X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę kupować kurtek! Teraz jest jeszcze ciepło, wiec tragedii nie ma, ale co będzie pózniej, to ja nie wiem:)
    Zobacze moze na allegro albo zalando. Chciałam parke, ale jakies takie bure mi sie wydają :/ ja na zimę mam dwa płaszcze - jeden czerwony drugi pudrowy, nie chce takiego smutnego płaszcza na teraz :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue co z ta budka w Baby design:)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 19:04

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa zobaczymy, może czas zadziała na korzyść moją i D, ale tak jak pisalam - nie nastawiam sie ani pozytywnie, ani negatywnie.

Lara moze w grudniu sie tam wybiore, bo jechac ok 70km do Czestochowy "tak żeby pooglądać" to mi sie nie chce, a podroze samochodem ostatnio mnie mecza mimo, ze moglabym spać z kierownica :D. Co do cen to moze doliczaja jakas marże żeby zwrocila sie prowizja z allegro i wysylka.

Maja mnie może nie bolą, ale są takie ociężałe.. zmeczone chodzeniem, ale chodze duuzo.. A co do tej bluzeczki groszkowanej z h&m.. To jest bawelniana czy taka sweterkowata? Bardzo mi sie podoba, ale ja mam boczki i unikam takich bluzek :( Pewnie musialabym przymierzyc zeby kupic;]

Sue u mnie na osiedlu jest taki sklepik i widzialam fajna parke <3 normalnie sie zakochalam i cena tez nie jakas z kosmosu, bo 169zł (przynajmniej nie za duzo na moje rejony). Taki kolor hmm kawa z mlekiem lub typowo militarna zieleń + futerko przy kapturze, ladna, ladna.. Mam na nia ochote, ale szkoda mi wydac kasy, bo jej nie zapne w zimie, a jak kupie wieksza to za rok bedzie jak worek..

Wszystkim gratuluję zakupow, bardzo udane :) Ja na dniach moze sie po cos wybiore, ale jestem bardzo marudna w tej kwestii.. Wystarczy, ze jeden maly szczegol bedzie do bani to nie biore.

Jeszcze bylam dzisiaj u rodziny meza i dali nam 3 paki ubran (reklamowy te z ikei niebieskie.. :o ) od narodzin po 3 latka, co prawda posegregowalam i wiele z nich odpadło, ale to i tak miłe, pierwszy raz od dluzszego czasu od kogos cos dostalam :)

AA, dopiero jest 19:40 a ja czuje sie jakby byla conajmniej 22..

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżaczka to ja wybrałam taki:
    http://www.iv.pl/images/23280229228704508323.jpg

http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-do-9-kg-zyrafka-i4683075438.html

Cena przystepna i funkcje fajne (wibracje, bujanie, rozne stopnie szybkosci). Moja kolezanka ma i bardzo sobie chwali. Ja nie licze na to, ze ktos mi to kupi, bo u mnie raczej nie ma takich wspanialomyslnych bliskich - pewnie dadza pieniadze, albo jakis drobiazg wiec i tak kupowalabym sama.. wiec dla mnie zadna roznica. A wole kupic cos maluchowi niz przewalic na glupoty.

megg, maja35, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam na twarz.. i nie tylko ja. Zasypywali dzisiaj nasze fundamenty od rana i nie dawno skończyli a ja w domku gotowałam, sprzątałam i zajmowałam się chrześnicą 1.5 roczną ale w sumie z nią to co dzień.
    Na szczęście jutro odpoczynek i wycieczka z rodzinką prócz męża bo ma wyjazd lawetą :/ W poniedziałek ciąg dalszy prac na budowie ale byle do przodu :) Także teraz kąpiel, łóżeczko i tv

Miłego wieczorku

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia na metce jest 100% bawełna.Ja te.z mam boczki ale w niej jakos ich tak nie widac :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze sie przejade do tego h&m i kupie.. Pewnie kupie inne niepotrzebne rzeczy.. :D

• megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/245-czapka-mis-welur.html
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/1109-chusteczka-mis.html

Super i cena też ok
    Może zamowie online bo o dziwo dostawa za darmo
    A jak na żywo się prezentuje, kupiłaś. ? Na to tez są kody. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no fakt to jest dosyć daleko tak jechać, może w Katowicach jakieś duże sklepy z wózkami i fotelikami polskich firm, ale nie mówię tutaj o Galeriach i Smykach. O takich typowo polskich sklepach z artykułami dla dzieci.

Jak dziś weszłam do tego Świata dziecka to Smyk z częstochowskiej galerii się umywa. I mają bardzo dużo polskich produktów. Np. ubranek produkowanych w Polsce :-)

W ogóle częstochowska Galeria Jurajska jest do bani, jak ją choćby porównam do M1 w Czeladzi.

W Czeladzi 2x więcej rzeczy w tych samych sklepach.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/245-czapka-mis-welur.html
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/1109-chusteczka-mis.html

Super i cena też ok
    Może zamowie online bo o dziwo dostawa za darmo
    A jak na żywo się prezentuje, kupiłaś. ? Na to tez są kody. ?

nie, jutro podejde. sprobuj, moze na to online tez sa kody.
    chyba jeszcze do tego byly rekawiczki:) ale cena dobra to nawet jak nie bedzie to poszukam w jakims sklepie co maja Pinokio- na zime jak znalazl:) na luty :D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie :) że Wasi mężowie nie oczekuja od Was obiadków i wszystkiego.

Mój wychodzi z zalozenia, ze jak sam mowi żona to druga matka, TYLKO z ta JEDYNA roznica ze z matka sie do lozka nie chodzi

i zawsze chcial miec w domu zone, kobiete, taka jak zona z reklam telewizyjnych, ciepla, kochana, wyrozumiala, gotujaca, sprzatajaca i zajmujaca sie domem... a on zarabia na rodzine.. ja nigdy nie chcialam faceta, ktory mnie utrzymuje a trafil mi sie taki co tylko taka kobiete chce i innej nie, ma siedziec w domu i dbac o rodzine i najlepiej nigdzie nie wychodzic bo jest zbyt zazdrosny.. i sam twierdzi, ze te czasy co teraz sa to nie sa czasy dla niego bo on to by najchetniej zyl w sredniowieczu :| albo przynajmniej z 60lat temu jak kobieta znala swoje miejsce i jego ojciec wybieral sobie "ta dziewica mi sie nie podoba, tamta dziewica mi sie nie podoba" a teraz dziewica niespotykana w ogole i kazda kobieta daje dupe na lewo i prawo. Czasem mi sie chce rzygac od tych jego zyciowych madrosci ale co zrobic.

wiec u mnie gotowanie i sprzatanie to musi byc nawyk bo inaczej sie musze nawysluchiwac wiecznych pretensji i wyrzutow i wysluchiwac jak to inne dziewczyny sa cudowne wspaniale dobre mile spokojne i dbaja o facetow i dom a ja jestem leniwa i brudas

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie, jutro podejde. sprobuj, moze na to online tez sa kody.
    chyba jeszcze do tego byly rekawiczki:) ale cena dobra to nawet jak nie bedzie to poszukam w jakims sklepie co maja Pinokio- na zime jak znalazl:) na luty :D

Pokaż zdjęcie jak kupisz to zaczekam :-) dostawa jednak min 9,5zl

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja śliczne te bluzki, aż z ciekawości wejdę do częstochowskiego H&M i założę się, ze nie będzie. Spróbuję 30 października jak do gin będę jechać zobaczyć w Czeladzi.
    Bardzo ładne :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna kupiłam dziś wszystko na sernik ale nie upiekłam przyjechała teściowa przywiozła sero-makowiec i tak popołudnie zleciało i nic nie zrobiłam bo pierdółki popychałyśmy :-)

Jutro będę piekła to dam znać jak tam.

Aha to sypane od Angelci mi nie wyszło i większość wyrzuciłam. A to już było moje drugie w życiu podejście do ciasta sypanego i powiedziałam, że mu kolejny raz szansy nie dam.

Więc jeśli mi jutro nie wyjdzie ten sernik to do końca ciąży już nic nie upiekę tylko w naszą dobrą cukiernię będę inwestować :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue co z ta budka w Baby design:)?

Sorki, zapomniałam Ci napisać :) Nie obczajałam tak dokładnie tej budki ;/ Niestety nie pomogę ;/

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam ostatnio co z tym dzidziusiem co się za wcześnie urodzil z grudniowek chyba?! Wiecie coś?!?!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam ostatnio co z tym dzidziusiem co się za wcześnie urodzil z grudniowek chyba?! Wiecie coś?!?!
    Kilka dni temu czytałam, że w miarę ok, tylko będzie miał jakąś operację na wzrok chyba...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ta Karola ma pamietnik i sa zdjecia Marcelka- moznaa wejsc zoabczyc!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie ostatnimi czasy nie przepadam za centrami handlowymi. Najbardziej nie trawie Galerii Katowickiej - goraco tam strasznie i w ogole.. Mam checi przejechac sie na Załęże ale zeby tam jechac to tez musze miec worek kasy, bo jak mi sie cos spodoba to musze to wziac, bo za tydzien juz tego nie bedzie..

Lara no widzisz, szkoda, ze Ci nie wyszlo.. mi na przyklad zebra nie chce wychodzic, nie wiem czemu. Babci wychodzi, mnie nie.. a przepis taki sam. Moze wina piekarnika.

Asia to Marceli, caly czas czytam o nim wiec jestem na biezaco. Ma juz miesiac, przybiera na wadze, jest teraz podpiety jedynie do CPAPu (byl tez odlaczony, ale zapominal oddychac, poza tym byl to dla niego wielki wysilek). Mial konsultacje okulistyczna ostatnio, ale jeszcze nic nie widac.

• maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam pamiętnik tej Karoli i zdjęcia Marcelka.Płakać mi się chciało jak go czytałam .Mam nadzieje,że malszek będzie dalej dzielnie walczył i szybko rósł.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ