X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam kurtkę! :) 103,50 - ale się cieszę :D

Jem "śledzika na raz" lisnera z cebulką - musiałam czymś zagryźć czekoladę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:27

maja35, megg, Sue, Asiaa1201, Penelope, słoneczna 85, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytalam sie Was wczoraj w przerwach w pracy, nadrobilam chyba z 10-12 stron, ale jak doszlam do konca, to akurat musialam zmienic "biurko" i nic mi sie nie udalo napisac, bo juz nie mialam zadnej prywatnosci.

Zapamietalam, ze zdaje sie Sue skarzy sie na zgage. Jest taki przesad, ze jak ciezarna meczy zgaga, to znaczy, ze dziecko ma duzo wlosow ;) Zapytalam o to niedawno znajoma, ktorej coreczka urodzila sie bardzo kudlata i potwierdzila, ze miala straszna zgage od 5. miesiaca do samego konca! ;)

Poza tym dopisuje sie do fanklubu Michaela Jacksona. Cytowana wczesniej Will You Be There jest moja druga w kolejnosci ulubiona jego pioenka! Mam skladanke na plycie w samochodzie i sa na niej najlepsze piosenki. Z moich absolutnie ulubionych brakuje na niej tylko Human Nature.

Planowalam kupic cebuszke, ale z braku czasu i funduszy zaczelam po prostu wkladac miedzy kolana poduszke podrozna, ktora w sumie wyglada jak mini cebuszka i to wystarczylo do poprawienia mojego komfortu snu.

Od jakichs 5-7 dni mam okropne napiecie w podbrzuszu. Zupelnie jakby mnie mocno cisnelo na pecherz, ale pecherz nie jest pelny. Dzisiaj poczytalam o tym i oczywiscie wszedzie pisza, ze to normalne na tym etapie. Byc moze dziecko rosnie ciut szybciej niz macica sie podnosi i stad to parcie. Martwic sie tym nie martwie, ale dyskomfort jest non-stop. Ciezko podniesc sie z lozka, schylic, przy chodzeniu i siedzeniu jest mi niewygodnie. Co to bedzie jak bede w 8-9 miesiacu? :O Czy ktoras z Was tez to odczuwa?

Topola lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ładne te łóżeczka z wujec, nawet jest z żyrafa jakie mi się podobają.
    A jaka jest ich cena?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Naczytalam sie Was wczoraj w przerwach w pracy, nadrobilam chyba z 10-12 stron, ale jak doszlam do konca, to akurat musialam zmienic "biurko" i nic mi sie nie udalo napisac, bo juz nie mialam zadnej prywatnosci.

Zapamietalam, ze zdaje sie Sue skarzy sie na zgage. Jest taki przesad, ze jak ciezarna meczy zgaga, to znaczy, ze dziecko ma duzo wlosow ;) Zapytalam o to niedawno znajoma, ktorej coreczka urodzila sie bardzo kudlata i potwierdzila, ze miala straszna zgage od 5. miesiaca do samego konca! ;)

Poza tym dopisuje sie do fanklubu Michaela Jacksona. Cytowana wczesniej Will You Be There jest moja druga w kolejnosci ulubiona jego pioenka! Mam skladanke na plycie w samochodzie i sa na niej najlepsze piosenki. Z moich absolutnie ulubionych brakuje na niej tylko Human Nature.

Planowalam kupic cebuszke, ale z braku czasu i funduszy zaczelam po prostu wkladac miedzy kolana poduszke podrozna, ktora w sumie wyglada jak mini cebuszka i to wystarczylo do poprawienia mojego komfortu snu.

Od jakichs 5-7 dni mam okropne napiecie w podbrzuszu. Zupelnie jakby mnie mocno cisnelo na pecherz, ale pecherz nie jest pelny. Dzisiaj poczytalam o tym i oczywiscie wszedzie pisza, ze to normalne na tym etapie. Byc moze dziecko rosnie ciut szybciej niz macica sie podnosi i stad to parcie. Martwic sie tym nie martwie, ale dyskomfort jest non-stop. Ciezko podniesc sie z lozka, schylic, przy chodzeniu i siedzeniu jest mi niewygodnie. Co to bedzie jak bede w 8-9 miesiacu? :O Czy ktoras z Was tez to odczuwa?

Lara, Human Nature to zdecydowanie jedna z moich ulubionych piosenek MJ. Ja lubię też jak on śpiewa na tym wkurwie takim, np. w "They don't care about us" :)

Co do zgagi - to też o tym przesądzie słyszałam :) Mój P. urodził się z włosami na plecach (teraz nie ma oczywiście), ja byłam kudłata jak mały Murzynek, więc kto wie ;) Piję dużo wody i nie jem czekolady. Bo jak zjem, to od razu ;/

Co do napięcia w brzuchu - mam to samo. Jak np. za szybko chodzę albo schylam się, to czuję taki dyskomfort w brzuchu. Myślę, że Dzidzia zajmuje coraz więcej miejsca i się rozpychają narządy. Nie są to skurcze ani napiananie brzucha, tylko dyskomfort podobny do bolesnego wzdęcia. Zazwyczaj muszę wtedy usiąść, odpocząć i głęboko poodychać - wtedy przechodzi :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytalam cały pamiętnik tej karoli i pod koniec wylam jak bóbr ;( ale muszę przyznacie że mały jest naprawdę dzielny!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, no w tym sklepie Klups bez materaca kosztował ok 350 zł a wujec 520.
    Tylko ja patrzyłam z szufladami na dole, a takie bez to ok. 100 zł tańsze każde.
    No ale nie wiem czy dało by się gdzieś dorwać wujca taniej nie szukałam.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w czwartek wygrałam licytację na allegro na tą kurtkę/płaszcz. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądać w rzeczywistości, ale z przesyłką wyszło 74 zł więc jak coś nie będzie ok to najwyżej będę w niej grabić liście koło domu haha:)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4638224363

Gosiak, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mam ciocię mieszka na Witosa czyli przy Załężu, ja też lubiłam jeździć do Katowic i chodzić na szaber platz. No ale fakt tam trzeba z kasą bo zawsze coś fajnego się trafi :-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy to widzicie polacy prowadzą z niemcami 1-0 no szok.
    Ale napięcie :-)

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-0 :-)

Sue, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cież pierdzielę :-) wygraliśmy :-) :-) :-)

sebza, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam :) Mały kopie, więc też mu się podoba ;))

sebza, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój też :-)

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a Sebza pisała o linea negra. Ja mam dosyć jasną karnację ale cieniutka linia zaczęła mi się już dawno robić , podobnie jak zauważyłam, że rosną mi włoski na brzuchu :-)
    A teraz mam cienką ciemniejszą linię od spojenia łonowego, przez pępek aż prawie po cycki :-) ale taka cienką :-)

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie oglądałam meczu,bo nie lubimy ale za to mój szef Norweg oglądał i napisał mi sms,że gratuluje hehe.

Fedra lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemną karnację i teraz się pojawiła dopiero.
    Maks kopał piłkę ostro dzisiaj :D Mam wrażenie,że on moje emocje jakoś wychwytuje. Niezły mecz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 22:51

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parówki z dobrym składem są nawet w Lidlu i w Biedronce, wiec to juz nie jest towar luksusowy ;) 97 czy 98% miesa z szynki, czasem kupuje na hot dogi, mniam mniam :)

Fedra lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim załam w ciąże, podczas starań zawsze widziałam tą ciemną kreskę:) Była urojona. Wypatrywałam jej w każdym miesiącu, to było dla mnie coś jak test ciążowy. Kreski nie było i nadal nie ma:) Za dużo doktora google:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kreskę od poczatku ciąży. Moj ostatnio mowi do mnie ze brudna na brzuchu jestem i chodzilo mu właśnie o ta kreskę :) na poczatku byla Malo widoczna ale teraz jest bardziej :)
    Wg nie wiem jak będzie z moimi studiami bo tak plecy mnie bola na wykładach ze nie mogę sie skupić na niczym :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszła moja kurtka z Zalando... M za duża ;-( i muszę odesłać. Po zgłoszeniu faktu dziwnym trafem nagle rozmiary S cenowo poszły w górę, ciekawe...
    Za to w pobliżu domu był pchli targ, upolowałam kilka rzeczy ;-)

Beżowa cebuszka 6w1.
    http://iv.pl/images/95014944996313082724.jpg

A można z nią robić takie rzeczy bo ma specjalny dodatkowy pokrowiec i robię z niego leżadełko.
    http://iv.pl/images/81904855838484784165.jpg

Do tego misiu i śpiworek do fotelika czy też wózka.
    http://iv.pl/images/52372163288360274391.jpg
    http://iv.pl/images/76828558768764657349.jpg

Januszkowa, Lara 82, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ