Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygrałam kurtkę!
103,50 - ale się cieszę
Jem "śledzika na raz" lisnera z cebulką - musiałam czymś zagryźć czekoladęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:27
maja35, megg, Sue, Asiaa1201, Penelope, słoneczna 85, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Naczytalam sie Was wczoraj w przerwach w pracy, nadrobilam chyba z 10-12 stron, ale jak doszlam do konca, to akurat musialam zmienic "biurko" i nic mi sie nie udalo napisac, bo juz nie mialam zadnej prywatnosci.
Zapamietalam, ze zdaje sie Sue skarzy sie na zgage. Jest taki przesad, ze jak ciezarna meczy zgaga, to znaczy, ze dziecko ma duzo wlosowZapytalam o to niedawno znajoma, ktorej coreczka urodzila sie bardzo kudlata i potwierdzila, ze miala straszna zgage od 5. miesiaca do samego konca!
Poza tym dopisuje sie do fanklubu Michaela Jacksona. Cytowana wczesniej Will You Be There jest moja druga w kolejnosci ulubiona jego pioenka! Mam skladanke na plycie w samochodzie i sa na niej najlepsze piosenki. Z moich absolutnie ulubionych brakuje na niej tylko Human Nature.
Planowalam kupic cebuszke, ale z braku czasu i funduszy zaczelam po prostu wkladac miedzy kolana poduszke podrozna, ktora w sumie wyglada jak mini cebuszka i to wystarczylo do poprawienia mojego komfortu snu.
Od jakichs 5-7 dni mam okropne napiecie w podbrzuszu. Zupelnie jakby mnie mocno cisnelo na pecherz, ale pecherz nie jest pelny. Dzisiaj poczytalam o tym i oczywiscie wszedzie pisza, ze to normalne na tym etapie. Byc moze dziecko rosnie ciut szybciej niz macica sie podnosi i stad to parcie. Martwic sie tym nie martwie, ale dyskomfort jest non-stop. Ciezko podniesc sie z lozka, schylic, przy chodzeniu i siedzeniu jest mi niewygodnie. Co to bedzie jak bede w 8-9 miesiacu?Czy ktoras z Was tez to odczuwa?
Topola lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Naczytalam sie Was wczoraj w przerwach w pracy, nadrobilam chyba z 10-12 stron, ale jak doszlam do konca, to akurat musialam zmienic "biurko" i nic mi sie nie udalo napisac, bo juz nie mialam zadnej prywatnosci.
Zapamietalam, ze zdaje sie Sue skarzy sie na zgage. Jest taki przesad, ze jak ciezarna meczy zgaga, to znaczy, ze dziecko ma duzo wlosowZapytalam o to niedawno znajoma, ktorej coreczka urodzila sie bardzo kudlata i potwierdzila, ze miala straszna zgage od 5. miesiaca do samego konca!
Poza tym dopisuje sie do fanklubu Michaela Jacksona. Cytowana wczesniej Will You Be There jest moja druga w kolejnosci ulubiona jego pioenka! Mam skladanke na plycie w samochodzie i sa na niej najlepsze piosenki. Z moich absolutnie ulubionych brakuje na niej tylko Human Nature.
Planowalam kupic cebuszke, ale z braku czasu i funduszy zaczelam po prostu wkladac miedzy kolana poduszke podrozna, ktora w sumie wyglada jak mini cebuszka i to wystarczylo do poprawienia mojego komfortu snu.
Od jakichs 5-7 dni mam okropne napiecie w podbrzuszu. Zupelnie jakby mnie mocno cisnelo na pecherz, ale pecherz nie jest pelny. Dzisiaj poczytalam o tym i oczywiscie wszedzie pisza, ze to normalne na tym etapie. Byc moze dziecko rosnie ciut szybciej niz macica sie podnosi i stad to parcie. Martwic sie tym nie martwie, ale dyskomfort jest non-stop. Ciezko podniesc sie z lozka, schylic, przy chodzeniu i siedzeniu jest mi niewygodnie. Co to bedzie jak bede w 8-9 miesiacu?Czy ktoras z Was tez to odczuwa?
Lara, Human Nature to zdecydowanie jedna z moich ulubionych piosenek MJ. Ja lubię też jak on śpiewa na tym wkurwie takim, np. w "They don't care about us"
Co do zgagi - to też o tym przesądzie słyszałamMój P. urodził się z włosami na plecach (teraz nie ma oczywiście), ja byłam kudłata jak mały Murzynek, więc kto wie
Piję dużo wody i nie jem czekolady. Bo jak zjem, to od razu ;/
Co do napięcia w brzuchu - mam to samo. Jak np. za szybko chodzę albo schylam się, to czuję taki dyskomfort w brzuchu. Myślę, że Dzidzia zajmuje coraz więcej miejsca i się rozpychają narządy. Nie są to skurcze ani napiananie brzucha, tylko dyskomfort podobny do bolesnego wzdęcia. Zazwyczaj muszę wtedy usiąść, odpocząć i głęboko poodychać - wtedy przechodzi
-
Megg, no w tym sklepie Klups bez materaca kosztował ok 350 zł a wujec 520.
Tylko ja patrzyłam z szufladami na dole, a takie bez to ok. 100 zł tańsze każde.
No ale nie wiem czy dało by się gdzieś dorwać wujca taniej nie szukałam.megg lubi tę wiadomość
-
A ja w czwartek wygrałam licytację na allegro na tą kurtkę/płaszcz. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądać w rzeczywistości, ale z przesyłką wyszło 74 zł więc jak coś nie będzie ok to najwyżej będę w niej grabić liście koło domu haha:)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4638224363Gosiak, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość
-
O, a Sebza pisała o linea negra. Ja mam dosyć jasną karnację ale cieniutka linia zaczęła mi się już dawno robić , podobnie jak zauważyłam, że rosną mi włoski na brzuchu
A teraz mam cienką ciemniejszą linię od spojenia łonowego, przez pępek aż prawie po cyckiale taka cienką
sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja nie oglądałam meczu,bo nie lubimy ale za to mój szef Norweg oglądał i napisał mi sms,że gratuluje hehe.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Parówki z dobrym składem są nawet w Lidlu i w Biedronce, wiec to juz nie jest towar luksusowy
97 czy 98% miesa z szynki, czasem kupuje na hot dogi, mniam mniam
Fedra lubi tę wiadomość
-
Zanim załam w ciąże, podczas starań zawsze widziałam tą ciemną kreskę
Była urojona. Wypatrywałam jej w każdym miesiącu, to było dla mnie coś jak test ciążowy. Kreski nie było i nadal nie ma:) Za dużo doktora google:)
-
Ja mam kreskę od poczatku ciąży. Moj ostatnio mowi do mnie ze brudna na brzuchu jestem i chodzilo mu właśnie o ta kreskę
na poczatku byla Malo widoczna ale teraz jest bardziej
Wg nie wiem jak będzie z moimi studiami bo tak plecy mnie bola na wykładach ze nie mogę sie skupić na niczym -
Dziś przyszła moja kurtka z Zalando... M za duża ;-( i muszę odesłać. Po zgłoszeniu faktu dziwnym trafem nagle rozmiary S cenowo poszły w górę, ciekawe...
Za to w pobliżu domu był pchli targ, upolowałam kilka rzeczy
Beżowa cebuszka 6w1.
http://iv.pl/images/95014944996313082724.jpg
A można z nią robić takie rzeczy bo ma specjalny dodatkowy pokrowiec i robię z niego leżadełko.
http://iv.pl/images/81904855838484784165.jpg
Do tego misiu i śpiworek do fotelika czy też wózka.
http://iv.pl/images/52372163288360274391.jpg
http://iv.pl/images/76828558768764657349.jpg
Januszkowa, Lara 82, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość