X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam ostatnio n belly, że na tym etapie ciąży przykładając ucho do brzucha można usłyszeć bicie serca dziecka, mój K. nic nie słyszał;) słyszałyście o tym?

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Wyczytałam ostatnio n belly, że na tym etapie ciąży przykładając ucho do brzucha można usłyszeć bicie serca dziecka, mój K. nic nie słyszał;) słyszałyście o tym?

\
    ja slyszalam o tym ale wydaje mi sie, ze to za wczesnie pozatym wydaje mi sie tez ze slychac bedzie tylko serce mamy i bedzie sie mylic :) ale w sumie nie probowalismy sprawdzac

wlasnie zrobilam sobie ten deser co reklamuja ciasto z mikrofali

Latwe-ciacho-Delecta_icon_300_225.jpg

i to dziala! serio wyroslo w minute :D

i zjadliwe ale dla mnie malo mokre, dla fanow suchych ciast murzynkow itp bedzie to super :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Ta Twoja ladniejsza niz Holtz

Twoja jest bardziej prosta i ma ten dekold

a jej ma inny dól, bardziej dziewczecy

ja wole bardziej proste niz dziewczece :)

a pozatym szara <3 boze to moj ulubiony kolor, ja najchetniej ubieralabym sie tylko w szare i czarne, ewentualnie czasem beże i granaty, inne kolory moglyby dla mnie w ogole nie istniec

najbardziej ciemny szary grafit <3

No to ta sukienka by Ci się spodobała ;) Jest mega wygodna i ciepła, bo to taki materiał podobny do dresowego :)i fajnie wygląda zarówno z eleganckimi butami, jak i trampkami :) Do tego skóra i na jakiekolwiek wyjście jak znalazł :)

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a to ciasto z mikrofali wyrosło ci. Takie wysokie pod sam kubek?

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do do tego ciacha co je Vel to robilam je kiedys z domowego przepisu, lubie murzynka, ale to ciasto jest suche i zaraz robi sie twarde jak beton..

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, dobre to ciasto? Bo ja się na nie czaję od jakiegoś czasu ;)

W ogóle, napisała do mnie na fb znajoma z podstawówki i gimnazjum, z którą kompletnie nie utrzymuje kontaktu. Wiadomość brzmiała tak: "Chodzą plotki, że jesteś w ciązy, to prawda?" Bez cześć ani nic. Masakra, ludzie swojego życia nie mają.
    Ja pochodzę z małej miejscowości, wszyscy się znają, itd. Mój ojciec jest dyrektorem szkoły, to dla tych ludzi to sensacja - córka dyrektora ma dziecko bez ślubu! Pogadajmy o tym, bo mamy nudne życie.
    Laska się rok temu rozwiodła, powinnnam odpisać "Chodzą plotki, że się rozwiodłaś, to prawda?" Może by się nauczyła, że się tak nie włazi ludziom do życia.

Nie wiem czy Was takie coś denerwuje, ale mnie plotkowanie zawsze!! Strasznie mnie to, za przeproszeniem, wkurwia!

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Vel a to ciasto z mikrofali wyrosło ci. Takie wysokie pod sam kubek?

tak do 3/4 kubka, zalezy jaki masz kubek

ja zrobilam w takim wiekszym 320ml ale sa takie mniejsze i wezsze to moze w takich wyrasta az po brzeg

ja zjadlam jeszcze cieple to nie wiem jak tam pozniej sie zachowuje takie ciasto :) mozliwe ze twardnieje

ten proszek sie rozpuszcza z woda 25ml bodajze, ja wzielam miarke do syropu i wlalam rowno, wymietlilam lyzeczka zeby nie bylo grudek i na 1,5min do mikrofali

zjk3p18.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

W ogóle, napisała do mnie na fb znajoma z podstawówki i gimnazjum, z którą kompletnie nie utrzymuje kontaktu. Wiadomość brzmiała tak: "Chodzą plotki, że jesteś w ciązy, to prawda?" Bez cześć ani nic. Masakra, ludzie swojego życia nie mają.
    Ja pochodzę z małej miejscowości, wszyscy się znają, itd. Mój ojciec jest dyrektorem szkoły, to dla tych ludzi to sensacja - córka dyrektora ma dziecko bez ślubu! Pogadajmy o tym, bo mamy nudne życie.
    Laska się rok temu rozwiodła, powinnnam odpisać "Chodzą plotki, że się rozwiodłaś, to prawda?" Może by się nauczyła, że się tak nie włazi ludziom do życia.

Nie wiem czy Was takie coś denerwuje, ale mnie plotkowanie zawsze!! Strasznie mnie to, za przeproszeniem, wkurwia!

ja bym tak odpisała! Z tym,że ja potrafię być bezczelna :P oj,bym ją zjechała, plotkara!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie napisałam, bo witki mi opadły :) Do rodziców z brzuchem pojadę, to będą miały temat na tydzień :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

no ujdzie :D dobre ale mówie dla mnie za suche :D ja nie przepadam za suchymi ciastami a to taki czekoladowy biszkopt poprostu ale ogolnie dobre :) pozatym to kosztuje moze 1,50zl wiec sie oplaca :D

ale obok tego lezaly serniki o zrobienia w mikrofali i nie bylo juz ani jednego!! :( ten sernik musi byc pyszny <3 musze sie na niego zaczaic

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a skad ona moze wiedziec czy np nie wzielas slubu cywilnego z tydzien temu czy wczoraj?:)

odpisz jej z tym rozwodem:) ja jesczze na poczatku bym wstawila :

"a moze CZESC albo cos takiego wypada napisac?" :D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, tez bym tak tej dziewczynie odpisała :D

Ja tam nie roztrzasam tego jak wygladam, nie roztylam sie, nie okrywam sie workami, jestem po prostu w ciazy i tyle, to stan przejsciowy, brzuch musi urosnac. Chociaz tez mi dokucza to że nogi mi troche puchna, albo ze ciezej mi posmarowac stopy kremem, ale tragedii nie ma, dziecko zdrowe, leżeć nie muszę, wiec nie ma co narzekac :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie idiotyczna wiadomość. Ludzie na prawdę nie mają lepszych rzeczy w życiu niż obgadywanie kogoś.

Niektóre z was pisały, że ciężko im się oddycha. Od jakiegoś czasu mam to samo, ciągle nie mogę złapać oddechu. Trochę to nieprzyjemne uczucie. Sapię i wzdycham co chwilę aż mój mąż zaczął pytać czy wszystko w porządku i czy jestem smutna bo tak wzdycham cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 20:29

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: w ksiazce W Oczekiwaniu na dziecko jest napisane, ze

moze byc zwiekszona potliwosc ( apropo Gosiaka) i ze mozemy miec problemy z oddychaniem bo macica rosnie- moze zaczac uciskac na przepone a potem na zebra i bedzie gorzej:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie gorzej oddycha. :/

Ogólnie dzis mój mąż biegal 10 km na ergo arenie w Gdańsku i zrobil swoją życiowke. <3 nawet nie wiecie jaka jestem z niego dumna!! <3 mój ukochany za dwa tygodnie biegnie półmaraton w Gdańsku <3

Topola, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to, że mnie gorzej się oddycha jest całkiem normalne :)

A odnośnie tej mojej znajomej jeszcze - ostatnio mnie zastanowiło, że na fb zaczęli mnie zapraszać do znajomych ludzie z mojej miejscowości i okolicznych, których ja kompletnie nie znam - pewnie szukali sensacji.
    Widzicie, jej mama mojej babci (są sąsiadkami w bloku) ze szczegółami opowiedziała małżeństwo i rozwód tej laski. Jakby moja mama coś takiego zrobiła, to bym jej chyba nogi i ręce powyrywała ;) O mojej ciąży nawet nie powiedziała tacie, bo ją poprosiłam - chciałam tacie powiedzieć sama w Dzień Ojca ;)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Sue ja tego nienawidzę i choćbyś nie wiem co takiej babie napisała to sorry ona i tak pewnie nie załapie, bo pisząc w ten sposób okazała już swoją tępotę :-)
    O mnie do dziś wiele osób nie wie bo nie chcę siać sensacji, a jak jadę do babci na wieś to się kryje bo tam to już by była mega sensacja. I te wielkie gały spojrzeń masakra.

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to zapraszam na serniczek :-)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem nienormalna, że mnie to wkurzyło ;)

Nic jej nie odpisałam, może jej się zrobi choć trochę głupio :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja też do zakupów any talent jestem a galerie straszne mnie męczą, także zakupowe szaleństwa rzadko mnie dotyczą :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ