Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegg odkad ojca i meza nie ma w domu, a mama pracuje to praktycznie nie gotuje obiadów.. nie chce nam sie
co do pierogow.. ja wole takie grubsze ciasto tzn nie rozwałkowuje go tak mega cienko, no i daje dosc duzo cebuli do farszu i pieprzu, bo lubie takie ostrzejsze
Cath a zwracalas uwage na koszyk pod wózkiem? Bo dla mnie jest taki maly strasznie, a bylam taka napalona na ten powóz.
Katiś gratuluję, teraz z górki!Następny pułap -> 90 dni
Katiś, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:a ja mysle inaczej- niech kazda poda nr dziewczynie na priv- ktora ma inny termin niz ona
dla przykladu-
ja Angelci ( wiec ja tym samym mam numer ANgelci)
bo nie np Sue- bo ona bedzie rodzic jak ja:)
i jak urodzi Angelcia to mi napisze- a ja wam- a potem na odwrot:)
i tak w pary- nie to ze baza numerow:) bo jak sie ktos nei odzywa 3 dni to juz telefon CO SIE DZIEJE!!!!!a tak jak bedzie sie miec jak napisze sie do tej jednej osoby.
ja tak mysle;)
megg lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Bietka ja również końcówkę musiałam rozgryzać, bo sie nie rozpuściła. Co do ruszania się dziecka to moja córka w ogóle się wtedy nie ruszała! Cały czas spała, więc może lubi słodkie
Trzymaj sie
-
Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej
a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki
Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja jestem za ale jak te pary dobrać. ? Może niech logistyk zdecyduje żeby nikt nie został na lodzie
ze np nikt mnie nie lubi;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:20
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Angelcia tak zwrocilam uwagę
według mnie nie jest maly
ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem
a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina
a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć
jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień
i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża
moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało
mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy.
-
nick nieaktualnycath wrote:Angelcia tak zwrocilam uwagę
według mnie nie jest maly
ten chłopiec którego pilnowałam mial mniejszy koszyk pod wózkiem
a plusem w bebetto jest to w tym koszyku ze sie zapina
a z drugiej strony ja zakupów nie będę robic jak będę z mloda jeździć
jak juz jakies drobne zakupy ale nie zakupy na caly tydzień
i oglądałam juz wersje 2014 i tam dziecko nie zjeżdża
moja znajoma ma koleżankę ktora ma ten wózek i mówi ze pierwsze slyszy aby dziecko zjeżdżało
mowi ze jak przy pierwszych dniach spacerowania spacerowka młody byl mały jeszcze nie siedzial stabilnie i mówi ze wtedy zdarzalo sie ze musiała go poprawiać a tak to pierwsze slyszy.
Podobno siedzisko, czy wkładka były źle wyprofilowane- ale to tylko opinie, sama w rękach nie miałam więc ciężko powiedzieć. W sumie tez nie mam zamiaru robić zakupów stricte domowych podczas spaceru z Dzieckiem, ale zawsze cos przy okazji, albo jakoś tak..
Ciekawe czy faktycznie wchodzi to, że od 2015r nie będzie gondolek z podnoszonym oparciem? Mnie to w sumie nie potrzebne, bo skoro dziecko jeździ w gondoli to znaczy, że jeszcze samo nie siedzi.. Poza tym nie mialabym odwagi sadzać tak dziecka w gondoli, bo chyba nie ma pasów prawda? -
Aagnieszkaa wrote:Ja sie zgadzam na baxe w rękach Gosiaka...nie wiem czemu mam do niej zaufanie...hihi
Liczę że nie sprzeda naszych numerów jakiejś firmie ubezpieczeniowej
a oprócz tego możemy polaczyc się według własnego uznania w pary czy trójki
W domu dwójka informatyków, mamy własny serwer, dysk zabezpieczony hasłem, więc na pewno nikt się do tej bazy niepowołany nie dostanie. Sprzedawać numerów nie zamierzam
A dobranie w pary proponuję na zasadzie dzielimy naszą listę, którą aktualizuje Vel na pół i pierwsza dziewczyna z pierwszej połówki wymienia się z pierwszą dziewczyną z drugiej połówki - tym samym średni odstęp między terminami wyniesie ok. 2 tygodni. Bo lista jest ułożona datami porodu o ile się nie mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:41
megg, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, najlepszym sposobem na nie jedzenie słodyczy jest nie mówienie i nie myślenie o tym. Im bardziej będziecie sobie w głowie powtarzać, że już nie możecie jeść, tym bardziej będzie się Wam ich chciało.
Najlepszy sposób? Nie kupować, nie będzie kusić
Zawsze też możecie sobie zjeść coś na zastępstwo - banany np, albo kaszę jaglaną z bananami - deserek taki, że szok.
Ja jem śniadanie trochę na słodko - jogurt naturalny, musli z suszonym jabłkiem + banan, suszona śliwka i żurawina. Polecam - przepyszne.
Ponoć w taką pogodę nie powinno się jeść jogurtów, bo wychładzają organizm, ale ja tak uwielbiam takie śniadanie, że nie mogę się powstrzymać.
A na śniadanie możecie zjeść coś słodkiego - np. naleśniki z pełnoziarnistej mąki z dżemem - śniadanie spalamy w ciągu dnia, więc spokoPia Gizela, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Tak, to prawda z tymi jogurtami i produktami mlecznymi, w taką pogodę niewskazane, a jak ktoś przeziębiony, to w ogóle powinien się pożegnać.
Ja polecam też owsiankę na śniadanie - ciepła i z bakaliami - morele, rodzynki zaspokoi nasz głód na słodycze
A ja sobie zaraz zjem kawałek zdrowego i słodkiego ciasta kokosowego - to też zdrowy odpowiednik - z mąki kokosowej, oleju kokosowego, jajek i mioduWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:43
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem za tym aby Gosiak miala nasze numery.
Mi bardzo sie podoba Bebetto Aquarius. i malo brakowalo a bysmy ostatnio kupili bo byla fajna promocja, jednak niestety w zwiazku z tym ze mieszkam na obrzeżu Gdanska to chodniki nie sa tu najlepszej jakosci i ze wzgledu na kolka i amorki został nam odradzony. Takze zdecydowalismy sie na X-landera.
Ja mam dzis doła. Synu mnie wkurzył od rana, kotka moja mała jest chora wiec do weta znowu musimy jechać, nic mi sie nie chce do tego.
-
Sue - ja nie potrafię nie myśleć o słodyczach! Oczywiście zaczynam od tego, że jak chcę coś przegryźć to biorę jabłko , banan lub inny owoc. Ale niestety muszę doprawić słodyczami... Nie wytrzymuję
Zawsze byłam słodyczożerna, więc ciężko mi się odzwyczaić
Od weekendu chodzę jakaś taka jak nie z tego świata. Chyba dopadła mnie apatia jesienna. A dziś mam zajęcia na uczelni. I w środę to połókowe o 17.45 mam. W czwartek wizyta u dentysty i badania zrobić muszę (morfologia, mocz). A za tydzień we wtorek wizyta u mojej gin. Po drodze jeszcze Wszystkich Świętych, urodziny babci Poślubionego. A ja bez chęci do działania!
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane mi z tymi numerami obojętne
dla mnie mozemy podawać Gosiak
bo dobrze by bylo w razie co jak pojedziemy do szpitala chociaż napisać ze juz po wszystkim
tylko gosiak by musiala nam swój numer podać aby mozna bylo napisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:50
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny