X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa, trzymam za Ciebie ogromnie kciuki! <3

U mnie z objawów ciążowych to delikatne bóle brzucha i taka jakby jego napiętość oraz lekka wrażliwość piersi. Aczkolwiek coś mnie dzisiaj tak jakby mdliło? Nie wiem sama... Może jestem tym przypadkiem, który będzie miał mdłości między 9, a 12 tygodniem? :)

Ps. naleśniki takie dobre :D W sumie to zabawne bo generalnie za nimi nie przepadam :)

Lupusowa lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann ja dopiero co jadłam pyszny obiad a Ty mi ochoty na naleśniki narobiłaś. Ah Ty nie dobra! :-) i to takie z nutella i truskawkami. No nie wytrzymam... ale nie mam Nutelli i truskawek

Dziewczyny już drugi raz mi się śniło że poronilam... masakra

A wizyta dopiero za 3 tyg.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi sny tłumaczy się na odwrót więc będzie dobrze

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiad zjadłam dziś rosół :-) Tak mi się zachciało, że stałam wczoraj i gotowałam gar rosołu :-D a naleśniki to bym zjadła albo gofry... mmmm, chyba trzeba zrobić :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Ja również, ale u mnie owulacja była w 21dc dopiero, więc ciąża jest "młodsza" :)
    U mnie niby owulacja byla w 19dc (z temperatur) ale wiadomo u mnie moglo byc wczesniej zagniezdzenie :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam faze na gumy rozpuszczalne maoam... O Boziu, jadlabym non stop. I ogorki kiszone :D

7u22s65golimztyz.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Ja mam faze na gumy rozpuszczalne maoam... O Boziu, jadlabym non stop. I ogorki kiszone :D

Zapraszam do siebie, dwa dni temu wstawiłam 3-litrowy słój :D jutro będą idealne małosolne :)

kasiarzyna, Aga89 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja od rana na sobotę juz planuje rosół i naleśniki z serem :-) na jutro będzie jeszcze pomidorówka i dorsz z mizeria i ziemniaczkami....plan jest ale czy mi się cos nie odmieni to juz inna sprawa ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Hehe ja od rana na sobotę juz planuje rosół i naleśniki z serem :-) na jutro będzie jeszcze pomidorówka i dorsz z mizeria i ziemniaczkami....plan jest ale czy mi się cos nie odmieni to juz inna sprawa ;)

Mizeria <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą przy dotyku i sporo urosly. A co do ogorkow to bym jadla pod kazda postacią ;)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio lubię ogórki.ciekawe czy mimo to będę miała fazę na nie. Wy też co chwilę jesteście głodne? Masakra ile można jeść a i tak chodZić głodnym...

Maaagy lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej ciągnie do owoców - nektarynek i brzoskwiń, a wczoraj po prostu musiałam kupić arbuza!

Ja nie wiem, czy piersi mi się powiększyły, mąż mówi, że może troszkę, ale w sumie pewności nie mamy. Może to jeszcze przede mna ;) na pewno mam za to niezmiennie wrażliwe sutki i to od owu, bez przerwy.

Co do TSH - u mnie wyszło 2,55, a i tak nie dostałam leków, lekarka zaleciła jedynie przyjmowanie preoaratu z jodem, łykam więc pregnę plus.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lutowymi mamusiami :)

Asasa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Mnie najbardziej ciągnie do owoców - nektarynek i brzoskwiń, a wczoraj po prostu musiałam kupić arbuza!

Ja nie wiem, czy piersi mi się powiększyły, mąż mówi, że może troszkę, ale w sumie pewności nie mamy. Może to jeszcze przede mna ;) na pewno mam za to niezmiennie wrażliwe sutki i to od owu, bez przerwy.

Co do TSH - u mnie wyszło 2,55, a i tak nie dostałam leków, lekarka zaleciła jedynie przyjmowanie preoaratu z jodem, łykam więc pregnę plus.
    Ja jeszcze przed ciążą brałam pregne plus i dalej tez kontynuuje

W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, napisałam sms do mojej gin kazała brać urosept. W sumie nie mam żadnych dolegliwości a jednak bakterie wyszły
    Planuje jutro dokupić lacibios femina czy któraś z was stosuje?

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote lece do Polski na wakacje, caly miesiac planuje byc w Polsce. Juz sie nie moge doczekac az pojde na targ warzywno-owocowy.
    W 12 tyg. musze zrobic dokladne badanie usg wszystkich narzadow dzidziusia, a prawie bede wtedy w Polsce.
    Nie moze byc wczesniej to badanie, ani nie pozniej, dokladnie musze isc w 12 tygodniu

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Ja jeszcze przed ciążą brałam pregne plus i dalej tez kontynuuje

W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, napisałam sms do mojej gin kazała brać urosept. W sumie nie mam żadnych dolegliwości a jednak bakterie wyszły
    Planuje jutro dokupić lacibios femina czy któraś z was stosuje?

U mnie również pojawiły się bakterie ale lekarz nie kazał nic brać tylko powtórzyć badanie.

I również nie mam żadnych dolegliwości z nimi związanych ale może rzeczywiście dobrze by było wziąć tą lacibios...hmm...

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja przed ciążą miałam 3.0, dostałam leki i spadło mu do 1.1. Mój ginekolog powiedział, że do 2.5 spokojnie może być
    Ja przed ciążą miałam TSH w granicach 1,5. Zaraz po transferze po IVF dostałam TSH 2,5 a po dwóch dniach skoczyło do 3,5. Badania robiłam tak często bo doszło u mnie do przestymulowania i w brzuchu zbierała sie woda.Oprócz tego już wiedziałam że transfer zarodka sie udał bo robiłam bete i była pozytywna.Warto jednak kontrolować to tsh.Ja od razu dostałam leki na zbicie. Nigdy na początku ciąży nie miałam badanego tsh a miałam już dwa poronienia. Może to miało jakiś wpływ

w57v3e3kt53bmubr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHCE MI SIE CIASTA DROZDZOWEGO, TAKIEGO PROSTO Z PIEKARNIKA!!!!!

Mąż wysłany w trybie pilnym po drożdżówkę w zastępstwie. Zaraz zwariuję jak jej nie zjem!

kuzka, kozamonia, Lupusowa, marmi lubią tę wiadomość

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    CHCE MI SIE CIASTA DROZDZOWEGO, TAKIEGO PROSTO Z PIEKARNIKA!!!!!

Mąż wysłany w trybie pilnym po drożdżówkę w zastępstwie. Zaraz zwariuję jak jej nie zjem!

A ja bym zjadla zapiekanke taka dluga z serem, pieczarkami i ketchupem.. taka jak z dziecinstwa.. ale moge sie tylko oblizac smakiem, kupno i zrobienie w tej chwili niemozliwe

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 5t6d dzidziol 3 i pół mm serduszko slyszalam ;)

a88, marmi, kasiarzyna, Aga89, kuzka, Paula., PRINCESKAWACH, sunset06 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ