Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
kciuki za dzisiejsze wizyty. Czekamy na same dobre wiadomości
Odnośnie prenatalnych ja tylko na usg się zapisałam na razie.
Ale cały czas myślę nad tym nifty, harmony lub panoramą. Mój M mówi, że jeśli chcę to żebym sobie zrobiła, ale on nie widzi sensu.
A Wy co myślicie?
Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Moja mama urodziła nas w wieku 30,33 i 41 lat i wszyscy zdrowi.
starania od 2015 roku
-
nick nieaktualnyKolka, ja też mam 30 lat, to też moja pierwsza ciąża, rodzeństwo też zdrowe. Ja nie robie nic poza USG. Raz, że nie widzę potrzeby, dwa, że i tak mnie nie stać.
Z tym że zaznaczam, mogę mówić tylko o sobie, bo to Twoja decyzja
Marta, nie martw się, ja też trafiłam do gina z infekcją i nie był nawet w 1/10 tak przejęty jak ja. To częste w ciąży i na szczęście niegroźne. Głowa do góry, będzie dobrze -
Kolka, będąc w pierwszej ciąży miałam 31 lat i tez nie robiłam nifty. Wtedy poszłam na usg do dobrego specjalisty, wg niego wszystko było super, ryzyko wad małe, więc nie kombinowalam z dodatkowymi badaniami. Teraz mam 36 lat, więc powinnam zrobić pappa niezależnie od wyniku usg, a ze pappa uważam za badanie bezsensowne to robię nifty
Wg mnie jeśli dobrze Ci wyjdzie usg to możesz sobie spokojnie darować inne badania.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ze względu na ryzyko infekcji profilaktycznie biorę lacibios femina. Ostatnio w aptece gemini opakowanie było po 17 zł z groszem a w stacjonarnej aptece 34zl! !! Do tego płyn i jest naprawdę super, bo zaczynało mnie coś piec a w moczu bakterie mi wyszły. Polecam
-
Dzięki dziewczyny :* właśnie chyba skłaniam się coraz bardziej ku temu, że badanie z krwi tylko jak usg wyjdzie nie bardzo
Ja po prostu z założenia jestem pesymistką prawie w każdej dziedzinie życia. Wszystkim się martwię i stresuję, nie wierzę że tyle dobrego mnie może spotkać. Nie wiem skąd i kiedy to się u mnie pojawiło. Ale nie umiem tego zwalczyć
starania od 2015 roku
-
motylkova wrote:Powodzenia i samych dobrych wiadomości
Ja dopiero we wtorek mam wizytę ehh
Motylkova,to mamy wizytę w tym samym dniu,tez już nie mogę się doczekać...
Powodzenia dla wszystkich wizytujących w dniu dzisiejszym!Trzymam kciuki za dobre wieści!Magduśka lubi tę wiadomość
-
Czy miewacie opryszczki. Od 1 czerwca juz trzy razy zaliczyłam to ustroistwo. Czy nie zaszkodzi maluchowi szprycowac się co rusz heviranem. Dlaczego tak często mi się przylatują, nie jestem przeziębienia, czyżbym byla tak osłabiona ta ciaza?Magdalena
-
Magduśka wrote:Czy miewacie opryszczki. Od 1 czerwca juz trzy razy zaliczyłam to ustroistwo. Czy nie zaszkodzi maluchowi szprycowac się co rusz heviranem. Dlaczego tak często mi się przylatują, nie jestem przeziębienia, czyżbym byla tak osłabiona ta ciaza?
A teraz miałaś po raz pierwszy w życiu ?
Bardzo możliwe , że to z osłabienia. -
kuzka wrote:A teraz miałaś po raz pierwszy w życiu ?
Bardzo możliwe , że to z osłabienia.Magdalena -
Magduśka wrote:Czy miewacie opryszczki. Od 1 czerwca juz trzy razy zaliczyłam to ustroistwo. Czy nie zaszkodzi maluchowi szprycowac się co rusz heviranem. Dlaczego tak często mi się przylatują, nie jestem przeziębienia, czyżbym byla tak osłabiona ta ciaza?
Ciąża ogólnie osłabia organizm. Jak to okresliła moja znajma: ciąża jestvjak pasożyt wysysa wszystko z organizmu i go osłabia.
Ja juz też zaliczyłam opryszczką. Idź do swojej ginekolog. Ona da Ci dawkowanie Heviranu. Mi moja kazała brać 6 razy na dobę bez przerwy nocnej i nna razie mam spokój. Sama byłabym się dawkować mimo, że Heviran w ciąży nie jest zabroniony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:32
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
ladychocolate wrote:Biotech - może coś pokręciłam, nie wiem. Generalnie naczytałam się różności i teraz się boję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykuzka wrote:Zaliczyłam właśnie histeryczny płacz, bo nie wyjęłam mięsa na obiad z zamrażarki! TADAM
Więc zbieramy się wcześniej do lekarza żeby jeszcze coś zjeśćkuzka lubi tę wiadomość
-
kuzka wrote:Zaliczyłam właśnie histeryczny płacz, bo nie wyjęłam mięsa na obiad z zamrażarki! TADAM
Więc zbieramy się wcześniej do lekarza żeby jeszcze coś zjeść
Ja w weekend poryczałam się na filmie, ale tak okropnie, że nie mogłam przestać beczeć, łzy mi ciurkiem leciały. Zdarzało mi sie wzruszać na filmach, ale tak niewidocznie, góra jedna łezka, a teraz szloch, jakby nie wiadomo co się stało. Dobrze że w kinie nie bylismy
A teraz mąż chce na Dunkierkę iść i nie wie czy mnie moze zabracAniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Cześć dziewczyny.
U mnie było tak: 5t3d pęcherzyk ciążowy (8mm) z pęcherzykiem żółtkowym bez widocznego zarodka; 5t6d pęcherzyk ciążowy z widocznym echem zarodka CRL 2,3mm; 6t2d CRL 5,2mm FHR 134/min; 7t1d CRL 10,6mm FHR 141/min; 8t1d CRL 17,5mm FHR 150/min.
Generalnie tak często byłam badana bo najpierw leżałam w szpitalu w związku z hiperstymulacją jajników, a potem miałam plamienia i nawet jeden incydent z krwawieniem prawdopodobnie spowodowany krwiakiem. Teraz leżę plackiem i jest spokojnie.
Mój kropek dosyć szybko sie pokazał ale ponoć z tym uwidocznieniem się zarodka różnie bywa. Czasem szybciej pokazuje się maluch na usg a czasem trzeba trochę cierpliwości. Tak więc trzymam kciuki.Paula. lubi tę wiadomość
mutacja MTHFR 1298 homozygota
styczeń 2014 ciąża biochemiczna (naturalna)
październik 2014 ciąża bezzarodkowa (natur)
29.05.2017 punkcja 18 oocytów (zamrożono 4 zarodki)
1.06.2017 transfer 2 zarodków