WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze, ze wykonalas ten posiew. Masz duzo czasu na zaleczenie. Pewnie dostanies antybiotyk dopochwowy, ktory dziala najmocniej na dana grupe paciorków. Nie boj sie, wyleczysz to.. Inne kobiety dowiaduja sie dopiero w 35-37 tygodniu i lecza to cholerstwo, a Ty masz o wiele wiecej czasu. :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanko to znajdz przepis na ciasto bez drozdzy-:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np
    http://ciastonapizze.pl/bez-drozdzy/

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, chociaz czytałam że w ciązy nie leczy się tylko w okresie okołoporodowym podaje sie antybiotyk ( 4 godziny przed wyjściem dziecka)i ewentualnie noworodkowi też. Gorzej jest jeśli poród jest ekspresowy, albo w między czasie dojdzie np. do rozwarcia szyjki ;-(. A jak na złość mój gin nie odpowiada...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prószy delikatnie śnieg. SŁODKO.

+ jeszcze ten wybuch kamienicy w Katowicach, straszne.

Sylwia spokojnie, przecież jeszcze nie masz zamiaru się rozpakować z dwupaku. Gin może ma coś innego na głowie - a to jakiś nagły przypadek, jakaś sprawa rodzinna, na pewno Ci odpowie. Póki co musisz czekać na dalsze kroki Twojego lekarza, który spotyka się pewnie z takim czymś na co dzień i będzie to dla niego bułka z masłem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:37

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak - ja byłam wierząca, teraz jestem wątpiąca. A postawa księży pazernych psuje wizerunek kościoła jeszcze bardziej. Co z tego, że są fajni księża, wizerunek psują im te pazerne gnidy. W każdej "profesji" tak jest.
    a do kościoła przestałam chodzić, jak nie dostałam rozgrzeszenia, bo żyję w nieślubnym związku. W dupę niech mnie pocałują, nie to nie. Ksiądz był opryskliwy, sam się mnie pytał o moje życie intymne. Nie wiem czy księdzu się trzeba spowiadać ile razy w tygodniu się seks uprawia? Wyszłam w trakcie zniesmaczona i od tamtej pory do kościoła nie chodzę.

Wiem, że przysięga kościelna jest może bardziej zespalająca, na dobre i złe, na zawsze.
    Ale moim zdaniem, jeśli ludzie mają się rozejść, to raczej nie ślub kościelny czy cywilny ich powstrzyma - prędzej dzieci, wspólne zobowiązania. Teraz niestety takie czasy, że ludzi bardziej kredyt na mieszkanie łączy niż przysięga małżeńska.

Ja nie wyobrażam sobie być z kimś innym, oboje zrobimy wszystko, żeby o ten związek dbać. Ważniejsze jest to co przysięgami sami sobie, a nie w kościele czy urzędzie.

angelcia, cath, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia - wiem, ale sama rozumiesz że łatwo się mówi. Normalnie zejdę z tego świata z tych stresów.

Sue - wg trzeba odróznić wiarę od kościoła. Kościół to tylko ludzie, a ludzie są rózni i popełnija błędy. Niestety często ludzie ściśle łączą wiarę z księżmi czy kościołem, a to błąd. Inne wiary maja podobny problem - tylko nie jest nagłaśniany. Teraz kościół katolicki ma pod górkę bo na każdym kroku jest sprawdzany a wszytskie sprawy rozdmuchiwane. Nie mówię, że źle. Dobrze że się mówi o naduzyciach itp. Ale wg mnie panuje teraz moda na ateizm czy niewiare czy co tam jeszcze i tym bardziej ludzie się czepiają.
    Co do rozgrzeszenia to są pewne zasady. Wg wiary katolickiej nie ma mozliwości żeby kobieta żyła bez ślubu z mężczyzną bo to grzech cięzki. I od żadnego księdza nie dostaniesz rozgrzeszenia. Ja też nie dostałam. Ale trafiłam na takich księzy, którzy nie potepiali mnie od razu i nie rzucali czosnkiem. Może miała szczęście trafic na ludzi z powołaniem i takich którzy rozumieja problemy współczesnego świata.

Lara 82 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba spróbuję z tym proszkiem do pieczenia :)

Co do wiary to wiecie, to temat jak polityka, każdy ma swoje zdanie i zawsze się spory robią :P

słoneczna 85, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, zazdroszczę śniegu. Ja o milion razy wolę bardziej śnieg niż deszcz. No i mam nadzieję, że w tym roku święta BN będą białe a nie betonowe..

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wole śnieg i lekki mrozik niż ciape :)
    tez mam nadzieje, ze beda białe :)
    i mam nadzieje też, ze gdy sie Mały urodzi, to zacznie sie wiosna...licze na to ze przytrzymam go ze 3tyg w domu a poxniej pogoda pozwoli wyjechać furaczem Małego :)

słoneczna 85, Sue, Lara 82, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Angelcia - wiem, ale sama rozumiesz że łatwo się mówi. Normalnie zejdę z tego świata z tych stresów.

Sue - wg trzeba odróznić wiarę od kościoła. Kościół to tylko ludzie, a ludzie są rózni i popełnija błędy. Niestety często ludzie ściśle łączą wiarę z księżmi czy kościołem, a to błąd. Inne wiary maja podobny problem - tylko nie jest nagłaśniany. Teraz kościół katolicki ma pod górkę bo na każdym kroku jest sprawdzany a wszytskie sprawy rozdmuchiwane. Nie mówię, że źle. Dobrze że się mówi o naduzyciach itp. Ale wg mnie panuje teraz moda na ateizm czy niewiare czy co tam jeszcze i tym bardziej ludzie się czepiają.
    Co do rozgrzeszenia to są pewne zasady. Wg wiary katolickiej nie ma mozliwości żeby kobieta żyła bez ślubu z mężczyzną bo to grzech cięzki. I od żadnego księdza nie dostaniesz rozgrzeszenia. Ja też nie dostałam. Ale trafiłam na takich księzy, którzy nie potepiali mnie od razu i nie rzucali czosnkiem. Może miała szczęście trafic na ludzi z powołaniem i takich którzy rozumieja problemy współczesnego świata.

Wiem, ale to tak jakby rozdzielać szkołę od nauczycieli. Wizerunek szkoły tworzą nauczyciele i po nich też wszyscy jeżdżą, że źle dzieci wychowują. Moim zdaniem to nie szkoła ma dzieci wychowywać, tylko rodzice mają puszczać wychowane dzieci do szkoły. Moi rodzice pracują w szkole, to wiem z jakimi psycholami się czasami użerają. Moja mama oblała kiedyś moją koleżankę z klasy, bo tępa była jak dzida, z samych pał co jej miała postawić. To jej matka na moją mamę kuratorium nasłała, mama miała kontrole - nikt nie skontrolował tej dziewczyny czy przypadkiem ta pała na koniec roku nie jest rzeczywiście zasłużona, tylko wszyscy od razu mieli do nauczyciela pretensje. Na szczęście się rozwiązało wszystko, ale całe wakacje mama miała zepsute - później ją ta laska przepraszała (okazało się, że matka po prostu była chora psychicznie i pod koniec gimnazjum już została zamknięta w szpitalu, bo była niebezpieczna) - ale to tak obok tematu.

Niestety wizerunek wiary buduje kościół i księża. W końcu oni są niby wysłannikami boga, następcami św. Piotra - jakoś im ta rola nie wychodzi ostatnio. Gdyby rzeczywiście można było to rozdzielić, nikt nie pytałby ile razy ktoś na mszę chodził. Ja zaczęłam wątpić przez to co się dzieje - śmierć w wypadku moich dwóch znajomych, śmierć mojego wujka w wyniku choroby nowotworowej. Zaczęłam się zastanawiać co za bóg robi takie rzeczy. Ehh temat rzeka i na pewno ciężko o tym na forum dyskutować :)
    I właśnie z tego względu zastanawiam się nad ślubem kościelnym - to chyba dobrze, że nie chcę wziąć ślubu, żeby założyć sukienkę i przysięgać "aż nas śmierć nie rozłączy", jeśli nie jestem pewna czy w to wierzę. O to mi tylko chodziło - nie chcę być hipokrytką może właśnie przed bogiem? Nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:03

Gosiak, cath, Fedra lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem strasznie wkurzona, jestem 3 tydz na L4 a wobrazacie sobie ze moj pracodawca wymaga zebym przyszla cos zrobci do pracy i jeszcze ma do mnie pretensje ze mojej zastepczyni nie idzie i sie na mnie na L4 w ciazy wyzywa!!!!
    no cholera by go wziela strasznie mnie wkurzyl!!!!
    dlatgeo nie chce tam wrcac i powiedzilabym mu co o tym wszystkim mysle ale nie chce palic mostow..... ehhh
    chociaz skomentowalam to odpowiednio bo sie nie powstrzymala

:( ide sie zdrzemnac moze mi przejdzie zlosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:11

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym nie moge chdzic po sklepach, te rzeczy dzieciece strasznie mnie ciesza i nie moge wyjsc bez kupna czegos:)

dzis kupialm pozytywke nad lozko (pepco), jakos mi sie wydaje fajniejsza niz karuzela a ten stojaczek mam zeby zawiesic
    dfj8so.jpg

i kuilam w ciuchu spodnie ciazowe za 2 zl!

angelcia, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat rzeka! :) ja nie natrafilam na fajnych księży. :) ja przestalam do kościoła chodzić i wierzyć jak urodziła sie moja siostra i ksiądz nie chcial jej ochrzcić bo moja mama nie jest wierzaca :) mnie ochrzcili bez problemu. A tu nagle taki problem.

Moja cala rodzina nauczycieli i wiem cos o tym Sue :)
    A w moim liceum byla katechetka ktora uczyla Religi a ubierala sie jak zwykla dziwka. Spodniczki ledwo zakrywające pupę, dekold taki ze cale cycki zawsze na wierzchu i buciki miala z króliczkiem playboya. Chłopaki sie śmieli ze księża wypędzają z niej diabla swoimi "różdżkami" i tak tez sie zachowywala. Schlebiało jej to jak ja młodzi adorują

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę masz rację, tylko zawsze zauważa się złe strony i u nauczycieli i u ksiezy. A sa przecież tacy którzy robią wiele dobrego - ale o tym sie nie mówi.....
    Fakt że to temat rzeka i mozna by o tym gadac godzinami a i tak każdy ma swoje racje. Wg mnie księża są tylko posłannikami i nie ma co sie do nich przywiązywac tylko czytac pisma, słuchac kazania i wyciagać wszytsko dla siebie. A to że jakis ksiądz jest pedofilem czy czyms nie powinno miec odzwierciedlenia w wierze. Bo to nie ksiądz tworzy wiarę.
    Ze szkołą podobnie. To tak jakby krytykować jakieś np. fakty historyczne czy twierdzenia matematyczne tylko dlatego że nauczyciel nie potrafi tego przekazać poprawnie.

Ale to moje zdanie ;]

Sue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiem to chyba lepiej niż ktokolwiek po jazdach z tą wadą serca ;) W każdym razie Maluchowi teraz nic nie grozi, a lekarz na pewno tego nie zlekceważy.

LadyDi ale to taki śnieg z deszczem.. Plucha jak cholera :) Dla mnie zima = mróz więc.. Też chcę białe święta!

Megg ja bym nie poszła, powiedziałabym, że na dzien dzisiejszy mój stan mi na to nie pozwala ;) Z resztą.. Ty nie będziesz miała profitów z tytułu tejże pomocy, a charytatywnie w dzisiejszych czasach nikt nie będzie robił. A skoro zastępczyni sobie nie radzi to niech znajdzie kogoś bardziej kompetentnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:25

megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tego samego zdania co Angelcia - jesteś na L4, musisz odpoczywać. Takiego mają zastęce, to niech go doszkolą.
    Ale - zrobisz jak uważasz :)

megg lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj ten mój pierścionek w końcu:

2ymi26g.jpg

:)

Gosiak, juska19, Atakasobiejedna, megg, Katiś, angelcia, Fedra, Lara 82, słoneczna 85, LadyDi, Pia Gizela, Januszkowa, przedszkolanka:), cath, Vel, Aagnieszkaa, Penelope, gusiaa lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na badania prenatalne trzeciego trymestru na 26 listopada, to bedzie 30tc2d, mam nadzieje że mąż będzie mógł ze mną pojechać :) Powoli zaczyna do mnie docierać że do porodu juz bliżej niż dalej :O a przecież dopiero co się dowiedziałam ze jestem w ciąży ;)

Gosiak, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na to trzecie idę do Medicover, bo moja ginka powiedziała, że po co mam płacić w Invikcie skoro w Medicover mają też super sprzęt. Trzecie już by było płatne w moim przypadku.
    Położna mnie zapisała na listę i jak tylko uruchomią grafik na listopad, to będzie do mnie dzwonić z jakimś terminem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:51

megg, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ