WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aguś to faktycznie masz niezaciekawie :( U mnie to widać, że przejściowe, sporadyczne (ale mimo wszystko kilka razy dziennie i puszcza samo po zmianie pozycji).
    A kiedy masz wizytę? Może warto ją przyśpieszyć. Nie skraca Ci się przez to szyjka?

Gosiak też lubię takie wysokogatunkowe bawełny! Koszulki są z nich fajne.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus wiem,co czujesz :( miejmy nadzieję,że będzie dobrze,a Ty masz nakaz oszczędzania się!!! :)

Z tymi koszulkami to bardzo dobry pomysł,szczególnie dlatego,że jak ja mojemu T. nie kupię,to jrgo ciężko namówić do tego :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Oj Aguś to faktycznie masz niezaciekawie :( U mnie to widać, że przejściowe, sporadyczne (ale mimo wszystko kilka razy dziennie i puszcza samo po zmianie pozycji).
    A kiedy masz wizytę? Może warto ją przyśpieszyć. Nie skraca Ci się przez to szyjka?

Na IP sprawdzali szyjkę i była OK a jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego, ale już sama dziś wróciłam do 3x scopolan bo wiem, że i tak kazałby mi tak zrobić.

Mam tylko nadzieję, że regularne branie tego scopolanu i odpoczynek poskutkują jak wcześniej.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Agus wiem,co czujesz :( miejmy nadzieję,że będzie dobrze,a Ty masz nakaz oszczędzania się!!! :)

Czyżbyś miała podobnie? Jakie masz zalecenia?

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga najważniejsze jest odpoczywać i starać się o tym nie myśleć, choć wiem, że to trudne. Kubuś musi posiedzieć w brzuszku przynajmniej do 20 stycznia! (Mamy ten sam termin :P )

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam znowu po marudzić... Rano nie miałam temperatury, a teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał i co, mam 38 stopni :/ wzięłam paracetamol i nie wiem czy dam radę się ogarnąć na 15, bo mają przyjechać goście od mebli na wymiar na pomiar :( Nie mogę tego odwołać bo inaczej nie będę miała mebli do grudnia ;(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Aga najważniejsze jest odpoczywać i starać się o tym nie myśleć, choć wiem, że to trudne. Kubuś musi posiedzieć w brzuszku przynajmniej do 20 stycznia! (Mamy ten sam termin :P )

Póki co marzę chociaż o początku stycznia, bo teraz to jeszcze takie maleństwo...

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna biedactwo, kuruj sie! Bylas u lekarza? Moze to juz cos wiecej niz przeziebienie i paracetamol nie wystarczy.

Aga jeszcze się okaże, że przenosisz Kubusia :) Ja poki co męcze sie z super zaparciami po żelazie, chyba umrę :/

Jeszcze zaraz muszę jechać z Mufinem do weterynarza, oby było z nim już okej..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, nie zazdroszczę :(
    Dbaj o siebie i się kuruj, pamiętaj, żeby dużo pić ciepłych napojów, herbatki z malinami, z cytryną, z imbirem...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Aga jeszcze się okaże, że przenosisz Kubusia :) Ja poki co męcze sie z super zaparciami po żelazie, chyba umrę :/

Może być i tak :)

A na zaparcia:
    - jedz chleb wyłącznie na zakwasie,
    - owsianka z suszonymi śliwkami i morelami.

Mi to pomaga.

Gosiak lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a ile tych skurczów masz w ciągu dnia? Ja mam twardnienie brzucha, ale na KTG skurczów nie wykazało. Mam brać 2 razy dziennie magne B6, mi do tego szyjka się skróciła do 2 cm i mam pessar założony. Mam się po prostu oszczędzać.

Katiś piękny brzuszek :)

Angelcia ja kanapki robię z tym co mam aktualnie w lodówce, ale uwielbiam z jakiem + ogórkiem+ papryką zieloną + kiełkami rzodkiewki + sałatą a nawet rukolą ;p To wszystko znajduje się na jednej kanapce

Ja dzisiaj na obiad mam zupę grzybową z wczoraj a później mąż sobie zażyczył zapiekanki :)

My z mężem na mikołaja i święta robimy obie wspólne prezenty:)

Na urodziny robimy sobie niespodzianki, ja już nie mogę się doczekać co mi mój K. wymyśli bo mam 11.11 urodziny, czyli niedługo ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:25

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Lara sto lat:)

dziewczyny ja tez czuje ruchy niziutko, ostatnio wlasnie czuje kopniaki w szyjke strasznie to nie przyjemne :p

co do zlaman mialam raz zlamane oba nadgarstki ;p tez bylam bardzo zywym dzieckiem, z tzw ADHD :p:) za to moj byl bardzo spokojnym dzieckiem, szkoda ze mu tak nie zostalo.

Co do facetow niestety tez uwazam ze sa glownie beznadziejni, moze i nie wszyscy,ale wiekszosc.. ale moze tez chodzi o wiek? moze ci mlodsi -tak do 30-35 jeszcze sa tacy beznadziejnowaci a pozniej jest lepiej? :) bo widze ze glownie te mlodsze kobietki z forum narzekaja na swoich :p ja sie dolaczam, moj to niestety dzieciak nadal mimo 26lat moze to jeszcze taki glupi wiek

moj tez 26 i dzieciak i czekam az dorosnie :) moze faktycznie po 30... marzenie :)

ja nigdy w zyciu nie mialam nic zlamanego :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    czy wiecie od kiedy zaczyna sie 6 miesiac ciazy? na internecie sa sprzeczne informacje

aha i te trzecie, ostatnie usg czy ma jakas specjalna nazwe? pierwsze bylo genetyczne drugie polowkowe a te trzecie pomiedzy 32-34tyg to jakie? Ja jestem na nie umowiona na 26 grudnia

mi lekarka powiedziala, ze u nich trzecie nazywa sie DOPPLER

ale ogolna nazwa na to to nie wiem a tez sie zastanawialam :( w necie nie ma, poprostu kolejne badanie prenatalne

a co do tego szostego miesiaca to zaczyna sie od 22.5tyg ukonczonego :) czyli np 22+3 z suwaczka mniej wiecej :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Na urodziny robimy sobie niespodzianki, ja już nie mogę się doczekać co mi mój K. wymyśli bo mam 11.11 urodziny, czyli niedługo ;p
    O, to tak jak moja teściowa ;)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, to tak jak moja teściowa ;)

Ja to się śmieję, ze w końcu wtedy odzyskałam niepodległość ;)

Najgorsze w tej dacie urodzin jest to, że za każdym razem mój mąż pracuje i nie może spędzić ze mną dnia... wraca późnym popołudniem i nie ma opcji, żeby w ten dzień wziął sobie wolne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:33

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Aga a ile tych skurczów masz w ciągu dnia? Ja mam twardnienie brzucha, ale na KTG skurczów nie wykazało. Mam brać 2 razy dziennie magne B6, mi do tego szyjka się skróciła do 2 cm i mam pessar założony. Mam się po prostu oszczędzać.

Wcześniej miałam po prostu twardy brzuch i nospa nie pomagała, potem jak brałam regularnie scopolan to kilka w ciągu dnia, wczoraj co jakieś 20-30 minut, więc brałam dwa razy scopolan - drugi raz o 21 i mimo to obudziałam się o północy i co 15-20 minut :(

Angelcia ja kanapki robię z tym co mam aktualnie w lodówce, ale uwielbiam z jakiem + ogórkiem+ papryką zieloną + kiełkami rzodkiewki + sałatą a nawet rukolą ;p To wszystko znajduje się na jednej kanapce

Narobiłaś mi smaka :) Chyba wyślę męża na zakupy :)

Ja też mam niedługo urodzinki -16.11 :)

Bietka lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:

Katiś piękny brzuszek :)

Wcześniej miałam po prostu twardy brzuch i nospa nie pomagała, potem jak brałam regularnie scopolan to kilka w ciągu dnia, wczoraj co jakieś 20-30 minut, więc brałam dwa razy scopolan - drugi raz o 21 i mimo to obudziałam się o północy i co 15-20 minut

Narobiłaś mi smaka Chyba wyślę męża na zakupy

Bietka lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiecie co... żelki bym zjadła :D

A właśnie - wiecie, że wieczorem ważę prawie 2 kg więcej niż rano? Koniec, wypierdzielam wagę w piździec! :D

Sue to normalne :P

ja kiedys kilogram wiecej wazylam po zjedzeniu obiadu u mojej babci i wypiciu herbaty :) a ja sie obsesyjnie u niej waże bo ona ma wage elektryczna :) wazylam sie przed obiadem i po :)

dlatego ja zawsze na czczo sprawdzam wage, najlepiej jeszcze o pustych jelitach :P

a co do kobiet zgadzam sie!!

teraz sa takie czasy ze to nie mezczyzni a kobiety walcza o mezczyzn

mezczyzna moze cale zycie balowac, a im starszy tym bardziej meski i atrakcyjny dla wielu kobiet, moze w wieku 40lat zawsze znalezc sobie 20 co mu bedzie gotowac i urodzi trojke dzieci

kobieta juz nie... kobieta staje sie stara, brzydka, w ktoryms momencie przestaje tez byc plodna... jak do 30 nie znajdzie sie mezczyzny zycia to pozniej o to jest juz bardzo trudno, bo Ci najlepsi juz zajeci i zostaja albo zyciowi nieudacznicy, albo podrywacze nalogowi sami albo jacys z odzysku...

iii kobiety są perfidne w swoich zachowaniach, nie dosc ze same bedac mezatkami potrafia sie na prawo i lewo puszczac to w dodatku bez mrugniecia okiem rozwalaja czyjes rodziny i zwiazku, nie patrzac na dzieci i nie szanujac instytucji malzenstwa, a wiekszosc facetow jest naiwnych i daje sie omotac... kobiety to jest zlo najwieksze na swiecie, tak jak w wiezieniach zenskich dzieje sie duzo wieksza patologia niz w meskich, tak samo w walce o mezczyzne.. sa bezwzgledne i perfidne w swoich zachowaniach

zjk3p18.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,w tej ciąży nie mogę narzekac,jak macica zaczęła się stawiać,to lekarz dał mi dwa tyg 100% chorobowego,a po dwóch tygodniach zaczęłam pracować na 50%,tzn pracuję tylko 4 godziny dziennie.Miała tą samą sytuację w pierwszej ciąży od 16 tyg zaczęła mi się macica stawiac,na początku kaprogest domięśniowo,ale jak już miałam zbyt duże zrosty,to przeszłam na tabletki...brałam fenoterol i isoptin,samopoczucie tragiczne bo fenoterol powoduje tachykardię,mdłości iwewnętrzny niepokoj,natopmast isoptin łagodzi jego skutki.Raz w tygodniu wizyta w poradni,badanie dopochwowe,ktg,usg,pozniej nawet dwa razy w tygodniu się zdarzało,a i tak Tymcio urodził się w 36 tyg,także musisz się oszczędzać.
    Teraz macica mi się stawia,ale jak tylko czuję,że brzuch twardnieje,odpoczywam,relaksuje się w miarę możliwości.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Asiu slicznie wygladasz.
    Dobranoc lobuziary :-)

mam pytanko do Ciebie wlasnie mi sie przypomnialo :)

a w tym salonie robia strzyzenie wlosow goracymi nozyczkami?

bo mi sie przypomnialo, ze ja bylam rok temu ponad podciac koncowki i wlasnie na goraco i od tamtej pory nie rozdwoil mi sie ani jeden wlos! fakt ze sa suche jak siano ale rozdwoic sie nie rozdwoily :)

zjk3p18.png

‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ