Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Kupiłam wczoraj Grazie za 2,99 - i tam są kupony do wielu firm, a online kod jest wszędzie taki sam: Grazia2014
a jest jakas lista sklepow?
w ogole pierwsze slysze o takiej gazecie GRAZIE zaraz pojde do sklepu kolo domu zapytac czy maja takie cos -
Gosiak wrote:O, a pokaż torbę, w sumie by mi się na jesień taka przydała w tym odcieniu.
Ja sweter ciepły z happymum, podawałam linka, ale mogę jeszcze raz jakby co
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/kg011-28x/bag-with-detachable-strap#
ja uwielbiam duze torebki (tylko potem nic nie moge w niej znalesc)
pokaz sweter
Gosia jakbys kupowala kurtke na allegro to polecam ten kupon sciagnac zawsze to 20 zl mniej (zakupy od 50zł)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:57
-
Vel wrote:a jest jakas lista sklepow?
w ogole pierwsze slysze o takiej gazecie GRAZIE zaraz pojde do sklepu kolo domu zapytac czy maja takie cos
tu jest wszystko o kody online niektore
http://darmolandia.pl/dodatki-58/kupony-rabatowe-twoj-styl-i-grazia-stylowe-zakupy-2014-11-i-12-pazdziernika.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:48
-
Vel wrote:fajnie, ze piszesz a ile kosztuje naklejenie takiego czegos i wizyta u fizjoterapeuty? bo trzeba sie umowic tak i on wtedy nakleja? jestem zielona w temacie, nigdy nie bylam u fizjoterapeuty ani masazysty
Nie wiem jak to się przedstawia w PL, ja mam to wszystko w ramach mojego ubezpieczenia ( w Szwajcarii jest prywatna służba zdrowia). Moim zdaniem powinna nakleić osoba, która się na tym zna i to stosuje - najlepiej ortopeda albo fizjoterapeuta. Jak pójdziesz prywatnie do fizjoterapeuty to na pewno będzie wiedział co robić -
megg wrote:to link: http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/kg011-28x/bag-with-detachable-strap
ja uwielbiam duze torebki (tylko potem nic nie moge w niej znalesc)
pokaz sweter
Gosia jakbys kupowala kurtke na allegro to polecam ten kupon sciagnac zawsze to 20 zl mniej (zakupy od 50zł)
To sweter: http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?kod_pr=B866Amegg lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Angelcia, o innych niż passata czy pomidory z puszki nawet bym nie pomyślała, u siebie oczywiście
Dajcie dziewczyny zdjęcia zakupówLubię torebki
megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:A ja wcale tego nie odebralam jako cos zlego
znowu moja wypowiedz wyszla jakas agresywna jakby mnie to urazilo?
ehh no co ja poradze ze mam taki styl pisania
to pisanie jest beznadziejne, zaraz ktos cos napisze i kazdemu brzmi to jakos na opakzupelnie inaczej jak sie rozmawia
Nie napisałaś, spokoJa pomyślałam, że mogłaś to tak jakoś źle odebrać
A Twój styl pisania mi absolutnie nie przeszkadza. Jasno piszesz o co chodzi, kawa na ławę
Jednak pisząc łatwo o nieporozumienieJest git
-
Witam Was mamusie!
Ja dzisiaj wstałam o 9:30, a przed 8 to chyba nie wstaję. Na szczęście młody mnie w nocy nie kopie i mogę sobie spać smacznie:) dzisiaj np obudziłam się na plecach i wcale niewygodnie mi nie było:)
Był poruszany temat żłobków i niań, czuję się zobligowana żeby dodać coś od siebie z racji tego, że sama pracowałam w żłobku i byłam prywatną opiekunką
To nie prawda, że w każdym żłobku dzieci traktowane są przedmiotowo. Ja trafiłam do takich placówek, gdzie dzieci miało wyrażać własne zdanie i były traktowane jak "normalni ludzie". Były wprowadzone zasady, ale przytulanie dziecka nie było zakazane, a wręcz zalecane, oczywiście nie całymi dniami;)
Zaznaczam, że to wszystko zależy od placówki i opiekunów w niej pracujących, a wiadomo, że w większości żłobków zatrudniają ludzi, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić i nie mają dużych wymagań finansowych...
Tak jak Lady MK napisała, żeby pracować w takim miejscu trzeba posiadać predyspozycje i pewne cechy charakteru.
Rodzice mimo wszystko oddają dzieci do żłobków i sporo z nich jest zadowolonych, bo dzieci mają bardzo dobrą opiekę.
Mnie na opiekunkę nie będzie stać, więc pewnie oddam dziecko do żłobka. wybierając go w przyszłości, będę bardziej wyczulona na pewne rzeczy bo znam te miejsca od środka( tak mi się przynajmniej wydaje).
Mnie w żłobkach przeraża jakość podawanych tam posiłków, zwłaszcza jak są zaopatrywane przez catering...
Co do opiekunek to faktycznie nie jest łatwo znaleźć dobrą, ja mam kilka zaprzyjaźnionych rodzin, których dziećmi się zajmowałam( doraźnie nie na etat), z niektórymi do tej pory utrzymuję kontakt mimo, że już jakiś czas nie zajmuję się ich pociechami.
Niektóre opiekunki prywatne wcale nie zajmują się swoimi podopiecznymi lepiej niż w żłobku, mimo, że mają tylko jedno lub dwoje dzieci pod opieką. Ja chyba mimo wszystko wolę, żeby moje dziecko miało kontakt z rówieśnikami w żłobku niż tylko opiekunką.
AAAA na allegro kupiłam poduszkę i kocyk z minky, już dotarły i powiem Wam, że są świetne:D
Do szkoły rodzenia też planuję chodzić, żeby moja wiedza nie była zbyt uboga na temat pielęgnacji maluszka;)
Piersią karmić planuję minimum pół roku, a jak będzie czas pokaże.
Mamy też pomysł na imię dla synka, na razie na pierwszym miejscu jest Staś, po dziadku:) Jeszcze mamy trochę czasu to może jeszcze nam się zmienićGosiak, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
ja jeszczenicnie kupila,rano bylismy na targu,pzoniej sprzatalismy, robilam pranie- zaraz ide na spacerek.
na zakupy pojade jutro a na pizze Dominium w tygodniu bo znizki na jedzenie do 17 pazdziernika:)
pewniekupie cos w reserved jak nie mi to mezowi i zajrze do happy mum i camieu zobaczyc spodnie.
PS_ czy wyszedl ten sernik i czy jest dobry?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 14:28
Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta, dziś jest ponoć Międzynarodowy Dzień Dziewcząt
Wszystkim Wam więc wszystkiego co najlepsze! A tym z nas, które mają w brzuszku dziewczynki podwójnie
Ja zmykam na zakupyJak wrócę to pochwalę się zdobyczami, hy hy
megg, Lara 82, Gosiak, Penelope, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość
-
Angelciu mieliśmy z mężem taki czas, że było kiepsko między nami i wtedy dostał propozycję pracy w Wiedniu, wracał co dwa tygodnie. Uważam, że ta rozłąka dobrze nam zrobiła. Dodam, że właśnie wtedy zaszłam w ciąże:)
Ja też nie mogę zasnąć gdy moja malutka mnie kopie, ale to pewnie dlatego, że nie zasnę dopóki nie mam idealnej ciszy i spokoju. Nawet sapiący kot mi przeszkadza, więc pukanie w brzuszku tym bardziej:)
W Krakowie piękna pogoda, ciepło, słonecznie, po prostu idealnie:)
Penelope zazdroszczę Ci takiego męża, który potrafi docenić Twój obiad, choć jak piszesz nie gotujesz zbyt często. Mojemu J wydaje się, że obiad zwyczajnie mu się należy i nie mówi, że było dobre i "dziękuję" tak samo nie:/ Poza tym nie jest zły:)Penelope lubi tę wiadomość