena - stanelo na Lenka;)
    Milego dnia!

Ale za to post polubiłam :D :D :D
    I też myśleliśmy nad Filipem :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciocie witaja Lili =)

cath - u mnie tez w kazdym odslonietym gniazdku takie zabezpieczenia sa, ale przydaja sie dopiero jak pociecha zaczyna raczkowac. Pokoik pomalutku nabiera dzieciecego uroku :)

Gosiak - alez mi teraz slinka cieknie, zrobie ratatui.

Niestety nie jestem zwolenniczka motorow, od kilku lat moj M probuje mnie namowic na kupno, ale dla mnie to niestety przy wypadku smierc na miejscu. trzeba miec nerwy ze stali, a ja bojuch jestem :-P

kasia_1988, Gosiak, cath, Mamaliye lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni a jezdziłaś kiedys ?
    ja tez sie bałam choć od najmłodyszch lat je kocham!
    i jak wsiadłam tak zostałam :)
    niestety na drodze trzeba myślec to po pierwsze, po drugie znać swoje możliwości a po trzecie niestety wiekośść wypadków nie jest spowodowana przez nas tylko przze kierowców samochodów...sama kilka razy uniknełam bliskiego spotkania z kierowcą...niestety na naszych droga nie ma zadnego szacunku do motocyklisty :)

no i jak to mówią " benzyna w baku a olej w głowie " :)

cath, Gosiak lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Gosiak - alez mi teraz slinka cieknie, zrobie ratatui.

Niestety nie jestem zwolenniczka motorow, od kilku lat moj M probuje mnie namowic na kupno, ale dla mnie to niestety przy wypadku smierc na miejscu. trzeba miec nerwy ze stali, a ja bojuch jestem :-P
    Smacznego :)

A co do motocykli, to ja też miałam ogromne obawy jak mi M. oświadczył, że to zawsze było jego marzenie, od dziecka jeździł na motorynce, robi prawko i kupuje maszynę (to było 9 lat temu). Jako, że ja należę do bardzo tolerancyjnych osób, a w związku to już w ogóle uważam, że im więcej da się wolności, tym bardziej druga osoba to doceni, więc postarałam się to zaakceptować. A teraz wiem, że mój M. myśli na drodze, jeździłam z nim nieraz i wiem jaka to frajda. Szanuję jego pasję i w życiu bym mu nie zabroniła czegoś co kocha.

cath, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mistrzyni a jezdziłaś kiedys ?
    ja tez sie bałam choć od najmłodyszch lat je kocham!
    i jak wsiadłam tak zostałam :)
    niestety na drodze trzeba myślec to po pierwsze, po drugie znać swoje możliwości a po trzecie niestety wiekośść wypadków nie jest spowodowana przez nas tylko przze kierowców samochodów...sama kilka razy uniknełam bliskiego spotkania z kierowcą...niestety na naszych droga nie ma zadnego szacunku do motocyklisty :)

no i jak to mówią " benzyna w baku a olej w głowie " :)
    Zgadzam sie w 100%. Wiekszość wypadków jest spowodowana przez samochody. Mojego męża kolega zginął dwa tygodnie temu jechał na motorze i facet na zakazie skręty w lewo własnie skręcał w lewo i przecinał aż 3 pasy. Chłopak nie miał szans śmierć na miejscu i dodatkowo się w barierki wbił. A facet prawdopodobnie pójdzie do więzienia albo bedzie miał w zawiasach. Zaznaczam ze kierowca samochodu był właścicielem firmy z której wyjeżdżał i pewnie tak jechał nie piwerwszy raz, za każdym razem się udało no a teraz nie.

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż też ma motor, ale mało jezdzi i chcemy go sprzedać - yamaha. Strasznie wielki. Ja się boję jeździć.
    Co do wypadków to nie do końca się zgodzę.Oczywiście jest masa kierowców którzy jeżdżą jak szalecy, ale niestety to samo jest n motorach. Prowadzę samochód i też miałam kilka ptrzypadków, że o mały włos bym się nie zderzyła zmotocyklistą. Szczególnie Ci na ścigaczach. Jeżdżą szybko często wymuszając pierwszeństwo. Poza tym przy szybkiej jeździe nie są do końca widoczni. No i samochódma martwe pole gdzie nic nie widać. Jak motocyklista tam wjedzie to może być tragedia

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Smacznego :)

A co do motocykli, to ja też miałam ogromne obawy jak mi M. oświadczył, że to zawsze było jego marzenie, od dziecka jeździł na motorynce, robi prawko i kupuje maszynę (to było 9 lat temu). Jako, że ja należę do bardzo tolerancyjnych osób, a w związku to już w ogóle uważam, że im więcej da się wolności, tym bardziej druga osoba to doceni, więc postarałam się to zaakceptować. A teraz wiem, że mój M. myśli na drodze, jeździłam z nim nieraz i wiem jaka to frajda. Szanuję jego pasję i w życiu bym mu nie zabroniła czegoś co kocha.

Gosiak zgadzam sie z tym w 100%!!! Moj jest muzykiem,artysta, przyznam, ze takie życie nie zawsze jest latwe. Zdarzają sie miesiące, ze częściej nie ma go w domu, niż jest, ale nie wyobrażam sobie go zmusić do znalezienia pracy od 8 do 16:)

To co napisała Cath, przerażajace jest tez to, ze nadal w mediach tymi złymi sa motocykliści :/

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    mój mąż też ma motor, ale mało jezdzi i chcemy go sprzedać - yamaha. Strasznie wielki. Ja się boję jeździć.
    Co do wypadków to nie do końca się zgodzę.Oczywiście jest masa kierowców którzy jeżdżą jak szalecy, ale niestety to samo jest n motorach. Prowadzę samochód i też miałam kilka ptrzypadków, że o mały włos bym się nie zderzyła zmotocyklistą. Szczególnie Ci na ścigaczach. Jeżdżą szybko często wymuszając pierwszeństwo. Poza tym przy szybkiej jeździe nie są do końca widoczni. No i samochódma martwe pole gdzie nic nie widać. Jak motocyklista tam wjedzie to może być tragedia
    Tylko dla policji nie ma tłumaczenia że w samochodach są martwe pola. Mój znjaomy ma w zawiasach za spowodowanie wypadku bo wyprzedzał go motocyklista i on tego nie zobaczyłi w niego uderzył bo sam chciał wyprzedzać. Faceta zabił ale gdy tłumaczył sie policji że "martwe pole" To policjanci go wyśmiali. Nawet w sądzie nie uznają "martwych pól". Patrzymy się w lusterka to chyba widać że za nami jedzie motocyklista. Są takie naklejki "Patrz w lusterka motocykliści są wszędzie" Zgadzam się, że jeżdżą z nadmierną prędkością, ale ich widać. Mój maż miał dwa wypadki w każdym z nich zawinił kierowca smaochodu bo wymuszał pierwszeństwo. :)
    Temat rzeka. Trzeba samemu pojeździć aby zrozumieć jak kierowcy samochodów uprzykrzają motocyklistom życie :) Kiedyś jak jechałam z mężem jako "plecak" :) to babeczka w korku otworzyła drzwi i dostaliśmy drzwiami w motor. Jeszcze pruła się że pchamy się miedzy samochodami. Pewnie gdyby sama miała możliwość tez by się pchała więc gul jej skoczył. Mój mąż powyzywał ją i aż kobita sie popłakała

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że martwe pole nie jest wytłumaczeniem, ale nazywa sie tak, bo w lusterkach wtedy nic nie widać.
    Zgodzę się też, że ludzie są upierdliwi. Ale wina leży po obu stronach.
    Ostatnio miałam taką sytuacje, że za mną jechał rower i wjechał w moje martwe pole. Nie widziałam go w żadnym lusterku i skręcałam w prawo. No i gościu władował mi się w tył. Ewidentnie jego wina bo raz - jechał za blisko i 2 - nie patrzył co sygnalizuje. Ale jak ludzie usłyszeli huk to prawie mnie zlinczowali. Fakt, że rowerzysta od razu uciekł.....

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Tylko dla policji nie ma tłumaczenia że w samochodach są martwe pola. Mój znjaomy ma w zawiasach za spowodowanie wypadku bo wyprzedzał go motocyklista i on tego nie zobaczyłi w niego uderzył bo sam chciał wyprzedzać. Faceta zabił ale gdy tłumaczył sie policji że "martwe pole" To policjanci go wyśmiali. Nawet w sądzie nie uznają "martwych pól". Patrzymy się w lusterka to chyba widać że za nami jedzie motocyklista. Są takie naklejki "Patrz w lusterka motocykliści są wszędzie"
    Mam dwie takie naklejki na swoim aucie :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mam dwie takie naklejki na swoim aucie :)
    My mamy trzy auta i na każdej jest ta naklejka :D Mój tata też ma :)

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kiedyś wymyśliliśmy hasło, które motocykliści powinni przykleić na swoje maszyny - "Samochody są wszędziej" ;D

Rudasek, Lara 82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    My kiedyś wymyśliliśmy hasło, które motocykliści powinni przykleić na swoje maszyny - "Samochody są wszędziej" ;D

dobre ;]

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No to mam ;)
    na dzień dzisiejszy mamy złożony fotel, podnóżek i łóżeczko (na razie bez materacyka tutaj jeszcze myślę jaki) dziś będziemy składać resztę ;) :

P.S.
    Nie patrzcie że kontaktów nie mamy ale idą do nas zamówiliśmy przez internet takie z zabezpieczeniami :D

bardzo ładnie się to zapowiada a metek bym nie obcinała jeśli nie są bardzo ostre bo dzieci bardzo lubią je cyckać nawet teraz są takie zabawki specjalnie z metkami robione ;)

cath lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które znają płeć mogą wybierać więcej rzeczy dla dziecka. Ja na dwóch ostatnich wizytach nie dowiedziałam się i to hamuje mnie przed zakupami na razie. Nie chce wszystkich rzeczy bezpłciowych. Nie chodzi o kolor konkretnie różowy czy niebieski, tylko, że dla chłopca nie kupię np. body z kwiatuszkiem:)
    Pani doktor nie pocieszyła mnie na ostatniej wizycie, powiedziała, że zna przypadki, gdzie dziecko do końca się nie ujawniło, bo zawsze się odwracało, albo pępowina:)
    Jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki raczej na 100% Natalia, a dla chłopca moje typy to- Szymon, Igor, Ignacy. Mąż chce Leona, ale u mnie odpada.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas miał być Ignacy ale staneło na Stasiu :)

Gosiak, cath, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj ciocia mowila ze miala koelzanke w ciazy i do 8 miesiaca mowili jej ze bedzie dziewczynka.

Zrobila pokoik rozowy, rozwe ubranka itd a tu chlopak i miala duze pretensje:)

:))

cath, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    u nas miał być Ignacy ale staneło na Stasiu :)
    Ślicznie, u nas też miał być Staś :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pepco.pl/gazetka#4
    fajne body:) pojde moze kupie- niech sobie leza:) ale nie mam blisko pepco ;/

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ