Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny!!!!! kocham Was za to! aż mi się płakać chce jak widzę ile osób wierzy w Groszka!!!! jesteście cudowne!
po nocy w domu psychicznie chyba lepiej się czuję, jeszcze dziś śnił mi się jakiś lekarz, starszy, sympatyczny dziadek który złapał mnie za rękę i powiedział, że nie trafię na jego oddział bo 99% kobiet w ciąży na moim etapie nie bada już bety i tak naprawdę nie wiadomo do końca ile jest takich przypadków jak mój, że beta powoli ale rośnie i wszystko jest dobrze.... badania mają tylko te kobiety u których coś się dzieje i stąd wnioski wysuniętę, że beta świruje w takich przypadkach, ale że mam wiedzieć, że u większości nie wiadomo jak to wygląda i nie wiadomo ile kobiet nie ma książkowych przyrostów a jest wszystko ok...
dziś zaczęłam 7 tydz.... naczytałam się jeszcze że przy tyłozgięciu macicy (a ja mam na tyle duże, że w pierwszej ciąży musiałam leżeć dużo na brzuchu, żeby pod własnym ciężarem wyszła mi spomiędzy kości biodrowych i nie zaklinowała się) na początku trudno jest cokolwiek zlokalizować, ciąża z usg wychodzi młodsza początkowo i są większe problemy żeby dojrzeć zarodka....
poczekam więc do poniedziałku, ubłagam ordynatora o usg (jeśli nie będzie chciał) i zobaczymy też co z tą betą - choć ja pewnie bym sobie już akurat to badanie odpuściła...
proszę wierzcie w nas dalej bo dzięki temu i ja jestem silniejsza! mój M ciągle jest przekonany że będzie wszystko ok i to też mi dużo daje.... dziękuję Wam, że jesteście!cath lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dorka, tez Cie sciskam mocno i wierze ze wszystko bedzie dobrze.
Ja wczoraj odebralam wyniki badan na toxo, rozyczke, hbs i hcv, i toche sie przerazilam bo wyszly mi przeciwciala przyhbs w ilosci 50. Zupelnie zapomnialam ze 10 lat temu szczepilam sie na ten typ zoltaczki. Przez chwil kilka bylam pewna ze mam w sobie wirusa. A jak wasze wyniki?
Cudownie ze jest sobota i mozna spac i lezec w lozku do oporu.
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Dziękuję dziewczyny :*
Jak dzisiaj się do gin nie dodzwonie to w pon tam pojade i wejde po wszystkich trudno .. Może spròbuje jeszcze do jednego zadzwonić bo ma podaną komórkę to przez telefon coś poradzi...
Wyniki ft3 i ft4 w poniedziałek dopiero... -
Jak tak czytam o waszych obawach po zrobieniu beta, to chyba sama pójdę w poniedziałek zrobić. W zasadzie jeszcze nic nie wiem i nigdzie nie byłam, same testy..
Wszystkie z Was były na beta ?
Co do bliźniaczej ciąży - to ja mam raczej na to nikłe szanse, ponieważ mam siostre bliźniaczkę -
Dora, mam nadzieję, że ten Twój Groszek jest taki przekorny i stwierdził, że nie chce być książkowy! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :*
Ja dziś zaczynam 7 tydzień, co do TSH, to badałam w październiku, miałam 3,15, a jak teraz to nie wiem. Tarczycę mam zdrową, wszystkie przeciwciała też, USG też było w normie, lekarka powiedziała mi, że wynik jak na osobę w moim wieku jest nieco wysoki, ale w normie.
Czytałam, że dla kobiet w ciąży wynik powinien wynosić 2,5, o 16:00 jest dostępny internista na czacie w medicover, od razu do niego napiszę i zapytam czy da mi skierowanie na badania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:43
dora8201 lubi tę wiadomość
-
PatrycjaP wrote:Jak tak czytam o waszych obawach po zrobieniu beta, to chyba sama pójdę w poniedziałek zrobić. W zasadzie jeszcze nic nie wiem i nigdzie nie byłam, same testy..
Wszystkie z Was były na beta ?
Co do bliźniaczej ciąży - to ja mam raczej na to nikłe szanse, ponieważ mam siostre bliźniaczkę
nie idź.... teraz już nie - ja żałuję - tzn pierwsze w tym okresie @ ok, ale żałuję, że tak wcześniej poszłam do gina, żałuję, że zrobił usg i nic nie było poza czymś w jajowodzie, żałuję, że po stwierdzeniu jednak pęcherzyka w macicy i przyroście prawidłowym bety nie uciekłam z tego szpitala.... żyłabym w błogiej nieświadomości a i tak finalnie byłoby co ma być... zaoszczędziłabym morza łez, ciągłego stresu - cieszyłabym się ciążą, po prostu a teraz mam napięcie, niepewność i milion obaw...
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Asiaa1201 wrote:A my się dziś bawimy na weselu
Także zbieram się z wyrka i trzeba ogarniac wszystko powoli
Ja mam dwa wesela w lipcu i sierpniu. Wesel nie znoszę, ale te są wyjątkowe - jedno mojej przyjaciółki, z którą przyjaźnię się od 11 roku życia, a drugie mojego brata.
Dziewczyny - macie jakieś strony internetowe z kieckami na wesele? Chciałabym długą, w sklepach słabo z wyborem, albo ja nie umiem szukać
-
angelcia wrote:LISTA!
motylek@ - 28lat - tp 01.02.2015
MistrzyniWKochamCieMisiu - 28lat-Lublin-tp 1.02.2015
Cath - 21 lat- Lębork- tp 02.02.2015
Atakasobiejedna - 26 lat- Śląsk - tp 02.02.2015
Bietka - 26 lat- Warszawa tp. 03.02.2015
Sewerynka -26 lat- Lębork-tp 03.02.2015
sebza -28 lat-Szwajcaria-tp 04.02.2015
Aagnieszkaa - 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83 - 31 lat - Łódź - tp 5. 02. 2015
justta - 31 lat- tp 05.02.2015
Francuska25 - 25 lat-Francja tp. 06.02.2015
mandragora - 34 lata-Białystok - tp 07.02.2015
ako99 - 40 lat- tp 09.02.2015
Januszkowa -25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
mala_mi1982 -32 lata-Kraków- tp. 09.02.2015
Kasia_1988 -26lat-Szczecin-tp 17.02.2015
Katiś - 26 lat- Ruda Śląska-tp
sara_nar - 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85 - 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
Asiaa1201 -23 lata- Płock - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Groszek - 25 lat- Bielsko Biała- tp
Gagatka - 29 lat - Gdańsk - tp 10.02.2015
MamaMimi - 30 lat- Kraków-tp
Topola -30 lat- Norwegia- tp
Sue -25 lat- Wrocław- tp
Vel - Gdańsk - tp 4.02.2015
PatrycjaP - 23 lata - Jastrzębie Zdrój - tp
gusiaa - 22 lata - Poznań - tp
KTO CHCE SIĘ DOPISAĆ?
gin zmienil mi termin na 3 luty ;p i wiek 22
PatrycjaP ja nie robiłam bety test wyszedl okej, gin potwierdzil pecherzyk, pozniej czekalam juz tylko na kolejna wizyte i zobaczyl na niej zarodek, jak spytalam o bete to powiedzial "a po co ja mam pani dawac skierowanie jak ja widze dziecko?" no i w sumie tyle, mozna i tak isc w sumie ale ja uznalam ze to bez sensu skoro wszystko jest okejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:09
-
QUOTE=PatrycjaP]Bardzo dziękuję ! :* Tylko nie wiem jak to zrobić w praktyce. Firme założyłam zanim dowiedzialam sie o ciąży ale termin rozpoczęcia działalności wpisałam 1 lipca. No i co teraz mam zrobić ? płacić najmniejsze składki i później przez porodem wystarczy zapłacić tę jedną ok 3500zł aby otrzymywać ok 9tys macierzyńskiego ? Czy ja dobrze rozumuję ? jeśli tak to w którym miesiącu mam opłacić te najwyższą składkę ?[/QUOTE]
wiem ze to nie jest pocieszajace ale jak pisalam wczoraj od stycznia wchodzi nowe prawo co do zasilkow
oczywiscie na nasza niekorzysc-
jesli oplacasz skladki na Zusie preferencyjnym to jesli nie zmienisz skladki dobrowolnego chorobowego- dostaniesz od tej podstawy 294 zl na reke.
jesli oplacisz jedna skladke najwyzsza czyli ponad 3 tys- to podzywsza Ci o 1/12 od Twojej podstawy -- czyli od 294 zl.
nie liczcmy na wyzszy zasilek na zusie preferencyjnym- bo juz tak nie bedzie.
jesli chcialabys dostac nawyzszy zasilek macierzynski czyli ponad 6 tys a 5 tys na reke musialabvym oplacic 12 miesiecy najwyzsze skladki- czyli ponad 3 tys miesiecznie.
ja to tak rozumiem.
takie prawo w naszym kraju:)
a becikowe teraz dostanie kazdy a od stycznia 2015 tez juz tylko Ci, ktorym dochod na glowe nei przekracza 1922 brutto.
( z jednym dzieckiem liczysz dochod juz na 3 osoby a nie na 2)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:13
-
Z tym becikowym, to też wymyślili! Jak w Polsce ma się rodzić więcej dzieci, skoro polityki prorodzinnej nie ma prawie żadnej. Za granicą rodziny dostają więcej wsparcia, tylko u nas polityka jest taka, żeby dać jak najmniej.
Ja na pewno przekroczę próg 1922 zł brutto, nosz cholera jasna!
-
wiem, ja tez sie nie zalapie na becikowe-chyba, ze cos zmienia.
patrzylam jakies ubezpieczenia na zycie na nowonarodzone dziecko- ale to tez juz po ptakach chyba- bo musi byc przed ciaza chyba to zaplacone
Becikowe kazdy powinien dostac a tu taka lipa.
a Poslowie siedza i trzepia kase.. -
słoneczna 85 wrote:no wlasnie ja tez jak jestem glodna - to tak ssie i mdli- bez wymiotow.
ciagle jestem senna i i spac mi sie chce -ale to nic, wazne by bylo wszystko dobrze
Sue kiedy masz wizyte?
Wizytę mam 01.07. Byłam ostatnio u Gina, potwierdził pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy - powiedział "jest Pani w ciąży, proszę się cieszyć". Nie pozwolił mi biegać, nad czym ubolewam strasznie.
Oprócz zawrotów głowy, mam też wyczulony węch strasznie (czuję to co jest w koszu w kuchni). Każda rzecz pachnie mocniej. Piersi mnie bolały, ale już przeszło.
Mam nadzieję, ze 01.07 lipca będzie już Junior widoczny i serduszko pukające.
A Ty, kiedy masz wizytę?