X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.mothercare.com Ubranka wysyłają za granicę też. Przeglądam soie właśnie co tam mają.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak bedziesz tyle w domu co ja to tez bedziesz szaleć z garami! :D

Ja ogladam 'Nasz Wymarzony Dom' jakos tak..

Zauwazylam dzisiaj, ze ciezej mi sie oddycha

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cześć Wam,

Ładny mamy dzionek dziś choć mój pracowity.
    Sernik Słoneczna upieczony choć piekłam go godzine i 10 min. i chyba to i tak za dużo taki mam piekarnik, no ale nie wiem jeszcze jak smakuje musi wystygnąć :-)

Dziewczyny śpicie z cebuszką trzymając ją z przodu czy z tyłu?
    Dziś będę testować bo wczoraj pokrowiec wyprałam i dopiero dziś suchy :-)

u nas to wyglada tak mniej wiecej, ze mi cebuszke zabral facet i on spi na niej (od przodu), a ja na nim :D

a generalnie to tak roznie, dzis mi w nocy bylo bardzo ciezko na brzuchu, czulam sie ociezala i mialam ochote spac od przodu zeby na niej wywalic brzuch, ale jak mnie łupie w kregoslupie to wole ja od tylu :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów:) Na forum panuje weekendowe szaleństwo zakupowe:)

Zaczęliśmy od Leroy M. i tam kupiliśmy lampę i tapetę do naszej sypialni.

Później ruszyliśmy na ciuszki i kupiłam sukienkę z dzianiny, może być do kryjących rajstop jak i do leginsów. I jeszcze torebkę:) To wszystko w Sinsley.
    Mąż kupił kurtkę w TK-maxx i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Uczciliśmy to w restauracji na zamku U ZIYADA - Fedra będzie na pewno wiedzieć gdzie. Jest tam piękny taras widokowy, w taką pogodę jak dzisiaj w Krakowie- idealnie:)

W bershce jest b. dużo ubrań nadających się dla ciężarnych:)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Topola, albo ja jestem ślepa, albo w Pl nie ma sprzedaży online ;/

No nic, najwyżej kupie coś bez promolki, w stacjonarnym sklepie ;))

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Wy tak z tymi zakupami, a ja tylko siedzę w domu :-) i właściwie nigdzie nie wychodzę, więc trzy czy cztery komplety wyjściowych ciuchów wystarczą mi :-)
    Ja powiem Wam, że nie czuję się dobrze w moim ciele teraz. Kocham swój brzuch to fakt, ale nie czuję się w ogóle atrakcyjna :-) i celebruję moją ciążę jako kobieta choć nie sexi mama :-(
    Więc dlatego nie chcę za dużo kupować bo potem to będzie leżeć :-)

Jedynie fakt muszę krótkie traperki kupić aby zimą na tych moich wertepach się nie wywrócić, ale jedną parę tylko i na co dzień i od święta, bo mąż zdecydowanie woli mnie w wersji bardziej kobiecej :-)

boze mam to samo!!!

czuje sie okropnie !!!!

brzydka, gruba, blada, cos potwornego !!

zawsze czulam sie mega seksownie, opalona, zgrabna, nigdy przenigdy nie mialam kompleksow na punkcie wygladu, nie mialam sie za najpiekniejsza ale czulam sie ze soba dobrze co tez mi pomagalo i w zwiAzku bo nie mialam przed niczym oporu ani zahamowan bo poprostu nie mialam sie czego wstydzic

a teraz? najchetniej nie wychodzilabym spod koldry... jestem blada i mam rozstepy na cyckach :( do tego czuje sie taka zaniedbana :( tragedia

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie body fajne:

http://www.hm.com/pl/product/99838?article=99838-A

39,90zł za dwupak a do tego wygodne zapięcie, bo nie trzeba przez głowę, a to na początkowe dni na pewno przydatne ;)
    Chyba jutro zaciągnę mojego P. na zakupy Tomusiowe :)

w ogóle, Gosiak chyba dziś pisała, że śniło jej się, że karmiła piersią. Mnie się dziś śniło, że Tomek był taki maleńki (miał chyba z 30 cm) i ja ciągle zapominałam o karmieniu ;/ A jak już go karmiłam piersią, to on ciągle wymiotował. Dziwny sen, obudziłam się o 5 i się zastanawiałam co ja mam w tej głowie ;)

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak się przyglądam i czytam i też nie jestem pewna zy wysyłają, a nawet jeśli to mi wychodzi drogo. No nic, pooglądać ubranka też jest fajnie :P

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze tylko ja tak wiksuje na swoim punkcie. Kocham mojego szkraba ponad życie, ale moje ciało zmieniło się strasznie.. Przytyłam wszędzie poszło mi w tyłek, nogi, biodra. Ale co mam zrobić ciuchy dziwnie leżą na mnie..

Za to mąż mówi ze kocha mnie ponad życie i dla niego bardziej w ciąży promienieje..
    <3

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnią się głupoty, mi np z miesiąc temu śniło się ze wzięłam chrzesniaczke do siebie, wracajac z.nią autem do domu zadzwoniła do mnie kumpela wyciągając mnie na imprezę, a ja miałam przecież chrzesniaczke hmm i zamknęłam ją w samochodzie, miałam wrócić za 2 godziny, a nam tak się przeciagnelo że dopiero na kolejny dzień kapnelam się ze mam tą małą w samochodzie, idąc do auta zastanawiałam się hak wytłumaczę się przed rodzicami małej, a co jeśli ona nie żyje?! Kurde doszłam do auta a mała sobie spała ;) nic jej nie było, usiadłam do auta i odwiozlam ja do domu sen porażka!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja 173, moj M. 178 - ale nam to nie przeszkadza i noszę ;)

ja mam 163 a moj 173 wiec w sumie na szpilach z nim sie zrównam :) wiec cale szczescie :)

ja bym nie mogla miec nizszego faceta, strasznie mnie brzydzą mali mężczyźni z małymi rączkami, z małymi stópkami, niżsi od kobiet, moj tez nie jest za wysoki ale przez to że ćwiczy to tego nie widac, a ja też jestem niska wiec nie ma dysproporcji, a inne konczyny są OKEJ :) wiec jest luz, ale jak widze małych mężczyzn to czuje taki wstręt, nie wiem dlaczego.. lubie męskich mężczyzn w wygladzie i w zachowaniu, jak facet jest zbyt dobry to odrazu mnie odrzuca od takiego :) facet musi byc meski ale nie moze być owłosiony, tzn nie moze się też absolutnie depilować ale z natury nie moze mieć włosów a tam gdzie musi jak np nogi to nie mogą być czarne jak smoła bo mnie też to brzydzi :D Moj cale szczescie na rekach ma mniej odemnie, na klacie nie ma nic, jedynie kilka na krzyz brazowych na srodku klatki co jest seksowne nawet a tak to nic, nawet pod pachami ledwo co mu rosnie wiec mam szczescie <3

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poczułam się strasznie gruba. Na początku ciąży z powodu krwiaka nie mogłam brać kąpieli, tylko prysznic. Wczoraj pierwszy raz się przełamałam. Jak się już położyłam w tej wannie to jakoś nie mogłam się podnieść, brzuch jest coraz większy i zauważam różne trudności, np. w ubieraniu skarpet czy butów. Stwierdzam, że puszyści mają na prawdę ciężko. Trochę tęsknie za swoją figurą, mam nadzieję, że do niej wrócę bardzo szybko.
    Aaaa i ja też należę do wysokich- 176 cm :) Mąż wyższy, moge obcasy założyć, ale nie lubię, bo sama dla siebie wydaje się za duża więc raczej stawiam na baleriny, niskie botki czy oficerki i też można w nich wyglądać dobrze i sexy:)

megg lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel niestety do Stradivariusa i Bershki zniżek nie było.

Kupiłam sobie tę sukienkę (szarą):

http://www.stradivarius.com/pl/pl/ubrania/sukienki-c1108013p4331644.html?categoryNav=1108013&colorId=001

Nie mogę zdjęcia wkleić :)

i taką koszulkę w bershce:
    http://www.bershka.com/pl/pl/bershka/bershka/koszulki/koszulka-bershka-z-falbank%C4%85-c1132024p4634508c736.html

W bershce dużo jest takich fajnych, szerokich koszulek :) Na pewno jeszcze sobie kilka kupię:)

Teraz poluję na taki swetras długi - jeden z paskiem w talii a drugi zakładany przez głowę. Taki oversizowy, żeby był też po ciąży dobry :)

Fajna sukienka

Paulina Holtz miala taka na warsztatach swiadomej mamy :)

https://www.facebook.com/swiadomamama/photos/pb.120233414696530.-2207520000.1413133113./709923132394219/?type=3&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 18:59

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaa mam zamiar jutro jechać kupić sobie coś fajnego sama bez męża wolę..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jeśli w tych zniżkach jest mothercare, to tak.
    Ja wczoraj zamówiłam z happymum online i zniżka się naliczyła :)
    Kod to: Grazia2014

ale nie wszedzie :P

np do esotiqa kod jest TWOJSTYL
    a do answear com sklepu kod jest GRAZIA14
    A DO ARYTONU jeszcze inny

a do mothercare nie ma podanego kodu wiec chyba nie mozna online
    tylko w placowce

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem wielkoludem, mam 165cm ;) Mój P. ma 185 i dla mnie jest idealny :) I nie tylko dla mnie, bo jak są zdjęcia z jakichś koncertów, na których gra, to zawsze laski piszą, że basista taki ładny i inne takie :) Niech podziwiają, nic więcej nie zrobią :))

A szpilki mogę założyć jakie tylko chcę i i tak jestem od niego niższa ;)

Januszkowa, ja to wczoraj stwierdziłam na zakupach. Moja okrąglejsza figura nie wygląda dobrze we wszystkim. Wcześniej takiego problemu nie było, może dlatego mi tak dziwnie :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, sukienka tej Holtz fajna, ja co prawda teraz cierpię na zanik talii, ale po ciąży jak najbardziej, bo lubię takie ;)

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel, sukienka tej Holtz fajna, ja co prawda teraz cierpię na zanik talii, ale po ciąży jak najbardziej, bo lubię takie ;)

uwielbiam dekold na plecach <3

a tak malo jest takich ciuchów :(

zawsze podoba mi sie to czego w ogole nie ma nigdzie a jak jest to w sklepach gdzie wszystko jest cholernie drogie!! :(

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Twoja ladniejsza niz Holtz

Twoja jest bardziej prosta i ma ten dekold

a jej ma inny dól, bardziej dziewczecy

ja wole bardziej proste niz dziewczece :)

a pozatym szara <3 boze to moj ulubiony kolor, ja najchetniej ubieralabym sie tylko w szare i czarne, ewentualnie czasem beże i granaty, inne kolory moglyby dla mnie w ogole nie istniec

najbardziej ciemny szary grafit <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:21

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moje ciało się ogólnie podoba, ale;) ostatnio wolę chodzić w obcisłych spódnicach lub sukienkach ciążowych, bo wyglądam lepiej niż w spodniach i normalnych koszulkach;) Mój K. się cieszy, bo woli mnie w takim wydaniu;)

Co do wzrostu to ja mam tak jak Sue i nie mam problemu ze szpilkami bo i tak zawsze jestem niższa :)

Wy o tych ciuchach piszecie a ja nienawidzę chodzić po centrach handlowych i szukać ubrań, baaardzo szybko mnie to męczy. Najgorsze jest to, że jak mam pieniądze to dużo rzeczy mi się podoba, a jak już chce coś kupić to nic...

Angelcia chce Ci się tak pichcić tyle? Ja ostatnio leniwa się zrobiłam i nic nie chce mi się gotować. W ogóle ostatnio mało jem, wręcz się zmuszam czasami bo głodu praktycznie nie czuję.

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ