Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
angelcia wrote:Ja również jem oczami. Jestem głodna dopóki czegoś nie zrobię, a jak mam juz to danie w ręce to pasuje.
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Ja piję jedną normalną kawę codziennie rano po śniadaniu. Moja siostra tak piła, zresztą lekarz jej nawet powiedział żeby piła tylko jedną dziennie bo miała niskie ciśnienie. Mi odkąd jestem w ciąży tez się obniżyło dość sporo, póki co bez konsultacji żadnych wypijam jedną dziennie.PatrycjaP wrote:co sądzicie o kawie bezkofeinowej ? która ma do 0,1 procent kofeiny, można pić?
-
Ja pije 2 kawki dziennie (rozpuszczalne z mlekiem).W poprzedniej ciązy mnie odrzuciło od kawki więc nie długo pewnie przestane ale póki jeszcze mam chęc,to pije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:32
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomozcie! mam takie mdlosci - cały dzien! nie moge chodzic bo od razu mi niedobrze
zjem- wymiotuje
takze dzis zjadlam tylko 2 bulki i je zwrocilam, herbata rowneiz oddana
mam tak ze w nocy budze sie z odruchem wymiotnym
nie wiem jak sobie pomoc:(
ratujcie!
-
nick nieaktualnysłoneczna kochanie wiem co przezywasz, musisz znalezc na to zloty srodek, alr najlepiej;
przegryzaj co jakis czas po krakersie albo paluszku, pij male lyki wody, spij na boku (mnie to przynosi ulge) jeszcze podkulam nogi pod brzuch. klade tez zimny mokry recznik na brzuchu i jest ulga. -
Słoneczna, kurcze masakra. Angelcia dobrze radzi ja jeszcze sucharki słyszałam aby jeść.
Co do kawy, mój gin uważa że 2-3 dziennie nie są zabronione, a jak coś organizm sam odrzuci, więc spokojnie można pić. -
Dziewczyny, ja tez dzisiaj znowu zle sie czuje, jednak dalam sie namowic mezlowi i pojechac na male zakupy. Kupilam juz nawet pierwsze spioszki, bo chcialam pierwsza sama cos kupic niz dostac , te ktore kupilam beda pasowac do chlopca i dziewczynki.
Potem pojechalismy do Homebase (Obi) i spotkalismy znajmoego, pogadalismy sobie a mi coraz dziwniej sie robilo i goraca, po chwili stwierdzilam, ze musze usiasc i skorzystalam w wystawowych mebli, bylo mi jednak coraz gorzej i chcialam isc do lazienki .... ale nie doszlam, moj maz widzac jak sie zataczam zlapal mnie a ja zemdlalam i runelam na ziemie - na pare sekund. Od razu maly tlum sie zrobil, przyniesli mi krzeslo, dzwonili na pogotowie, dali zimnej wody, ktora naprawde pomogla. Normalnie jestem zdrowa osoba a pierwszy raz w zyciu omdlalam. Karetka na szczescie nie przyjechala ale pytali przez telefon o rozne rzeczy jednego z pracownikow sklepu, a ten mnie.
Dziewczyny, te ktore zle sie czuja i maja mdlosci, noscie ze soba wode i jakas mala przekaske, w razie czego aby miec sily! Ja jestem w szoku i modle sie, zeby to sie nie powtorzylo! -
Czytałam, że kofeina w małych ilościach nie jest szkodliwa. A przecież i w herbacie jest, czy w kakale albo kotce czekolady. Według mojego poradnika można pić do 200mg kofeiny dziennie, tj. np.
-dwie kawy
-cztery herbaty
- jedna kawa + dwie herbaty
I tego sie trzymam -
Angelcia nie mogę się dopisać do tej listy. Zalogowałam się do google ale mi nie działa.
Działa, przez Operę nie działałoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to miałaś przeboje Carola, nie zazdroszczę. Mam nadzieję być pominięta przez takie objawy. Najgorsze póki co, co mi dokucza to mdłości wieczorne, a wczoraj gdy się położyłam to przez około 3 godziny mnie tak mdliło że myślałam że zwariuje, ale nie wymiotuję. Pozdrawiam Carola i 3maj sięCarola55 wrote:Dziewczyny, ja tez dzisiaj znowu zle sie czuje, jednak dalam sie namowic mezlowi i pojechac na male zakupy. Kupilam juz nawet pierwsze spioszki, bo chcialam pierwsza sama cos kupic niz dostac , te ktore kupilam beda pasowac do chlopca i dziewczynki.
Potem pojechalismy do Homebase (Obi) i spotkalismy znajmoego, pogadalismy sobie a mi coraz dziwniej sie robilo i goraca, po chwili stwierdzilam, ze musze usiasc i skorzystalam w wystawowych mebli, bylo mi jednak coraz gorzej i chcialam isc do lazienki .... ale nie doszlam, moj maz widzac jak sie zataczam zlapal mnie a ja zemdlalam i runelam na ziemie - na pare sekund. Od razu maly tlum sie zrobil, przyniesli mi krzeslo, dzwonili na pogotowie, dali zimnej wody, ktora naprawde pomogla. Normalnie jestem zdrowa osoba a pierwszy raz w zyciu omdlalam. Karetka na szczescie nie przyjechala ale pytali przez telefon o rozne rzeczy jednego z pracownikow sklepu, a ten mnie.
Dziewczyny, te ktore zle sie czuja i maja mdlosci, noscie ze soba wode i jakas mala przekaske, w razie czego aby miec sily! Ja jestem w szoku i modle sie, zeby to sie nie powtorzylo! -
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny pomozcie! mam takie mdlosci - cały dzien! nie moge chodzic bo od razu mi niedobrze
zjem- wymiotuje
takze dzis zjadlam tylko 2 bulki i je zwrocilam, herbata rowneiz oddana
mam tak ze w nocy budze sie z odruchem wymiotnym
nie wiem jak sobie pomoc:(
ratujcie!
Wiem ze przy takich silnych mdlosciach mozesz poprosic swojego gina o leki na mdlosci sa naprawde skuteczne...
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny