X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mialo byc do mothercare:) po czapeczke z uszkami:)

Pokaż jak wygląda ta czapeczka

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja paróweczki jadam i lubię oczywiście tylko takie powyżej 90% mięsa i zawsze na to patrzę a do tego pieczona bagietka z masłem czosnkowym pycha :-)
    (oczywiście tej pieczonej bagietki teraz w ciąży nie moge bo brzuch mnie boli ale z normalna bułeczką paróweczki jem :-))

Yerba Mate jest super bardzo lubię i mam czajniczek razem z metalową słomką.
    Lubię też Astrę Rooibos z czerwonokrzewu z RPA. To herbata polecana dla kobiet w ciąży bo nie ma kofeiny i teiny.
    Ale zarówno jedno jak i drugie to bardzo specyficzne smaki i trzeba już takie zielska lubić żeby to pić :-)

Angelciu do wyboru masz ramę białą, srebrną i czarną. Kolorów i materiałów z tej firmy z 200, do wyboru do koloru. Na internecie wszystkiego nie widać naprawdę. Ale na miejscu w katalogu jest. I na materiałowych próbnikach możesz zobaczyć i jeśli zamawiasz wózek, którego nie ma na sklepie to czas oczekiwania 3 tyg. do miesiąca. W taco w firmowym sklepie nie byłam ale słyszałam, że tez tak jest do wyboru do koloru :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uwaga w końcu kupiłam Cebuszkę Ceba Baby tam u nich w sklepie. Zapłaciłam 90 zł, to mi się przez neta nie opłacało zamawiać :-)

megg, Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, na żywo obejrzałam kilka łóżeczek. Klups ma fajne łóżeczka i podobają nam się, ale obok stało kilka łóżeczek Wujca.

http://wujec.com.pl/

Na pierwszy rzut oka widać różnicę w jakości, naprawdę widać że jest mocniejsze. Oczywiście trochę droższe, no zobaczymy jeszcze.
    Wiem, że ma być drewniane nie z płyty, i malowane specjalnymi lakierami z atestami dla dzieci :-)

No i już nie wiem czy chcę białe bo spodobały mi się ciemniejsze :-)
    My jednak z mężem lubimy drewniane kolory :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja też dokarmiam zwierzęta zimą, ale ja obok domu mam bażanty, zające, sarny i tysiąc rodzai innych ptaków, a najlepsze, że mieszkam w mieście a mam las dookoła. I czuję się jak na wsi :-)
    Jutro Wam prześlę zdjęcie jak piękny jeleń wyjadał mój słonecznik po przeciwnej stronie drogi tej zimy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu o cenę tego wózka pytałaś. Na necie jakieś inne te ceny.

Ten co my wybraliśmy (jeden z droższych) 2w1 1300zł. A 3w1 z fotelikiem ich firmy 1500zł. Foteliki też fajne, no ale my chcemy Maxi Cosi.
    Więc cena wydaje mi się naprawdę OK.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Vel pewnie pognała po Grazię i do Galerii Bałtyckiej ;) :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dzien dobry ;)
    Niewiem czy To jakiś zbieg okoliczności,
    Ale mi i mojemu R śnił się dzisiaj maleńki
    Chlopczyk- noworodek ;) tak na marginesie dodam że mój R zglupial (pozytywnie) jak poczuł kilka dni temu kopniaki ;)
    Niby mówi się, że sny zawsze na odwrót działają, czyli co myślicie że będzie dziewczynka? Coraz wiecej dowodów na to wskazuje, ph w moczu zmieniło się na kwaśne ;) wogole to w poniedziałek mam wizytę i odrazu na wstępie powiem mojemu doktorowi że nie wyjdę z gabinetu, póki nie powie mi kto zamieszkuje mój brzuszek ;)
    mi się śniło 5x, że chłopak, 1x że dziewczynka
    i jest chłopak ;)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Pokaż jak wygląda ta czapeczka

http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/245-czapka-mis-welur.html
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/mis/1109-chusteczka-mis.html

widzialam te rzeczy z pinokia gdzies na stronie mothercare ale teraz mi sie tam nie otwieraja ubranka- wiec cena moglabyc inna nawet ale na pewno Pinokio takie wlasnie;)

jednak jest na e sklepie- takie same ceny

ciekawe czy w stacjonarnym bedzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 16:53

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A Vel pewnie pognała po Grazię i do Galerii Bałtyckiej ;) :D

nieee, wyskoczylam kolo domu do kiosku tylko sie nie zameldowalam po powrocie

udalo mi sie nabyc :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue? Ty chyba pisalas o wozku baby design lupo= dzis siedzac na lawce w parku przejezdzaly rozne wozki i ogladalismy kazdy z boku:)

baby design lupo fajnie sie prezentowal- ale mam pytanie do Ciebie, czy ta folia na daszku w spacerowce jest odpinana? bo jak na stale to kiepsko.

a w ogole przejezdzala gondola Jedo i spacerowka tez- bardzo fajnie wygladala kolor 356:)

Tako byl jakis duzy- ale to chyba jakis starszy model

camarela jakos kiepsko sie prezentowala na tle jedo , maxi cosi i baby design
    a na zdjeciu bardzo ladna..

korzysc jakas z tego spaceru:)

w Jedo pani siedziala obok - dziecko mialo wygodnie, jezdzila nim i krecila:) wydawal sie zwrotny:) no i duzy kosz na zakupy:)

niestety ubolewam ze nikt Bebetto akurat nie jechal:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy zakup Cebuszka
    LZc3wa58jLo29tbjtX.jpg

i przy okazji wypatrzyłam sobie taki wózek z Brio

EogtOzbgyusQihbX0X.jpg

Penelope, Gosiak, megg, Lara 82, Angélique89, Pia Gizela, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, to prawda mój jest szczęśliwy gdy cokolwiek ugotuję, nawet gdyby to było to samo codziennie. Jestem wdzięczna że mój mąż nie oczekuje ode mnie gotowania i nawet jeśli ugotuję raz na tydzień to też pasi. Jaka to wygoda, nie musieć gotować tylko robić to kiedy ma się na to ochotę i nie mieć pytań codziennie :co dziś na obiad. Ktoś powie że jestem leniwa... Mój mąż nigdy tak nie powie. Dobry facet z Niego :)

Januszkowa, Gosiak, maja35, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Januszkowa, to prawda mój jest szczęśliwy gdy cokolwiek ugotuję, nawet gdyby to było to samo codziennie. Jestem wdzięczna że mój mąż nie oczekuje ode mnie gotowania i nawet jeśli ugotuję raz na tydzień to też pasi. Jaka to wygoda, nie musieć gotować tylko robić to kiedy ma się na to ochotę i nie mieć pytań codziennie :co dziś na obiad. Ktoś powie że jestem leniwa... Mój mąż nigdy tak nie powie. Dobry facet z Niego :)
    :)
    Ja generalnie w tygodniu też nigdy nie gotuję. Obiady jedliśmy w pracy na mieście, kolację wspólnie często też, w weekendy też nigdy nie wymaga, żebym gotowała - wychodziliśmy gdzieś albo zamawialiśmy - a jak już ugotuję, to bardzo chwali :D
    Teraz mam mega zapał do gotowania i pewnie będę częściej coś pichcić smacznego ;)

Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, idę do sklepu po jakieś łakocie ;)
    Bo znowu mi wpadło w oko, że jak mama je czekoladę, to dziecko rodzi się pogodniejsze :)

maja35, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja mam takiego samego męża. Nie ma problemu jak cos nie ugotuje i wogóle ostatnio to on nam gotuje,bo ja wracam pózniej z pracy od niego i jestem zmęczona,że już nic mi sie nie chce.
    Dzisiaj na sniadanko zrobił mi szpinak z jajkiem a na kolacje ma nasmażyc nalesników :-)

Mam pytanko,czy was tez czasami bolą nogi od kolan w dół.Mnie ostatnio w łydkach bola,zrobiły sie cięzkie i tak jakby mi stopy troche spuchły.Wiem,że tak może być w ciąży ale myslałam,ze to bedzie pozniej w 3 trymestrze.

Penelope lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po zakupach;) nie kupiłam nic w sklepie z obnizkami:/ moze jutro sie uda:)
    W reserved we wszystkim wyglądam jak szafa - poszłam do stradivariusa i od razu lepiej:)
    Kupiłam tez fajne legginsy w calzedonii, teraz żałuje, ze tylko jedna pare, bo leżą swietnie i nigdzie nie cisną, bo sa bezszwowe:)
    Porobie zdjecia jak cos zjem;)

A kurtki nie kupiłam:) poczekam na P. moze mi doradzi :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że dziś uda mi się kupić kurtkę, za 2h koniec licytacji ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie kupiłam dzisiaj w H&M dwie bluzeczki ciążowe jedna na dłuzszy rękaw a druga na krótki i będe je mogła używać tez`jak urodze.
    Taką
    CbE6OFweqpIyldJMKX.jpg

i taką tylko,że ta mam w innym kolorze,siwą i nie w paski.
    GDdElTlKQOzrbGfuNX.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 18:59

Penelope, słoneczna 85, megg, Lara 82, Januszkowa, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, nogi mnie nie bolą ale wczoraj idąc na koncert wkladalam szpilki i te które wygodnie nosiłam ostatnio jeszcze wczoraj były dość ciasne ale dałam rade. Poza tym wczoraj również zauważyłam po chodzeniu ze mam powiększone łydki, takie nabrzmiałe, i to dość nowy objaw. Nie wiem czy to kilka godzin w szpilkach tak zadziałało czy na tym etapie to już będzie normalnie. Dziś jestem w domu i jakoś mniej opuchnięte.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ