X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzis zaczynam 21 tydzien :) w szoku jestem ze to juz 6 miesiac :) leci ten czas jak szalony
    Powiem wam ze brak mi weny na zakupy dla dzidziusia mam bardzo malo rzeczy :/
    4.10 mam wizyte w szpitalu mam nadzieje ze zrobia mi usg i dowiem sie co sie we mnie kryje :)
    Milego dnia :*

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Niewiem czy To jakiś zbieg okoliczności,
    Ale mi i mojemu R śnił się dzisiaj maleńki
    Chlopczyk- noworodek ;) tak na marginesie dodam że mój R zglupial (pozytywnie) jak poczuł kilka dni temu kopniaki ;)
    Niby mówi się, że sny zawsze na odwrót działają, czyli co myślicie że będzie dziewczynka? Coraz wiecej dowodów na to wskazuje, ph w moczu zmieniło się na kwaśne ;) wogole to w poniedziałek mam wizytę i odrazu na wstępie powiem mojemu doktorowi że nie wyjdę z gabinetu, póki nie powie mi kto zamieszkuje mój brzuszek ;)

Gosiak, megg, juska19, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dzień dobry Mamusie!

Ja też obudziłam się z bólem głowy.

Jakie macie plany na dziś? U mnie pogoda mistrzowska, zaraz się wykąpię, ogarnę i pójdę z pieskiem na dłuugi spacer.
    A mnie właśnie zaczyna boleć głowa też, chyba ta pogoda... zrobiłam sobie małą kawę.
    A plany? Ja dziś zalegam i się byczę.
    Na obiad będzie pieczeń ze schabu i fasolka szparagowa, mam już pieczeń od wczoraj w lodówce przyprawioną, więc koło 12 ją tylko wstawię do piekarnika.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to ja dzisiaj mam taką wenę, że robię makaron z sosem pomidorowym i pulpetami.. (wenę w cudzysłowie oczywiście).

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś też się byczę bo jutro do pracy. Obudziłam się już drugi ranek z bólem pleców. No jak to mi tak zostanie to marnie to widzę :/ Mąż właśnie śniadanie mi zaraz do łóżka zaserwuje z kawą . I tak to można pożyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:57

Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja sie obudzilam o 10, jeszcze leze w lozku :) mam problem z zasypianiem, w nocy sie tłuke do 2 czasem, oczy jak 5 złotych a rano jestem nieprzytomna :/ jeszcze sen miałam jakiś durny, ze wojna była i uciekalam przed nalotami bombowymi. Masakra. Obudzilam sie o 4 przerażona, mały tez chyba to odczuł, bo kopał od razu.

Ja dzis ide na polowanie z grazia, moze dlatego mi sie te naloty śniły? :D

Angelcia, co do parówek przypomniała mi sie zabawna sytuacja - kolega mojego P. z zespołu jest wegetarianinem. Kiedys sie zastanawiał co w hotelu zjesc na śniadanie bez mięsa i P. mu powiedział "parowki sobie zjedz, w nich przecież nie mięsa" :D
    Ja od kiedy jestem w ciazy to omijam je szerokim łukiem, jakoś mi niedobrze po nich.

Nie mówcie o bólu głowy, bo jeszcze moja podchwyci temat i tez zacznie mnie bolec ;)

Wstaje na śniadanie i Martynę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:59

Gosiak lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś pospaliśmy do 9 :) Już po śniadanku, ale jeszcze sobie leżymy. Dziś zakupy nas czekają a potem spokojny dzień relaksacyjny.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ta Twoja "wena" to dla niektórych WENA!!! Mój mąż to by mnie cały dzień chwalił gdybym makaron z pulpetami zrobiła w sosie. Nie żebym nie umiała, tylko żeby mi się chciało. Więc ja gratuluję WENY wszystkim gotujacym i wypiekającym :)
    angelcia wrote:
    E to ja dzisiaj mam taką wenę, że robię makaron z sosem pomidorowym i pulpetami.. (wenę w cudzysłowie oczywiście).

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Angelcia, ta Twoja "wena" to dla niektórych WENA!!! Mój mąż to by mnie cały dzień chwalił gdybym makaron z pulpetami zrobiła w sosie. Nie żebym nie umiała, tylko żeby mi się chciało. Więc ja gratuluję WENY wszystkim gotujacym i wypiekającym :)
    O, a propos wypieków, to dzisiaj chyba upiekę "chlebek" kokosowy - dla mnie to ciasto, ale taką ma nazwę - z mąki kokosowej i oleju kokosowego off course ;D

Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Angelcia, co do parówek przypomniała mi sie zabawna sytuacja - kolega mojego P. z zespołu jest wegetarianinem. Kiedys sie zastanawiał co w hotelu zjesc na śniadanie bez mięsa i P. mu powiedział "parowki sobie zjedz, w nich przecież nie mięsa" :D
    Mój M. mówi to samo, że przecież to sama celuloza, zero mięsa ;D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzis sobota! A ja myslalam, ze niedziela i bedzie kobieta na krańcu swiata :(

• Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Tobie też gratuluję WENY!!!
    A za mną od kilku dni właśnie chodzą parówki. Ale nie chce mi się jechać do polskiego sklepu :( przy kupnie parówek zawsze sprawdzam zawartość mięsa w "mięsie". Nie kupię jeśli jest poniżej 70 procent.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:15

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, Tobie też gratuluję WENY!!!
    A za mną od kilku dni właśnie chodzą parówki. Ale nie chce mi się jechać do polskiego sklepu :( przy kupnie parówek zawsze sprawdzam zawartość mięsa w "mięsie". Nie kupię jeśli jest poniżej 70 procent.
    Ja mam takie sprawdzone - parówki z szynki - 97% mięsa i bardzo mało innych dodatków. Jem je bardzo rzadko, ale wczoraj np. kupiłam z myślą o niedzielnym śniadaniu - po paróweczce i do tego jajecznica :) Chociaż do jutra może mi się już odmienić.

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubie parówki, ale staram siekupowac takie które maja powyżej 90% mięska. można takie dorwać w almie - kredens ma, piotr i paweł ma ;]

My dzisiaj jedziemy do moich rodziców. Już czeka na mnie drożdżówka i murzynek w polewie czekoladowe :D. A jutro na obiad mąż zaserwuje kaczki :D

U mnie tez marna pogoda. cos tam kapie od czasu do czasu.
    Po tych przejściach z pieskiem zaczęłam prac pościel ręczniki i narzuty w 90stC. Ale w domu teraz ładnie praniem pachnie :)

Z rana miała troche popracować , ale jakos tak czas mi zleciał a zaraz jedziemy.... ehh rozleniwilam sie przeokrutnie

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba w ten weekend postawimy nasz ogromny karmnik standardowo pod lasem. Co roku go rozstawiamy - trochę z tym roboty, bo jest wysoki na stojaku, trzeba go dobrze przymocować, żeby go dziki nie przewróciły. Karmić pewnie zaczniemy za 2-3 tygodnie, ale już mój M. chce rozstawić - fajnie :)
    To nas mobilizuje do codziennych spacerów tam - i zawsze wkoło karmnika jest mała wiosna - mnóstwo sikorek - modraszek, bogatek, wróble, kosy, dzwońce... piękny widok.
    I już M. się cieszy, że będzie tam chodził z Janeczką - trzeba się czasem przedzierać przez zaspy niezłe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:36

Sue, Topola, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według Belly moje dziecko już słyszy - i chyba coś w tym jest. Wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku, zaczął mocno kopać. Położyłam rekę na brzuchu i zaśpiewałam mu piosenkę i się uspokoił ;)
    Nie znam go jeszcze, a kocham jak wariatka :)

Gosiak, Topola, Penelope, Patrycja20, Lara 82, Januszkowa, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, co mu zaśpiewałaś?

• Vel Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam bardzo niskie ciśnienie i zwykle na rozpoczynający się ból głowy wystarcza mi kawa albo yerba.
    Jak nie przechodzi i jest silny, biorę Apap. Podobno silny ból jest bardziej szkodliwy dla dziecka niż tabletka raz na jakiś czas.

no wlasnie a ja kawy nie lubie bo mi po niej źle i mnie mdli i w ogole jest fuu, zmuszam sie czasem do wypicia i tez mam niskie cisnienie i co na to zrobic? :(

pytalam o te paski kinesiotaping czy jak to sie zwie, wiecie cos o tym z zycia?

nie ide dzis do pracy bo brzydka pogoda :D jupi

aha ciagle piszecie ze nie mozecie spac przez dziecko, hmm dziwne... ja normalnie spie, moja kopie ale nie tak zeby nie moc zasnac albo zeby cos bolalo.. poprostu cos sie tam ruszza w brzuchu ale mnie to nie przeszkadza a Wy czemu nie mozecie? tak Was to boli?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no wlasnie a ja kawy nie lubie bo mi po niej źle i mnie mdli i w ogole jest fuu, zmuszam sie czasem do wypicia i tez mam niskie cisnienie i co na to zrobic? :(

nie ide dzis do pracy bo brzydka pogoda :D jupi
    No to super, że masz dziś wolne :)
    Może spróbuj zamiast kawy yerba mate? Parzy się ja w 70-80 stopniach, ale nie każdemu smakuje. Są napoje na bazie yerby - bombilla na pewno i chyba w biowayu są jakieś inne też.
    A co do kawy, to jest specjalna Astra niskodrażniąca - nie podrażnia żołądka i jest bardzo łagodna w smaku i polecana przy wrzodach, itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, a propos wypieków, to dzisiaj chyba upiekę "chlebek" kokosowy - dla mnie to ciasto, ale taką ma nazwę - z mąki kokosowej i oleju kokosowego off course ;D

ja dzisiaj robie steka z ryzem i salatke z pora jak moj wroci po silowni, ale w sumie sama tego jesc nie bede, to jego specjaly.. :P ja sobie zjadlam platki jaski z toffi w srodku z mlekiem i zagryzlam dwoma jablkami, a na obiad nie wiem co zjem

a co do parówków :D angelcia wiem o czym mowisz z tym naturalnym odrzucaniem ale ja cos takiego mam od zawsze i przed ciaza, lubie parowki ale mnie po nich mdli wiec ich nie jem, lubie mc donalda ale mi po nim zle wiec nie jem i wszystko co gowniane to moj organizm odrzuca nawet jak mi smakuje wiec rzadko kiedy jem taki syf ale jesli juz jakies parowki to morliny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:01

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ