Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:
A właśnie Sebza, to rodzeństwo dzisiaj w rozmowach w toku okazało się rodzeństwem? Bo jak powiedziałaś to włączyłam, potem mama zadzwoniła i nie dokończyłam oglądać
Nie są rodzeństwem
200-400zł? nie no.... źle się dzieje.. będzie wojnadajcie spokój, ja naprawdę jestem w szoku po tym programie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 18:50
-
Czyli nic nie straciłam
)
W ogóle ten koleś w koronkach, który zmienił płeć, którego pokazali na zajawkach był kiedyś w "Sekretach chirurgii". Nie pamiętam co sobie chciał zmienić, doszyć albo odciąć, ale od razu mi się rzuciła w "ucho" specyficzna wada wymowy
Zrobiłam spaghetti i nawet nie wiem jak smakowało, bo przez katarzysko straciłam smak totalnie
-
Tak też przypuszczałam że to macica rośnie i uciska na wnętrzności. Tylko że ostatnio boli dość mocno. Jutro mam wizytę kontrolną u lekarki rodzinnej to zapytam.
Angelcia, widziałam że pisałaś że nie chcesz kołysać małej. Mogę zapytać dlaczego? Bo ja właśnie czytałam że to dobre dla dzieci. Uspokaja je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:06
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Topola mnie bolało poniżej wiec nie pomogę...ale pewnie to macica... ie wiem
dziewczyny melduje ze bol przeszedł i wszytsko gra... szyjki nie badam bo nie potrafie tylko sprawdziłam czy jest mniej wiecej takiej dlugości jak zawsze ( stosuje luteinę wiec wiem jaka jest zazwyczaj) i to tyle. dzieki za wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:12
sebza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopola wiem, że troszkę kołysania nie zaszkodzi, ale z tego co zaobserwowałam u niektórych dzieci to szybko się do tego przyzwyczajają i kołysanie jest później jedynym momentem kiedy zasypiają. Ja chciałabym nauczyć moją Małą, aby zasypiała sama, a nie przy cycku, czy leżąc obok niej, nosząc itp.
Ja mam ostatnio zbyt dużo wolnego czasu i caly czas rozmyslam o szyjce, o brzuchu.. i przez to mam chyba schizy. Musze sie czyms zajac.
A teraz jem pomarancze, o jakie dobre -
Ja ostatnio mam straszną ochotę na pomarańcze, herbatę z cytryną i wszystko co kwaśne i cytrusowe. Może mi brakuje wit. C
Też nie chciałabym żeby moje dziecko zasypiało tylko na rękach czy przy cycku. Jak się przyzwyczai to potem ciężko oduczyć to fakt. Ale czytałam też że noworodki już od początku są przywzwyczajone do kołysania bo były kołysane do snu przez całą ciążę u nas w brzuszkach. Dlatego je to potem usypia szybko po urodzeniu. SkubańceSue, Fedra lubią tę wiadomość
-
jestem!
szyjka ok, zamknieta 38mm- powiedzial ze nie widzi nieprawidlowosci
pytalam o skracanie szyjki- mowi ze sa takie przypadki- ale nie wierzy ze nie ma objawow- zwykle pobolewa podbrzusze a potem jest plamienie wiec mowi ze jak boli podbrzusze to jechac na IP lub do gina.
nospa= mowi ze nie spotkal sie by ropulchniala szyjke- i jak kluje brzuch moge wziac nawet 3 tabl na dzien i nie wiecej bo nie ma sensu. Brac tylko jak jest potrzeba.
Magnez- mowi ze jak sa jakies skurcze, przykurcze ( bo mowie ze spie na lewym boku to mnie lapie jakby przy sercu) to mowi ze MAgnez z B6 nawet 3 razy dziennie lub magnez z potasem w preparacie Asparaginian i tez 3 razy dziennie to mozna.
Wit D- mowi ze jak zaszlysmy w ciaze w lecie to zapas jest i to juz jest 22 tydz i tak naprawde nic sie nie stanie jakbysmy nie braly- ale jak chce to mozna D3 w prep np Mama DHA OD RAZU Z KWASAMI OMEGA.
mowil ze mozna spac na lewym ale i na prawym boku- zeby pomalu unikac spania na wznak juz.
A I BIETKA= mowil zebym sie zapisywala na szkole na koniec listopada:)Sue, Bietka, Lara 82, megg, Gosiak, Januszkowa, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
aaaaaa i na te klucia nisko w pochwie... to mowil ze moze byc tak ze dziecko sie ulozy tak nisko i kopie noga w szyjke to wtedy moze byc takie wrazenie.
aaaaaaaa i lozysko na przedniej scianie! pytam czy to zle?
on mowi ze tyle dla mnie ma znaczenie, ze mniej czuje sie ruchy. dla dziecka znaczenia nie ma ale w razie cesarki on jako lekarz ma gorzej bo musi przeciac miesnie. wyjac lozysko i dopiero ma dostep do dzidziusia. ale zeby sie jeszcze nie martwic!Lara 82, Januszkowa, Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Głupie pytanie
Gdzie kupujecie drożdże instant?
Ja nigdy nie kupowałam tyko zawsze takie w markecie na lodówkach w kosteczkach, najbardziej lubię te malutkie babuni na pizze np.
A gdzie będą te sypkie instant?
Lara w każdym praktycznie sklepie powinnaś znaleźć, na półkach obok np sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lara, jabłka w cieście francuskim to strasznie prosty i smaczny deserek.
Na 4 jabłka potrzeba 1 płat ciasta francuskiego, który dzielę na 4. Jabłka obieram, wydrążam ogonki, pestki, ogryzki. Układam na 1 kawałek ciastra francuskiego jabłko, posypuję cynamonem, do otworu w jabłku wkładam serek lub marmoladę (dziś dałam ser biały i kawałki czekolady. Zawijam w ciasto i posypuję płatkami migdałowymi. Piekę z 20 min. do zarumienienia ciasta w temp. 190 stopni. Oczywiście można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Kwestia tego kto jak słodkie lubi
I smakuje najlepiej na ciepło!
My dopiero wróciliśmy, bo byliśmy u teściów pochwalić się zdjęciami Brzuszkowego z połówkowego
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna bardzo się cieszę, że wszystko OK
no to teraz ja z utęsknieniem czekam na wizytę 30.10
A potem to powiem mojej, że ja 4 tyg. nie wytrzymam i muszę jeździć co 3 co najmniej
Bietka dzięki za info.
Pia Gizela dzięki za przepis spróbuje, może tak mi się uda przemycić jabłko
A ja nie wytrzymałam i teraz na Na Wspólnej zjadłam Princessę Kokosową
Cholera, a wieczorem miałam uważać