X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wszystkich nie czuje przy żebrach kopniaków ale juz coraz więcej :D i dzis wyjątkowo po żebrach dawala :) no mowie nawet mój mąż się mnie pytal czy mnie to nie boli bo widzial kolo linii żeber jak kopala :) mi ginek jak ostatnie usg robił to Konstancja byla ulozona glowka w dol i jezdzil głowica pod samymi zebrami a bylo to tydzień temu :) mowi ze teraz dzidzia juz wygląda jak noworodek i będzie teraz na masie głównie przybierać :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz może to też zależy od tego jak maluch się ułoży, mój leżał ostatnio na USG tak że głowę miał po lewej stronie brzucha, a nogi po prawej, przedtem gin mówił że ułożenie miednicowe hmm...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też tak nisko czuję najwyżej na wysokości pępka, a do tego często odczuwam to co Słoneczna, np. że kopie mnie w odbyt albo w szyjkę tak od środka takie bombelki myślę,że to nie powód do niepokoju. Ja sobie tłumaczę, że jeszcze jest położony pośladkowo lub poprzecznie. Może u dziewczyn już główkowo akurat. A na przekręcenie ma jeszcze czas.

Może akurat nasze dzieci nie lubią do góry nogami :-):-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie może to jest to ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze sie moze do 30 tygodnia trzy razy przekręcić :D mi juz na dwóch usg leżała glowka w dol :* nie ma co sie niepokoić :* zobaczycie jakie to uczucie jak po żebrach sie dostaje w niespodziewanym momencie. A ja mogę tak tez po tych żebrach intensywniej odczuwać bo dwa zebra mialam złamane i moze dlatego mnie to boli jakiś wrażliwy punkt :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Deri nie ma co sobie tesciowa zaprzatac glowy, ze tak bardzo brzydko sie wyraze, ale w moim przypadku to 100% prawdy "tesciowa ch.. nie rodzina" ;). Ja tez wole powiedziec wszystko prosto z mostu, nawet znajac konsekwencje, nie ma że boli. Nie bede lizac tyłka do obcej baby, bo ani mnie ona nie inspiruje, ani nie jest dla mnie autorytetem.

Lara jakbyśmy mieszkały obok siebie to jeszcze śmiałabym twierdzić, że będziemy na jednej porodówce :D

Pytanie do MEGG jak się pojawi gdzie zamierzasz rodzić? Bo z tego co pamiętam jesteś z Chrzanowa.

hej tak dobrze pamietasz:)
    ja mam lekarza z Tychów wiec w Tychach (bede miała na 99% CC)

a ty? :)

co d tesciowej zgadzam sie w 100% :)

a moj mały tez nisko czesto kopie, np dzis i wogule jakos kiepsko sie czuje od 2 dni...

milego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:30

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia na ostatnim Usg tez glowka w dol byla. A ogolnie to bardzo nisko czuje kopniaczki, czasami az zaboli. Maluszki maja jeszcze duzo miejsca.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Cath Ty to masz przeżycia, nieźle urazów już miałaś :-)

Twoja mama to się nieźle musiała zamartwiać :-)

Ja jeszcze na szczęście nigdy nic złamanego nie miałam i oby tak dalej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Boże Cath Ty to masz przeżycia, nieźle urazów już miałaś :-)

Twoja mama to się nieźle musiała zamartwiać :-)

Ja jeszcze na szczęście nigdy nic złamanego nie miałam i oby tak dalej :-)
    Hahah :D mnie zawsze bylo wszędzie pełno. :D a najwięcej w sporcie. Moj tata byl koszykarzem i ja grałam w ręczną i siatkowke :D bardzo intensywnie :) a zebra dwa mialam złamane gdy lecialam pod siatkę po piłkę i niefortunnie upadlam. :D nic więcej złamane nie mialam :D tylko bark wybity i zab złamany (przez męża!) i palce wybite przy piłce ręcznej! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całe życie grałam na saksofonie, więc zawsze chuchałam i dmuchałam na ręce, żeby sobie krzywdy nie zrobić :) Ale biegałam całe życie :) ostatni raz biegałam przed wizytą u lekarza - teraz mi nie pozwala biegać :(

Zawsze miałam za to krwawe wypadki - w wieku 4 lat zawiesiłam się na haku na bramce brzuchem - cudem uniknęłam wtedy przebicia jakichś narządów wewnętrznych (dzieci są nieśmiertelne :D), rozwaliłam głowę na kaloryferze, miałam rozcięty łuk brwiowy, rozciętą stopę (nadepnęłam w wodzie na szkło) + 13 szwów. I wiele wiele innych. Babcia na mnie zawsze krzyczała i mówiła "dziewczynka, a takie kolana pozdzierane" :D

Lara 82, dorocia2324, cath lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Sue jestes lepsza ode mnie :D

No ja z tymi żebrami mialam yez krytyczna sytuacje dosłownie bo pare milimetrów i przebilo by pluco. :) ale na szczęście okazało sie ze problemy z oddychaniem mialm ze stresu! :D i nic poważniejszego mi sie nie dzialo :)

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Cath, ja po prostu zawsze byłam wiercioch, mała taka, chuda, w każdą dziurę się musiałam wcisnąć :D No i po prostu często ulegałam różnym wypadkom, więc jeśli moje dziecko się poda we mnie, to marny mój los :P

cath, Lara 82 lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tez bylam bardzo "szczesliwym" dzieckiem. Nadgarstki kilka razy polamane, kostka skrecona, obojczyk pekniety, wszedzie siniaki. I teraz mam ten synka, ktory juz mial glowe stluczona, obojczyk pekniety ( jak mamusia ) i noge nadwyrezona. Takze chyba poszedl w moje slady.

truskawkax25 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, wczoraj u fryzjera siedziała przeziebiona babka i jeszcze wspanialomyslnie zrobiła mi miejsce koło siebie na kanapie, dopiero po chwili się zorientowałam że siedzi z chusteczka przy nosie :/ Czuje że mnie kręci w nosie, gardło też się zatyka, jak nic sprzedała mi swojego wirusa :( chociaż niby choroba sie 3 dni rozwija, więc nie wiadomo...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie :)
    Ostatnio mama mojego P. powiedziała mi, że jak się urodził, to był strasznie brzydki :P Miał klapnięty nos, cofnięty podbródek i włosy na plecach :D A teraz taki ładny chłopak z niego :P

Lara 82 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze sie przestawic na mniej smazonego i ograniczyc slodycze-
    bo juz dresy mnie uciskaja:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam nowy suwak:D

Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, coś mi się wydaje, że się będziemy wirtualnie za ręce trzymać w trakcie porodu :))

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara sto lat:)

dziewczyny ja tez czuje ruchy niziutko, ostatnio wlasnie czuje kopniaki w szyjke strasznie to nie przyjemne :p

co do zlaman mialam raz zlamane oba nadgarstki ;p tez bylam bardzo zywym dzieckiem, z tzw ADHD :p:) za to moj byl bardzo spokojnym dzieckiem, szkoda ze mu tak nie zostalo.

Co do facetow niestety tez uwazam ze sa glownie beznadziejni, moze i nie wszyscy,ale wiekszosc.. ale moze tez chodzi o wiek? moze ci mlodsi -tak do 30-35 jeszcze sa tacy beznadziejnowaci a pozniej jest lepiej? :) bo widze ze glownie te mlodsze kobietki z forum narzekaja na swoich :p ja sie dolaczam, moj to niestety dzieciak nadal mimo 26lat moze to jeszcze taki glupi wiek

Lara 82 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wiecie od kiedy zaczyna sie 6 miesiac ciazy? na internecie sa sprzeczne informacje

aha i te trzecie, ostatnie usg czy ma jakas specjalna nazwe? pierwsze bylo genetyczne drugie polowkowe a te trzecie pomiedzy 32-34tyg to jakie? Ja jestem na nie umowiona na 26 grudnia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ