X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda,seler działa tak samo dobrze jak i lubczyk....ale trzeba zjeść tego mega ilości hihi.
    Co do sałatki z selera uwielbiam i dodaję do tego jeszcze orzechy włoskie w miarę drobno posiekane i ciut jogurciku nat oraz majonezik....mniam,mniam :)

Zjadłabym takiego kurczaka,ale niestety u mnie w zamrażarlniku tylko piersi i udka :)no chyba,że można pokombinować z samymi piersiami,więc poproszę o przepis :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadla sera goudy z orzechami wloskimi - do tanich nie nalezy, ale mniam!

Gosiak lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze,to nigdy nie próbowałam,ale zarówno goudę jak i orzechy lubię,więc smakowo pewnie podeszłoby mi :)
    Jeżeli zaczynamy pisać o zachciankach,to ja bym zjadła sushi...ehhhhh,człowiek ma ochotę na to,co zakazane :(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam rambola z orzechami, mmmm

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Szczerze,to nigdy nie próbowałam,ale zarówno goudę jak i orzechy lubię,więc smakowo pewnie podeszłoby mi :)
    Jeżeli zaczynamy pisać o zachciankach,to ja bym zjadła sushi...ehhhhh,człowiek ma ochotę na to,co zakazane :(
    Ale sushi można, w sensie jak już się bardzo chce, to można wybrać takie dozwolne. Ja ostatnio jadłam kilka kawałków z pieczoną rybą, sa też kawałki wegetariańskie - z naleśnikiem albo z warzywami w środku. Jak się zje z sosem sojowym, wasabi i imbirem, to naprawdę można oszukać podniebienie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym zjadła frytki z Maca. Ale dziś mam już post. Jem normalnie, zdrowo, nie jem słodyczy, ćwiczę, a w waga i tak idzie w góre - WTF?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue,a ile już przybrałaś??

Ja dzisiaj się zeschizowałam i mierze poziom glikemii,przed obiadem miałam 84mg%,godzine po posiłku 104mg% a teraz zostało 8 minut do ostatniego pomiaru

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    w ogole musze poczytac co jedza karmiace- bo troche mnie to ciekawi- kolezanka mowi ze je tylk chudy rosol i bulki z dzemem! bo jak zje cos innego to malego boli brzuszek!

jestem przerazona:D

trzeba bedzie kupic parowar;)
    a tak serio to mam sitko takie do gotowania na parze wiec bede uzywac w koncu:)
    A ja kiedyś czytałam, ze dziecko już w brzuchu przyzwyczaja sie do tego co je mama i nie trzeba jakoś mega przesadzać z wykluczeniem wszystkiego. Pewnie, ze moze na początku zrezygnować z kalafiora czy brukselki, ale żeby jeść wszystko gotowane i bez smaku, to niekoniecznie. Ja miałam swoją przygodę z parowarem i wiem, że choćbym nie wiem jak sie starała, to mi potrawy z niego nie smakują.

Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jiz po kinie. Polecam. Mega film.

Gosiak idealnie tym jednym zdaniem podsumowalas sens bycia razem.
    My sie akurat nie klucimu, wspieramy sie nawzajem bardzo i wiem ze mozemy na siebie liczyc. Oczywiscie nie jestesmy bez wad. Oboje jestesmy cholerykami. Nie jest latwo.ale to ciezka praca obojga byc razem i nie zwariowac.

Surowke z pory kocham!!!!!!! Ja robie ja tak ze kroje pora wzdloz, potem w poltalarki bardzo cienko, do tego tre jablko i dodaje troche kwasnej smietany i przyprawy. Mniam!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja to ostatnio nie mam zachcianek na szczęście ;) nawet przestałam jeść słodycze kupowane a robię sobie galaretki z owoców mrożonych, są na prawdę smaczne :)

Jutro za to robię ciacho, które jest mega kaloryczne, ale mam wymówkę ;p, bo we wtorek przyjeżdża do mnie siostra, z którą nie widziałam się od lipca.

oto przepis:
    http://czarownie.blox.pl/2012/12/Tarta-z-orzechami-wloskimi-w-karmelu.html

Postaram się trochę zmniejszyć kaloryczność, żeby nie mieć wielkich wyrzutów sumienia ;)

Na obiad chcę zrobić rybkę w sosie śmietanowym, ma któraś z was sprawdzony przepis?

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i glikemia 84% hihi,więc wykonuję start do chrupek serowych..nasza trójka je uwielbia.

Gosiak,osobiście nie potrafię przyrządzać sushi,a niestety w sklepie mamy tylko z zsurową rybą:( może jak popłynę na ląd to znajdę gdzieś w sklepie takie oszukańce :)

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem od Was uzależniona :-)

Lady Di jestem 4 bo ja też nie znoszę skórki pomarańczowej, a tak to wszystkie bakalie uwielbiam i pomarańcze też kocham :-)

Ja surówkę z pora robię tak.
    Jeden por; ta jasna część i troszkę tej zielonej na pół i w cieniuteńkie plasterki. Troszkę go posolę i ręką uciskam i odstawiam aby sok puścił i był miękki.
    Do tego jedno jabłko na grubej tarce
    do tego jedna marchewka na drobnej tarce
    do tego 3 łyż (mniej więcej majonezu) i szczypta pieprzu i wymieszać.

Uwielbiamy taka wersję :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Sue,a ile już przybrałaś??

Ja dzisiaj się zeschizowałam i mierze poziom glikemii,przed obiadem miałam 84mg%,godzine po posiłku 104mg% a teraz zostało 8 minut do ostatniego pomiaru

7kg :(

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a do tego przepisu sama robisz tą masę krówkową czy idziesz na łatwiznę i kupujesz gotową w puszce?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i majonez my tylko Kielecki.

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Bietka a do tego przepisu sama robisz tą masę krówkową czy idziesz na łatwiznę i kupujesz gotową w puszce?

Sama robię :) To nie jest trudne, kiedyś sobie krówki w domu robiłam, więc mam wprawę ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie martw się, ja wg ważeni piątkowego 10 a szczerze to nie wiem, gdzie to się zmieściło ;p

Wczoraj mi waga ześwirowała i już nie mogę się systematycznie ważyć, bo pokazuje raz 58 kg raz 63. Ta waga chyba dba o moje dobre samopoczucie ;)

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue,to jest tylko 7 kg,pomyśl,że ja waże 8 więcej,jak nie 9?? Jutro się zważę,bo niestety nie mam wagi w domu,a w lustrze widzę swoje odbicie i wiem,że z tygodnia na tydzień coraz więcej jest naszej dwójki :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale jeszcze 3 miesiące przede mną i boje się ile jeszcze przybędzie :(

Moja waga też świruje - wiem, że to zależy od tego jak i co jem i nie da się z dnia na dzień przytyć kg albo dwa. Ok, już nie marudzę :)

W ogóle - zrobiłam sobie suwaczek liczący miesiące do porodu i pokazuje mi 3 miesiące i 2 tygodnie.. Przy czym wiadomo, że dziecko może urodzić się szybciej :) Ależ to leci, niedawno test robiłam :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro zaczynamy 24tc.
    Oto my :-)
    http://www.iv.pl/images/85612291559944660195_thumb.jpg

Sue, Lara 82, megg, Bietka, niki640 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ