X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel to z racji Twojego doswiadczenia w tej surowce to moze wpadne?? :D Haha

zapraszam, wczoraj kupilam dwa pory i jeden byl taki gruby ze zrobilam dla nas surowke i jeden jeszcze zostal :D wiec moze dzis powtorka :D ja niestety musze robic dwie wersje, dla siebie duzo smietany i jablka, dla mojego malo smietany i jablka i przypraw, zeby PRZYPADKIEM nie bylo ciapci

a ja kocham ciapcie <3

Lara 82 wrote:
    Aha no i majonez my tylko Kielecki.

A ja tylko HELLMANS ALE BABUNI!! nie zwykly tylko i wylacznie BABUNI

odkrylam go w zwiazku z jednym super przepisem na sledzika pod pierzynka moja milosc <3

i tam byl podany wlasnie ten majonez i od tamtej pory jem go praktycznie lyzkami ze sloika, jest przepyszny!!

co myslicie LIWIA JAGODA ??

PASUJE CZY NIE :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:00

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOsiak, ja się chyba właśnie przerzucę na owsiankę :) Lubię zjeść coś ciepłego na śniadanko, więc będzie jak znalazł.
    A owsiankę mogę zalać wodą prawda?

Ja już łóżeczko, komodę i wózek mam wybrane :)
    Dziś zrobię sobie listę wyprawkową i czas powoli się za to zabierać :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, właśnie jestem posmarowana i nie mija:D
    Dziewczyny odmeldowuje się - idę odkurzyć, poskładać pranie i przyszyć 6 guzików :). A potem pomyślę o mojej pracy dyplomowej choć przez chwilę :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kochane mi z tymi numerami obojętne :) dla mnie mozemy podawać Gosiak :) bo dobrze by bylo w razie co jak pojedziemy do szpitala chociaż napisać ze juz po wszystkim :) tylko gosiak by musiala nam swój numer podać aby mozna bylo napisać :)
    Oczywiście w czasie tworzenia bazy przeze mnie - każdej z Was podam swój numer na priva. Dodatkowo każda z nas będzie miała parę przypisaną przeze mnie albo Angelcię z naszej listy - tym samym każda będzie miała dwa numery telefonów do dwóch lutówek - do swojej pary i do mnie - ja planuję być na forum do samego końca, ale różnie może być ;)
    Więc jak coś się będzie u Was działo, wysyłacie smsa na dwa numery i w zależności, która z tej dwójki szybciej zareaguje, pozostajemy z nią w stałym kontakcie :) Tak sobie popłynęłam z pomysłem.

megg, Fedra, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sue to się nazywa ciąża :D (te tycie)

Mnie tez minęła ochota na slodycze, na szczescie!! Majonez to nie ma jak zrobiony w domku :)

Asiu ładny brzusio :)

Ja suwak mam wg OM.

angelcia masz zloty przepis na majonez?

ja kiedys probowalam i mi nie smakowalo :/

mam tylko nadzieje ze to nie zalezy od jajek i ze najlepiej miec jeszcze cieple od kury bo raczej myslalam ze mozna zrobic super majonez domowy z jajek z super marketu :P

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    GOsiak, ja się chyba właśnie przerzucę na owsiankę :) Lubię zjeść coś ciepłego na śniadanko, więc będzie jak znalazł.
    A owsiankę mogę zalać wodą prawda?
    Tak, ja owsiankę zawsze zalewam wodą .

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

ja doladnie to samo 16+6 :)

u mnie to byl 25 sierpnia

zjk3p18.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie jaką mam kupić owsiankę? I długo tak musi stać zalana mlekiem lub wodą zanim zacznę ją jeść?

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel pasuje :D Przepisu na super majonez nie mam, moja mama zawsze robi dobry, ale ona daje wszystkiego "na oko". Najważniejsze mieć super świeże i dobre jajka i to samo olej/oliwę. Hellmans Babuni jest prze!

Pia Gizela z Ciebie to jest krawcowa :D caly czas coś :D

Gosiak to ja zaraz wyślę Ci mój nr na PW :)

Biore sie za jakiś ogarning domu, bo to skandal leżeć tyle ;)

Vel, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!

ja mam to samo!!!!

czasami czuje kolo pepka, mega wysoko i po bokach, jakby takie trzesienie ziemi

a czasami tak niziutko ze az w szoku jestem i doslownie mam wrazenie jakby zaraz miala noga ze mnie wyleciec :P

mi lekarka powiedziala ze to normalne bo tam na spojeniu lonowym ma nozki i to nic dziwnego :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Powiedźcie jaką mam kupić owsiankę? I długo tak musi stać zalana mlekiem lub wodą zanim zacznę ją jeść?
    PiaGizela, ja kupuję płatki owsiane, orkiszowe, żytnie - daję po 1 łyżce z każdego rodzaju, zalewam wrzątkiem, dodaję orzechy, owoce suszone i świeże i to wszystko zagotowuję, a potem zmniejszam "gaz" i na wolnym ogniu pyrka to sobie koło 30 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel pasuje :D Przepisu na super majonez nie mam, moja mama zawsze robi dobry, ale ona daje wszystkiego "na oko". Najważniejsze mieć super świeże i dobre jajka i to samo olej/oliwę. Hellmans Babuni jest prze!
    A ja polecam majonez kielecki - mi bardzo smakuje a dodatkowo jako jedyny majonez nie zawiera dodatkowego cukru w sobie, ma jedynie cukier ten z odrobiny musztardy.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby wysyłać komuś prywatne wiadomości trzeba go najpierw dodać do przyjaciółek.
    Wchodzimy w zakładkę Społeczność->przyjaciółki->klikamy niebieskie "zaproś" i tam wpisujemy nick - w moim przypadku gosiak - będę na bieżąco przyjmowała zaproszenia i wtedy można będzie wysyłać do mnie prywatne wiadomości.
    A żeby sprawdzić czy ktoś nas zaprosił klikamy na wiadomości->zaproszenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:25

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, ja chyba też dziś zrobię tę surówkę z porów :)

A imię Liwia jest tak ładne, że jakiekolwiek drugie wybierzesz, to będzie pasować :)

Tomek od rana jest aktywny, najczęściej kopie mnie po lewej stronie obok pępka, chyba tam ma nóżki :)

Ale czasami jest tak jak piszecie - istne trzęsienie ziemi. Zaczynam się nawet zastanawiać czy on nie ma jakichś dodatkowych kończyn :P

Ciekawe co tam u Truskawki, Topoli, Mistrzyni - dawno się nie odzywały. A Topola miała mieć te badania na serce.

Dziś w Glamour z dodatkiem są cienie z Inglota, chyba się wybiorę do sklepu :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, Liwia Jagoda bardzo ładnie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: nie będę tworzyć nawet listy na kompie, będę miała Wasze numery w telefonie - mam zabezpieczony skomplikowanym hasłem. Już pierwsze numery mam :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Żeby wysyłać komuś prywatne wiadomości trzeba go najpierw dodać do przyjaciółek.
    Wchodzimy w zakładkę Społeczność->przyjaciółki->klikamy niebieskie "zaproś" i tam wpisujemy nick - w moim przypadku gosiak - będę na bieżąco przyjmowała zaproszenia i wtedy można będzie wysyłać do mnie prywatne wiadomości.
    A żeby sprawdzić czy ktoś nas zaprosił klikamy na wiadomości->zaproszenia
    Gosiak - no to będziesz mieć zapchana skrzynkę od zaproszeń. I ile przyjaciółek :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa 7 miesiącu witaj
    III trymestrze witaj

97 dni ;)

megg, Gosiak, juska19, Lara 82, Sue, justta, Fedra, Januszkowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam jeszcze łatwiejszy sposób na dodanie do przyjaciółek. Wystarczy kliknąć na kiciusia z avatarka Gosiaka. Pojawi się okienko Dodaj do przyjeciolek. Klik i zaproszenie wysłane.

megg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam w końcu się trochę uaktywnić, bo poczytuję to już dość długo :)

Niestety ta moja ciąża to mega problematyczna. Najpierw jakiś krwiak i szpital a od 18 tygodnia twardnienia brzucha. Także niestety jestem leżąca...
    Na szczęście póki co skurcze nie ruszają szyjki i mam nadzieję, że tak zostanie!!!

Jeśli chodzi o owsiankę polecam owsiankę Elovena.

megg lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ