X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wypiliśmy już kakao, do tego kanapki z serem białym i dżemem truskawkowym, ostatnio to mój ulubiony zestaw. Na obiad był rosół na pierwsze, a na drugie kurczak z piekarnika z ziemniakami + surówka z czerwonej kapusty.

Jutro mam zamiar zrobić pierwszy raz tartę, nigdy nie robiłam, bo nie miałam tej formy do pieczenia, a moja siostra ją zostawiła ostatnio więc mam okazję:) Angelciu jakbyś miała dobry przepis to uśmiecham się do Ciebie:) Na razie będę szperać w internecie.

Sue- pozazdrościłam Ci nowego suwaczka i też sobie taki sprawiłam:)

Ciekawe co u SURI- Jak się czuje!?

Sypialnie mamy pięknie pomalowaną, na różowo, trzy paski z tapety na jednej ścianie w kwiaty. Łóżeczko kupimy w grudniu, wtedy wrzucę jakieś foto. Mąż pięknie posprzątał po malowaniu, nawet okno umył. Jestem z niego na prawdę dumna, że zrobił wszystko tak dokładnie i jest bardzo czysto. Ostatnio jest bardzo pomocny w domu, dzisiaj nawet opowiadał mi, że jedna z jego klientek żaliła się ostatnio na swojego męża, że nic nie robi:) Chyba wziął sobie to do serca. Chociaż leniem nigdy nie był. Może w porządkowych sprawach mi nie pomagał zbyt dużo, ale koszenie trawy i różne prace koło domu zawsze wykonywał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:29

Sue lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie was podgonic, troche tylko podczytalam. Ja mam 24 tc i tez przytylam 7kg ( teraz pewnie juz wiecej ). Troche tez musze bardziej zwracac uwage na to co jem, choc ostatnio ciagle bym jadla i nawet na slodkie mam ochote, a na poczatku patrzec na to nie moglam.
    Co do facetow to z moim jest roznie. Ogolnie nie moge na niego narzekac, pomaga mi, sprzata, zajmuje sie naszym synkiem, itd. Czasem ma swoje humory i oczywiscie ma wady. Ale jak kazdy. To ja stwierdzam bez bicia, ze mam gorszy i trudniejszy charakter niz on.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

Lara masz rację z ,ale na tym wzrostem każdego dzieciaczka,z tego,co mnie uczono na studiach,to najlepiej brać datę porodu z usg do 12 tyg,ponieważ do tego momentu płody rozwijają się tak samo,po 12 tyg indywidualnie.

Tu masz rację bo moja gin też mi mówiła o tym, że jak coś to 12 tyg jest wiarygodny wynik z USG. Ale miałam 3 USG i tam było zawsze wcześniej ale różnie:-) więc nie kombinuję i przyjęłam 10 luty :-) tak jak na pierwszej wizycie :-):-):-) gdy nie było jeszcze za dużo widać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lara ja tez sie zastanawiam nad Bonifratrami, ale jaja :) Sluchaj, zalatwialas juz cos w kierunku pobytu w tym szpitalu? Jakies opinie czy coś? Ewentualnie co trzeba ze sobą wziąć dla siebie i dziecka?

Z jednej strony słyszałam pochlebne opinie o nich, z drugiej strony podobno masówka, i chcą jak najszybciej wyrzucać ze szpitala, a wiadomo, że po CC to nie ma się od razu takiej sprawności, no ale.. NIE BYLAM, NIE WIDZIALAM, ZA REKE TEZ NIE ZLAPALAM!

Deri masz teraz chwile spokoju. Ja z nudów jem zawsze jabłko wieczorem.

Januszkowa Suri pewnie odpoczywa i się odchamia od naszego biadolenia :D Co do tarty.. robiłam raz z kruchego ciasta, ale nie wiem czy tą prawdziwą tartę się z niego robi..? W każdym razie przepis:
    1,5 szkl maki
    3 żółtka
    1/4 szkl cukru
    125g masła
    łyżeczka proszku
    cukier waniliowy
    mąkę z proszkiem przesiać, masło dodać do mąki, żóltka i cukry również. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem. Wykleić ciasto (ja jeszcze robie w nim dziurki widelcem) na to dać papier i przysypać np grochem lub czymś takim obciążającym. Piekłam 25 min z tym obciążeniem, a później to wyciągłam i piekłam do pożądanego koloru (180st bez termo)

Dorocia, ale masz przystojniaka w avatarze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:45

Januszkowa lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi dojazdami bywa różnie,mówi się,że pirworódkimają dłuższy czas porodu,tzn tych 3 faz,a ostatnio mojej koleżanki siostra nas wszystkich zaskoczyła isiebie samą chyba bardziej ,bo wszystko trwało 2 godziny!!!!!!Nie mogłam w to uwierzyć,taka szybka akcja,tylko pozazdrościć.
    Terz sama się zastanawiam,ile to może trwać u mnie,czy organizm potraktuje mnie jako pierworódkęczy wieloródkę ?? :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Cath, zazdroszczę Ci tych ruchów :) Mój to taki leniuszek raczej jest. Uaktywnia się zazwyczaj wieczorem ok 23.
    Dziś mama mi mówiła, że aktywność dziecka w ciąży nie zawsze ma przełożenie na aktywność po porodzie. Ja ponoć byłam bardzo "delikatna" w kopniaczkach, za to po porodzie wiercioch jak nie wiem.
    Tomek kopie zawsze jak mój P. wraca do domu, albo jak z nim rozmawiam przez telefon. Czuje chyba, że ja się cieszę i jego to też rozwesela ;)

Zastanawiam się czy coś poćwiczyć dziś, trochę mam lenia, szczerze mówiąc :)

cath lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek ustawiony mam według terminu z OM
    a z USG ostatnio było 2 dni wcześniej 31/01, skoro tak to byłabym styczniowka ;) hmm powiem szczerze, że naprawdę ostatnio tak sobie myślę że ja jednak urodze w połowie stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:48

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath my w prawie podobnym wieku ciazowym, ale ja nie czuje żeby mnie maleństwo po zebrach kopalo...

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, a moja mama błyskawica - 6 godzin i miała za sobą. Nie popękała, nie szyli jej, ani nic ;). Koleżanka też 6 godzin i po wszystkim. To i tak stosunkowo krótko w porównaniu do tych, które męczą się po 20h i np nic z tego nie wychodzi i musi dojść do CC :(

Sue moja Ada też troche leniwa jest ostatnimi czasy, chyba nie lubi jesieni - i Twój Tomuś też :P

Sue lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Cath my w prawie podobnym wieku ciazowym, ale ja nie czuje żeby mnie maleństwo po zebrach kopalo...
    Mnie bardzo wysoko kopie :) dzis nawet mój mąż się zapytał czy mnie to nie boli :) a wczoraj na studiach jak siedziałam to aż mnie bolało tak w zebra pare razy dostalam :)
    Sewerynka tez tak wysoko czuje a ma jeden dzien do przodu niż ja :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi P. ostatnio powiedział - "Musisz urodzić 14.02, bo 15 mam joba". Tak więc będę musiała pogadać z synem, żeby zechciał wyjść wtedy, kiedy jego ojciec nie będzie akurat grać ;P Ale, jak to mówią muzycy "Job zawsze może wpaść" :D

Mąż mojej kumpeli też jest muzykiem i ta biedna wiecznie sama jest, bo teraz jest szczyt sezonu, najwięcej koncertów. Kurcze, będę się musiała na to przygotować. Narzekacie na swoich mężów, ale uwierzcie mi, życie z muzykiem też nie jest łatwe - wszystkie Sylwestry, Walentynki, moje urodziny, długie weekendy spędzam sama, bo akurat wtedy są najlepiej opłacalne koncerty :) Ale - widziały gały co brały :D Dobrze, że na statkach nie gra, bo tam kontrakty są na pół roku :)
    Wybaczcie, mam kryzys samotnego niedzielnego wieczoru i musiałam pomarudzić :)

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu jeszcze nic nie załatwiałam. Ja mam gin z tego szpitala.

Każdy ale to każdy szpital ma dobre i złe opinie bo jak to w życiu bywa różnie.
    Bonifraci mają dobrą opinię choć w grudniu 2013 wydarzyła się tam ta cała historia z Lilianką, i nas też to wystraszyło. Ale potem się zastanawialiśmy nas kilkoma innymi szpitalami i wszędzie coś się kiedyś stało. Dlatego nie zakładam, nic złego. Wszystko musi być OK.

Ja w zeszłym roku tam w szpitalu miałam łyżeczkowanie i wcale nie robiła tego moja gin no bo teraz to się tak nie da, ale zostałam bardzo dobrze potraktowana, wszystko było OK i wszyscy bardzo mili wyrozumiali i naprawdę OK w stosunku do sytuacji.

Wiem, że jest tam możliwość prywatnej położnej i tylko tą możliwość rozważam bo z gin to jak wiadomo różnie bywa. Jeśli jest planowany poród no to może gin jest na oddziale ale jeśli poród sn i nie wiadomo kiedy złapie no to gin nie za bardzo ma jak dojechać, więc jak coś to tylko ta położna :-):-):-)

Ale jeszcze nić w tym kierunku nie robiłam :-)
    Mamy czas :-):-)

angelcia lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:57

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje angelcia :)
    Moj dzidzius czesto zasypuje mnie kopniaczkami, szczegolnie przed snem i rano przed wstaniem z lozka. Uwielbiam to :)

angelcia lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mi P. ostatnio powiedział - "Musisz urodzić 14.02, bo 15 mam joba". Tak więc będę musiała pogadać z synem, żeby zechciał wyjść wtedy, kiedy jego ojciec nie będzie akurat grać ;P Ale, jak to mówią muzycy "Job zawsze może wpaść" :D

Mąż mojej kumpeli też jest muzykiem i ta biedna wiecznie sama jest, bo teraz jest szczyt sezonu, najwięcej koncertów. Kurcze, będę się musiała na to przygotować. Narzekacie na swoich mężów, ale uwierzcie mi, życie z muzykiem też nie jest łatwe - wszystkie Sylwestry, Walentynki, moje urodziny, długie weekendy spędzam sama, bo akurat wtedy są najlepiej opłacalne koncerty :) Ale - widziały gały co brały :D Dobrze, że na statkach nie gra, bo tam kontrakty są na pół roku :)
    Wybaczcie, mam kryzys samotnego niedzielnego wieczoru i musiałam pomarudzić :)
    Wiem co o tym bo Sewerynki facet prscuje w restauracji w każde swieta! Co chcemy cos zorganizować a to walentynki, a to sylwester a to jakies inne święto to on w pracy. Teraz Halloween organizujemy jak co roku i nie pracuje:D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czuję już wysoko, jeszcze nie pod żebrami ale już blisko :D

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!
    Pamietaj kazda dzidzia jest inne i kazda inaczej sie rozwija w swoim tempie :) ale są tez dni ze sie przewróci i czuje bardzo nisko ale tak mocno ze aż slabo sie robi. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm muszę zapytać oto mojego gina, bo teraz to się zaniepokoilam ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak narzekacie na teściowe , a moja jest kochana :-)
    Powiem Wam, że kocham moją mamę najbardziej na świecie choć często się ścinamy bo jest nadopiekuńcza i zawsze lubi doradzić po swojemu, a ja jestem Zosia samosia i nie lubię jak ktoś mi się wtrąca. I tak naprawdę częściej mnie moja mama zezłości tak ze swojej matczynej miłości niż teściowa.
    Moja teściowa jest wspaniałą kobietą, która nigdy się nie wtrąca nic nie narzuca, zawsze pyta o zdanie. A swoim synom zawsze powtarza, że liczy się teraz zdanie żony, zawsze pyta a co ja powiedziałam, albo co szwagierka powiedziała jak drugi synuś przyjedzie.
    Naprawdę mam nadzieję, że się nie zmieni choć znamy się już ponad 12 lat i nawet 3 lata mieszkałyśmy razem :-):-):-)

Życzę Wam takich teściowych i mam nadzieję, że ja będę taka dla żony mojego syna :-)

Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ