X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mam objawów, jednego dnia boli podbrzusze a potem wcale kilka dni albo wiecej, chyba pozatym że kiedyś wchłaniałam w siebie wszystko i mi bylo wiecznie mało a teraz zjem troszke i czuje się pełna i nie moge nic wiecej przełknąć to nic sie u mnie nie dzieje i to chyba nic zlego :) cieszyc sie chyba tylko mozna :) nie przejmuj sie, nie kazdy ma objawy

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka:) tez miałam taki ból/ skurcz / kłucie (nie wiem jak to nazwać) w jajnikach przy kichaniu ;) ale teraz to jakoś minęło nie uważałam to za coś niebezpiecznego; )

Ze nie masz objawów to powinnaś się cieszyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:35

qb3c3e5eerxx6827.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka według mnie powinnaś iść na IP.. Nie bagatelizuj żadnych plamień..

U nas bardzo senny dzień;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak zmulilo, nie wiem jak inaczej to nazwac, bo to nie byly mdlosci ;) W ogole nie mialam ochoty na jedzenie, a na mysl o slodkim robilo mi sie niedobrze, a jak na zlosc mialam nalesniki na obiad ;) Ale jak zglodnialam to je szybko wciagnelam i znowu nie moglam patrzec na slodkie.
    Dzisiaj to samo, od kilku dni mam otwarte zelki, zjadlam 3 i koniec, mam dosyc, a kiedys to nawet cala paczke moglam wciagnac :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Mnie wczoraj tak zmulilo, nie wiem jak inaczej to nazwac, bo to nie byly mdlosci ;) W ogole nie mialam ochoty na jedzenie, a na mysl o slodkim robilo mi sie niedobrze, a jak na zlosc mialam nalesniki na obiad ;) Ale jak zglodnialam to je szybko wciagnelam i znowu nie moglam patrzec na slodkie.
    Dzisiaj to samo, od kilku dni mam otwarte zelki, zjadlam 3 i koniec, mam dosyc, a kiedys to nawet cala paczke moglam wciagnac :P

witaj w klubie, mam tak samo.

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka - zgłoś się do szpitala na wszelki wypadek, jeśli wszystko będzie w porządku to odeślą Cię do domu, ale przynajmniej będziesz spokojna.

Przedszkolanka - też miałam ból w podbrzuszu na samym początku ciąży (tak do ok 5tc), a potem jak ręką odjął wszystko przeszło, nic nie czułam. Też się martwiłam, to normalne, dopóki nie zobaczyłam serduszek, a od ok tygodnia znów się pojawiły objawy (częstomocz, ból piersi, lekkie mdłości, zawroty głowy, raz na kilka dni poczuję znów ból w podbrzuszu ale nie jest on codziennością). Rozumiem Cię, że taki brak jakichkolwiek dolegliwości martwi i człowiek woli mieć mdłości niż nie czuć nic. Strach o to, czy z moimi dzieciaczkami wszystko jest ok jest gorszy niż te moje dolegliwości razem wzięte. Ale mówię tu o sobie, każda z nas jest inna ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni a jak tam maluszki?

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka leć do szpitala.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o kawie bezkofeinowej ? która ma do 0,1 procent kofeiny, można pić?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie slyszalam, ze dziewczyny pija kawe normalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zapisujcie się na liste - link w moim podpisie.

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko idź do szpitala, uspokoją Cię i nie będziesz się stresowała.Czytałam gdzieś , że niepokające są każde plamienia ale najbardziej te o kolorze żywej krwi, i że plamienia mogą się pojawiać w ciąży w dniu spodziewanej @ nawet w któryś miesiącu.

Ooo Truskawko odezwałaś się :-) Myślałam o Tobie, że się nie udzielasz.
    Angelcia ja mam 2 Yorki :D i też się zastanawiam jak to będzie jak się maluszek pojawi, moje psy są strasznymi pieszczochami, śpią z nami i zajmują pół łóżka tak się rozwalają a chrapią jak stary. Pupilki mojej Cath <3 zawsze je wymiętoli na maksa <3 Myślę, że będą zazdrosne bo małe rasy są jak dzieci bardzo absorbujące.

Ja też ostatnio mam znikome objawy, ostatnio pojawił się ból przy szybkim wstawaniu z łózka raz z jednej raz z drugiej strony podbrzusza, jakby jajników.. i wczoraj męczyła mnie biegunka, wzięłam nospę i espumisan po nocy przeszło.

Buziaki niedzielne :*

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka cały czas czytam forum to już chyba takie moje małe uzależnienie ;) czasami trudno za wami nadążyć ;)

PatrycjaP ja zmieniłam kawę na kawę zbożową z Anatola ;) mi smakuje ;)

A co do objawów brzuch czasami zaboli ale już rzadziej niż na początku. I dalej mnie męczy brak apetytu:) i dalej niechęć do słodyczy ale z tego akurat się ciesze bo zawsze jadłam je bez opanowania:) czasami jak dłużej czegoś nie zjem to odrazu mnie mdli i odrzuca od jedzenia.

Nie mogę doczekać się już wtorku i drugiej wizyty u ginekologa :) może już serduszko zobaczę ;)

qb3c3e5eerxx6827.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedzial ze do 3 kaw dziennie moge pic, ale tyle to nigdy nie pilam ;) Pije sobie jedna dziennie, na szczescie nie jestem spiaca popoludniu, wiec zazwyczaj obywa sie bez drugiej :)

A ja mam kolejna wizyte u gina w srode, mam nadzieje ze zrobi mi usg i da posluchac serduszka :3 Ma mi tez zrobic cytologie, ale nie jestem przekonana zeby ja robic skoro dalej biore luteine dopochwowa, musze go zapytac czy nie lepiej tego przelozyc...

A w ogole to snila mi sie dzisiaj wizyta u gina :D Haha ze gin ze mna zartowal, byl bardzo rozmowny (normalnie to straszny "sluzbista"), siedzialam ponad godzine, robil mi usg i dziecko wygladalo juz jak niemowlak, slodko sie usmiechalo i nawet rzesy bylo widac hahaha. A jak wyszlam to kobity w poczekalni byly wsciekle ze tyle czekaja przeze mnie :P

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja jestem Panna, moj maz Baran, synek Waga no a teraz bedzie Wodnik;) Wszyscy inni. A WODNICZEK TO SAMOTNICZEK;)

AAAAAAAAAaaaaaaaaa...dziewczyny a taki ból przy kichaniu albo kaszlu to nie ból jajnikow a ból wiazadeł podtrzymujacych macice!
    Mialam to samo w pierwszej ciazy i teraz w tej drugiej tez mam.

A zeby tak nie bolalo to mozna sie troszke zgiac, ugiac nogi...no chodzi o to by nie byc wyprostowanym.

Sue, ako99, Sewerynka lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Hej.

Ja jestem Panna, moj maz Baran, synek Waga no a teraz bedzie Wodnik;) Wszyscy inni. A WODNICZEK TO SAMOTNICZEK;)

AAAAAAAAAaaaaaaaaa...dziewczyny a taki ból przy kichaniu albo kaszlu to nie ból jajnikow a ból wiazadeł podtrzymujacych macice!
    Mialam to samo w pierwszej ciazy i teraz w tej drugiej tez mam.

A zeby tak nie bolalo to mozna sie troszke zgiac, ugiac nogi...no chodzi o to by nie byc wyprostowanym.

ja takie miałam , masakra ale tylko dwa dni po @, a teraz już specjalnie tak zrobiłam bo chciałam sprawdzić i nic a nic nie boli :O

Dziękuję za odpowiedzi :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, mam spiacy dzien.. U mnie co chwile pada, swieci slonce.. Meczaca pogoda.

Lali lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! wczoraj po raz pierwszy mnie zemdliło, dziś też już... a piersi i sutki bolą tak, że mam wrażenie, że zaraz odpadną... mam nadzieje, że to dobry znak, że beta rośnie....

ako99, angelcia, Fedra, sara_nar, Sewerynka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif

Wysłany: 22 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj znam ten bol, mnie jakis czas temu lewy sutek bolal tak jakby mi ktos po nim papierem sciernym jezdzil :/ Na pewno to dobry znak :)

A ja w koncu zjadlam obiad, same dobre rzeczy sobie zrobilam, ale czulam sie jakbym za kare jadla...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jem oczami. Jestem głodna dopóki czegoś nie zrobię, a jak mam juz to danie w ręce to pasuje.

anksunamun88 :-) lubi tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ