X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda,seler działa tak samo dobrze jak i lubczyk....ale trzeba zjeść tego mega ilości hihi.
    Co do sałatki z selera uwielbiam i dodaję do tego jeszcze orzechy włoskie w miarę drobno posiekane i ciut jogurciku nat oraz majonezik....mniam,mniam :)

Zjadłabym takiego kurczaka,ale niestety u mnie w zamrażarlniku tylko piersi i udka :)no chyba,że można pokombinować z samymi piersiami,więc poproszę o przepis :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadla sera goudy z orzechami wloskimi - do tanich nie nalezy, ale mniam!

Gosiak lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze,to nigdy nie próbowałam,ale zarówno goudę jak i orzechy lubię,więc smakowo pewnie podeszłoby mi :)
    Jeżeli zaczynamy pisać o zachciankach,to ja bym zjadła sushi...ehhhhh,człowiek ma ochotę na to,co zakazane :(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam rambola z orzechami, mmmm

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Szczerze,to nigdy nie próbowałam,ale zarówno goudę jak i orzechy lubię,więc smakowo pewnie podeszłoby mi :)
    Jeżeli zaczynamy pisać o zachciankach,to ja bym zjadła sushi...ehhhhh,człowiek ma ochotę na to,co zakazane :(
    Ale sushi można, w sensie jak już się bardzo chce, to można wybrać takie dozwolne. Ja ostatnio jadłam kilka kawałków z pieczoną rybą, sa też kawałki wegetariańskie - z naleśnikiem albo z warzywami w środku. Jak się zje z sosem sojowym, wasabi i imbirem, to naprawdę można oszukać podniebienie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła frytki z Maca. Ale dziś mam już post. Jem normalnie, zdrowo, nie jem słodyczy, ćwiczę, a w waga i tak idzie w góre - WTF?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue,a ile już przybrałaś??

Ja dzisiaj się zeschizowałam i mierze poziom glikemii,przed obiadem miałam 84mg%,godzine po posiłku 104mg% a teraz zostało 8 minut do ostatniego pomiaru

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    w ogole musze poczytac co jedza karmiace- bo troche mnie to ciekawi- kolezanka mowi ze je tylk chudy rosol i bulki z dzemem! bo jak zje cos innego to malego boli brzuszek!

jestem przerazona:D

trzeba bedzie kupic parowar;)
    a tak serio to mam sitko takie do gotowania na parze wiec bede uzywac w koncu:)
    A ja kiedyś czytałam, ze dziecko już w brzuchu przyzwyczaja sie do tego co je mama i nie trzeba jakoś mega przesadzać z wykluczeniem wszystkiego. Pewnie, ze moze na początku zrezygnować z kalafiora czy brukselki, ale żeby jeść wszystko gotowane i bez smaku, to niekoniecznie. Ja miałam swoją przygodę z parowarem i wiem, że choćbym nie wiem jak sie starała, to mi potrawy z niego nie smakują.

Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jiz po kinie. Polecam. Mega film.

Gosiak idealnie tym jednym zdaniem podsumowalas sens bycia razem.
    My sie akurat nie klucimu, wspieramy sie nawzajem bardzo i wiem ze mozemy na siebie liczyc. Oczywiscie nie jestesmy bez wad. Oboje jestesmy cholerykami. Nie jest latwo.ale to ciezka praca obojga byc razem i nie zwariowac.

Surowke z pory kocham!!!!!!! Ja robie ja tak ze kroje pora wzdloz, potem w poltalarki bardzo cienko, do tego tre jablko i dodaje troche kwasnej smietany i przyprawy. Mniam!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja to ostatnio nie mam zachcianek na szczęście ;) nawet przestałam jeść słodycze kupowane a robię sobie galaretki z owoców mrożonych, są na prawdę smaczne :)

Jutro za to robię ciacho, które jest mega kaloryczne, ale mam wymówkę ;p, bo we wtorek przyjeżdża do mnie siostra, z którą nie widziałam się od lipca.

oto przepis:
    http://czarownie.blox.pl/2012/12/Tarta-z-orzechami-wloskimi-w-karmelu.html

Postaram się trochę zmniejszyć kaloryczność, żeby nie mieć wielkich wyrzutów sumienia ;)

Na obiad chcę zrobić rybkę w sosie śmietanowym, ma któraś z was sprawdzony przepis?

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i glikemia 84% hihi,więc wykonuję start do chrupek serowych..nasza trójka je uwielbia.

Gosiak,osobiście nie potrafię przyrządzać sushi,a niestety w sklepie mamy tylko z zsurową rybą:( może jak popłynę na ląd to znajdę gdzieś w sklepie takie oszukańce :)

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem od Was uzależniona :-)

Lady Di jestem 4 bo ja też nie znoszę skórki pomarańczowej, a tak to wszystkie bakalie uwielbiam i pomarańcze też kocham :-)

Ja surówkę z pora robię tak.
    Jeden por; ta jasna część i troszkę tej zielonej na pół i w cieniuteńkie plasterki. Troszkę go posolę i ręką uciskam i odstawiam aby sok puścił i był miękki.
    Do tego jedno jabłko na grubej tarce
    do tego jedna marchewka na drobnej tarce
    do tego 3 łyż (mniej więcej majonezu) i szczypta pieprzu i wymieszać.

Uwielbiamy taka wersję :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Sue,a ile już przybrałaś??

Ja dzisiaj się zeschizowałam i mierze poziom glikemii,przed obiadem miałam 84mg%,godzine po posiłku 104mg% a teraz zostało 8 minut do ostatniego pomiaru

7kg :(

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a do tego przepisu sama robisz tą masę krówkową czy idziesz na łatwiznę i kupujesz gotową w puszce?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i majonez my tylko Kielecki.

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Bietka a do tego przepisu sama robisz tą masę krówkową czy idziesz na łatwiznę i kupujesz gotową w puszce?

Sama robię :) To nie jest trudne, kiedyś sobie krówki w domu robiłam, więc mam wprawę ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie martw się, ja wg ważeni piątkowego 10 a szczerze to nie wiem, gdzie to się zmieściło ;p

Wczoraj mi waga ześwirowała i już nie mogę się systematycznie ważyć, bo pokazuje raz 58 kg raz 63. Ta waga chyba dba o moje dobre samopoczucie ;)

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue,to jest tylko 7 kg,pomyśl,że ja waże 8 więcej,jak nie 9?? Jutro się zważę,bo niestety nie mam wagi w domu,a w lustrze widzę swoje odbicie i wiem,że z tygodnia na tydzień coraz więcej jest naszej dwójki :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale jeszcze 3 miesiące przede mną i boje się ile jeszcze przybędzie :(

Moja waga też świruje - wiem, że to zależy od tego jak i co jem i nie da się z dnia na dzień przytyć kg albo dwa. Ok, już nie marudzę :)

W ogóle - zrobiłam sobie suwaczek liczący miesiące do porodu i pokazuje mi 3 miesiące i 2 tygodnie.. Przy czym wiadomo, że dziecko może urodzić się szybciej :) Ależ to leci, niedawno test robiłam :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro zaczynamy 24tc.
    Oto my :-)
    http://www.iv.pl/images/85612291559944660195_thumb.jpg

Sue, Lara 82, megg, Bietka, niki640 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ