Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:Z tymi alimentami nie jest tak kolorowo. Ostatnio była audycja w trójce i gości mówił, że w polsce ściągalność alimentów jest na poziomie 8%. A wszytsko dlatego że faceci robią wszytsko żeby wykazać brak zarobków..... także z tym byłabym ostrożna.
Mistrzyni - czemu odmówili ci zasiłku i macierzyńskiego?
Bo uznali, że wyłudzam kasę z ZUSu, przepracowałam tylko 1 miesiąc, a potem poszłam na L4. Tylko, że prawnie wszystko jest ok, dałam im wszystkie dokumenty (umowę o pracę, szkolenie bhp, zasw lekarskie, listy obecności, płac itp, nawet kilka faktur, które podpisywałam w okresie zatrudnienia), ale dla nich i tak to jest wyłudzenie. W pon przysłali mi pismo, a dziś dostałam już decyzję - mam 30 dni na odwoiłanie. Ogólnie w tym piśmie nie napisali nic takiego, co nie byłoby dozwolone z prawie pracy, wszystko robiłam zgodnie z przepisami, ale uznali, że nie pracowałam, a stanowisko zostało stworzone tylko, by wyłudzić kasę z ZUSua szkoda gadać
człowiek tyle kasy im płaci przez całe życie, a jak ma sytuacje (w miom przypadku drugi raz w życiu - ciąża i macierzyństwo) to ani grosza nie dostanie. Taki kraj sprzyjający macierzyństwu.
Moje koleżanki zakładały lewe firmy na 3 mies i dostają po 5-7 tys i ich się nie czepiali, a mi nie chcą wypłacać te 1300zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzus zrobi wszysko żeby jak najmniej wypłacic - to się zgadza.
Ale pisz odwołania - niech sobie n ie myslą. Państwo przyjazne obywatelowi nie jest i na razie nie zanosi sie żeby było. Bo na każdym kroku człowiek musi udowadniac że nie jest żyrafą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia ja również mam pełno żyłek popękanych na nogach, wcześniej miałam kilka a teraz to jakaś masakra. Dobrze, że to nie żylaki, choć ja już zbieram na laser bo nie mogę na nie patrzeć.
A kremów nie będę stosować bo myślę, że to nie pomoże bo to wszystko przez zwiększającą się objętość krwi, no a tego nie zatrzymasz.
Na razie na szczęście nigdzie nie puchnę. -
Lara 82 wrote:Na razie na szczęście nigdzie nie puchnę.
Ale dziś nawet w mailu od belly dostałam info:
Temperatura ciała w ciąży jest wyższa, dlatego możesz częściej pocić się i może być Ci często gorąco.
Więc się uspokoiłam, że to jednak normalne.justta, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara - ale kremy czy tabletki wzmacniają nacyznka i powoduja że mniej pekają. Ja pewnie zdecyduje się na laser jak nazbieram - bo to fatalnie wygląda. Zylaków też nie mam, no ale te popękane żyłki.... z daleka nie widac ale z bliska tak
Ja nie zauważyłam u siebie większej potliwości -
Lara irobota polecam z reka na sercu, u nas wchodzi na dywanik w lazience z grubszym i dluzszym wlosiem , w sypialni mamy wykladzine dywanowa i chyba nigdy odkurzaczem po moim siersciuchu nie uda mi sie dorownac roombie, czysci wg mnie bardzo dobrze, w rogach tez sobie radzi bo ma szczoteczke taka malutka na boki ktora smiga, ogolnie wczesniej jak nie bylo odkurzane 2 dni to siersc mialam wszedzie, w talerzu buzi wszedzie... A teraz mamy jstawiona roombe na 17 i tobi sobie codZiennie rundke i jest czysto, dzieki temu mniej sie tez kurzy, kolezanka kupila sobie po irobocie scoobe wlasnie do mycia podlog i tez jest bardzo zadowolona
ja mam deche dreniana i kafelki wiec zabawa z roznymi plynami to stwierdzilam ze bez sensu, poza tym jak roomba przejezdza codziennie to i podloga nie wymaga tak czestego mycia i myje raz na 2 tygodnie
Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella - daj jakiegoś linka do tego irobota?
Ja wszytsko myje płynem do mysia naczyń - najbardziej ekologicznie. Faktycznie raz na jakiś czas łazienke przejadę cifem i domestosem bo płyn do naczyń nie odkamienia. Ale na podłogi jest w sam raz. My prawie wszędzie mamy gres drewnopodobny z fakturrą 3d i raz na jakis czas musze czyścic szczotką ryżową żeby dobrze wyczyścić ;] -
angelcia wrote:Sylwia dobre to z tym olejkiem arganowym i pieskiem, ciekawe czy moj tez tak ma, ale chyba nie. Za to jak w lecie smarowalam ciało masłem kakaowym to od razu lizał
Jak ja tego nie lubie.. (a może tyle, że nie przepadam).
Ja już wyszłam z pieskiem, zrobiłam pranie, wstawiłam obiad.. Później pójdę na zakupy. Masakra, bo u mnie słońce tak grzeje, że aż masakra - jakos odkad jestem w ciazy to takie upaly mi nie służą, a tak to zawsze mogłam przebywać nawet w 45 stopniowym upale i sprawiało mi to radochę..
Zjadłam kapuśniaczka, mniam. Ogólnie mam wenę aby zrobić jakies pierogi z mięsem, ruskie, z kapustą.. Ale wszystko pewnie odejdzie przy wałkowaniu ciasta, bo tego już nie lubię
Co jeszcze hmm.. mam ochotę na takie domowe zapiekanki z bułek, albo bagietki. Z serem, szynką no i ketchupem.. Mniam.. Ale dość obżarstwa.
Dziewczyny w Rossmanie macie:
-pampersy PremiumCare Newborn (2-5kg) za 37,49zl
-Oilatum Baby 150ml za 20,99, ale to sie chyba nie oplaca, najlepiej 500ml (choć nie wiem)
Ja te pampersy kupilam w Auchanie za 49 zl za 79 szt nie wiem ile szt jest w rossmanie...
A Oilatum znalazlam na necie za 2x500ml 95 zl (apteka) a nawet za 85,5 (porownywalam z rossmanem na allegro jest taniej)
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra no ja to jestem prze, podalam cene pampersow bez ilosci sztuk.. 79 oczywiscie, ale tak jak dziewczyny mowily ze promocji na pampersy jest od groma.
Co do magnezu... Jest on konieczny? Moj lekarz ogladajac zawsze moje wyniki mowi ze jest wszystko ok, ja pytam czy brac cos dodatkowo to mowi, ze nie trzeba wiec..? -
A i nie uwazam zeby bylo za wczesnie na kupno pieluch czy kosmetykow...
Nie robie mega wielkich zakowpow ale wole kupic teraz niestety w listopadzie i grudniu bede miala duzo innych wydatkow wiec wole sobie to podzielic...
Z rozmow z mamami wiem ze najlepiej kupic na poczatek wlasnie pampersy bo dady bardziej z poczatku moga uczulac...
Kazdy robi jak uwaza
Mistrzyni Twoja sytuacja jest trudna mam nadzieje ze maz sie odrzasnie...megg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyJa też kupilam troche pieluch - 1 te małe opakowanie i 78, 2 opakowania dwójek 78, dostałam o 152szt Dad dwójek i trójek. Kosmetyki mam z Nivea, jeśli będą uczulać to ja je wykorzystam, a dziecku kupię co innego.
Jedynym moim zmartwieniem w tym momencie jest to, jaki kolor wózka wybrać.Fedra, Penelope lubią tę wiadomość