Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa, trzymam za Ciebie ogromnie kciuki! <3

U mnie z objawów ciążowych to delikatne bóle brzucha i taka jakby jego napiętość oraz lekka wrażliwość piersi. Aczkolwiek coś mnie dzisiaj tak jakby mdliło? Nie wiem sama... Może jestem tym przypadkiem, który będzie miał mdłości między 9, a 12 tygodniem? :)

Ps. naleśniki takie dobre :D W sumie to zabawne bo generalnie za nimi nie przepadam :)

Lupusowa lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann ja dopiero co jadłam pyszny obiad a Ty mi ochoty na naleśniki narobiłaś. Ah Ty nie dobra! :-) i to takie z nutella i truskawkami. No nie wytrzymam... ale nie mam Nutelli i truskawek

Dziewczyny już drugi raz mi się śniło że poronilam... masakra

A wizyta dopiero za 3 tyg.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi sny tłumaczy się na odwrót więc będzie dobrze

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiad zjadłam dziś rosół :-) Tak mi się zachciało, że stałam wczoraj i gotowałam gar rosołu :-D a naleśniki to bym zjadła albo gofry... mmmm, chyba trzeba zrobić :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Ja również, ale u mnie owulacja była w 21dc dopiero, więc ciąża jest "młodsza" :)
    U mnie niby owulacja byla w 19dc (z temperatur) ale wiadomo u mnie moglo byc wczesniej zagniezdzenie :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam faze na gumy rozpuszczalne maoam... O Boziu, jadlabym non stop. I ogorki kiszone :D

7u22s65golimztyz.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Ja mam faze na gumy rozpuszczalne maoam... O Boziu, jadlabym non stop. I ogorki kiszone :D

Zapraszam do siebie, dwa dni temu wstawiłam 3-litrowy słój :D jutro będą idealne małosolne :)

kasiarzyna, Aga89 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja od rana na sobotę juz planuje rosół i naleśniki z serem :-) na jutro będzie jeszcze pomidorówka i dorsz z mizeria i ziemniaczkami....plan jest ale czy mi się cos nie odmieni to juz inna sprawa ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Hehe ja od rana na sobotę juz planuje rosół i naleśniki z serem :-) na jutro będzie jeszcze pomidorówka i dorsz z mizeria i ziemniaczkami....plan jest ale czy mi się cos nie odmieni to juz inna sprawa ;)

Mizeria <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą przy dotyku i sporo urosly. A co do ogorkow to bym jadla pod kazda postacią ;)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio lubię ogórki.ciekawe czy mimo to będę miała fazę na nie. Wy też co chwilę jesteście głodne? Masakra ile można jeść a i tak chodZić głodnym...

Maaagy lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej ciągnie do owoców - nektarynek i brzoskwiń, a wczoraj po prostu musiałam kupić arbuza!

Ja nie wiem, czy piersi mi się powiększyły, mąż mówi, że może troszkę, ale w sumie pewności nie mamy. Może to jeszcze przede mna ;) na pewno mam za to niezmiennie wrażliwe sutki i to od owu, bez przerwy.

Co do TSH - u mnie wyszło 2,55, a i tak nie dostałam leków, lekarka zaleciła jedynie przyjmowanie preoaratu z jodem, łykam więc pregnę plus.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lutowymi mamusiami :)

Asasa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Mnie najbardziej ciągnie do owoców - nektarynek i brzoskwiń, a wczoraj po prostu musiałam kupić arbuza!

Ja nie wiem, czy piersi mi się powiększyły, mąż mówi, że może troszkę, ale w sumie pewności nie mamy. Może to jeszcze przede mna ;) na pewno mam za to niezmiennie wrażliwe sutki i to od owu, bez przerwy.

Co do TSH - u mnie wyszło 2,55, a i tak nie dostałam leków, lekarka zaleciła jedynie przyjmowanie preoaratu z jodem, łykam więc pregnę plus.
    Ja jeszcze przed ciążą brałam pregne plus i dalej tez kontynuuje

W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, napisałam sms do mojej gin kazała brać urosept. W sumie nie mam żadnych dolegliwości a jednak bakterie wyszły
    Planuje jutro dokupić lacibios femina czy któraś z was stosuje?

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote lece do Polski na wakacje, caly miesiac planuje byc w Polsce. Juz sie nie moge doczekac az pojde na targ warzywno-owocowy.
    W 12 tyg. musze zrobic dokladne badanie usg wszystkich narzadow dzidziusia, a prawie bede wtedy w Polsce.
    Nie moze byc wczesniej to badanie, ani nie pozniej, dokladnie musze isc w 12 tygodniu

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Ja jeszcze przed ciążą brałam pregne plus i dalej tez kontynuuje

W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, napisałam sms do mojej gin kazała brać urosept. W sumie nie mam żadnych dolegliwości a jednak bakterie wyszły
    Planuje jutro dokupić lacibios femina czy któraś z was stosuje?

U mnie również pojawiły się bakterie ale lekarz nie kazał nic brać tylko powtórzyć badanie.

I również nie mam żadnych dolegliwości z nimi związanych ale może rzeczywiście dobrze by było wziąć tą lacibios...hmm...

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja przed ciążą miałam 3.0, dostałam leki i spadło mu do 1.1. Mój ginekolog powiedział, że do 2.5 spokojnie może być
    Ja przed ciążą miałam TSH w granicach 1,5. Zaraz po transferze po IVF dostałam TSH 2,5 a po dwóch dniach skoczyło do 3,5. Badania robiłam tak często bo doszło u mnie do przestymulowania i w brzuchu zbierała sie woda.Oprócz tego już wiedziałam że transfer zarodka sie udał bo robiłam bete i była pozytywna.Warto jednak kontrolować to tsh.Ja od razu dostałam leki na zbicie. Nigdy na początku ciąży nie miałam badanego tsh a miałam już dwa poronienia. Może to miało jakiś wpływ

w57v3e3kt53bmubr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHCE MI SIE CIASTA DROZDZOWEGO, TAKIEGO PROSTO Z PIEKARNIKA!!!!!

Mąż wysłany w trybie pilnym po drożdżówkę w zastępstwie. Zaraz zwariuję jak jej nie zjem!

kuzka, kozamonia, Lupusowa, marmi lubią tę wiadomość

• Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    CHCE MI SIE CIASTA DROZDZOWEGO, TAKIEGO PROSTO Z PIEKARNIKA!!!!!

Mąż wysłany w trybie pilnym po drożdżówkę w zastępstwie. Zaraz zwariuję jak jej nie zjem!

A ja bym zjadla zapiekanke taka dluga z serem, pieczarkami i ketchupem.. taka jak z dziecinstwa.. ale moge sie tylko oblizac smakiem, kupno i zrobienie w tej chwili niemozliwe

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 5t6d dzidziol 3 i pół mm serduszko slyszalam ;)

a88, marmi, kasiarzyna, Aga89, kuzka, Paula., PRINCESKAWACH, sunset06 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ