Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz po...
Ulgaaaaaa!!!
Kropek ma 6mm i bijące serduszko jestem 6 dni do przodu niz z miesaczki...
Niewiem jak wkleic zdjecie ktos mi podpowie??Penelope, Asiaa1201, Bietka, sara_nar, Fedra, Januszkowa, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
gratuluję Gusiaa, każda z nas wie jak się czeka na pierwsze USG i jak kamień serca spada gdy się zobaczy bijące sercegusiaa wrote:Jestem juz po...
Ulgaaaaaa!!!
Kropek ma 6mm i bijące serduszko jestem 6 dni do przodu niz z miesaczki...
Niewiem jak wkleic zdjecie ktos mi podpowie??Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna
Masz to samo co ja jeszcze kilka dni temu, dokładnie naczytałam się o ciąży pozamacicznej, poronieniu i byłam przerażona. Dlatego też poszłam szybko na USG, w jeden dzień się umówiłam. Od momentu gdy zobaczyłam bijące serce i pytałam dwa razy czy ciąża jest ulokowana prawidłowo to już staram się nie czytać a co bardziej nie szukać tematów do czytania. Jakiś niepokój zawsze jest, ale staram się nie podsycać. Słoneczna, będzie dobrzesłoneczna 85 wrote:dziewczyny a ja sie boje, raz ze ciazy pozamacicznej a dwa poronienia - juz wiecej nie czytam nic..
dzis gdzies przeczytalam ze silne mdlosci sa czesto przy pozamacicznej!
chyba umre do pt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:35
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
sloneczna spokojnie, u mnie tydzień temu na wizycie gin w karcie ciąży wpisał przy tyg. ciąży 5-6 więc chyba tak wychodzi z USG ale u mnie cykle 36dniowe więc nic dziwnego. Czyli teraz jest 6-7 tydzień i mam okropne mdłości a z ciążą wszystko ok. Za tydzień idę na NFZ.
Tabletki Mamarin najlepiej weź 4 na raz. Ja wzięłam o 19 4tabl, 1h później zwymiotowałam, ale mdłości ustały zjadłam płatki z mlekiem grapefruita i było dobrze .... do czasu aż przed spaniem wzięłam duphaston. Tak nie ciągęło na wymioty po nim .... i nie wiem czy dorze myślę, ale mdłości i wymioty to oznaka wzrastającego progesteronu i duphaston jeszcze bardziej nasila objawy więc może odstawić go ? Chyba zadzwonie do gina i zapytam.
dora na wrześniówkach chyba czytałam właśnie przypadek, że gin też stwierdził, że fasolka za słabo rośnie, beta za mało przyrasta i co ? Rośnie zdrowe maleństwo. Więc trzeba wierzyć do końca.
Umrę tak mi niedobrze, czekam na męż z tabletkami. Będzie po 18. Może uda mi się zjeść kurczaka gotowanego. Czy któraś z was też ma smaka na kwaśne rzeczy ?
Szkoda, że nie mogę zapytać mamy jakie ona miała zachcianki będąc ze mną i siostrą w ciąży, a jakie z bratem. Chociaż już 4 osoby powiedziały mi że będzie chłopiecdora8201, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
sara nar jak juz pisalam dzis podgryzam migdaly i dzis nie wymiotowalam , zobaczymyjak jutro.
sprobuj i male lyki wody i coli- lekarz rodzinny polecil - tylko mowi ze male łyczki coli najlepiej tej normalnej z cukrem.
no wczoraj to sie taczalam po podlodze w ubikacji caly dzien - dzis niby miednica przy lozku stala ale jakos sie udalo:)
bede zdawac relacje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 18:04
Lali lubi tę wiadomość
-
Słoneczna, nie czytaj o ciazy pozamacicznej, ja tez to robiłam i sie potem stresowalam!!
Dora, trzymam kciuki za groszka! Mam nadzieje, ze silny z niego człowieczek i bedzie walczyć!
Jestem po badaniach tsh-2,95, ft4 15.
Tsh za wysokie, w piatek ide do endo
Piekne dzieciaczki dziewczyny! :*dora8201 lubi tę wiadomość
-
Kochane melduje, że byłam dzisiaj u ginekolgoga i jest prcherzych ciązowy dobrze umiejscowiony i jest ciałko żółte( cos takiego)wg om 6t0d a usg 5t4d. wiec chyba ok... kolejna wizyta 4.07 powinno byc serduszko...
kasika8303, Sue, Fedra, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dlatego nie czytam internetu. Żyję normalnie, i cierpliwie czekam na 3 lipca. Pewnie tego dnia będzie mały stres, ale powtarzam sobie, że będzie dobrze.
Co do ciąży pozamacicznej, to są od początku plamienia podobnie, to znak że jest pozamaciczna