Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj Aguś to faktycznie masz niezaciekawie
U mnie to widać, że przejściowe, sporadyczne (ale mimo wszystko kilka razy dziennie i puszcza samo po zmianie pozycji).
A kiedy masz wizytę? Może warto ją przyśpieszyć. Nie skraca Ci się przez to szyjka?
Gosiak też lubię takie wysokogatunkowe bawełny! Koszulki są z nich fajne. -
angelcia wrote:Oj Aguś to faktycznie masz niezaciekawie
U mnie to widać, że przejściowe, sporadyczne (ale mimo wszystko kilka razy dziennie i puszcza samo po zmianie pozycji).
A kiedy masz wizytę? Może warto ją przyśpieszyć. Nie skraca Ci się przez to szyjka?
Na IP sprawdzali szyjkę i była OK a jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego, ale już sama dziś wróciłam do 3x scopolan bo wiem, że i tak kazałby mi tak zrobić.
Mam tylko nadzieję, że regularne branie tego scopolanu i odpoczynek poskutkują jak wcześniej.
-
nick nieaktualny
-
Muszę Wam znowu po marudzić... Rano nie miałam temperatury, a teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał i co, mam 38 stopni
wzięłam paracetamol i nie wiem czy dam radę się ogarnąć na 15, bo mają przyjechać goście od mebli na wymiar na pomiar
Nie mogę tego odwołać bo inaczej nie będę miała mebli do grudnia ;(
-
angelcia wrote:Aga najważniejsze jest odpoczywać i starać się o tym nie myśleć, choć wiem, że to trudne. Kubuś musi posiedzieć w brzuszku przynajmniej do 20 stycznia! (Mamy ten sam termin
)
Póki co marzę chociaż o początku stycznia, bo teraz to jeszcze takie maleństwo... -
nick nieaktualnyAtakasobiejedna biedactwo, kuruj sie! Bylas u lekarza? Moze to juz cos wiecej niz przeziebienie i paracetamol nie wystarczy.
Aga jeszcze się okaże, że przenosisz KubusiaJa poki co męcze sie z super zaparciami po żelazie, chyba umrę
Jeszcze zaraz muszę jechać z Mufinem do weterynarza, oby było z nim już okej.. -
angelcia wrote:Aga jeszcze się okaże, że przenosisz Kubusia
Ja poki co męcze sie z super zaparciami po żelazie, chyba umrę
Może być i tak
A na zaparcia:
- jedz chleb wyłącznie na zakwasie,
- owsianka z suszonymi śliwkami i morelami.
Mi to pomaga.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Aga a ile tych skurczów masz w ciągu dnia? Ja mam twardnienie brzucha, ale na KTG skurczów nie wykazało. Mam brać 2 razy dziennie magne B6, mi do tego szyjka się skróciła do 2 cm i mam pessar założony. Mam się po prostu oszczędzać.
Katiś piękny brzuszek
Angelcia ja kanapki robię z tym co mam aktualnie w lodówce, ale uwielbiam z jakiem + ogórkiem+ papryką zieloną + kiełkami rzodkiewki + sałatą a nawet rukolą ;p To wszystko znajduje się na jednej kanapce
Ja dzisiaj na obiad mam zupę grzybową z wczoraj a później mąż sobie zażyczył zapiekanki
My z mężem na mikołaja i święta robimy obie wspólne prezenty:)
Na urodziny robimy sobie niespodzianki, ja już nie mogę się doczekać co mi mój K. wymyśli bo mam 11.11 urodziny, czyli niedługo ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:25
-
asia888 wrote:Lara sto lat:)
dziewczyny ja tez czuje ruchy niziutko, ostatnio wlasnie czuje kopniaki w szyjke strasznie to nie przyjemne :p
co do zlaman mialam raz zlamane oba nadgarstki ;p tez bylam bardzo zywym dzieckiem, z tzw ADHD :p:) za to moj byl bardzo spokojnym dzieckiem, szkoda ze mu tak nie zostalo.
Co do facetow niestety tez uwazam ze sa glownie beznadziejni, moze i nie wszyscy,ale wiekszosc.. ale moze tez chodzi o wiek? moze ci mlodsi -tak do 30-35 jeszcze sa tacy beznadziejnowaci a pozniej jest lepiej?bo widze ze glownie te mlodsze kobietki z forum narzekaja na swoich :p ja sie dolaczam, moj to niestety dzieciak nadal mimo 26lat moze to jeszcze taki glupi wiek
moj tez 26 i dzieciak i czekam az dorosniemoze faktycznie po 30... marzenie
ja nigdy w zyciu nie mialam nic zlamanego
-
asia888 wrote:czy wiecie od kiedy zaczyna sie 6 miesiac ciazy? na internecie sa sprzeczne informacje
aha i te trzecie, ostatnie usg czy ma jakas specjalna nazwe? pierwsze bylo genetyczne drugie polowkowe a te trzecie pomiedzy 32-34tyg to jakie? Ja jestem na nie umowiona na 26 grudnia
mi lekarka powiedziala, ze u nich trzecie nazywa sie DOPPLER
ale ogolna nazwa na to to nie wiem a tez sie zastanawialamw necie nie ma, poprostu kolejne badanie prenatalne
a co do tego szostego miesiaca to zaczyna sie od 22.5tyg ukonczonegoczyli np 22+3 z suwaczka mniej wiecej
-
Gosiak wrote:O, to tak jak moja teściowa
Ja to się śmieję, ze w końcu wtedy odzyskałam niepodległość
Najgorsze w tej dacie urodzin jest to, że za każdym razem mój mąż pracuje i nie może spędzić ze mną dnia... wraca późnym popołudniem i nie ma opcji, żeby w ten dzień wziął sobie wolne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:33
Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Aga a ile tych skurczów masz w ciągu dnia? Ja mam twardnienie brzucha, ale na KTG skurczów nie wykazało. Mam brać 2 razy dziennie magne B6, mi do tego szyjka się skróciła do 2 cm i mam pessar założony. Mam się po prostu oszczędzać.
Wcześniej miałam po prostu twardy brzuch i nospa nie pomagała, potem jak brałam regularnie scopolan to kilka w ciągu dnia, wczoraj co jakieś 20-30 minut, więc brałam dwa razy scopolan - drugi raz o 21 i mimo to obudziałam się o północy i co 15-20 minut
Angelcia ja kanapki robię z tym co mam aktualnie w lodówce, ale uwielbiam z jakiem + ogórkiem+ papryką zieloną + kiełkami rzodkiewki + sałatą a nawet rukolą ;p To wszystko znajduje się na jednej kanapce
Narobiłaś mi smakaChyba wyślę męża na zakupy
Na urodziny robimy sobie niespodzianki, ja już nie mogę się doczekać co mi mój K. wymyśli bo mam 11.11 urodziny, czyli niedługo ;p
Ja też mam niedługo urodzinki -16.11Bietka lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Aga a ile tych skurczów masz w ciągu dnia? Ja mam twardnienie brzucha, ale na KTG skurczów nie wykazało. Mam brać 2 razy dziennie magne B6, mi do tego szyjka się skróciła do 2 cm i mam pessar założony. Mam się po prostu oszczędzać.
Katiś piękny brzuszek
Na urodziny robimy sobie niespodzianki, ja już nie mogę się doczekać co mi mój K. wymyśli bo mam 11.11 urodziny, czyli niedługo ;p
Wcześniej miałam po prostu twardy brzuch i nospa nie pomagała, potem jak brałam regularnie scopolan to kilka w ciągu dnia, wczoraj co jakieś 20-30 minut, więc brałam dwa razy scopolan - drugi raz o 21 i mimo to obudziałam się o północy i co 15-20 minut
Narobiłaś mi smaka Chyba wyślę męża na zakupy
Bietka lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Wiecie co... żelki bym zjadła
A właśnie - wiecie, że wieczorem ważę prawie 2 kg więcej niż rano? Koniec, wypierdzielam wagę w piździec!
Sue to normalne
ja kiedys kilogram wiecej wazylam po zjedzeniu obiadu u mojej babci i wypiciu herbatya ja sie obsesyjnie u niej waże bo ona ma wage elektryczna
wazylam sie przed obiadem i po
dlatego ja zawsze na czczo sprawdzam wage, najlepiej jeszcze o pustych jelitach
a co do kobiet zgadzam sie!!
teraz sa takie czasy ze to nie mezczyzni a kobiety walcza o mezczyzn
mezczyzna moze cale zycie balowac, a im starszy tym bardziej meski i atrakcyjny dla wielu kobiet, moze w wieku 40lat zawsze znalezc sobie 20 co mu bedzie gotowac i urodzi trojke dzieci
kobieta juz nie... kobieta staje sie stara, brzydka, w ktoryms momencie przestaje tez byc plodna... jak do 30 nie znajdzie sie mezczyzny zycia to pozniej o to jest juz bardzo trudno, bo Ci najlepsi juz zajeci i zostaja albo zyciowi nieudacznicy, albo podrywacze nalogowi sami albo jacys z odzysku...
iii kobiety są perfidne w swoich zachowaniach, nie dosc ze same bedac mezatkami potrafia sie na prawo i lewo puszczac to w dodatku bez mrugniecia okiem rozwalaja czyjes rodziny i zwiazku, nie patrzac na dzieci i nie szanujac instytucji malzenstwa, a wiekszosc facetow jest naiwnych i daje sie omotac... kobiety to jest zlo najwieksze na swiecie, tak jak w wiezieniach zenskich dzieje sie duzo wieksza patologia niz w meskich, tak samo w walce o mezczyzne.. sa bezwzgledne i perfidne w swoich zachowaniach
-
Aga,w tej ciąży nie mogę narzekac,jak macica zaczęła się stawiać,to lekarz dał mi dwa tyg 100% chorobowego,a po dwóch tygodniach zaczęłam pracować na 50%,tzn pracuję tylko 4 godziny dziennie.Miała tą samą sytuację w pierwszej ciąży od 16 tyg zaczęła mi się macica stawiac,na początku kaprogest domięśniowo,ale jak już miałam zbyt duże zrosty,to przeszłam na tabletki...brałam fenoterol i isoptin,samopoczucie tragiczne bo fenoterol powoduje tachykardię,mdłości iwewnętrzny niepokoj,natopmast isoptin łagodzi jego skutki.Raz w tygodniu wizyta w poradni,badanie dopochwowe,ktg,usg,pozniej nawet dwa razy w tygodniu się zdarzało,a i tak Tymcio urodził się w 36 tyg,także musisz się oszczędzać.
Teraz macica mi się stawia,ale jak tylko czuję,że brzuch twardnieje,odpoczywam,relaksuje się w miarę możliwości. -
AsiaSzw wrote:Asiu slicznie wygladasz.
Dobranoc lobuziary
mam pytanko do Ciebie wlasnie mi sie przypomnialo
a w tym salonie robia strzyzenie wlosow goracymi nozyczkami?
bo mi sie przypomnialo, ze ja bylam rok temu ponad podciac koncowki i wlasnie na goraco i od tamtej pory nie rozdwoil mi sie ani jeden wlos! fakt ze sa suche jak siano ale rozdwoic sie nie rozdwoily