X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja również jem oczami. Jestem głodna dopóki czegoś nie zrobię, a jak mam juz to danie w ręce to pasuje.
    hehe to ja mam tak zawsze :) dlatego nie gotuję :P

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy Gagatka pojechała do szpitala....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną normalną kawę codziennie rano po śniadaniu. Moja siostra tak piła, zresztą lekarz jej nawet powiedział żeby piła tylko jedną dziennie bo miała niskie ciśnienie. Mi odkąd jestem w ciąży tez się obniżyło dość sporo, póki co bez konsultacji żadnych wypijam jedną dziennie.
    PatrycjaP wrote:
    co sądzicie o kawie bezkofeinowej ? która ma do 0,1 procent kofeiny, można pić?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 2 kawki dziennie (rozpuszczalne z mlekiem).W poprzedniej ciązy mnie odrzuciło od kawki więc nie długo pewnie przestane ale póki jeszcze mam chęc,to pije :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:32

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przestałam pić kawę. czasem sobie robię małą rozpuszczalną...

Fedra lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie! mam takie mdlosci - cały dzien! nie moge chodzic bo od razu mi niedobrze

zjem- wymiotuje

takze dzis zjadlam tylko 2 bulki i je zwrocilam, herbata rowneiz oddana

mam tak ze w nocy budze sie z odruchem wymiotnym
    nie wiem jak sobie pomoc:(

ratujcie!:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna kochanie wiem co przezywasz, musisz znalezc na to zloty srodek, alr najlepiej;
    przegryzaj co jakis czas po krakersie albo paluszku, pij male lyki wody, spij na boku (mnie to przynosi ulge) jeszcze podkulam nogi pod brzuch. klade tez zimny mokry recznik na brzuchu i jest ulga.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, kurcze masakra. Angelcia dobrze radzi ja jeszcze sucharki słyszałam aby jeść.

Co do kawy, mój gin uważa że 2-3 dziennie nie są zabronione, a jak coś organizm sam odrzuci, więc spokojnie można pić.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez dzisiaj znowu zle sie czuje, jednak dalam sie namowic mezlowi i pojechac na male zakupy. Kupilam juz nawet pierwsze spioszki, bo chcialam pierwsza sama cos kupic niz dostac :), te ktore kupilam beda pasowac do chlopca i dziewczynki.
    Potem pojechalismy do Homebase (Obi) i spotkalismy znajmoego, pogadalismy sobie a mi coraz dziwniej sie robilo i goraca, po chwili stwierdzilam, ze musze usiasc i skorzystalam w wystawowych mebli, bylo mi jednak coraz gorzej i chcialam isc do lazienki .... ale nie doszlam, moj maz widzac jak sie zataczam zlapal mnie a ja zemdlalam i runelam na ziemie - na pare sekund. Od razu maly tlum sie zrobil, przyniesli mi krzeslo, dzwonili na pogotowie, dali zimnej wody, ktora naprawde pomogla. Normalnie jestem zdrowa osoba a pierwszy raz w zyciu omdlalam. Karetka na szczescie nie przyjechala ale pytali przez telefon o rozne rzeczy jednego z pracownikow sklepu, a ten mnie.
    Dziewczyny, te ktore zle sie czuja i maja mdlosci, noscie ze soba wode i jakas mala przekaske, w razie czego aby miec sily! Ja jestem w szoku i modle sie, zeby to sie nie powtorzylo!

na9fxa5.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że kofeina w małych ilościach nie jest szkodliwa. A przecież i w herbacie jest, czy w kakale albo kotce czekolady. Według mojego poradnika można pić do 200mg kofeiny dziennie, tj. np.
    -dwie kawy
    -cztery herbaty
    - jedna kawa + dwie herbaty
    I tego sie trzymam

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna przy lozku miej sucharka i zaraz jak wstaniesz zjedz go

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nie mogę się dopisać do tej listy. Zalogowałam się do google ale mi nie działa.

Działa, przez Operę nie działało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:06

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uważacie na siebie. Jak zle sie czujecie moze lepiej nie wychodzcie nigdzie samr. Niby ciaza to nie choroba, ale jestescie w dwupaku wiec lepiej dmuchac na zimne.

anksunamun88 :-) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie musisz sie logowac, po prostu kliknij 2 razy w miejsce w ktorym chcesz sie wpisac i okienko sie uaktywni.

• cath Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja dziś MOGĘ JEŚĆ!! :D W końcu dziś z M pojechaliśmy na pizze <3 a teraz szamiem moje ulubione żelki <3 w końcu!!! M jest zadowolony że jem mówił że się już martwił :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałaś przeboje Carola, nie zazdroszczę. Mam nadzieję być pominięta przez takie objawy. Najgorsze póki co, co mi dokucza to mdłości wieczorne, a wczoraj gdy się położyłam to przez około 3 godziny mnie tak mdliło że myślałam że zwariuje, ale nie wymiotuję. Pozdrawiam Carola i 3maj się :)
    Carola55 wrote:
    Dziewczyny, ja tez dzisiaj znowu zle sie czuje, jednak dalam sie namowic mezlowi i pojechac na male zakupy. Kupilam juz nawet pierwsze spioszki, bo chcialam pierwsza sama cos kupic niz dostac :), te ktore kupilam beda pasowac do chlopca i dziewczynki.
    Potem pojechalismy do Homebase (Obi) i spotkalismy znajmoego, pogadalismy sobie a mi coraz dziwniej sie robilo i goraca, po chwili stwierdzilam, ze musze usiasc i skorzystalam w wystawowych mebli, bylo mi jednak coraz gorzej i chcialam isc do lazienki .... ale nie doszlam, moj maz widzac jak sie zataczam zlapal mnie a ja zemdlalam i runelam na ziemie - na pare sekund. Od razu maly tlum sie zrobil, przyniesli mi krzeslo, dzwonili na pogotowie, dali zimnej wody, ktora naprawde pomogla. Normalnie jestem zdrowa osoba a pierwszy raz w zyciu omdlalam. Karetka na szczescie nie przyjechala ale pytali przez telefon o rozne rzeczy jednego z pracownikow sklepu, a ten mnie.
    Dziewczyny, te ktore zle sie czuja i maja mdlosci, noscie ze soba wode i jakas mala przekaske, w razie czego aby miec sily! Ja jestem w szoku i modle sie, zeby to sie nie powtorzylo!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Penelope, no to mialam dzisiaj przygode, ktorej bym nigdy nie przewidziala! Mam nadzieje, ze ty tez nie bedziesz sie dlugo meczyla. Jakos musimy przez to przejsc :) pzdr

Penelope lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny pomozcie! mam takie mdlosci - cały dzien! nie moge chodzic bo od razu mi niedobrze

zjem- wymiotuje

takze dzis zjadlam tylko 2 bulki i je zwrocilam, herbata rowneiz oddana

mam tak ze w nocy budze sie z odruchem wymiotnym
    nie wiem jak sobie pomoc:(

ratujcie!:(

Wiem ze przy takich silnych mdlosciach mozesz poprosic swojego gina o leki na mdlosci sa naprawde skuteczne...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jeśli mój ginekolog idzie na miesięczny urlop to..? Mam chodzic do innego z przychodni?

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj jednorazowe mdłości zlapaly, a tak to nic

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ