X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Na razie trwamy w marazmie, liczę, że po urodzeniu twixów COŚ się zmieni, a jak nie, to jak tylko stanę na nogi, znajdę pracę (póki co jestem od niego uzależniona finansowo) to postawię go pod ścianą - albo wóz albo przewóz. Na razie wykorzystuje na maxa moją bezradność i najtrudniejszą sytuację w jakiej mógłby mnie zostawić.
    Do tego ZUS nie przyznał mi chorobowego, ani nie przyzna macierzyńskiego. Będę pisać odwołania.
    Kochana trzymam kciuki że się zmieni. Zobaczysz :* Będzie dobrze :*

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobre to z tym olejkiem arganowym i pieskiem, ciekawe czy moj tez tak ma, ale chyba nie. Za to jak w lecie smarowalam ciało masłem kakaowym to od razu lizał :/ Jak ja tego nie lubie.. (a może tyle, że nie przepadam).

Ja już wyszłam z pieskiem, zrobiłam pranie, wstawiłam obiad.. Później pójdę na zakupy. Masakra, bo u mnie słońce tak grzeje, że aż masakra - jakos odkad jestem w ciazy to takie upaly mi nie służą, a tak to zawsze mogłam przebywać nawet w 45 stopniowym upale i sprawiało mi to radochę..

Zjadłam kapuśniaczka, mniam. Ogólnie mam wenę aby zrobić jakies pierogi z mięsem, ruskie, z kapustą.. Ale wszystko pewnie odejdzie przy wałkowaniu ciasta, bo tego już nie lubię :D

Co jeszcze hmm.. mam ochotę na takie domowe zapiekanki z bułek, albo bagietki <3. Z serem, szynką no i ketchupem.. Mniam.. Ale dość obżarstwa.

Dziewczyny w Rossmanie macie:
    -pampersy PremiumCare Newborn (2-5kg) za 37,49zl
    -Oilatum Baby 150ml za 20,99, ale to sie chyba nie oplaca, najlepiej 500ml (choć nie wiem)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni kochana, jesteś bardzo dzielna. Dobrze, że się starasz. Mam nadzieje, że Twój Mąż zrozumie błąd i padnie przed Tobą na kolana i wycofa wszystko co powiedział. Nie denerwuj się, bo to źle wpływa na bliźnięta i na Frania, oni odbieraja to kilka razy mocniej niż Ty. Całuje :* I wierze, ze chmury z Waszego zycia znikna.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

a ja brałam udział w konkursie i właśnie dostałam 5 % rabatu na ten kokosowy który tak zachwalacie :)

i niestety chyba mam te żylaki/hemoroidy ;/ dzisiaj przy załatwianiu zauważyłam krew na papierze i się zastanawiam czy to ze środka czy żyłki pękły ;/ wybaczcie że tak obrazowo ale może spotkała się któraś z tym?

co do męża, oj nie mogę narzekać :) przejął sporo obowiązkow teraz :) odkurzanie,podłogi, pranie, kwiatki itp. :) ja tylko kurze a zakupy wspólnie :)

i jeszcze jedno pytanie, jaki polecacie krem na trądzik który teraz możemy używać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:50

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny w Rossmanie macie:
    -pampersy PremiumCare Newborn (2-5kg) za 37,49zl
    -Oilatum Baby 150ml za 20,99, ale to sie chyba nie oplaca, najlepiej 500ml (choć nie wiem)

Wydaje mi się, że nie ma co na zapas kupować ani pampersów ani kosmetyków. Teraz bardzo dużo dzieci ma uczulenia. I z pampersami najlepiej kupic małą paczkę i zobaczyć czy nie będa odparzały - i tak wypróbowac kilka. To samo dotyczy kosmetyków. Juz takie maluszki maja uczulenia.
    Wiem bo moja mam jest farmaceutka i osattnio mówiła, że pełno mam przychodzi do apteki z takim problemem

cath, Laurka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dzień dobry :)

a ja brałam udział w konkursie i właśnie dostałam 5 % rabatu na ten kokosowy który tak zachwalacie :)

i niestety chyba mam te żylaki/hemoroidy ;/ dzisiaj przy załatwianiu zauważyłam krew na papierze i się zastanawiam czy to ze środka czy żyłki pękły ;/ wybaczcie że tak obrazowo ale może spotkała się któraś z tym?
    Któraś z nas na bank tu coś pisała, że ma...
    Smaruj się tam olejem kokosowym, kiedyś czytałam, że jest doskonały na hemoroidy :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    i jeszcze jedno pytanie, jaki polecacie krem na trądzik który teraz możemy używać?
    Olej kokosowy :D
    haha, ale poważnie, musisz sobie spróbować, bo on jest polecany do tłustej cery i zmniejsza krostki, jest przeciwzapalny, przeciwbakteryjny, itp... ale nie każdemu służy.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni- moze zrob jego jakis ulubiony obiad ? zeby widzial ze sie starasz i chcesz porozmawiac?

dlaczego nie bedziesz miec zasilku? bylas zarejestrowana jako bezrobotna czy mialas sama oplacane skladki?

Januszkowa- ja widze, ze Ty to dobra gospodyni jestes! z obiadem mowisz ze nie poszalejesz bo "tylko kotlety" to jestem ciekawa co jest jak szalejesz:) podlogogi myjesz ciagle, okna tez:)

ja myje podlogi, odkurzam ale okien nie myje- boje sie wchdozic wysoko po firanki- a juz jak myc to i firanki uprac i zawiesic:)

Przedszkolanka- ja tak nie mam jeszcze- chyba Asia pisala ze ma i Topola swego czasu-ciekawe czy mozna cos w ciazy na to stosowac

najlepiej to pewnie nie doprowadzac do zaparc.

a co do pieluch- to mi sie wydaje ze jest za wczesnie by robic zapas:) wiem ze promocja ale na pewno jeszcze w listopadzie, grudniu, styczniu beda promocje;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak? czy Ty masz jakas prowizje ze sprzedazy oleju kokosowego ?:)

wiedzialam, ze polecisz;D

Gosiak, przedszkolanka:), Lara 82, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mistrzyni kochana, jesteś bardzo dzielna. Dobrze, że się starasz. Mam nadzieje, że Twój Mąż zrozumie błąd i padnie przed Tobą na kolana i wycofa wszystko co powiedział. Nie denerwuj się, bo to źle wpływa na bliźnięta i na Frania, oni odbieraja to kilka razy mocniej niż Ty. Całuje :* I wierze, ze chmury z Waszego zycia znikna.
    Wiem, że niestety nie padnie na kolana. Prędzej się rozstaniemy, ale co ma być to będzie. Na pewno nie będę mu ułatwiać zadania. Najbardziej boję się o twixy, bo przeżywam ogromny stres, jestem na skraju wyczerpania, mam wizytę za dwa tygodnie i nie wiem co mogę brać na uspokojenie, ale chyba melisa nie zaszkodzi??

Angelcia - Liczę, że i u Ciebie wszystko się poukłada. Wspieram, bo wiem, co czujesz.

Jeszcze ten cholerny ZUS wydał decyzję odmowną i tym bardziej będę od niego uzależniona bez jakichkolwiek pieniędzy :/

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak? czy Ty masz jakas prowizje ze sprzedazy oleju kokosowego ?:)

wiedzialam, ze polecisz;D
    hahahahha, nie, chciałabym w sumie za prowadzenie marketingu szeptanego :D
    Ale fakt faktem, że olej jest super na prawie wszystko noooo ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 9 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... z pozytywnych rzeczy - to dzieciaki są zdrowe i znów mnie zaskoczyły. Już teraz na 100% bo byłam też u dwóch innych lekarzy i każdy potwierdził, że jednak będę dwie dziewczynki! :D :D
    Więc gadanie lekarza na początku, że na pewno jeden chłopak - jednak się nie sprawdziło :P Moje ph moczu najpierw 8, a potem 7 też wprowadzało w błąd :P

Ale jako, że miał być Aleksander - będzie Aleksandra, Maja pozostaje bez zmian. Proszę o naniesienie zmiany na liście.

Kopią mnie okrutnie i czuję jakby przepychały się między sobą, najpierw jedno kopnie, potem drugie, tak jakby oddawało :P już spokojnie mogę liczyć ruchy w KAZDEJ godzinie, na bank powyżej 10 ruchów, szczególnie po jedzeniu jest tam w brzuchu młyn i czkawki i wybrzuszają mi się, tak że szpiczasty brzuch z jednej strony się robi... Ale pewnie już u większości z Was tak samo.

Gosiak, Bietka, słoneczna 85, Sue, juska19, Lara 82, Fedra, Angélique89, lula88 lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:

Jeszcze ten cholerny ZUS wydał decyzję odmowną i tym bardziej będę od niego uzależniona bez jakichkolwiek pieniędzy :/
    Mistrzyni, a czemu taka decyzja?
    Kochana, myślę o Tobie ciepło i trzymam kciuki, żeby nerwy się skończyły i żebyś jakoś ułożyła sobie stosunki z mężem, może mu tylko chwilowo odbiło?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na razie L4 do 17.10 - 17.10 wizytę u ginki w luxmedzie, więc nie będę już się pchać do Medicover 14.10
    A glukozę zrobię 15.10 albo 16.10

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:49

MistrzyniWKochamCieMisiu, słoneczna 85, Gosiak, Lara 82, sebza, Fedra, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie doczytam co się u Was wydarzyło przez ten czas mojej nieobecności i nie będę na bieżąco przez najbliższy okres, ale obiecuję raz na jakiś czas odezwać się, jak będę miała dostęp do internetu.

Kiedyś czytałam, że kompletujecie wyprawki, a ja jeszcze zupełnie NIC nie kupiłam. Liczę, że może w przyszłym miesiącu coś się zmieni. Wózek to pewnie na ostatnią chwilę, liczę też, że dziadki się dołożą tak jak było przy pierwszym dziecku. Bliźniaczy najtańszy w sklepie koło 3 tys :/ no masakra. Za ubrankami rozejrzę się po ciuchu, pewnie kupię kilka szt nowych, ale jak oglądam na allegro, to niestety najtańsze pajace po 20-30zł, chcąc kupić 5 szt na dziecko to 300zł, a gdzie bodziaki, koszulki, spodenki, kombinezony itp? także poszukam jeszcze po koleżankach.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi alimentami nie jest tak kolorowo. Ostatnio była audycja w trójce i gości mówił, że w polsce ściągalność alimentów jest na poziomie 8%. A wszytsko dlatego że faceci robią wszytsko żeby wykazać brak zarobków..... także z tym byłabym ostrożna.

Mistrzyni - czemu odmówili ci zasiłku i macierzyńskiego?

Wysłany: 9 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana, czytam Was czasami, ale mało w ogóle sie udzielam.

Twoja sytuacja jest straszna, ale pamiętaj, że zanim pobiegniesz się rozwodzić zawsze możesz podać męża o alimenty na siebie i dzieci- na razie to, które masz przy sobie a potem na Maluszki :-) Alimenty można mieć zasądzone i mąż nie musi o nich nawet wiedzieć, ale zawsze to jakieś zabezpieczenie, żeby potem nie prosić się u pana, który bedzie na bank udowadniał jaki jest biedny.
    Jeśli masz się czuć niepewnie finansowo, może to mu otworzy oczy jak zasądzisz dla każdego z Was po 500 co wkrótce da Ci 2000 zł i na pewno pomoże w życiu bez proszenia o łaskę.

U mnie też było nieciekawie i powiedziałam, chcesz to idź i nie wracaj.Pytałam w co go spakować, czy sam to zrobi. Miałam dość płaczu, upokorzeń, proszenia itp. I się zmienił- trochę to trwało, ale jest lepiej. Myślał, że będę go prosić, siedzieć cichutko, omijać pana, ale nie ma tak. Nie podoba się - idź, tylko dokąd??? Zdaje się że zmądrzał. Mam córkę i druga w drodze.
    nawet był ostatnio na usg razem. Więc postęp jest i Tobie też tego życzę gorąco. <3 <3 <3

Nigdy w sprawach rozwodowych ani alimentowych się nie orientowałam. Jak to jest możliwe, żeby zasądzić alimenty i żeby mąż nic o tym nie wiedział? Wiesz jakie są procedury itp?? bo może warto byłoby się zabezpieczać powoli, nawet na wszelki wypadek, gdyby jednak "mój pan" zadecydował, że ma nas w dupie.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:48

• asia888 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni gratuluje coreczek :)

wspolczuje sytuacji z mezem,
    u nas tez nie za ciekawie I tez powoli dojrzewam do decyzji o rozstaniu, maluchy sa najwazniejsze a jak w domu klotnie, napiecie,I mama placzaca po katach to na dobre nikomu nie wyjdzie. byle tak jak mowisz ustabilizowac swoja sytuacje po porodzie praca itd I zaczac od nowa co ma byc to bedzie

nie znam sie na alimentach ale rzeczywiscie lepiej juz teraz sie dowiedz I zabezpiecz maluszki najwazniejsze

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ