X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się nastawiam na poród naturalny ale z zzo, skoro będę miała prywatną położna to liczę że nie będzie się jej spieszyć i je dostanę ;) Piszę z mojej nowej zabawki, jest fajowa :)

słoneczna 85, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula88 ja do Ciebie- ja mam takie normy na wyniakach badan-

na czczo- do 5,1 mmol/l
    po godzinie do 10 mmol/l
    po dwoch godzinach do 8,5 mmol/l

Ja sobie innego porodu niz ze znieczuleniem nie wyobrazam

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Dziewczyny chyba mam cukrzycę ciążową bo norma na kartce po obciążeniu jest do 7.8 a ja mam prawie 8.2. Gdzieś czytałam że jest do 8.5 ale tylko w amerykańskich badaniach więc póki co mam tą cukrzycę. Bałam się bo siostra też miała i chyba ja będę musiała przez to samo przechodzić. Nie wiem jak to zniosę jak ja ciągle głodna i to słodkiego :(

W czwartek wizyta zobaczymy co doktorek powie. Ale nie licze na nic pozytywnego w tej sprawie
    Zgadza sie masz cukrzyce ciazowa :) ja mialam mniejsze jednostki a mi powiedzieli ze mam. Nie przejmuj sir :* dieta odpowiednia, mierzenie cukru 4 razy dziennie i będzie ok :* jedyny minus ze nie można wszystkiego jesc :*

Ale moze byc tak ze w waszym laboratorium będą inne normy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 19:10

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei prawie nic nie przytyłam, rano waga pokazuje 68, a wieczorem niecałe 69, przed ciążą 68. Dopóki nasze dzieci są zdrowe, a my nie jemy słodyczy na tony to bez sensu się tym martwić, jaki mamy na to wpływ? :)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że już teraz jest lepiej na polskich porodówkach i będzie jeszcze lepiej na początku przyszłego roku. Po serii tych strasznych rzeczy, które się ostatnio wydarzyły i po kontrolach ministerstwa zdrowia w polskich szpitalach miejmy nadzieję, że zaniedbań jest coraz mniej :-)

I mam nadzieję, że dla każdej z nas będą to cudowne chwile, które będziemy wspominać do końca życia z uśmiechem na twarzy i łezką wzruszenia, nie ważne czy będzie to CC czy SN.

Gosiak, Fedra, Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam jakiś straszny dzień. Nie dość, że zjadłam zupkę ser w ziołach, samo zdrowie normalnie. To teraz wypiłam szklankę Coli i jeszcze mam ochotę!!!
    Nie dobra matka nie dobra :-(

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Witam się z rana i ja. Choć przyznaje że w taką pogodę przelezalabym cały dzień w łóżku. Ale niestety muszę coś załatwić z samego rana na mieście. Więc już po sniadanku. U mnie to codziennie to samo, jogurt grecki, musli i banan. Wskakuje w kalosze i pedze na podbój kałuż ;-)

Czy wszystki wstajecie w nocy na siku? Ja zauważyłam że gdzieś w okolicach 16 tygodnia przestałam wstawać w nocy. Robię siku przed snem i jak już się obudze. I to nie jest tak że pedze rano do łazienki, nie czuje aż takiego parcia na pęcherz. Może za mało piję, albo taka moja uroda. Ale wiem że większość z Was biega w nocy do toalety, i teraż zamiast się cieszyć tym ze przesypiam cała noc, to szukam dziury w całym :-)

Ja wlasnie chcialam poruszyc ten temat. Bo mialam kilka takich tygodni, ze cala noc przesypialam bez wstawania, a w tym tygodniu znowu ciagle chodze siusiu. Tej nocy musialam wstac chyba ze 4 razy. Srednio co 1,5-2 godz. :/ Przerywany sen wykancza mnie chyba abrdziej niz brak snu :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Lęborku i w Wejherowie nie ma ZZO na życzenie. Jak tu zyc? :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, a może masz rzeczywiście coś z pęcherzem albo z nerkami jakiś stan zapalny. Bo wcześniej te bóle teraz siusiu często.
    Może masz jakąś możliwość to sprawdzić? Wy macie jakieś takie badania?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć im częściej sikasz tym lepiej dla nerek :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstaje zwykle 2 razy- w nocy

kurcze w ogole jak spie na lewym boku to mam wrazenie ze boli mnie serce- na prawym mi lepiej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath- to dla KOnstancji:)

http://www.hm.com/pl/product/13601?article=13601-A

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie Fakty ?
    Polacy są naprawdę mądrzy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to mnie pocieszcie:) a drugie moje zmartwienie na dzis- taak dzien zmartwien, bylam na kontrolnej wizycie w lux med u gina bo 2 tyg mialam grzybka i poszlam dzis na kontrole i chcialam by sprawdzil tylko czy czysto i juz a on mi zrobil usg i tetna posluchal mimo ze 2 tyg temu gdzie mialam tego grzybka wykrytego tez sluchal i patrzyl w usg.. I teraz sie zastanawiam.. Za tydzien mam u mojego prowadzacego usg, dzis mialam usg, 2 tyg. Temu mialam usg i 3 tyg temu mialam 2 usg bo jedno u prowadzacego drugie polowkowe.. Wiec tak sobie licze i wychodzi mi ze od kiedy jestem w ciazy mialam ... Szok!! 9 usg: 3 w lux med, 1 w szpitalu, 2 genetyczne, 3 usg u mojego prowadzacego.. A gdzie do konca ciazy? Niby ginekolodzy mowia ze usg nie szkodzi, ale w necie pisza roznie.. Ile wy mialyscie wszystkich usg do tego momentu?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chyba zajrze po te skarpetki:)
    http://www.hm.com/pl/subdepartment/KIDS?Nr=4294943551#page=3&Nr=4294943551

ciekawe czy beda u mnie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polscy lekarze postawili na nogi osobę z przerwanym rdzeniem kręgowy :-) szok
    Jesteśmy naprawdę genialnym narodem, które często nie stać na rozwijanie pięknych pomysłów !

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella- ja w szpitalu mialam 2 dopochwowe w 6 tyg.

glowne usg takei 3 d - z pomiarami 12tydz i teraz 21 tydzien

na kazdej wizycie co miesiac gin robi mi dopochwowe usg , mierzy szyjke a wczesniej przykaldal sonde sprawdzal jak serce. ( to takie krotkie)

trzeba sprawdzac szyjke wiec niech robia .

mi sie wydaje ze chodzi o te dlugie usg z pomiarami zeby nie byly za czesto

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gin z dobrymi opiniami w lux med zapieral sie ze nie szkodzi usg, moj gin tez mowil ze nie szkodzi ale ja to lubie chyba sie stresowac :/ nie chcaialam dzis tego usg ale on powiedzial ze tylko na chwile dZidzke zobaczy i ze to nie zaszkodzi nawet jak za tydzie mam miec kolejne, jedynie te do 12 tyg nie powinny byc za czesto a tak to niby jest ok...
    Aha i apropos cesarki po cesarce mowil ze ma teraz pacjntke ktora zaszla w ciaze 3 msce po cesarce i coz jakos to bedzie, wiecj kontroli musi byc i juz, ale lepiej jakby tak rok odczekac od cesarki do kolejnej ciazy

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam ,ale zadowolona nie jestem chyba lekarz był nie w sosie dziś zrobił usg dużo nam pokazywał co i jak gdzie jest ale nie powiedzial ile wazy. dziecko jest większe o 1,5 tyg i lekarz boi się że mogę mieć cukrzycę ciazowa, czeka mnie teraz test z obciążeniem.. a no i wpadam w anemie i muszę brać tabletki.. przytylam 3,5 kg i na 85 % bedzie Dziewczynka :)

juska19, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja nie moge miec cesarki bo ja planuje na zasilku zajsc w druga ciaze;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ