X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny!!!!! kocham Was za to! aż mi się płakać chce jak widzę ile osób wierzy w Groszka!!!! jesteście cudowne!
    po nocy w domu psychicznie chyba lepiej się czuję, jeszcze dziś śnił mi się jakiś lekarz, starszy, sympatyczny dziadek który złapał mnie za rękę i powiedział, że nie trafię na jego oddział bo 99% kobiet w ciąży na moim etapie nie bada już bety i tak naprawdę nie wiadomo do końca ile jest takich przypadków jak mój, że beta powoli ale rośnie i wszystko jest dobrze.... badania mają tylko te kobiety u których coś się dzieje i stąd wnioski wysuniętę, że beta świruje w takich przypadkach, ale że mam wiedzieć, że u większości nie wiadomo jak to wygląda i nie wiadomo ile kobiet nie ma książkowych przyrostów a jest wszystko ok...

dziś zaczęłam 7 tydz.... naczytałam się jeszcze że przy tyłozgięciu macicy (a ja mam na tyle duże, że w pierwszej ciąży musiałam leżeć dużo na brzuchu, żeby pod własnym ciężarem wyszła mi spomiędzy kości biodrowych i nie zaklinowała się) na początku trudno jest cokolwiek zlokalizować, ciąża z usg wychodzi młodsza początkowo i są większe problemy żeby dojrzeć zarodka....
    poczekam więc do poniedziałku, ubłagam ordynatora o usg (jeśli nie będzie chciał) i zobaczymy też co z tą betą - choć ja pewnie bym sobie już akurat to badanie odpuściła...

proszę wierzcie w nas dalej bo dzięki temu i ja jestem silniejsza! mój M ciągle jest przekonany że będzie wszystko ok i to też mi dużo daje.... dziękuję Wam, że jesteście!

cath lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, tez Cie sciskam mocno i wierze ze wszystko bedzie dobrze.
    Ja wczoraj odebralam wyniki badan na toxo, rozyczke, hbs i hcv, i toche sie przerazilam bo wyszly mi przeciwciala przyhbs w ilosci 50. Zupelnie zapomnialam ze 10 lat temu szczepilam sie na ten typ zoltaczki. Przez chwil kilka bylam pewna ze mam w sobie wirusa. A jak wasze wyniki?
    Cudownie ze jest sobota i mozna spac i lezec w lozku do oporu. :)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*
    Jak dzisiaj się do gin nie dodzwonie to w pon tam pojade i wejde po wszystkich trudno .. Może spròbuje jeszcze do jednego zadzwonić bo ma podaną komórkę to przez telefon coś poradzi...

Wyniki ft3 i ft4 w poniedziałek dopiero...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o waszych obawach po zrobieniu beta, to chyba sama pójdę w poniedziałek zrobić. W zasadzie jeszcze nic nie wiem i nigdzie nie byłam, same testy..
    Wszystkie z Was były na beta ?
    Co do bliźniaczej ciąży - to ja mam raczej na to nikłe szanse, ponieważ mam siostre bliźniaczkę

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, mam nadzieję, że ten Twój Groszek jest taki przekorny i stwierdził, że nie chce być książkowy! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :*

Ja dziś zaczynam 7 tydzień, co do TSH, to badałam w październiku, miałam 3,15, a jak teraz to nie wiem. Tarczycę mam zdrową, wszystkie przeciwciała też, USG też było w normie, lekarka powiedziała mi, że wynik jak na osobę w moim wieku jest nieco wysoki, ale w normie.
    Czytałam, że dla kobiet w ciąży wynik powinien wynosić 2,5, o 16:00 jest dostępny internista na czacie w medicover, od razu do niego napiszę i zapytam czy da mi skierowanie na badania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:43

dora8201 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, zapomniałam napisać wcześniej! Trzymam kciuki za Groszka, bo jest w wieku mojego Juniora!! A Junior chce kolegę mieć :*
    Będzie dobrze, walcz, wszystkie Cię tu wspieramy:*

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Jak tak czytam o waszych obawach po zrobieniu beta, to chyba sama pójdę w poniedziałek zrobić. W zasadzie jeszcze nic nie wiem i nigdzie nie byłam, same testy..
    Wszystkie z Was były na beta ?
    Co do bliźniaczej ciąży - to ja mam raczej na to nikłe szanse, ponieważ mam siostre bliźniaczkę

nie idź.... teraz już nie - ja żałuję - tzn pierwsze w tym okresie @ ok, ale żałuję, że tak wcześniej poszłam do gina, żałuję, że zrobił usg i nic nie było poza czymś w jajowodzie, żałuję, że po stwierdzeniu jednak pęcherzyka w macicy i przyroście prawidłowym bety nie uciekłam z tego szpitala.... żyłabym w błogiej nieświadomości a i tak finalnie byłoby co ma być... zaoszczędziłabym morza łez, ciągłego stresu - cieszyłabym się ciążą, po prostu a teraz mam napięcie, niepewność i milion obaw...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś bawimy na weselu ;)

Także zbieram się z wyrka i trzeba ogarniac wszystko powoli

Sue, PatrycjaP lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A my się dziś bawimy na weselu ;)

Także zbieram się z wyrka i trzeba ogarniac wszystko powoli

Ja mam dwa wesela w lipcu i sierpniu. Wesel nie znoszę, ale te są wyjątkowe - jedno mojej przyjaciółki, z którą przyjaźnię się od 11 roku życia, a drugie mojego brata.

Dziewczyny - macie jakieś strony internetowe z kieckami na wesele? Chciałabym długą, w sklepach słabo z wyborem, albo ja nie umiem szukać :D

• Vel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    LISTA!

motylek@ - 28lat - tp 01.02.2015
    MistrzyniWKochamCieMisiu - 28lat-Lublin-tp 1.02.2015
    Cath - 21 lat- Lębork- tp 02.02.2015
    Atakasobiejedna - 26 lat- Śląsk - tp 02.02.2015
    Bietka - 26 lat- Warszawa tp. 03.02.2015
    Sewerynka -26 lat- Lębork-tp 03.02.2015
    sebza -28 lat-Szwajcaria-tp 04.02.2015
    Aagnieszkaa - 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
    Asia83 - 31 lat - Łódź - tp 5. 02. 2015
    justta - 31 lat- tp 05.02.2015
    Francuska25 - 25 lat-Francja tp. 06.02.2015
    mandragora - 34 lata-Białystok - tp 07.02.2015
    ako99 - 40 lat- tp 09.02.2015
    Januszkowa -25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
    mala_mi1982 -32 lata-Kraków- tp. 09.02.2015
    Kasia_1988 -26lat-Szczecin-tp 17.02.2015
    Katiś - 26 lat- Ruda Śląska-tp
    sara_nar - 25 lat- Suwałki- tp
    słoneczna 85 - 29 lat- Warszawa- tp
    dora8201 - 32 lata - tp
    Asiaa1201 -23 lata- Płock - tp
    truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
    Groszek - 25 lat- Bielsko Biała- tp
    Gagatka - 29 lat - Gdańsk - tp 10.02.2015
    MamaMimi - 30 lat- Kraków-tp
    Topola -30 lat- Norwegia- tp
    Sue -25 lat- Wrocław- tp
    Vel - Gdańsk - tp 4.02.2015
    PatrycjaP - 23 lata - Jastrzębie Zdrój - tp
    gusiaa - 22 lata - Poznań - tp
    KTO CHCE SIĘ DOPISAĆ?

gin zmienil mi termin na 3 luty ;p i wiek 22

PatrycjaP ja nie robiłam bety :) test wyszedl okej, gin potwierdzil pecherzyk, pozniej czekalam juz tylko na kolejna wizyte i zobaczyl na niej zarodek, jak spytalam o bete to powiedzial "a po co ja mam pani dawac skierowanie jak ja widze dziecko?" no i w sumie tyle, mozna i tak isc w sumie ale ja uznalam ze to bez sensu skoro wszystko jest okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:09

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    QUOTE=PatrycjaP]Bardzo dziękuję ! :* Tylko nie wiem jak to zrobić w praktyce. Firme założyłam zanim dowiedzialam sie o ciąży ale termin rozpoczęcia działalności wpisałam 1 lipca. No i co teraz mam zrobić ? płacić najmniejsze składki i później przez porodem wystarczy zapłacić tę jedną ok 3500zł aby otrzymywać ok 9tys macierzyńskiego ? Czy ja dobrze rozumuję ? jeśli tak to w którym miesiącu mam opłacić te najwyższą składkę ?[/QUOTE]

wiem ze to nie jest pocieszajace ale jak pisalam wczoraj od stycznia wchodzi nowe prawo co do zasilkow
    oczywiscie na nasza niekorzysc-
    jesli oplacasz skladki na Zusie preferencyjnym to jesli nie zmienisz skladki dobrowolnego chorobowego- dostaniesz od tej podstawy 294 zl na reke.
    jesli oplacisz jedna skladke najwyzsza czyli ponad 3 tys- to podzywsza Ci o 1/12 od Twojej podstawy -- czyli od 294 zl.

nie liczcmy na wyzszy zasilek na zusie preferencyjnym- bo juz tak nie bedzie.

jesli chcialabys dostac nawyzszy zasilek macierzynski czyli ponad 6 tys a 5 tys na reke musialabvym oplacic 12 miesiecy najwyzsze skladki- czyli ponad 3 tys miesiecznie.

ja to tak rozumiem.

takie prawo w naszym kraju:)

a becikowe teraz dostanie kazdy a od stycznia 2015 tez juz tylko Ci, ktorym dochod na glowe nei przekracza 1922 brutto.

( z jednym dzieckiem liczysz dochod juz na 3 osoby a nie na 2)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:13

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale co do objawow:)

dzis nie moglam zjesc sniadania- ciezko mi udawac przy stole ze do dobrze sie czuje!!!:)

a od zapachu jajecznicy to myslalam ze zwymiotuje!
    zaczyna sie..

pozazdroscilyscie mi braku mdlosci:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak swoja droga to w pt u mnie wizyta- mam nadzieje ze bedzie dobrze:) i ze moze bedzie juz serduszko!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna 85, ja nie mam mdłości, jest mi niedobrze, jak jestem głodna ;) Jedyne co mnie męczy, to zawroty głowy :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym becikowym, to też wymyślili! Jak w Polsce ma się rodzić więcej dzieci, skoro polityki prorodzinnej nie ma prawie żadnej. Za granicą rodziny dostają więcej wsparcia, tylko u nas polityka jest taka, żeby dać jak najmniej.
    Ja na pewno przekroczę próg 1922 zł brutto, nosz cholera jasna!

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja tez jak jestem glodna - to tak ssie i mdli- bez wymiotow.

ciagle jestem senna i i spac mi sie chce -ale to nic, wazne by bylo wszystko dobrze

Sue kiedy masz wizyte?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyczulony węch tylko i bolace piersi, pozatym nic ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ja tez sie nie zalapie na becikowe-chyba, ze cos zmienia.

patrzylam jakies ubezpieczenia na zycie na nowonarodzone dziecko- ale to tez juz po ptakach chyba- bo musi byc przed ciaza chyba to zaplacone

Becikowe kazdy powinien dostac a tu taka lipa.

a Poslowie siedza i trzepia kase..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no wlasnie ja tez jak jestem glodna - to tak ssie i mdli- bez wymiotow.

ciagle jestem senna i i spac mi sie chce -ale to nic, wazne by bylo wszystko dobrze

Sue kiedy masz wizyte?

Wizytę mam 01.07. Byłam ostatnio u Gina, potwierdził pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy - powiedział "jest Pani w ciąży, proszę się cieszyć". Nie pozwolił mi biegać, nad czym ubolewam strasznie.

Oprócz zawrotów głowy, mam też wyczulony węch strasznie (czuję to co jest w koszu w kuchni). Każda rzecz pachnie mocniej. Piersi mnie bolały, ale już przeszło.
    Mam nadzieję, ze 01.07 lipca będzie już Junior widoczny i serduszko pukające.

A Ty, kiedy masz wizytę?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mysle ze tez Ci sie przytrafia jakies mdlosci-ale u mnei nei jest jeszcze tak najgorzej- niekotre dziewczyny wymiotuja i zyc nie moga:)

chociaz to pewnie jeszcze przede mna

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ