X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem wypiliśmy już kakao, do tego kanapki z serem białym i dżemem truskawkowym, ostatnio to mój ulubiony zestaw. Na obiad był rosół na pierwsze, a na drugie kurczak z piekarnika z ziemniakami + surówka z czerwonej kapusty.

Jutro mam zamiar zrobić pierwszy raz tartę, nigdy nie robiłam, bo nie miałam tej formy do pieczenia, a moja siostra ją zostawiła ostatnio więc mam okazję:) Angelciu jakbyś miała dobry przepis to uśmiecham się do Ciebie:) Na razie będę szperać w internecie.

Sue- pozazdrościłam Ci nowego suwaczka i też sobie taki sprawiłam:)

Ciekawe co u SURI- Jak się czuje!?

Sypialnie mamy pięknie pomalowaną, na różowo, trzy paski z tapety na jednej ścianie w kwiaty. Łóżeczko kupimy w grudniu, wtedy wrzucę jakieś foto. Mąż pięknie posprzątał po malowaniu, nawet okno umył. Jestem z niego na prawdę dumna, że zrobił wszystko tak dokładnie i jest bardzo czysto. Ostatnio jest bardzo pomocny w domu, dzisiaj nawet opowiadał mi, że jedna z jego klientek żaliła się ostatnio na swojego męża, że nic nie robi:) Chyba wziął sobie to do serca. Chociaż leniem nigdy nie był. Może w porządkowych sprawach mi nie pomagał zbyt dużo, ale koszenie trawy i różne prace koło domu zawsze wykonywał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:29

Sue lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie was podgonic, troche tylko podczytalam. Ja mam 24 tc i tez przytylam 7kg ( teraz pewnie juz wiecej ). Troche tez musze bardziej zwracac uwage na to co jem, choc ostatnio ciagle bym jadla i nawet na slodkie mam ochote, a na poczatku patrzec na to nie moglam.
    Co do facetow to z moim jest roznie. Ogolnie nie moge na niego narzekac, pomaga mi, sprzata, zajmuje sie naszym synkiem, itd. Czasem ma swoje humory i oczywiscie ma wady. Ale jak kazdy. To ja stwierdzam bez bicia, ze mam gorszy i trudniejszy charakter niz on.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

Lara masz rację z ,ale na tym wzrostem każdego dzieciaczka,z tego,co mnie uczono na studiach,to najlepiej brać datę porodu z usg do 12 tyg,ponieważ do tego momentu płody rozwijają się tak samo,po 12 tyg indywidualnie.

Tu masz rację bo moja gin też mi mówiła o tym, że jak coś to 12 tyg jest wiarygodny wynik z USG. Ale miałam 3 USG i tam było zawsze wcześniej ale różnie:-) więc nie kombinuję i przyjęłam 10 luty :-) tak jak na pierwszej wizycie :-):-):-) gdy nie było jeszcze za dużo widać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lara ja tez sie zastanawiam nad Bonifratrami, ale jaja :) Sluchaj, zalatwialas juz cos w kierunku pobytu w tym szpitalu? Jakies opinie czy coś? Ewentualnie co trzeba ze sobą wziąć dla siebie i dziecka?

Z jednej strony słyszałam pochlebne opinie o nich, z drugiej strony podobno masówka, i chcą jak najszybciej wyrzucać ze szpitala, a wiadomo, że po CC to nie ma się od razu takiej sprawności, no ale.. NIE BYLAM, NIE WIDZIALAM, ZA REKE TEZ NIE ZLAPALAM!

Deri masz teraz chwile spokoju. Ja z nudów jem zawsze jabłko wieczorem.

Januszkowa Suri pewnie odpoczywa i się odchamia od naszego biadolenia :D Co do tarty.. robiłam raz z kruchego ciasta, ale nie wiem czy tą prawdziwą tartę się z niego robi..? W każdym razie przepis:
    1,5 szkl maki
    3 żółtka
    1/4 szkl cukru
    125g masła
    łyżeczka proszku
    cukier waniliowy
    mąkę z proszkiem przesiać, masło dodać do mąki, żóltka i cukry również. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem. Wykleić ciasto (ja jeszcze robie w nim dziurki widelcem) na to dać papier i przysypać np grochem lub czymś takim obciążającym. Piekłam 25 min z tym obciążeniem, a później to wyciągłam i piekłam do pożądanego koloru (180st bez termo)

Dorocia, ale masz przystojniaka w avatarze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:45

Januszkowa lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi dojazdami bywa różnie,mówi się,że pirworódkimają dłuższy czas porodu,tzn tych 3 faz,a ostatnio mojej koleżanki siostra nas wszystkich zaskoczyła isiebie samą chyba bardziej ,bo wszystko trwało 2 godziny!!!!!!Nie mogłam w to uwierzyć,taka szybka akcja,tylko pozazdrościć.
    Terz sama się zastanawiam,ile to może trwać u mnie,czy organizm potraktuje mnie jako pierworódkęczy wieloródkę ?? :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Cath, zazdroszczę Ci tych ruchów :) Mój to taki leniuszek raczej jest. Uaktywnia się zazwyczaj wieczorem ok 23.
    Dziś mama mi mówiła, że aktywność dziecka w ciąży nie zawsze ma przełożenie na aktywność po porodzie. Ja ponoć byłam bardzo "delikatna" w kopniaczkach, za to po porodzie wiercioch jak nie wiem.
    Tomek kopie zawsze jak mój P. wraca do domu, albo jak z nim rozmawiam przez telefon. Czuje chyba, że ja się cieszę i jego to też rozwesela ;)

Zastanawiam się czy coś poćwiczyć dziś, trochę mam lenia, szczerze mówiąc :)

cath lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek ustawiony mam według terminu z OM
    a z USG ostatnio było 2 dni wcześniej 31/01, skoro tak to byłabym styczniowka ;) hmm powiem szczerze, że naprawdę ostatnio tak sobie myślę że ja jednak urodze w połowie stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:48

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath my w prawie podobnym wieku ciazowym, ale ja nie czuje żeby mnie maleństwo po zebrach kopalo...

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, a moja mama błyskawica - 6 godzin i miała za sobą. Nie popękała, nie szyli jej, ani nic ;). Koleżanka też 6 godzin i po wszystkim. To i tak stosunkowo krótko w porównaniu do tych, które męczą się po 20h i np nic z tego nie wychodzi i musi dojść do CC :(

Sue moja Ada też troche leniwa jest ostatnimi czasy, chyba nie lubi jesieni - i Twój Tomuś też :P

Sue lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Cath my w prawie podobnym wieku ciazowym, ale ja nie czuje żeby mnie maleństwo po zebrach kopalo...
    Mnie bardzo wysoko kopie :) dzis nawet mój mąż się zapytał czy mnie to nie boli :) a wczoraj na studiach jak siedziałam to aż mnie bolało tak w zebra pare razy dostalam :)
    Sewerynka tez tak wysoko czuje a ma jeden dzien do przodu niż ja :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi P. ostatnio powiedział - "Musisz urodzić 14.02, bo 15 mam joba". Tak więc będę musiała pogadać z synem, żeby zechciał wyjść wtedy, kiedy jego ojciec nie będzie akurat grać ;P Ale, jak to mówią muzycy "Job zawsze może wpaść" :D

Mąż mojej kumpeli też jest muzykiem i ta biedna wiecznie sama jest, bo teraz jest szczyt sezonu, najwięcej koncertów. Kurcze, będę się musiała na to przygotować. Narzekacie na swoich mężów, ale uwierzcie mi, życie z muzykiem też nie jest łatwe - wszystkie Sylwestry, Walentynki, moje urodziny, długie weekendy spędzam sama, bo akurat wtedy są najlepiej opłacalne koncerty :) Ale - widziały gały co brały :D Dobrze, że na statkach nie gra, bo tam kontrakty są na pół roku :)
    Wybaczcie, mam kryzys samotnego niedzielnego wieczoru i musiałam pomarudzić :)

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu jeszcze nic nie załatwiałam. Ja mam gin z tego szpitala.

Każdy ale to każdy szpital ma dobre i złe opinie bo jak to w życiu bywa różnie.
    Bonifraci mają dobrą opinię choć w grudniu 2013 wydarzyła się tam ta cała historia z Lilianką, i nas też to wystraszyło. Ale potem się zastanawialiśmy nas kilkoma innymi szpitalami i wszędzie coś się kiedyś stało. Dlatego nie zakładam, nic złego. Wszystko musi być OK.

Ja w zeszłym roku tam w szpitalu miałam łyżeczkowanie i wcale nie robiła tego moja gin no bo teraz to się tak nie da, ale zostałam bardzo dobrze potraktowana, wszystko było OK i wszyscy bardzo mili wyrozumiali i naprawdę OK w stosunku do sytuacji.

Wiem, że jest tam możliwość prywatnej położnej i tylko tą możliwość rozważam bo z gin to jak wiadomo różnie bywa. Jeśli jest planowany poród no to może gin jest na oddziale ale jeśli poród sn i nie wiadomo kiedy złapie no to gin nie za bardzo ma jak dojechać, więc jak coś to tylko ta położna :-):-):-)

Ale jeszcze nić w tym kierunku nie robiłam :-)
    Mamy czas :-):-)

angelcia lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:57

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje angelcia :)
    Moj dzidzius czesto zasypuje mnie kopniaczkami, szczegolnie przed snem i rano przed wstaniem z lozka. Uwielbiam to :)

angelcia lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mi P. ostatnio powiedział - "Musisz urodzić 14.02, bo 15 mam joba". Tak więc będę musiała pogadać z synem, żeby zechciał wyjść wtedy, kiedy jego ojciec nie będzie akurat grać ;P Ale, jak to mówią muzycy "Job zawsze może wpaść" :D

Mąż mojej kumpeli też jest muzykiem i ta biedna wiecznie sama jest, bo teraz jest szczyt sezonu, najwięcej koncertów. Kurcze, będę się musiała na to przygotować. Narzekacie na swoich mężów, ale uwierzcie mi, życie z muzykiem też nie jest łatwe - wszystkie Sylwestry, Walentynki, moje urodziny, długie weekendy spędzam sama, bo akurat wtedy są najlepiej opłacalne koncerty :) Ale - widziały gały co brały :D Dobrze, że na statkach nie gra, bo tam kontrakty są na pół roku :)
    Wybaczcie, mam kryzys samotnego niedzielnego wieczoru i musiałam pomarudzić :)
    Wiem co o tym bo Sewerynki facet prscuje w restauracji w każde swieta! Co chcemy cos zorganizować a to walentynki, a to sylwester a to jakies inne święto to on w pracy. Teraz Halloween organizujemy jak co roku i nie pracuje:D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czuję już wysoko, jeszcze nie pod żebrami ale już blisko :D

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!
    Pamietaj kazda dzidzia jest inne i kazda inaczej sie rozwija w swoim tempie :) ale są tez dni ze sie przewróci i czuje bardzo nisko ale tak mocno ze aż slabo sie robi. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm muszę zapytać oto mojego gina, bo teraz to się zaniepokoilam ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak narzekacie na teściowe , a moja jest kochana :-)
    Powiem Wam, że kocham moją mamę najbardziej na świecie choć często się ścinamy bo jest nadopiekuńcza i zawsze lubi doradzić po swojemu, a ja jestem Zosia samosia i nie lubię jak ktoś mi się wtrąca. I tak naprawdę częściej mnie moja mama zezłości tak ze swojej matczynej miłości niż teściowa.
    Moja teściowa jest wspaniałą kobietą, która nigdy się nie wtrąca nic nie narzuca, zawsze pyta o zdanie. A swoim synom zawsze powtarza, że liczy się teraz zdanie żony, zawsze pyta a co ja powiedziałam, albo co szwagierka powiedziała jak drugi synuś przyjedzie.
    Naprawdę mam nadzieję, że się nie zmieni choć znamy się już ponad 12 lat i nawet 3 lata mieszkałyśmy razem :-):-):-)

Życzę Wam takich teściowych i mam nadzieję, że ja będę taka dla żony mojego syna :-)

Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ