WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Witajcie Lutowki! Ale jest dziś ponuro za oknem.
    Nie wychodzę dziś z łóżka.

Mam do Was pytanie. Jutro idę na badanie z glukoza. Ile mi to dokładnie zabierze czasu?
    Od momentu pierwszego wejścia do gabinetu - ponad 2h. Bo pobiorą Ci krew na czczo i dadzą wypić glukozę. Będziesz musiała siedzieć plackiem pod laboratorium i zrobić wynik po 1h i po 2h - albo tylko po 2h (niektóre dziewczyny tak mają).

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry w ogóle :)
    Mój plan na dziś to powtórzyć niemiecki i zrobić sobie obiadek, więc lajtowo bardzo.
    Mieszkanko wysprzątane pięknie, może tylko wstawię zmywarkę.
    Lekko czuję przeziębienie, więc nie będę nigdzie wychodzić dziś.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas ponuro i mgła ale od dziś postanowiłam chodzić z psem na spacer codziennie lub ćwiczyć wiec zaraz śniadanko i wychodzę. Dziś dość pracowity dzień mam a w środę planuje glukozę bleeee
    śluz mam ok wiec nie zawracam głowy lekarzowi ale kluje mnie od 2 dni i to dość mocno, po bokach i w pochwie

tez macie klucie w pochwie. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 07:52

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja zaskakująco wcześnie ;)
    Właśnie jadę na pobranie krwi i test obciążenia glukozą, trzymajcie kciuki żebym dała rade :) 2 kanapki i jabłko czekają w torbie na spożycie :)

Od 6:30 na nogach jestem i współczuję tym które nie mogą spać, bo gdyby nie badania spałabym do 9 minimum.

Nie wiem jak wy ale ja ostatnio mam mega dziwne sny i to nie erotyczne ;)

Pozdrawiam! :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :)
    Witam się i jak w "mleczny" poniedziałek. U nas takie mgły , że nie chce się wychodzić z domu. Na dobre zaprzyjaźniłam się z czapką, kominem i rekawiczkami :)

Wiecie co, doszłam do wniosku, że chyba w połowie lub pod koniec grudnia spakuję torbę do szpitala. Oprócz kosmetyków codziennego użytku oczywiście. Niech leży spakowana, a i ja będę spokojniejsza. Nawet moja mama, gdzie ona jest zdania, że nic wcześniej się nie szykuje stwierdziła wczoraj, że lepiej niech ta torba będzie spakowana :) Kurcze laski dochodzi do mnie, że to już z górki <3

Sue lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Siemanko :)
    Witam się i jak w "mleczny" poniedziałek. U nas takie mgły , że nie chce się wychodzić z domu. Na dobre zaprzyjaźniłam się z czapką, kominem i rekawiczkami :)

Wiecie co, doszłam do wniosku, że chyba w połowie lub pod koniec grudnia spakuję torbę do szpitala. Oprócz kosmetyków codziennego użytku oczywiście. Niech leży spakowana, a i ja będę spokojniejsza. Nawet moja mama, gdzie ona jest zdania, że nic wcześniej się nie szykuje stwierdziła wczoraj, że lepiej niech ta torba będzie spakowana :) Kurcze laski dochodzi do mnie, że to już z górki <3
    Kochana ja juz w grudniu chce wszystko miec na tip top :) wraz z torba :) u mnie jest troszke wcześniaków w rodzinie moja tez moze być :) wiec wole sie przygotować i byc przygotowana :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe suwaki dają do myślenia:-) leci bardzo szybko

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam nowy suwaczek :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

obudzil mnie glod, czujecie to? :D Katastrofa.. za oknemtsk zimno, ze na sniadanko trzeba zrobic cos cieplego. :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym tygodniu.
    Zycze milego dnia!!!

juska19, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację megg. Nowy suwak jakoś bardziej to obrazuje :D

Ale fajnie, ciesze się !!! Niech siedzi w brzuszku jak najdłużej :) Laski zobaczycie, jak "posypiemy" się od stycznia , tak czuję :)

Cath mój plan również jest taki, aby do Świąt mieć już wszystko! a potem tylko leżeć i pachnieć. Fakt faktem już niewiele nam zostało do kupienia, ale nie chcę zaprzątać sobie głowy podkładami poporodowymi lub podpaskami typu bardzo max ;) przy Wigilii :)

Ktoś pisał o tych numerach telefonów- i jak się temat potoczył?

cath, megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mój mąż zaraził :/ czuje sie jakbym miała wypluć płuca! Masakra . Katar. Kaszel. Ciezko mi się oddycha! Zarazek jeden. Niech tylko z roboty przyjedzie!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w tym tygodniu mieliśmy pojechać wózek zamówić juz bo czeka sie okolo miesiąc. :) ale teraz będziemy miec szpital w domu to nie wiem chyba jeszcze poczekamy do następnego tygodnia albo pod koniec tego :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez budzi glod i ssanie w zoladku:)

juz po kanapkach- teraz herbatka:)

u nas tez straszna mgla- bialo na dworze!

Ja na ten moment mam spakowana - koszule nocna, kapcie, klapki pod prysznic i recznik w reklamowce w razie czego- zeby nie szukac jakby bylo trzeba jechac na IP.

bo tak jak wtedy poejchalam z pracy prosto i maz szukal wsyztskiego to bylo ciezko- wiec chociaz te rzeczy mam naszykowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:14

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mnie tez budzi glod i ssanie w zoladku:)

juz po kanapkach- teraz herbatka:)

u nas tez straszna mgla- bialo na dworze!

Ja na ten moment mam spakowana - koszule nocna, kapcie, klapki pod prysznic i recznik w reklamowce w razie czego- zeby nie szukac jakby bylo trzeba jechac na IP.

bo tak jak wtedy poejchalam z pracy prosto i maz szukal wsyztskiego to bylo ciezko- wiec chociaz te rzeczy mam naszykowane :)
    Moj mąż nawet nie wie w której szufladzie mam gatki, skarpetki a pidżamy to juz wg nie wie :D a jakbym miala mu powiedziec aby zabrał jeszcze jakies inne rzeczy to byłaby tragedia.

Wiecie co w szkole rodzenia bardzo mądrą rzecz pani Alina powiedziala. Aby torbe spakował nam partner. Ponieważ jak będziemy rodzic to facet jak to facet będzie sie pytal co gdzie jest a to nas niepotrzebnie zdenerwuje. :) a tak facet będzie wiedział co gdzie jest a to nam dużo pomoże :D ja czuje ze mojego to ja i tak zabije! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez nie wiedzial i co chwile dzownil, ktore majtki a ktora pizama:)

bo ja w koszulach nie spie raczej- tylko w koszulce i spodenkach zawsze- nei lubie jak mi sie podwija do gory:)

to bedzie cos- mysle czasm jak to bedzie jak trzeba bedzie ruszyc na proodowke;) i ze pewnie bedzie ciemna noc:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Ktoś pisał o tych numerach telefonów- i jak się temat potoczył?
    No właśnie na razie się jeszcze nie potoczył, bo to trochę wcześnie, ale warto pomyśleć jak to zorganizować.
    Mi wstępnie przyszedł taki pomysł, żeby mieć telefony do dziewczyn ze swojej okolicy, ale przecież nie każda z nas ma kogoś takiego. I pewnie lepiej dać swój numer 2-3 osobom, nie tylko jednej, bo jak obie zaczną rodzić w tym samym czasie, to będziemy bez wieści... Jakiś logistyk byłby tu nam potrzebny ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dzien dobry :)

obudzil mnie glod, czujecie to? :D Katastrofa.. za oknemtsk zimno, ze na sniadanko trzeba zrobic cos cieplego. :)
    Mój tybetański doktor mówi, że jesienią i zimą najlepszym posiłkiem (nawet na śniadanie) jest gorąca, pożywna zupa.
    I właśnie zjadłam miseczkę gulaszowej :)
    Mam jeszcze od mamy dyniową ala grochówkę :)

justta, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie tradycyjnie slonko, przyjemnie sie wstaje w taki poranek:)

Asia, bolało mnie to ze dwa dni, ale coraz słabiej. Ja już miałam kiedyś coś takiego, u mnie był to wynik przeziębienia.
    Jak Ci nie przejdzie to idź to lekarza. Mnie tez promieniowało na pośladek. Tak jakbym miała coś wbite w nogę i nie mogła się ruszyć.

Mówiłam wczoraj, ze Tomasz delikatnie sie rusza? Otóż, cofam to. W nocy dał popis swoich możliwości. Uświadomiło mi to, że w moim brzuchu mieszka juz całkiem spory jegomość :)
    Chciałam go uśpić muzą, wlaczylam Jacksona, położyłam telefon na brzuchu i moj syn kopnął tam, gdzie leżał telefon, tak mocno, ża aż nim poruszył. Zatkało mnie kompletnie.

Ja dziś zdecydowanie pojde na spacer- piękna jesień, trzeba korzystać!

angelcia lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie i pobraniu krwi, chyba połowę mi jej spuściły, tyle badań do zrobienia miałam ;)

Glukoza ok, ale pod koniec była mega słodka, bo nie była dokładnie wymieszana bleee.

Ja chce być spakowana przed świętami, żeby mieć spokój :)

Moje dziecię jeszcze nie zareagowało na tyle słodkości, a minęło już prawie pół godz... Kiedy wasze zaczęły swirować?

Kurcze słabo mi się robi...

c7hyim7.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ