WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a ty dosc pozno ta glukoze robisz, tak wlasnie spojrzalam na twoj suwak
    a pobieraja ci 2 czy 3 razy krew?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki. U mnie tez dzisiaj meega mgla. Az sie z domu nie chce wychodzic a mam troche spraw do zalatwienia. Co do pakowania torby i wyprawki to ja tez jestem zdania, zeby to wszystko zalatwic wczesniej. Ja juz liste mam co musze dokupic bo prawie wszystko mam po synku. Tak na prawde to wiecej rzeczy dla niego musze kupic przed narodzinami dzidziusia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do 28 tyg czas:) poza tym kół młody wg usg jest młodszy niż z OM, więc chcialam, żeby był na pewno 24 tydzień :)

Mam 3 pobrania

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się chora jak skurczybyk... co to za zjadliwego wirusa mi ta głupia baba u fryzjera sprzedała że już po jednym dniu od kontaktu mnie rozlozylo :/
    Zatkany nos, co chwilę się z niego leje, ale gorszy jest ból gardła, aż ciężko ślinę połknąć, a nie mogę pewnie wziąć Orofaru max :( co polecacie? Mam propolki, spray Uniben, czyli zamiennik Tantum Verde, myślę nad plukanka z roztworu wody utlenionej...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia jest doskonała do płukania gardła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna pij duzo cieplego i wygrzej sie! zdrowka!

tez mam nowy suwak , tyle ze i tak pewnie CC bd miala wczesnije

ide na spacer w ta mgle, moze nie zgubie psa:)

aha fajne rozki i tanie:

http://allegro.pl/olo-rozek-becik-piekny-bawelna-100-i4737879679.html

Sloneczna tez zamierzma ograniczyc slodycze - daj znac jak ci idzie:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja również końcówkę musiałam rozgryzać, bo sie nie rozpuściła. Co do ruszania się dziecka to moja córka w ogóle się wtedy nie ruszała! Cały czas spała, więc może lubi słodkie :P Trzymaj sie :)

Bietka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://youtu.be/7yf-mJZ54ug

Nauka alfabetu dla maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath zdecydowałaś się na ten Bebetto Luca?

Słoneczna u mnie też mgła, szkoda, że bez słońca :(

Ja w ogóle się zastanawiam czy brać ciuszki dla malucha na pobyt w szpitalu? Czy używać tych szpitalnych? Jestem ciekawa co oferują szpitale w zakresie higieny malucha (bo z tego co wiem nie wszędzie dają kosmetyki czy pampersy.. z resztą jest to pewnie ilość taka.. NIESTOSOWNA :) )

Jakby moj Maz pakowal mi torbe to podejrzewam, ze wlozylby pol lazienki i cała szafe..

Gosiak ja logistyk, zglaszam sie :)
    -na początek może niech jedna osoba zbierze numery od dziewczyn (jesli będą chciały podać) i będziemy mieć taką "baze numerów" i po prostu jak zauważymy, że któraś nam stąd zniknęła to trzeba będzie się skontaktować z tą dziewczyną. Minus jest taki, że baze musiałaby stworzyć osoba, która siedzi tu na bieżąco i wie +/- kto tu jest, a kogo nie ma.
    -nie wiem czy można o czymś takim mówić, ale.. pewnie każda z Nas ma tu jakąś swoją ulubioną koleżankę on-line (czy tam też kilka) i to właśnie z nimi wymieni się numerem.. Gorzej jak dojdzie do tego i okaże się, że żadna z Nas sie nie lubi - żarcik :D

Ogólnie to tak źle i tak niedobrze, nigdy nie uzyskamy 100% kontaktu. A mieć ok 50 nowych numerów w telefonie też troche mija się z celem, zwłaszcza, że kontakt nie będzie stały, a pewnie wywołany jedynie przez jakiś impuls...

WSZYSTKIE MACIE NAKAZ WYZDROWIENIA!! :) :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg- dzis mam zamiar ugotowac gar zupy jarzynowej 0 bede to jesc 3 dni! bo nie moge w kolko podjadac slodyczy- waga idzie w gore a tu jeszcze 3 miesiace.

i jezykow juz nie kupie!!!! o nie!. moze jablko bede kroic i gruszki bede jesc- rozumiem kawalek czekolady ale nie cala.....

ja tez glukozy jesczze nie robilam - chyba przedzial jest 24-28 bo mam zrobic przed nastepna wizyta

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a Ty o slodyczach z rana, a dopiero sobie obiecalam i niby zaobserwowałam, że juz nich wcale nie chce jeść.. I ZNOWU :( Ja moge nie zjesc obiadu, ale slodycz musi byc - znowu!! :P

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mysle inaczej- niech kazda poda nr dziewczynie na priv- ktora ma inny termin niz ona

dla przykladu-

ja Angelci ( wiec ja tym samym mam numer ANgelci)
    bo nie np Sue- bo ona bedzie rodzic jak ja:)
    i jak urodzi Angelcia to mi napisze- a ja wam- a potem na odwrot:)

i tak w pary- nie to ze baza numerow:) bo jak sie ktos nei odzywa 3 dni to juz telefon CO SIE DZIEJE!!!!!:) a tak jak bedzie sie miec jak napisze sie do tej jednej osoby.

ja tak mysle;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja 3 czekolady w szafce...silna wola to nie moja dobra strona

ale jutro absolutnie nic nie tkne bo ide w sr na glukoze

a ty Sloneczna kiedy idziesz?

Angelcia ty takie pyszne obiady robisz ze slodycze sie umywaja:) ja dzis robie po raz pierwszy pierogi ruskie, jakies rady?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chce ograniczyc- mysle ze moze zastapie jabluszkiem pokrojonym:) albo bede przegryzac marchewki- :) sa jogurty- ale mnie jakos nie ciagnie...

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak my bierzemy bebetto Luca :) co do koloru pojedziemy i zobaczymy próbniki jeszcze :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg ja ide 5 listopada do internisty ( z nadzieja ze da mi skierowanie i zaplace tylko za antygen HBS a za morfologie, mocz, i glukoze nie:))

no i pozniej pewnie za dzien dwa pojde na krew.

cath lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie sie zorientowałam, że mam dziś STUDNIÓWKĘ <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:10

Gosiak, megg, Sue, Januszkowa, Lara 82, justta, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak ja logistyk, zglaszam sie :)
    -na początek może niech jedna osoba zbierze numery od dziewczyn (jesli będą chciały podać) i będziemy mieć taką "baze numerów" i po prostu jak zauważymy, że któraś nam stąd zniknęła to trzeba będzie się skontaktować z tą dziewczyną. Minus jest taki, że baze musiałaby stworzyć osoba, która siedzi tu na bieżąco i wie +/- kto tu jest, a kogo nie ma.
    -nie wiem czy można o czymś takim mówić, ale.. pewnie każda z Nas ma tu jakąś swoją ulubioną koleżankę on-line (czy tam też kilka) i to właśnie z nimi wymieni się numerem.. Gorzej jak dojdzie do tego i okaże się, że żadna z Nas sie nie lubi - żarcik :D

Ogólnie to tak źle i tak niedobrze, nigdy nie uzyskamy 100% kontaktu. A mieć ok 50 nowych numerów w telefonie też troche mija się z celem, zwłaszcza, że kontakt nie będzie stały, a pewnie wywołany jedynie przez jakiś impuls...

WSZYSTKIE MACIE NAKAZ WYZDROWIENIA!! :) :*
    Ja mogę taką bazę stworzyć, siedzę tu codziennie, tablet mogłabym mieć przyrośnięty do ręki ;)
    O ile wszystkie się zgodzimy, że chcemy mieć taką bazę.

angelcia, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze isc- bede pozniej

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg z pierogami ci nie pomogę, bo ruskich nienawidzę :p

Ja ostatnio kupionych słodyczy nie jem, tylko owoce( jabłka na potęgę) i galaretki z owoców :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ