X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

A właśnie Sebza, to rodzeństwo dzisiaj w rozmowach w toku okazało się rodzeństwem? Bo jak powiedziałaś to włączyłam, potem mama zadzwoniła i nie dokończyłam oglądać :P

Nie są rodzeństwem :)

200-400zł? nie no.... źle się dzieje.. będzie wojna :D dajcie spokój, ja naprawdę jestem w szoku po tym programie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 18:50

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nic nie straciłam :))

W ogóle ten koleś w koronkach, który zmienił płeć, którego pokazali na zajawkach był kiedyś w "Sekretach chirurgii". Nie pamiętam co sobie chciał zmienić, doszyć albo odciąć, ale od razu mi się rzuciła w "ucho" specyficzna wada wymowy :)

Zrobiłam spaghetti i nawet nie wiem jak smakowało, bo przez katarzysko straciłam smak totalnie :(

• Topola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też przypuszczałam że to macica rośnie i uciska na wnętrzności. Tylko że ostatnio boli dość mocno. Jutro mam wizytę kontrolną u lekarki rodzinnej to zapytam.

Angelcia, widziałam że pisałaś że nie chcesz kołysać małej. Mogę zapytać dlaczego? Bo ja właśnie czytałam że to dobre dla dzieci. Uspokaja je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:06

LadyMK lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola mnie bolało poniżej wiec nie pomogę...ale pewnie to macica... ie wiem
    dziewczyny melduje ze bol przeszedł i wszytsko gra... szyjki nie badam bo nie potrafie tylko sprawdziłam czy jest mniej wiecej takiej dlugości jak zawsze ( stosuje luteinę wiec wiem jaka jest zazwyczaj) i to tyle. dzieki za wsparcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:12

sebza lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kasia, że już ci przeszło.

• megg Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buleczki wyszly super, wcinam + kakao

milego wieczorku

Lara 82, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie :-)

Gdzie kupujecie drożdże instant?

Ja nigdy nie kupowałam tyko zawsze takie w markecie na lodówkach w kosteczkach, najbardziej lubię te malutkie babuni na pizze np.

A gdzie będą te sypkie instant?

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wiem, że troszkę kołysania nie zaszkodzi, ale z tego co zaobserwowałam u niektórych dzieci to szybko się do tego przyzwyczajają i kołysanie jest później jedynym momentem kiedy zasypiają. Ja chciałabym nauczyć moją Małą, aby zasypiała sama, a nie przy cycku, czy leżąc obok niej, nosząc itp.

Ja mam ostatnio zbyt dużo wolnego czasu i caly czas rozmyslam o szyjce, o brzuchu.. i przez to mam chyba schizy. Musze sie czyms zajac.

A teraz jem pomarancze, o jakie dobre <3

• Topola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam straszną ochotę na pomarańcze, herbatę z cytryną i wszystko co kwaśne i cytrusowe. Może mi brakuje wit. C

Też nie chciałabym żeby moje dziecko zasypiało tylko na rękach czy przy cycku. Jak się przyzwyczai to potem ciężko oduczyć to fakt. Ale czytałam też że noworodki już od początku są przywzwyczajone do kołysania bo były kołysane do snu przez całą ciążę u nas w brzuszkach. Dlatego je to potem usypia szybko po urodzeniu. Skubańce :)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem!:)

szyjka ok, zamknieta 38mm- powiedzial ze nie widzi nieprawidlowosci

pytalam o skracanie szyjki- mowi ze sa takie przypadki- ale nie wierzy ze nie ma objawow- zwykle pobolewa podbrzusze a potem jest plamienie wiec mowi ze jak boli podbrzusze to jechac na IP lub do gina.

nospa= mowi ze nie spotkal sie by ropulchniala szyjke- i jak kluje brzuch moge wziac nawet 3 tabl na dzien i nie wiecej bo nie ma sensu. Brac tylko jak jest potrzeba.

Magnez- mowi ze jak sa jakies skurcze, przykurcze ( bo mowie ze spie na lewym boku to mnie lapie jakby przy sercu) to mowi ze MAgnez z B6 nawet 3 razy dziennie lub magnez z potasem w preparacie Asparaginian i tez 3 razy dziennie to mozna.

Wit D- mowi ze jak zaszlysmy w ciaze w lecie to zapas jest i to juz jest 22 tydz i tak naprawde nic sie nie stanie jakbysmy nie braly- ale jak chce to mozna D3 w prep np Mama DHA OD RAZU Z KWASAMI OMEGA.

mowil ze mozna spac na lewym ale i na prawym boku- zeby pomalu unikac spania na wznak juz.

A I BIETKA= mowil zebym sie zapisywala na szkole na koniec listopada:)

Sue, Bietka, Lara 82, megg, Gosiak, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa i na te klucia nisko w pochwie... to mowil ze moze byc tak ze dziecko sie ulozy tak nisko i kopie noga w szyjke to wtedy moze byc takie wrazenie.

aaaaaaaa i lozysko na przedniej scianie! pytam czy to zle?

on mowi ze tyle dla mnie ma znaczenie, ze mniej czuje sie ruchy. dla dziecka znaczenia nie ma ale w razie cesarki on jako lekarz ma gorzej bo musi przeciac miesnie. wyjac lozysko i dopiero ma dostep do dzidziusia. ale zeby sie jeszcze nie martwic!

Lara 82, Januszkowa, Fedra, justta lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Głupie pytanie :-)

Gdzie kupujecie drożdże instant?

Ja nigdy nie kupowałam tyko zawsze takie w markecie na lodówkach w kosteczkach, najbardziej lubię te malutkie babuni na pizze np.

A gdzie będą te sypkie instant?

Lara w każdym praktycznie sklepie powinnaś znaleźć, na półkach obok np sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, moja szyjka też na ostatnim badaniu miała 38mm :)

Cieszę się, że wszystko ok!! Mam nadzieję, że teraz już nie będziesz się stresować :*

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna cieszę się, ze wszystko u Ciebie w normie :)
    Ja nie miałam żadnych bóli zapowiadających skracającą się szyjkę
    Aał Ci zaświadczenie, że możesz uczęszczać na SR?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 20:17

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna to dobrze, ze sie wszystkiego dowiedziałaś :) Mam nadzieje, ze bedziesz mogla spac spokojnie dzieki tym wiadomoscia. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka nie dal mi zaswiadczenia , da mi 18 listopada- a mam sie zapisac przez tel.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jabłka w cieście francuskim to strasznie prosty i smaczny deserek.

Na 4 jabłka potrzeba 1 płat ciasta francuskiego, który dzielę na 4. Jabłka obieram, wydrążam ogonki, pestki, ogryzki. Układam na 1 kawałek ciastra francuskiego jabłko, posypuję cynamonem, do otworu w jabłku wkładam serek lub marmoladę (dziś dałam ser biały i kawałki czekolady. Zawijam w ciasto i posypuję płatkami migdałowymi. Piekę z 20 min. do zarumienienia ciasta w temp. 190 stopni. Oczywiście można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Kwestia tego kto jak słodkie lubi :)
    I smakuje najlepiej na ciepło!

My dopiero wróciliśmy, bo byliśmy u teściów pochwalić się zdjęciami Brzuszkowego z połówkowego :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ale objawy w sensie skracajaacej sie szyjki az tak zeby zakonczylo sie to porodem przedwczesnym.

jakby mialo byc cos zlego.

bedzie dobrze wszystko!

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna super ze wszystko dobrze :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo się cieszę, że wszystko OK :-) no to teraz ja z utęsknieniem czekam na wizytę 30.10 :-)
    A potem to powiem mojej, że ja 4 tyg. nie wytrzymam i muszę jeździć co 3 co najmniej :-)

Bietka dzięki za info.

Pia Gizela dzięki za przepis spróbuje, może tak mi się uda przemycić jabłko :-)

A ja nie wytrzymałam i teraz na Na Wspólnej zjadłam Princessę Kokosową :-(

Cholera, a wieczorem miałam uważać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ