WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel to z racji Twojego doswiadczenia w tej surowce to moze wpadne?? :D Haha

zapraszam, wczoraj kupilam dwa pory i jeden byl taki gruby ze zrobilam dla nas surowke i jeden jeszcze zostal :D wiec moze dzis powtorka :D ja niestety musze robic dwie wersje, dla siebie duzo smietany i jablka, dla mojego malo smietany i jablka i przypraw, zeby PRZYPADKIEM nie bylo ciapci

a ja kocham ciapcie <3

Lara 82 wrote:
    Aha no i majonez my tylko Kielecki.

A ja tylko HELLMANS ALE BABUNI!! nie zwykly tylko i wylacznie BABUNI

odkrylam go w zwiazku z jednym super przepisem na sledzika pod pierzynka moja milosc <3

i tam byl podany wlasnie ten majonez i od tamtej pory jem go praktycznie lyzkami ze sloika, jest przepyszny!!

co myslicie LIWIA JAGODA ??

PASUJE CZY NIE :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:00

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOsiak, ja się chyba właśnie przerzucę na owsiankę :) Lubię zjeść coś ciepłego na śniadanko, więc będzie jak znalazł.
    A owsiankę mogę zalać wodą prawda?

Ja już łóżeczko, komodę i wózek mam wybrane :)
    Dziś zrobię sobie listę wyprawkową i czas powoli się za to zabierać :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, właśnie jestem posmarowana i nie mija:D
    Dziewczyny odmeldowuje się - idę odkurzyć, poskładać pranie i przyszyć 6 guzików :). A potem pomyślę o mojej pracy dyplomowej choć przez chwilę :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kochane mi z tymi numerami obojętne :) dla mnie mozemy podawać Gosiak :) bo dobrze by bylo w razie co jak pojedziemy do szpitala chociaż napisać ze juz po wszystkim :) tylko gosiak by musiala nam swój numer podać aby mozna bylo napisać :)
    Oczywiście w czasie tworzenia bazy przeze mnie - każdej z Was podam swój numer na priva. Dodatkowo każda z nas będzie miała parę przypisaną przeze mnie albo Angelcię z naszej listy - tym samym każda będzie miała dwa numery telefonów do dwóch lutówek - do swojej pary i do mnie - ja planuję być na forum do samego końca, ale różnie może być ;)
    Więc jak coś się będzie u Was działo, wysyłacie smsa na dwa numery i w zależności, która z tej dwójki szybciej zareaguje, pozostajemy z nią w stałym kontakcie :) Tak sobie popłynęłam z pomysłem.

megg, Fedra, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sue to się nazywa ciąża :D (te tycie)

Mnie tez minęła ochota na slodycze, na szczescie!! Majonez to nie ma jak zrobiony w domku :)

Asiu ładny brzusio :)

Ja suwak mam wg OM.

angelcia masz zloty przepis na majonez?

ja kiedys probowalam i mi nie smakowalo :/

mam tylko nadzieje ze to nie zalezy od jajek i ze najlepiej miec jeszcze cieple od kury bo raczej myslalam ze mozna zrobic super majonez domowy z jajek z super marketu :P

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    GOsiak, ja się chyba właśnie przerzucę na owsiankę :) Lubię zjeść coś ciepłego na śniadanko, więc będzie jak znalazł.
    A owsiankę mogę zalać wodą prawda?
    Tak, ja owsiankę zawsze zalewam wodą .

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa i ja bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy a dokładniej 14 sierpnia :) czyli w 16t6d ciąży :)

ja doladnie to samo 16+6 :)

u mnie to byl 25 sierpnia

zjk3p18.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie jaką mam kupić owsiankę? I długo tak musi stać zalana mlekiem lub wodą zanim zacznę ją jeść?

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel pasuje :D Przepisu na super majonez nie mam, moja mama zawsze robi dobry, ale ona daje wszystkiego "na oko". Najważniejsze mieć super świeże i dobre jajka i to samo olej/oliwę. Hellmans Babuni jest prze!

Pia Gizela z Ciebie to jest krawcowa :D caly czas coś :D

Gosiak to ja zaraz wyślę Ci mój nr na PW :)

Biore sie za jakiś ogarning domu, bo to skandal leżeć tyle ;)

Vel, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja poczułam 23 sierpnia, czyli początek 18 tc, kurde no to dlaczego ja czuję najwyżej nad pepkiem i tak po bokach, a czasami tak nisko że mam wrażenie, że nogę chcę wytknąć?!

ja mam to samo!!!!

czasami czuje kolo pepka, mega wysoko i po bokach, jakby takie trzesienie ziemi

a czasami tak niziutko ze az w szoku jestem i doslownie mam wrazenie jakby zaraz miala noga ze mnie wyleciec :P

mi lekarka powiedziala ze to normalne bo tam na spojeniu lonowym ma nozki i to nic dziwnego :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Powiedźcie jaką mam kupić owsiankę? I długo tak musi stać zalana mlekiem lub wodą zanim zacznę ją jeść?
    PiaGizela, ja kupuję płatki owsiane, orkiszowe, żytnie - daję po 1 łyżce z każdego rodzaju, zalewam wrzątkiem, dodaję orzechy, owoce suszone i świeże i to wszystko zagotowuję, a potem zmniejszam "gaz" i na wolnym ogniu pyrka to sobie koło 30 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel pasuje :D Przepisu na super majonez nie mam, moja mama zawsze robi dobry, ale ona daje wszystkiego "na oko". Najważniejsze mieć super świeże i dobre jajka i to samo olej/oliwę. Hellmans Babuni jest prze!
    A ja polecam majonez kielecki - mi bardzo smakuje a dodatkowo jako jedyny majonez nie zawiera dodatkowego cukru w sobie, ma jedynie cukier ten z odrobiny musztardy.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby wysyłać komuś prywatne wiadomości trzeba go najpierw dodać do przyjaciółek.
    Wchodzimy w zakładkę Społeczność->przyjaciółki->klikamy niebieskie "zaproś" i tam wpisujemy nick - w moim przypadku gosiak - będę na bieżąco przyjmowała zaproszenia i wtedy można będzie wysyłać do mnie prywatne wiadomości.
    A żeby sprawdzić czy ktoś nas zaprosił klikamy na wiadomości->zaproszenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:25

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, ja chyba też dziś zrobię tę surówkę z porów :)

A imię Liwia jest tak ładne, że jakiekolwiek drugie wybierzesz, to będzie pasować :)

Tomek od rana jest aktywny, najczęściej kopie mnie po lewej stronie obok pępka, chyba tam ma nóżki :)

Ale czasami jest tak jak piszecie - istne trzęsienie ziemi. Zaczynam się nawet zastanawiać czy on nie ma jakichś dodatkowych kończyn :P

Ciekawe co tam u Truskawki, Topoli, Mistrzyni - dawno się nie odzywały. A Topola miała mieć te badania na serce.

Dziś w Glamour z dodatkiem są cienie z Inglota, chyba się wybiorę do sklepu :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, Liwia Jagoda bardzo ładnie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: nie będę tworzyć nawet listy na kompie, będę miała Wasze numery w telefonie - mam zabezpieczony skomplikowanym hasłem. Już pierwsze numery mam :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Żeby wysyłać komuś prywatne wiadomości trzeba go najpierw dodać do przyjaciółek.
    Wchodzimy w zakładkę Społeczność->przyjaciółki->klikamy niebieskie "zaproś" i tam wpisujemy nick - w moim przypadku gosiak - będę na bieżąco przyjmowała zaproszenia i wtedy można będzie wysyłać do mnie prywatne wiadomości.
    A żeby sprawdzić czy ktoś nas zaprosił klikamy na wiadomości->zaproszenia
    Gosiak - no to będziesz mieć zapchana skrzynkę od zaproszeń. I ile przyjaciółek :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa 7 miesiącu witaj
    III trymestrze witaj

97 dni ;)

megg, Gosiak, juska19, Lara 82, Sue, justta, Fedra, Januszkowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam jeszcze łatwiejszy sposób na dodanie do przyjaciółek. Wystarczy kliknąć na kiciusia z avatarka Gosiaka. Pojawi się okienko Dodaj do przyjeciolek. Klik i zaproszenie wysłane.

megg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Postanowiłam w końcu się trochę uaktywnić, bo poczytuję to już dość długo :)

Niestety ta moja ciąża to mega problematyczna. Najpierw jakiś krwiak i szpital a od 18 tygodnia twardnienia brzucha. Także niestety jestem leżąca...
    Na szczęście póki co skurcze nie ruszają szyjki i mam nadzieję, że tak zostanie!!!

Jeśli chodzi o owsiankę polecam owsiankę Elovena.

megg lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ