X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg odkad ojca i meza nie ma w domu, a mama pracuje to praktycznie nie gotuje obiadów.. nie chce nam sie :) co do pierogow.. ja wole takie grubsze ciasto tzn nie rozwałkowuje go tak mega cienko, no i daje dosc duzo cebuli do farszu i pieprzu, bo lubie takie ostrzejsze :P

Cath a zwracalas uwage na koszyk pod wózkiem? Bo dla mnie jest taki maly strasznie, a bylam taka napalona na ten powóz.

Katiś gratuluję, teraz z górki! :) Następny pułap -> 90 dni :P

Katiś, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja mysle inaczej- niech kazda poda nr dziewczynie na priv- ktora ma inny termin niz ona

dla przykladu-

ja Angelci ( wiec ja tym samym mam numer ANgelci)
    bo nie np Sue- bo ona bedzie rodzic jak ja:)
    i jak urodzi Angelcia to mi napisze- a ja wam- a potem na odwrot:)

i tak w pary- nie to ze baza numerow:) bo jak sie ktos nei odzywa 3 dni to juz telefon CO SIE DZIEJE!!!!!:) a tak jak bedzie sie miec jak napisze sie do tej jednej osoby.

ja tak mysle;)
    To też jest myśl, tylko kilka dni nas dzielących w datach porodu może się pokryć. Ja myślę, że faktycznie można się dobrać w 2-3 dziewczyny i się powymieniać + baza też byłaby takim zabezpieczeniem jak się nagle obie z pary nie będą odzywać... nie wiem... Musi się więcej dziewczyn wypowiedzieć co myślą.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Bietka ja również końcówkę musiałam rozgryzać, bo sie nie rozpuściła. Co do ruszania się dziecka to moja córka w ogóle się wtedy nie ruszała! Cały czas spała, więc może lubi słodkie :P Trzymaj sie :)
    Moja też się po glukozie kompletnie nie uaktywniła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
    Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej :-)
    a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki :-)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za ale jak te pary dobrać. ? Może niech logistyk zdecyduje żeby nikt nie został na lodzie
    ze np nikt mnie nie lubi;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:20

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze fajnie bylo by miec jakis kontakt ze soba. Ja jestem tu od niedawna i prawde mowiac nikogo za bardzo nie znam...

megg, angelcia lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak zwrocilam uwagę :) według mnie nie jest maly :) ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem :) a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina :) a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć :) jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień :) i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża :D moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało :D mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Angelcia tak zwrocilam uwagę :) według mnie nie jest maly :) ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem :) a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina :) a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć :) jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień :) i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża :D moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało :D mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy. :)

Podobno siedzisko, czy wkładka były źle wyprofilowane :)- ale to tylko opinie, sama w rękach nie miałam więc ciężko powiedzieć. W sumie tez nie mam zamiaru robić zakupów stricte domowych podczas spaceru z Dzieckiem, ale zawsze cos przy okazji, albo jakoś tak.. :D

Ciekawe czy faktycznie wchodzi to, że od 2015r nie będzie gondolek z podnoszonym oparciem? Mnie to w sumie nie potrzebne, bo skoro dziecko jeździ w gondoli to znaczy, że jeszcze samo nie siedzi.. Poza tym nie mialabym odwagi sadzać tak dziecka w gondoli, bo chyba nie ma pasów prawda? ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
    Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej :-)
    a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki :-)
    ;-)
    W domu dwójka informatyków, mamy własny serwer, dysk zabezpieczony hasłem, więc na pewno nikt się do tej bazy niepowołany nie dostanie. Sprzedawać numerów nie zamierzam :D

A dobranie w pary proponuję na zasadzie dzielimy naszą listę, którą aktualizuje Vel na pół i pierwsza dziewczyna z pierwszej połówki wymienia się z pierwszą dziewczyną z drugiej połówki - tym samym średni odstęp między terminami wyniesie ok. 2 tygodni. Bo lista jest ułożona datami porodu o ile się nie mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:41

megg, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najlepszym sposobem na nie jedzenie słodyczy jest nie mówienie i nie myślenie o tym. Im bardziej będziecie sobie w głowie powtarzać, że już nie możecie jeść, tym bardziej będzie się Wam ich chciało.
    Najlepszy sposób? Nie kupować, nie będzie kusić :P

Zawsze też możecie sobie zjeść coś na zastępstwo - banany np, albo kaszę jaglaną z bananami - deserek taki, że szok.

Ja jem śniadanie trochę na słodko - jogurt naturalny, musli z suszonym jabłkiem + banan, suszona śliwka i żurawina. Polecam - przepyszne.
    Ponoć w taką pogodę nie powinno się jeść jogurtów, bo wychładzają organizm, ale ja tak uwielbiam takie śniadanie, że nie mogę się powstrzymać.
    A na śniadanie możecie zjeść coś słodkiego - np. naleśniki z pełnoziarnistej mąki z dżemem - śniadanie spalamy w ciągu dnia, więc spoko :)

Pia Gizela, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda z tymi jogurtami i produktami mlecznymi, w taką pogodę niewskazane, a jak ktoś przeziębiony, to w ogóle powinien się pożegnać.
    Ja polecam też owsiankę na śniadanie - ciepła i z bakaliami - morele, rodzynki zaspokoi nasz głód na słodycze :)
    A ja sobie zaraz zjem kawałek zdrowego i słodkiego ciasta kokosowego - to też zdrowy odpowiednik - z mąki kokosowej, oleju kokosowego, jajek i miodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:43

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ponoć "zaflegmiają" :D

A te z Was, które mają katar - polecam kaszę jaglaną. Ona odflegmia organizm :) I naprawdę można ją wykorzystać na wiele innych sposobów :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Z tymi numerami tel. to dobrze byłoby je wysyłać w prywatnych wiadomościach.

Lara 82 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tym aby Gosiak miala nasze numery. :)

Mi bardzo sie podoba Bebetto Aquarius. i malo brakowalo a bysmy ostatnio kupili bo byla fajna promocja, jednak niestety w zwiazku z tym ze mieszkam na obrzeżu Gdanska to chodniki nie sa tu najlepszej jakosci i ze wzgledu na kolka i amorki został nam odradzony. Takze zdecydowalismy sie na X-landera.

Ja mam dzis doła. Synu mnie wkurzył od rana, kotka moja mała jest chora wiec do weta znowu musimy jechać, nic mi sie nie chce do tego. :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue - ja nie potrafię nie myśleć o słodyczach! Oczywiście zaczynam od tego, że jak chcę coś przegryźć to biorę jabłko , banan lub inny owoc. Ale niestety muszę doprawić słodyczami... Nie wytrzymuję:D Zawsze byłam słodyczożerna, więc ciężko mi się odzwyczaić;)

Od weekendu chodzę jakaś taka jak nie z tego świata. Chyba dopadła mnie apatia jesienna. A dziś mam zajęcia na uczelni. I w środę to połókowe o 17.45 mam. W czwartek wizyta u dentysty i badania zrobić muszę (morfologia, mocz). A za tydzień we wtorek wizyta u mojej gin. Po drodze jeszcze Wszystkich Świętych, urodziny babci Poślubionego. A ja bez chęci do działania!

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to trzeba zredukować tą listę, bo niektóre się w ogóle nie odzywają / nie bywają tutaj i bez sensu będzie ubiegać się o nr do takiej osoby.

• cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi z tymi numerami obojętne :) dla mnie mozemy podawać Gosiak :) bo dobrze by bylo w razie co jak pojedziemy do szpitala chociaż napisać ze juz po wszystkim :) tylko gosiak by musiala nam swój numer podać aby mozna bylo napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:50

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:)
    Z tymi numerami tel. to dobrze byłoby je wysyłać w prywatnych wiadomościach.
    Oczywiście, bez dwóch zdań :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do telefonów, ustalcie coś, a ja się jakoś dostosuję ;)

Brzuch mnie okrutnie swędzi:/

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela to weź go wysmaruj jakimś kremem - mnie wtedy przechodzi :)

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ