X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

co myslicie LIWIA JAGODA ??

PASUJE CZY NIE :>

mnie się podobają oba imiona ładnie razem brzmią nie wiem jak to ma się do nazwiska ale dla mnie fajne zestawienie :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kupowałyscie juz cos takiego jak łancuszki do smoczków, smoczki, czapeczki gruszke do noska itd ??:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mojego męża znajoma skonczyla położnictwo i ostatnio do mnie napisała i wlasnie mowila o tej herbatce ale tylko i wyłącznie w ostatnim miesiącu ja pila :)

mój gin też odradza picie naparu z liści malin wcześniej jak z miesiac przed porodem a w moim przypadku to powiedział nawet żeby się nie warzyła na niespogladac ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się w ostatnim tygodniu II trymestru...

a więc miałam duzo ambintych planów ale poczytałam co jecie i co robicie na obiad więc się "najadłam czytajac" a porzatki tez zrobiłam wirtualne czyli poczytałam o waszych i moich mi się odechciało :D

ja na razie nie kupuje akcesoriów typu gruszki, zapinki do smoczków itp czekam nadal co mi jeszcze przyniesie szwagierka i pewnie reszte będę kompletować z początkiem stycznia...
    w grudniu chciałabym mieć już przynajmniej moja torbe spakowaną do szpitala...

Znajac życie mój mąż sam by napisał na forum co u mnie się na porodówce dzieje bo On dość ogarnięty jest co i jak i gdzie siedze ;)
    ale jak najbardziej numer do Gosi prześle bo tez jakoś wzbudza moje zaufanie że numerów nie posprzedaje :P

Olcia miło Cię widzieć :)

Gosiak, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mamy kupowałyscie juz cos takiego jak łancuszki do smoczków, smoczki, czapeczki gruszke do noska itd ??:)

Kupowałam już takie pierdółki z tym, że nie gruszkę, a aspirator :P

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie!

Olcia miło, że się odzywasz:)

Ja dopiero niedawno do domu wróciłam. stwierdziłam, ze muszę skorzystać z tej pięknej pogody(bo u nas w miarę ciepło się zrobiło) i poszłam do ciuchlandu, który poleciła mi znajoma. Jestem bardzo zadowolona bo za 30 zł kupiłam marynarkę spodnie ciążowe i koszulkę oversize, wszystko markowe i jakby w ogóle nie noszone. Muszę tam częściej zaglądać ;)

Wiecie, ze po tej glukozie w ogóle głodna nie byłam, zjadłam kanapkę o 10:30 tylko tak dla zasady żeby z pustym żołądkiem nie łazić ;p

Teraz mam zamiar z godzinkę odpocząć, później chyba ciacho zacznę robić :)

Ja jeszcze właściwie nic maluszkowi nie kupiłam, na razie mam to co dostałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:34

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Kupowałam już takie pierdółki z tym, że nie gruszkę, a aspirator :P

Angelcia a na allegro/ w necie czy w sklepie :)
    jak na necie to podeślesz stronke ??? :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)

Witaj Olcia,nie wiedziałam o Twoim nieszczęściu,ale trzymam kciuki,że szybko ta bakteria zniknie z Twojego organizmu,a zamiast niej będziesz się cieszyć nowym życiem dzidziusia,musisz być silna.
    Naoglądałam się tragedii ludzkich,to bardzo przykre.

Ja czuję ruchy w dole brzucha,tzn porządne kopniaki,aż bolesne,ale taki ten mój Olafek jest :) Każdy kopniak sprawia mi radość,jak zbyt długo odpoczywa,to zaczynam się martwić i robię wszystko,aby go obudzić,uaktywnić :)
    Dzisiaj,jak to w poniedziałek,dostałam w kość w prwcy,jak ja nie lubię poniedziałków.Jest mi coraz ciężej.

My już mamy dosłownie wszystko dla Olafka,nawet herbatkę z kopru włoskiego,jedyne czego nie mam to czopków na gorączkę,ale to się dokupi w razie konieczności.
    Dzisiaj chce zmotywować męża do złożenia wózka,bo nie wiem czy wszystko jest do niego :)
    W tej chwili gotuję zupkę pieczarkową a na drugie będzie łosoś w sosie śmietanowo-pomarańczowym ;)

A Wy jakie macie pomysły??

Fedra lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olcia :) Cieszę się, ze do nas zajrzałaś.

Co do łańcuszka i gruszki to póki co nie kupuje. Łańcuszek nie przyda mi się kiedy to dzidziuś będzie taki mały, a gruszka? Myślałam bardziej o aspiratorze i to też kupię później.

A no i chwalę się moim Studniówkowym brzuszkiem :)

79173fb56bca1fcdmed.jpg

Januszkowa, Fedra, Sue, megg, Bietka, justta, Lara 82, juska19 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Wam zazdroszczę tych zakupów, obiadków :( Ja leżę i oglądam TV + internet oczywiście. Czy któraś z Was ma też problemy z twardnieniem brzuszka?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa już o kanapkach (dzięki Bietka :P) macie jakieś ciekawe pomysły na nie? Z czym zazwyczaj jecie itp? Bo zjadłabym jakąś fajną kanapkę, ale wizja ser + szynka mnie jakoś nie rajcuje :D

Rudasku ja brałam w smyku więc nie pomogę :( ale aptekagemini.pl będzie miała pewnie duży wybór

Katiś ładny brzuszek :)

Aga ja miewam z tymi twardnieniami problemy. Nieraz stwardnieje cały, a czasami twardnieje np pół brzucha tak jakby tam dziecko się ułozylo. Kupilam magnez i nospę zapobiegawczo, ale narazie działa trik pod tytułem zmiana pozycji. A jak to jest u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:41

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    W tej chwili gotuję zupkę pieczarkową a na drugie będzie łosoś w sosie śmietanowo-pomarańczowym ;)
    A Wy jakie macie pomysły??
    Ja dziś mam zupkę dyniową a na drugie mielone z łopatki, ziemniaczki puree z koperkiem, marchewkę z groszkiem i kapustkę zasmażaną :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś masz bardzo słodziutki brzusio :*

Rudasek,ja zamawiałam wszystko na allegro,a aspirator Frida,sprawdził mi się przy Tymku,więc teraz także mnie nie zawiedzie

http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-nosefrida-gruszka-frida-4-filtry-i4703149584.html

U tego samego sprzedawcy zamawiałam jeszcze zestaw pielęgnacyjny(nożyczki,szczotka itp.) oraz pieluchy tetrowe,zestaw butelek Tommee tipee,wszystko jedna paczką,dostawa bardzo szybka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:42

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz pytanie z innej beczki..tak, zeby mózg odpoczął od wyprawek, dzieci itd :)

macie juz pomysły dla swoich męzów, narzeczonych, mężczyzn na mikołaja ???

powiem szczerze ze juz myśle ale kurde weny brak..nie mam pojecia co kupić :(

angelcia lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojego mężusia najlepszym prezentem jest zakup biletu na mecz siatkówki lub piłki nożnej,ale nie byle jaki :)

ale w tym roku niestety nie ma na to szans,także będę musiała pomyśleć,ale dopiero na BN,my nie robimy sobie prezentów na Mikołajki

Gosiak,przyznam się,że nigdy nie robiłam zupy dyniowej i czas najwyższy spróbować,a akurat są u nas w sklepie dynie,bo Halloween się zbliża :)

A drugie danie u Ciebie,to palce lizać,uwielbiam takie normalne,swojskie jadełko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:48

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Aga ja miewam z tymi twardnieniami problemy. Nieraz stwardnieje cały, a czasami twardnieje np pół brzucha tak jakby tam dziecko się ułozylo. Kupilam magnez i nospę zapobiegawczo, ale narazie działa trik pod tytułem zmiana pozycji. A jak to jest u Ciebie?

Ja mam kurcze z tym problem od 18 tygodnia. Od 20 do 23 dostawałam 3xnospę, 3x scopolan, 2xluteinę i 3x magnez. Zdarzyło się też, że z 2 razy musiałam dostać do tego jeszcze zastrzyk rozkurczowy na IP.
    Potem się uspokoiło i odstawiliśmy scopolan. No i znów się zaczęło :(
    Wczoraj już poszły 2 scopolany, w nocy zastrzyk na IP i kurna martwię się tym...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a teraz pytanie z innej beczki..tak, zeby mózg odpoczął od wyprawek, dzieci itd :)

macie juz pomysły dla swoich męzów, narzeczonych, mężczyzn na mikołaja ???

powiem szczerze ze juz myśle ale kurde weny brak..nie mam pojecia co kupić :(
    Mój się ostatnio zakochał w koszulkach z tej strony: http://www.redisbad.pl/produkt/nie-mysl-nie-pytaj-ogladaj-
    Kupiłam mu już kilka i są super jakościowo, więc pewnie jak znajdę jakiś nowy, ciekawy wzór, to zakupię ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z meżem na takie okazje jak Mikołajki walentynki itp kupujemy sobie jakieś drobiazgi zazwyczaj jest to coś co akurat Nam się przyda w tym roku zrobimy sobie chyba wspólny prezent i zakupimy ksiażke o BLW bo strasznie Nam sie ta metoda karmienia dziecka podoba...
    jak widać nawet w prezentach Natka wiedzie prym bo wszystko jest kupowane z myślą o niej :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek my sobie na pewno odpuścimy w tym roku takie prezentowanie, no może jakiś drobiazg, albo wszystko ukierunkujemy w stronę Ady. Chociaż na Mikołaja to nic sobie nie dawaliśmy (no może poszliśmy na pizzę).

Na gwiazdkę dostał ode mnie zegarek i portfel z pierre cardin. Na inne okazje to prezenty są w postaci perfum, ubrań, etui do telefonu i takie tam. Raczej coś, co na co dzień będzie wykorzystane. Z resztą był mi na tyle bliską osobą, że potrafił powiedzieć co on chce i w drugą stronę też i dlatego wybieraliśmy się na zakupy razem. Każdy wychodził ze sklepu zadowolony, a obdarowaliśmy się tym dopiero po wieczerzy także chyba takie rozwiązanie jest najpraktyczniejsze.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    My z meżem na takie okazje jak Mikołajki walentynki itp kupujemy sobie jakieś drobiazgi zazwyczaj jest to coś co akurat Nam się przyda w tym roku zrobimy sobie chyba wspólny prezent i zakupimy ksiażke o BLW bo strasznie Nam sie ta metoda karmienia dziecka podoba...
    jak widać nawet w prezentach Natka wiedzie prym bo wszystko jest kupowane z myślą o niej :)

Fedra ja już mam tą książkę i również jestem zafascynowana, szczególnie, że widziałam na własne oczy jak wyglądają posiłki dziecka, które jest żywione metodą BLW: wspólne siedzenie przy stole, jedzenie prawie tego samego ( czyli odpada gotowanie specjalnie dla dziecka) i frajda z jaką mały człowieczek łapie brokułka w rączkę i próbuje trafić do buzi :)

Gosiak, Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ