X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się nastawiam na poród naturalny ale z zzo, skoro będę miała prywatną położna to liczę że nie będzie się jej spieszyć i je dostanę ;) Piszę z mojej nowej zabawki, jest fajowa :)

słoneczna 85, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula88 ja do Ciebie- ja mam takie normy na wyniakach badan-

na czczo- do 5,1 mmol/l
    po godzinie do 10 mmol/l
    po dwoch godzinach do 8,5 mmol/l

Ja sobie innego porodu niz ze znieczuleniem nie wyobrazam

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Dziewczyny chyba mam cukrzycę ciążową bo norma na kartce po obciążeniu jest do 7.8 a ja mam prawie 8.2. Gdzieś czytałam że jest do 8.5 ale tylko w amerykańskich badaniach więc póki co mam tą cukrzycę. Bałam się bo siostra też miała i chyba ja będę musiała przez to samo przechodzić. Nie wiem jak to zniosę jak ja ciągle głodna i to słodkiego :(

W czwartek wizyta zobaczymy co doktorek powie. Ale nie licze na nic pozytywnego w tej sprawie
    Zgadza sie masz cukrzyce ciazowa :) ja mialam mniejsze jednostki a mi powiedzieli ze mam. Nie przejmuj sir :* dieta odpowiednia, mierzenie cukru 4 razy dziennie i będzie ok :* jedyny minus ze nie można wszystkiego jesc :*

Ale moze byc tak ze w waszym laboratorium będą inne normy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 19:10

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei prawie nic nie przytyłam, rano waga pokazuje 68, a wieczorem niecałe 69, przed ciążą 68. Dopóki nasze dzieci są zdrowe, a my nie jemy słodyczy na tony to bez sensu się tym martwić, jaki mamy na to wpływ? :)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że już teraz jest lepiej na polskich porodówkach i będzie jeszcze lepiej na początku przyszłego roku. Po serii tych strasznych rzeczy, które się ostatnio wydarzyły i po kontrolach ministerstwa zdrowia w polskich szpitalach miejmy nadzieję, że zaniedbań jest coraz mniej :-)

I mam nadzieję, że dla każdej z nas będą to cudowne chwile, które będziemy wspominać do końca życia z uśmiechem na twarzy i łezką wzruszenia, nie ważne czy będzie to CC czy SN.

Gosiak, Fedra, Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam jakiś straszny dzień. Nie dość, że zjadłam zupkę ser w ziołach, samo zdrowie normalnie. To teraz wypiłam szklankę Coli i jeszcze mam ochotę!!!
    Nie dobra matka nie dobra :-(

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Witam się z rana i ja. Choć przyznaje że w taką pogodę przelezalabym cały dzień w łóżku. Ale niestety muszę coś załatwić z samego rana na mieście. Więc już po sniadanku. U mnie to codziennie to samo, jogurt grecki, musli i banan. Wskakuje w kalosze i pedze na podbój kałuż ;-)

Czy wszystki wstajecie w nocy na siku? Ja zauważyłam że gdzieś w okolicach 16 tygodnia przestałam wstawać w nocy. Robię siku przed snem i jak już się obudze. I to nie jest tak że pedze rano do łazienki, nie czuje aż takiego parcia na pęcherz. Może za mało piję, albo taka moja uroda. Ale wiem że większość z Was biega w nocy do toalety, i teraż zamiast się cieszyć tym ze przesypiam cała noc, to szukam dziury w całym :-)

Ja wlasnie chcialam poruszyc ten temat. Bo mialam kilka takich tygodni, ze cala noc przesypialam bez wstawania, a w tym tygodniu znowu ciagle chodze siusiu. Tej nocy musialam wstac chyba ze 4 razy. Srednio co 1,5-2 godz. :/ Przerywany sen wykancza mnie chyba abrdziej niz brak snu :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Lęborku i w Wejherowie nie ma ZZO na życzenie. Jak tu zyc? :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, a może masz rzeczywiście coś z pęcherzem albo z nerkami jakiś stan zapalny. Bo wcześniej te bóle teraz siusiu często.
    Może masz jakąś możliwość to sprawdzić? Wy macie jakieś takie badania?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć im częściej sikasz tym lepiej dla nerek :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstaje zwykle 2 razy- w nocy

kurcze w ogole jak spie na lewym boku to mam wrazenie ze boli mnie serce- na prawym mi lepiej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath- to dla KOnstancji:)

http://www.hm.com/pl/product/13601?article=13601-A

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie Fakty ?
    Polacy są naprawdę mądrzy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to mnie pocieszcie:) a drugie moje zmartwienie na dzis- taak dzien zmartwien, bylam na kontrolnej wizycie w lux med u gina bo 2 tyg mialam grzybka i poszlam dzis na kontrole i chcialam by sprawdzil tylko czy czysto i juz a on mi zrobil usg i tetna posluchal mimo ze 2 tyg temu gdzie mialam tego grzybka wykrytego tez sluchal i patrzyl w usg.. I teraz sie zastanawiam.. Za tydzien mam u mojego prowadzacego usg, dzis mialam usg, 2 tyg. Temu mialam usg i 3 tyg temu mialam 2 usg bo jedno u prowadzacego drugie polowkowe.. Wiec tak sobie licze i wychodzi mi ze od kiedy jestem w ciazy mialam ... Szok!! 9 usg: 3 w lux med, 1 w szpitalu, 2 genetyczne, 3 usg u mojego prowadzacego.. A gdzie do konca ciazy? Niby ginekolodzy mowia ze usg nie szkodzi, ale w necie pisza roznie.. Ile wy mialyscie wszystkich usg do tego momentu?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chyba zajrze po te skarpetki:)
    http://www.hm.com/pl/subdepartment/KIDS?Nr=4294943551#page=3&Nr=4294943551

ciekawe czy beda u mnie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polscy lekarze postawili na nogi osobę z przerwanym rdzeniem kręgowy :-) szok
    Jesteśmy naprawdę genialnym narodem, które często nie stać na rozwijanie pięknych pomysłów !

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella- ja w szpitalu mialam 2 dopochwowe w 6 tyg.

glowne usg takei 3 d - z pomiarami 12tydz i teraz 21 tydzien

na kazdej wizycie co miesiac gin robi mi dopochwowe usg , mierzy szyjke a wczesniej przykaldal sonde sprawdzal jak serce. ( to takie krotkie)

trzeba sprawdzac szyjke wiec niech robia .

mi sie wydaje ze chodzi o te dlugie usg z pomiarami zeby nie byly za czesto

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gin z dobrymi opiniami w lux med zapieral sie ze nie szkodzi usg, moj gin tez mowil ze nie szkodzi ale ja to lubie chyba sie stresowac :/ nie chcaialam dzis tego usg ale on powiedzial ze tylko na chwile dZidzke zobaczy i ze to nie zaszkodzi nawet jak za tydzie mam miec kolejne, jedynie te do 12 tyg nie powinny byc za czesto a tak to niby jest ok...
    Aha i apropos cesarki po cesarce mowil ze ma teraz pacjntke ktora zaszla w ciaze 3 msce po cesarce i coz jakos to bedzie, wiecj kontroli musi byc i juz, ale lepiej jakby tak rok odczekac od cesarki do kolejnej ciazy

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam ,ale zadowolona nie jestem chyba lekarz był nie w sosie dziś zrobił usg dużo nam pokazywał co i jak gdzie jest ale nie powiedzial ile wazy. dziecko jest większe o 1,5 tyg i lekarz boi się że mogę mieć cukrzycę ciazowa, czeka mnie teraz test z obciążeniem.. a no i wpadam w anemie i muszę brać tabletki.. przytylam 3,5 kg i na 85 % bedzie Dziewczynka :)

juska19, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja nie moge miec cesarki bo ja planuje na zasilku zajsc w druga ciaze;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ