WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg odkad ojca i meza nie ma w domu, a mama pracuje to praktycznie nie gotuje obiadów.. nie chce nam sie :) co do pierogow.. ja wole takie grubsze ciasto tzn nie rozwałkowuje go tak mega cienko, no i daje dosc duzo cebuli do farszu i pieprzu, bo lubie takie ostrzejsze :P

Cath a zwracalas uwage na koszyk pod wózkiem? Bo dla mnie jest taki maly strasznie, a bylam taka napalona na ten powóz.

Katiś gratuluję, teraz z górki! :) Następny pułap -> 90 dni :P

Katiś, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja mysle inaczej- niech kazda poda nr dziewczynie na priv- ktora ma inny termin niz ona

dla przykladu-

ja Angelci ( wiec ja tym samym mam numer ANgelci)
    bo nie np Sue- bo ona bedzie rodzic jak ja:)
    i jak urodzi Angelcia to mi napisze- a ja wam- a potem na odwrot:)

i tak w pary- nie to ze baza numerow:) bo jak sie ktos nei odzywa 3 dni to juz telefon CO SIE DZIEJE!!!!!:) a tak jak bedzie sie miec jak napisze sie do tej jednej osoby.

ja tak mysle;)
    To też jest myśl, tylko kilka dni nas dzielących w datach porodu może się pokryć. Ja myślę, że faktycznie można się dobrać w 2-3 dziewczyny i się powymieniać + baza też byłaby takim zabezpieczeniem jak się nagle obie z pary nie będą odzywać... nie wiem... Musi się więcej dziewczyn wypowiedzieć co myślą.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Bietka ja również końcówkę musiałam rozgryzać, bo sie nie rozpuściła. Co do ruszania się dziecka to moja córka w ogóle się wtedy nie ruszała! Cały czas spała, więc może lubi słodkie :P Trzymaj sie :)
    Moja też się po glukozie kompletnie nie uaktywniła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
    Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej :-)
    a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki :-)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za ale jak te pary dobrać. ? Może niech logistyk zdecyduje żeby nikt nie został na lodzie
    ze np nikt mnie nie lubi;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:20

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze fajnie bylo by miec jakis kontakt ze soba. Ja jestem tu od niedawna i prawde mowiac nikogo za bardzo nie znam...

megg, angelcia lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak zwrocilam uwagę :) według mnie nie jest maly :) ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem :) a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina :) a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć :) jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień :) i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża :D moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało :D mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Angelcia tak zwrocilam uwagę :) według mnie nie jest maly :) ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem :) a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina :) a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć :) jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień :) i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża :D moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało :D mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy. :)

Podobno siedzisko, czy wkładka były źle wyprofilowane :)- ale to tylko opinie, sama w rękach nie miałam więc ciężko powiedzieć. W sumie tez nie mam zamiaru robić zakupów stricte domowych podczas spaceru z Dzieckiem, ale zawsze cos przy okazji, albo jakoś tak.. :D

Ciekawe czy faktycznie wchodzi to, że od 2015r nie będzie gondolek z podnoszonym oparciem? Mnie to w sumie nie potrzebne, bo skoro dziecko jeździ w gondoli to znaczy, że jeszcze samo nie siedzi.. Poza tym nie mialabym odwagi sadzać tak dziecka w gondoli, bo chyba nie ma pasów prawda? ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
    Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej :-)
    a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki :-)
    ;-)
    W domu dwójka informatyków, mamy własny serwer, dysk zabezpieczony hasłem, więc na pewno nikt się do tej bazy niepowołany nie dostanie. Sprzedawać numerów nie zamierzam :D

A dobranie w pary proponuję na zasadzie dzielimy naszą listę, którą aktualizuje Vel na pół i pierwsza dziewczyna z pierwszej połówki wymienia się z pierwszą dziewczyną z drugiej połówki - tym samym średni odstęp między terminami wyniesie ok. 2 tygodni. Bo lista jest ułożona datami porodu o ile się nie mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:41

megg, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najlepszym sposobem na nie jedzenie słodyczy jest nie mówienie i nie myślenie o tym. Im bardziej będziecie sobie w głowie powtarzać, że już nie możecie jeść, tym bardziej będzie się Wam ich chciało.
    Najlepszy sposób? Nie kupować, nie będzie kusić :P

Zawsze też możecie sobie zjeść coś na zastępstwo - banany np, albo kaszę jaglaną z bananami - deserek taki, że szok.

Ja jem śniadanie trochę na słodko - jogurt naturalny, musli z suszonym jabłkiem + banan, suszona śliwka i żurawina. Polecam - przepyszne.
    Ponoć w taką pogodę nie powinno się jeść jogurtów, bo wychładzają organizm, ale ja tak uwielbiam takie śniadanie, że nie mogę się powstrzymać.
    A na śniadanie możecie zjeść coś słodkiego - np. naleśniki z pełnoziarnistej mąki z dżemem - śniadanie spalamy w ciągu dnia, więc spoko :)

Pia Gizela, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda z tymi jogurtami i produktami mlecznymi, w taką pogodę niewskazane, a jak ktoś przeziębiony, to w ogóle powinien się pożegnać.
    Ja polecam też owsiankę na śniadanie - ciepła i z bakaliami - morele, rodzynki zaspokoi nasz głód na słodycze :)
    A ja sobie zaraz zjem kawałek zdrowego i słodkiego ciasta kokosowego - to też zdrowy odpowiednik - z mąki kokosowej, oleju kokosowego, jajek i miodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:43

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ponoć "zaflegmiają" :D

A te z Was, które mają katar - polecam kaszę jaglaną. Ona odflegmia organizm :) I naprawdę można ją wykorzystać na wiele innych sposobów :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Z tymi numerami tel. to dobrze byłoby je wysyłać w prywatnych wiadomościach.

Lara 82 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tym aby Gosiak miala nasze numery. :)

Mi bardzo sie podoba Bebetto Aquarius. i malo brakowalo a bysmy ostatnio kupili bo byla fajna promocja, jednak niestety w zwiazku z tym ze mieszkam na obrzeżu Gdanska to chodniki nie sa tu najlepszej jakosci i ze wzgledu na kolka i amorki został nam odradzony. Takze zdecydowalismy sie na X-landera.

Ja mam dzis doła. Synu mnie wkurzył od rana, kotka moja mała jest chora wiec do weta znowu musimy jechać, nic mi sie nie chce do tego. :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue - ja nie potrafię nie myśleć o słodyczach! Oczywiście zaczynam od tego, że jak chcę coś przegryźć to biorę jabłko , banan lub inny owoc. Ale niestety muszę doprawić słodyczami... Nie wytrzymuję:D Zawsze byłam słodyczożerna, więc ciężko mi się odzwyczaić;)

Od weekendu chodzę jakaś taka jak nie z tego świata. Chyba dopadła mnie apatia jesienna. A dziś mam zajęcia na uczelni. I w środę to połókowe o 17.45 mam. W czwartek wizyta u dentysty i badania zrobić muszę (morfologia, mocz). A za tydzień we wtorek wizyta u mojej gin. Po drodze jeszcze Wszystkich Świętych, urodziny babci Poślubionego. A ja bez chęci do działania!

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to trzeba zredukować tą listę, bo niektóre się w ogóle nie odzywają / nie bywają tutaj i bez sensu będzie ubiegać się o nr do takiej osoby.

• cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi z tymi numerami obojętne :) dla mnie mozemy podawać Gosiak :) bo dobrze by bylo w razie co jak pojedziemy do szpitala chociaż napisać ze juz po wszystkim :) tylko gosiak by musiala nam swój numer podać aby mozna bylo napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:50

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:)
    Z tymi numerami tel. to dobrze byłoby je wysyłać w prywatnych wiadomościach.
    Oczywiście, bez dwóch zdań :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do telefonów, ustalcie coś, a ja się jakoś dostosuję ;)

Brzuch mnie okrutnie swędzi:/

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela to weź go wysmaruj jakimś kremem - mnie wtedy przechodzi :)

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ