Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez się nastawiam na poród naturalny ale z zzo, skoro będę miała prywatną położna to liczę że nie będzie się jej spieszyć i je dostanę
Piszę z mojej nowej zabawki, jest fajowa
słoneczna 85, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość
-
lula88 wrote:Dziewczyny chyba mam cukrzycę ciążową bo norma na kartce po obciążeniu jest do 7.8 a ja mam prawie 8.2. Gdzieś czytałam że jest do 8.5 ale tylko w amerykańskich badaniach więc póki co mam tą cukrzycę. Bałam się bo siostra też miała i chyba ja będę musiała przez to samo przechodzić. Nie wiem jak to zniosę jak ja ciągle głodna i to słodkiego
W czwartek wizyta zobaczymy co doktorek powie. Ale nie licze na nic pozytywnego w tej sprawieja mialam mniejsze jednostki a mi powiedzieli ze mam. Nie przejmuj sir :* dieta odpowiednia, mierzenie cukru 4 razy dziennie i będzie ok :* jedyny minus ze nie można wszystkiego jesc :*
Ale moze byc tak ze w waszym laboratorium będą inne normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 19:10
-
Ja z kolei prawie nic nie przytyłam, rano waga pokazuje 68, a wieczorem niecałe 69, przed ciążą 68. Dopóki nasze dzieci są zdrowe, a my nie jemy słodyczy na tony to bez sensu się tym martwić, jaki mamy na to wpływ?
Sue lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że już teraz jest lepiej na polskich porodówkach i będzie jeszcze lepiej na początku przyszłego roku. Po serii tych strasznych rzeczy, które się ostatnio wydarzyły i po kontrolach ministerstwa zdrowia w polskich szpitalach miejmy nadzieję, że zaniedbań jest coraz mniej
I mam nadzieję, że dla każdej z nas będą to cudowne chwile, które będziemy wspominać do końca życia z uśmiechem na twarzy i łezką wzruszenia, nie ważne czy będzie to CC czy SN.Gosiak, Fedra, Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
Aagnieszkaa wrote:Witam się z rana i ja. Choć przyznaje że w taką pogodę przelezalabym cały dzień w łóżku. Ale niestety muszę coś załatwić z samego rana na mieście. Więc już po sniadanku. U mnie to codziennie to samo, jogurt grecki, musli i banan. Wskakuje w kalosze i pedze na podbój kałuż
Czy wszystki wstajecie w nocy na siku? Ja zauważyłam że gdzieś w okolicach 16 tygodnia przestałam wstawać w nocy. Robię siku przed snem i jak już się obudze. I to nie jest tak że pedze rano do łazienki, nie czuje aż takiego parcia na pęcherz. Może za mało piję, albo taka moja uroda. Ale wiem że większość z Was biega w nocy do toalety, i teraż zamiast się cieszyć tym ze przesypiam cała noc, to szukam dziury w całym
Ja wlasnie chcialam poruszyc ten temat. Bo mialam kilka takich tygodni, ze cala noc przesypialam bez wstawania, a w tym tygodniu znowu ciagle chodze siusiu. Tej nocy musialam wstac chyba ze 4 razy. Srednio co 1,5-2 godz.Przerywany sen wykancza mnie chyba abrdziej niz brak snu
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ok to mnie pocieszcie:) a drugie moje zmartwienie na dzis- taak dzien zmartwien, bylam na kontrolnej wizycie w lux med u gina bo 2 tyg mialam grzybka i poszlam dzis na kontrole i chcialam by sprawdzil tylko czy czysto i juz a on mi zrobil usg i tetna posluchal mimo ze 2 tyg temu gdzie mialam tego grzybka wykrytego tez sluchal i patrzyl w usg.. I teraz sie zastanawiam.. Za tydzien mam u mojego prowadzacego usg, dzis mialam usg, 2 tyg. Temu mialam usg i 3 tyg temu mialam 2 usg bo jedno u prowadzacego drugie polowkowe.. Wiec tak sobie licze i wychodzi mi ze od kiedy jestem w ciazy mialam ... Szok!! 9 usg: 3 w lux med, 1 w szpitalu, 2 genetyczne, 3 usg u mojego prowadzacego.. A gdzie do konca ciazy? Niby ginekolodzy mowia ze usg nie szkodzi, ale w necie pisza roznie.. Ile wy mialyscie wszystkich usg do tego momentu?
-
bella- ja w szpitalu mialam 2 dopochwowe w 6 tyg.
glowne usg takei 3 d - z pomiarami 12tydz i teraz 21 tydzien
na kazdej wizycie co miesiac gin robi mi dopochwowe usg , mierzy szyjke a wczesniej przykaldal sonde sprawdzal jak serce. ( to takie krotkie)
trzeba sprawdzac szyjke wiec niech robia .
mi sie wydaje ze chodzi o te dlugie usg z pomiarami zeby nie byly za czesto -
No gin z dobrymi opiniami w lux med zapieral sie ze nie szkodzi usg, moj gin tez mowil ze nie szkodzi ale ja to lubie chyba sie stresowac
nie chcaialam dzis tego usg ale on powiedzial ze tylko na chwile dZidzke zobaczy i ze to nie zaszkodzi nawet jak za tydzie mam miec kolejne, jedynie te do 12 tyg nie powinny byc za czesto a tak to niby jest ok...
Aha i apropos cesarki po cesarce mowil ze ma teraz pacjntke ktora zaszla w ciaze 3 msce po cesarce i coz jakos to bedzie, wiecj kontroli musi byc i juz, ale lepiej jakby tak rok odczekac od cesarki do kolejnej ciazy -
Hej wróciłam ,ale zadowolona nie jestem chyba lekarz był nie w sosie dziś zrobił usg dużo nam pokazywał co i jak gdzie jest ale nie powiedzial ile wazy. dziecko jest większe o 1,5 tyg i lekarz boi się że mogę mieć cukrzycę ciazowa, czeka mnie teraz test z obciążeniem.. a no i wpadam w anemie i muszę brać tabletki.. przytylam 3,5 kg i na 85 % bedzie Dziewczynka
juska19, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość