X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kupiłam wczoraj Grazie za 2,99 - i tam są kupony do wielu firm, a online kod jest wszędzie taki sam: Grazia2014

a jest jakas lista sklepow?

w ogole pierwsze slysze o takiej gazecie GRAZIE zaraz pojde do sklepu kolo domu zapytac czy maja takie cos

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, a pokaż torbę, w sumie by mi się na jesień taka przydała w tym odcieniu.
    Ja sweter ciepły z happymum, podawałam linka, ale mogę jeszcze raz jakby co ;)

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/kg011-28x/bag-with-detachable-strap#

ja uwielbiam duze torebki (tylko potem nic nie moge w niej znalesc :) )

pokaz sweter :)

Gosia jakbys kupowala kurtke na allegro to polecam ten kupon sciagnac zawsze to 20 zl mniej (zakupy od 50zł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:57

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

w ogole pierwsze slysze o takiej gazecie GRAZIE zaraz pojde do sklepu kolo domu zapytac czy maja takie cos

http://www.styl.pl/raport-stylowe-zakupy/news-stylowe-zakupy-spis-marek,nId,939533

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

tu jest wszystko o kody online niektore
    http://darmolandia.pl/dodatki-58/kupony-rabatowe-twoj-styl-i-grazia-stylowe-zakupy-2014-11-i-12-pazdziernika.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:48

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    fajnie, ze piszesz a ile kosztuje naklejenie takiego czegos i wizyta u fizjoterapeuty? bo trzeba sie umowic tak i on wtedy nakleja? jestem zielona w temacie, nigdy nie bylam u fizjoterapeuty ani masazysty

Nie wiem jak to się przedstawia w PL, ja mam to wszystko w ramach mojego ubezpieczenia ( w Szwajcarii jest prywatna służba zdrowia). Moim zdaniem powinna nakleić osoba, która się na tym zna i to stosuje - najlepiej ortopeda albo fizjoterapeuta. Jak pójdziesz prywatnie do fizjoterapeuty to na pewno będzie wiedział co robić :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    to link: http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/kg011-28x/bag-with-detachable-strap

ja uwielbiam duze torebki (tylko potem nic nie moge w niej znalesc :) )

pokaz sweter :)

Gosia jakbys kupowala kurtke na allegro to polecam ten kupon sciagnac zawsze to 20 zl mniej (zakupy od 50zł)
    Super, kupony zaraz ogarnę na allegro :)
    To sweter: http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?kod_pr=B866A

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, o innych niż passata czy pomidory z puszki nawet bym nie pomyślała, u siebie oczywiście ;)

Dajcie dziewczyny zdjęcia zakupów :) Lubię torebki

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Super, kupony zaraz ogarnę na allegro :)
    To sweter: http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?kod_pr=B866A

bardzo ladny

a to info o allegro: https://kupony.allegro.pl/

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Angelcia, o innych niż passata czy pomidory z puszki nawet bym nie pomyślała, u siebie oczywiście ;)

Dajcie dziewczyny zdjęcia zakupów :) Lubię torebki
    Proszę: http://wrzucaj.net/images/2014/10/11/sweter.jpg

megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2nlz8dj.jpg

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taki bujaczek odkupie jutro od kolezanki

2zdrgbl.jpg

Gosiak, Penelope, Lara 82, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze chyba na sukienkę się skuszę:
    http://wrzucaj.net/images/2014/10/11/sukienka.jpg
    Do tego grube kolorowe rajstopy ciążowe na allegro wyhaczyłam ;)

megg, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A ja wcale tego nie odebralam jako cos zlego :) znowu moja wypowiedz wyszla jakas agresywna jakby mnie to urazilo? :D ehh no co ja poradze ze mam taki styl pisania

to pisanie jest beznadziejne, zaraz ktos cos napisze i kazdemu brzmi to jakos na opak :( zupelnie inaczej jak sie rozmawia :)

Nie napisałaś, spoko ;) Ja pomyślałam, że mogłaś to tak jakoś źle odebrać :) A Twój styl pisania mi absolutnie nie przeszkadza. Jasno piszesz o co chodzi, kawa na ławę ;)
    Jednak pisząc łatwo o nieporozumienie :) Jest git :D

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie!:)

Ja dzisiaj wstałam o 9:30, a przed 8 to chyba nie wstaję. Na szczęście młody mnie w nocy nie kopie i mogę sobie spać smacznie:) dzisiaj np obudziłam się na plecach i wcale niewygodnie mi nie było:)

Był poruszany temat żłobków i niań, czuję się zobligowana żeby dodać coś od siebie z racji tego, że sama pracowałam w żłobku i byłam prywatną opiekunką;)

To nie prawda, że w każdym żłobku dzieci traktowane są przedmiotowo. Ja trafiłam do takich placówek, gdzie dzieci miało wyrażać własne zdanie i były traktowane jak "normalni ludzie". Były wprowadzone zasady, ale przytulanie dziecka nie było zakazane, a wręcz zalecane, oczywiście nie całymi dniami;)

Zaznaczam, że to wszystko zależy od placówki i opiekunów w niej pracujących, a wiadomo, że w większości żłobków zatrudniają ludzi, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić i nie mają dużych wymagań finansowych...
    Tak jak Lady MK napisała, żeby pracować w takim miejscu trzeba posiadać predyspozycje i pewne cechy charakteru.

Rodzice mimo wszystko oddają dzieci do żłobków i sporo z nich jest zadowolonych, bo dzieci mają bardzo dobrą opiekę.

Mnie na opiekunkę nie będzie stać, więc pewnie oddam dziecko do żłobka. wybierając go w przyszłości, będę bardziej wyczulona na pewne rzeczy bo znam te miejsca od środka( tak mi się przynajmniej wydaje).

Mnie w żłobkach przeraża jakość podawanych tam posiłków, zwłaszcza jak są zaopatrywane przez catering...

Co do opiekunek to faktycznie nie jest łatwo znaleźć dobrą, ja mam kilka zaprzyjaźnionych rodzin, których dziećmi się zajmowałam( doraźnie nie na etat), z niektórymi do tej pory utrzymuję kontakt mimo, że już jakiś czas nie zajmuję się ich pociechami.

Niektóre opiekunki prywatne wcale nie zajmują się swoimi podopiecznymi lepiej niż w żłobku, mimo, że mają tylko jedno lub dwoje dzieci pod opieką. Ja chyba mimo wszystko wolę, żeby moje dziecko miało kontakt z rówieśnikami w żłobku niż tylko opiekunką.

AAAA na allegro kupiłam poduszkę i kocyk z minky, już dotarły i powiem Wam, że są świetne:D

Do szkoły rodzenia też planuję chodzić, żeby moja wiedza nie była zbyt uboga na temat pielęgnacji maluszka;)

Piersią karmić planuję minimum pół roku, a jak będzie czas pokaże.

Mamy też pomysł na imię dla synka, na razie na pierwszym miejscu jest Staś, po dziadku:) Jeszcze mamy trochę czasu to może jeszcze nam się zmienić:)

Gosiak, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszczenicnie kupila,rano bylismy na targu,pzoniej sprzatalismy, robilam pranie- zaraz ide na spacerek.

na zakupy pojade jutro a na pizze Dominium w tygodniu bo znizki na jedzenie do 17 pazdziernika:)

pewniekupie cos w reserved jak nie mi to mezowi i zajrze do happy mum i camieu zobaczyc spodnie.

PS_ czy wyszedl ten sernik i czy jest dobry?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 14:28

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bietka za te słowa o żłobkach.
    My też mieliśmy mieć Stasia :D Ale jeszcze będzie ;)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialo byc do mothercare:) po czapeczke z uszkami:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, meg, fajne te rzeczy. Sweter wygląda na ciepły. I takie torebki lubię. A za takim w tym stylu leżakiem się właśnie rozglądam by coś fajnego upolować na ebay.

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, dziś jest ponoć Międzynarodowy Dzień Dziewcząt ;)
    Wszystkim Wam więc wszystkiego co najlepsze! A tym z nas, które mają w brzuszku dziewczynki podwójnie :)

Ja zmykam na zakupy :) Jak wrócę to pochwalę się zdobyczami, hy hy :D

megg, Lara 82, Gosiak, Penelope, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu mieliśmy z mężem taki czas, że było kiepsko między nami i wtedy dostał propozycję pracy w Wiedniu, wracał co dwa tygodnie. Uważam, że ta rozłąka dobrze nam zrobiła. Dodam, że właśnie wtedy zaszłam w ciąże:)

Ja też nie mogę zasnąć gdy moja malutka mnie kopie, ale to pewnie dlatego, że nie zasnę dopóki nie mam idealnej ciszy i spokoju. Nawet sapiący kot mi przeszkadza, więc pukanie w brzuszku tym bardziej:)

W Krakowie piękna pogoda, ciepło, słonecznie, po prostu idealnie:)

Penelope zazdroszczę Ci takiego męża, który potrafi docenić Twój obiad, choć jak piszesz nie gotujesz zbyt często. Mojemu J wydaje się, że obiad zwyczajnie mu się należy i nie mówi, że było dobre i "dziękuję" tak samo nie:/ Poza tym nie jest zły:)

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ