WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue wiesz co nie wiem jeszcze czy będziemy brać ślub przed rozwiązaniem czy już po.
    Chciałabym przed bo:
    1. Wszystkie formalności są załatwione przez T
    2. T jako mąż a nie "konkubent" haha :D ma prawo do.. gdyby tfu tfu coś się stało niedobrego
    3. Ksiądz nie robiłby aż takich wyrzutów podczas chrzcin, a ostatnią rzeczą jaka mi się marzy to kłótnia dlaczego mamy nieślubne dziecko ble ble ble

Chciałabym po bo:
    1. Nie wyglądałabym jak biały balon :D
    2. Moglibyśmy uroczystość zrobic wraz z chrzcinami w knajpie ( mniejszy koszt )

Także NIE WIEM :D ale póki co T jeszcze na kolana nie padł :P
    Kochana sa takie sukienki ciążowe białe ślubne piękne ze nie wygladalabys jak balon :* a moze weźmiecie cywilny tylko teraz ze swiadkami i rodzicami wlasnie aby jak co (oczywiście odpukać) zawsze będzie mąż :) a wraz z chrzcinami ślub z pompą i feta :)

Katiś, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan minimum na dziś wykonany! Jupi! Jak się odkurzy i zetrze podłogę to jakoś tak lepiej w domu wygląda:D

U mnie też zimno i przelotnie pada:/ Ale nic zbieram się do tej pralni, krawcowej i piekarni.

Mnie się suknie ślubne ciążowe bardzo podobają. Są urocze!

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a Katis z drugiej strony mialabys juz dowód zmieniony, nazwisko męża i po chrzcinach nie musialabys latać i zmieniać :) tylko zajac sie swoim poślubionym i córcią:)

Ale rozumiem twoje wątpliwości bo sama nie wiem czy wolałabym po czy przed :D tak jak mówisz sa plusy i minusy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:43

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue wiesz co nie wiem jeszcze czy będziemy brać ślub przed rozwiązaniem czy już po.
    Chciałabym przed bo:
    1. Wszystkie formalności są załatwione przez T
    2. T jako mąż a nie "konkubent" haha :D ma prawo do.. gdyby tfu tfu coś się stało niedobrego
    3. Ksiądz nie robiłby aż takich wyrzutów podczas chrzcin, a ostatnią rzeczą jaka mi się marzy to kłótnia dlaczego mamy nieślubne dziecko ble ble ble

Chciałabym po bo:
    1. Nie wyglądałabym jak biały balon :D
    2. Moglibyśmy uroczystość zrobic wraz z chrzcinami w knajpie ( mniejszy koszt )

Także NIE WIEM :D ale póki co T jeszcze na kolana nie padł :P

Katiś u mnie podobnie - też wolałabym "formalności" załatwić przed. Nie wiem czy chcę ślub kościelny, szczerze mówiąc.
    Myśleliśmy o świętach, ale będę wtedy w 8 tygodniu ciąży, więc zamiast pięknej panny młodej będzie bałwan, albo kula śnieżna :D
    Poza tym w nowym roku ma wejść ustawa, że ślub można wziąć poza urzędem, a nam się zamarzył ślub w plenerze, białe krzesełka i inne bajery.

Wymyśliliśmy też, że będą stały instrumenty i muzycy będą mogli sobie pojamować :P
    Jakoś wizja organizowania tego teraz mnie trochę przeszkadza.

Nie chodzę do kościoła, nie wiem czy ślub kościelny w moim przypadku nie byłby po prostu hipokryzją :P

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, chrzcic tez nie bedziecie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Katiś u mnie podobnie - też wolałabym "formalności" załatwić przed. Nie wiem czy chcę ślub kościelny, szczerze mówiąc.
    Myśleliśmy o świętach, ale będę wtedy w 8 tygodniu ciąży, więc zamiast pięknej panny młodej będzie bałwan, albo kula śnieżna :D
    Poza tym w nowym roku ma wejść ustawa, że ślub można wziąć poza urzędem, a nam się zamarzył ślub w plenerze, białe krzesełka i inne bajery.

Wymyśliliśmy też, że będą stały instrumenty i muzycy będą mogli sobie pojamować :P
    Jakoś wizja organizowania tego teraz mnie trochę przeszkadza.

Nie chodzę do kościoła, nie wiem czy ślub kościelny w moim przypadku nie byłby po prostu hipokryzją :P
    Ja miałam ślub w plenerze w 2013 roku :D bez żadnych problemów :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue, chrzcic tez nie bedziecie?

A tego nie wiem jeszcze. Z jednej strony moglibyśmy dać dziecku wybór, z drugiej - oboje jesteśmy ochrzczeni. Młodego więc chyba ochrzcimy, może wtedy też się zdecyduje na ślub?
    P. chce kościelny ślub, ale nie wiem po co.
    Co to za różnica czy będzie ślub cywilny czy kościelny? Będziemy kochać się tak samo mocno :)
    Wielu moich znajomych ślub kościelny brało, bo rodzice, bo rodzina, bo babcia, itd. Dlatego jest to dla mnie temat do przemyśleń.

Cath - do tej pory to dużo zależało od urzędnika - nie każdy był na tyle elastyczny. Teraz to będzie ich obowiązek, tylko - miejsce musi być "godne".

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Co to za różnica czy będzie ślub cywilny czy kościelny? Będziemy kochać się tak samo mocno :)

Znacząca jeśli jesteście wierzący, a jak nie to nie. Poza tym niezaleznie od tego czy wierzycie czy nie to slub kościelny jest wg mnie duzo bardziej skomplikowany, bo nie daje mozliwości całkowitego odejścia. I trezba sie wtedy liczyc z tym, że kolejny nie będzie mozliwy. A to może byc problem jeśli maiłoby się poslubic ponownie kogos wierzącego...

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale nie wiem czy ochrzci ksiadz dziecko w niedziele. ( jak zawsze)
    czy w ogole ochrzi jak nie bedziecie miec slubu

zalezy od ksiedza

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam slub koscielny z nadzieja ze maz pierwszy bedzie ostatnim:)

i nie wyobrazam sobie nie ochrzcic dziecka.

megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zależy od księdza - niektórzy chrzczą

• cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż wierzący ja nie wzięliśmy ślub cywilny. Mieliśmy swoja przysięgę. I sami stwierdziliśmy ze lepiej cywilny bo różnie w zyciu sie uklada. Nie wiem czy będziemy ze sobą do konca zycia. Mamy znajomych którzy po 13 latach związku małżeńskiego nagle im sie odwidzialo i sie rozwiedli. A my jak mamy się rozwieść to bez jeżdżenia załatwiania i kłopotów typu "przysiegaliscie przed Bogiem itp"
    Kochamy sie bardzo chcemy byc ze sobą do konca zycia ale są różne sytuacje w zyciu i my nie chcieliśmy sobie życia utrudniać. Mojego męża siostra brala rozwód teraz po ślubie kościelnym i nawet odwolywala sie gdzies tam do tych "wyższych księży" i takie wyzuty, gadanie ze mowi do nas dobrze ze wzięliście cywilny :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektórym wystarczy zapłacić ;)

Dziewczyny wyjdzie mi pizza bez drożdży? :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie będę chrzcić dziecka bo juz mi dwóch księży powiedziało "Jak to bez ślubu i matka bez bierzmowania" wiec niech sie w nos pocaluja ja nie będę nikogo prosić bo jak moje dziecko będzie chciało byc chrześcijaninem to nim zostanie i wezmie chrzest, komunie i bierzmowanie. Na religie tez chodzić nie będzie :) ja nie chodziłam, moja siostra tez nie chodzila na religie i żyjemy, mamy się dobrze i ni czujemy sie gorsze :) wręcz moich rodziców inni rodzice zawsze chwalili bo większość twierdzi Wiara tak Kosciol nie. :)

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko podejrzewam ze bedzie twarda- skocz do sklepu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    niektórym wystarczy zapłacić ;)

No wlasnie chyba większości wystarczy zapłacić :D hahah wszędzie kasa kasa kasa :D

Wiesz co nie wiem ja nigdy nie zapomnialam o drożdżach to ci nie powiem :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:

Coś wyjdzie, ale raczej nie pizza ;)

Musiałam wyjść na chwile na dwór, co za paskudna pogoda mimo że nie pada :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue do porodowki mi daleko, oj daleko!!

Sylwia a ja nigdy nie jadłam mleka w proszku :o Co do dodatniego wymazu.. robilas sama czy ze wskazan lekarza? Bo ja nie mialam takiego, moze nic groznego Cie nie dopadlo i pozbedziesz sie tego szybko :) wierze w to.

LadyDi no wlasnie mam sama warstwe sadła, a tego WŁAŚCIWEGO nie wyczuwam.. chociaz moze cos tam wyczuwam skoro smiem twierdzic, ze brzuszysko sie stawia :D. Pierwszy raz słyszę o takich rogalach. Ale polecam Wam jesli jesteście maniaczkami cynamonu - ciasto odrywane z cynamonem :D <3

Katiś ja tez przymierzałam się dzisiaj do czapki! Ale nie zalozylam, bo stwierdzilam, ze ludzie wzieliby mnie za idiotke, jednak jak wyszlam na dwor zmienilam zdanie. Rekawiczki na pewno by sie przydaly! Co do "padania na kolana" Twojego T.. cos czuje, ze zrobi to w swieta!!

Cath jestes kobieta zagadka I TO NA DODATEK W CIAZY to juz podwojna zagadka :D

Pia Gizela wpadam do Ciebie na obiad, deser i ogólnie na wszystko :)

Co do chrzczenia bez ślubu itp. To moj Wujek byl w cięższej sytuacji - Dwójka dzieci z poprzedniego malzenstwa + rozwód, jego Babeczka to samo - syn z pierwszego małżeństwa i rozwód. Nasz proboszcz mimo, ze konserwatysta udzielił chrztu ich córce. BA nawet nie wziął grosza za to. Co było dla nas wszystkich wielkim szokiem, bo on taka typowa pazera.. No ale powód jest jeden - ludzie z parafii po prostu od niego uciekają. Nawet ja wzięłam ślub w innej. Mnie podobają sie skromne kościółki, a nie takie wielkie landary. Poza tym ja chciałam ślub przed ołtarzem, a nie w kapliczce gdzie wchodzi się bocznym wejściem - absurd :/ albo co gorsza.. ślub w dolnym kościele, gdzie odbywają się pogrzeby - troche nie smacznie. Jak się do niego idzia o pogrzeb i chcąc nie chcąc dać mu według uznania to od razu mówi, że "OSTATNI DALI ILEŚ TAM".. Dla mnie to chore, bo przecież nie wszystkich stać, ażeby wyłożyć za pogrzeb 2000zł.. a gdzie trumna i inne? Dość, że trzeba pożegnać się z kimś zazwyczaj bliskim to jeszcze takie koszta. Żeby było mało to księżulek ode mnie z parafi nie pojedzie byle autem na cmentarz! Z resztą zobaczcie sobie obok jakiego "BUSZU" mieszkam -> Sanktuarium MBNP w Jaworznie + w budowie za oknami mam DOM PIELGRZYMA :/ Druga Częstochowa powstaje ;)

Przedszkolanka wyjdzie Ci, ale nie urośnie i będzie taka deska.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:23

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia - wymaz zrobiłam sama żeby sie przekonac czy na pewno wyleczyłam grzybka. A to co mi wyszło to paciorkowiec - wzrost skapy, liczne cylindryczne formy gram, nieliczne ziarniaki gram :-/. Przyznam że nigdy nie miałam robionego wymazu. Może tego paciorkowca miała wcześniej nie wiem. Ale jestem ZAŁAMANA

Ja mleko w proszku uwielbiam :).

Sa księża i księża. My ze ślubem trafilismy na fajnego. Zero cenników tylko tyle ile każdy chce tyle da. Nie ma przymusu. WIem że osoby które miały problemy finansowe w ogóle nie płaciły za ślub

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja na wsi to nie tak łatwo wyskoczyć do sklepu bo go nie ma haha :P a jeden na drugim końcu to mi rzuci stara baba hasłem: Przecież to sklep wiejski! haha i tyle z drożdży :P

Cath teraz wszędzie o kasę chodzi, lekarz Cię poleczy,ale prywatnie, wtedy milszy i chętniejszy, księża też dadzą chrztu za kasę...pieniądz rządzi ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ