X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula ja staram sie odganiac zle mysli i powtarzam sobie ze tym razem musi byc dobrze. Mam tez wsparcie w mezu ale niepokoj i tak powraca.

A co do ubranek to polecam h&m, lupilu z lidla, F&F z tesco, cool club i next. Do c&a tez zagladam bo ciuszki niektore sliczne i niedrogie ale jakosciowo niezbyt i niszcza sie w praniu.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy, którąś z Was tez ma jak ja.. Od poczatku ciąży SCHUDLAM 5 kg.. A to juz 11 tydzień. Podobno to przez mdłości (nie wymiotuje) . cieszę się, bo w pierwszej ciąży przytylam 27kg(!!!) :/ chyba jednak będzie córa :)

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem mnie tak wzdęło ze umierałam, myślałam ze mi zaraz brzuch eksploduje. Dziś wróciły mdłości a już był spokój od tygodnia. Ale i tak kocham te objawy nawet jak są mega upierdliwe :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kalendarza chińskiego u mnie wyvhodzi , ze będzie chłopiec. Przy synu się sprawdziło. Zobaczymy teraz ;)

• rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys ja co prawda nie zrzuciłam 5, ale 2,5-3kg, przy czym nie miałam w ogóle mdłości i wymiotów. Cieszy mnie to bo i tak ważę powyżej 80kg, więc im mniej przytyje tym lepiej.

Dzięki dziewczyny za informację co do ciuszków. Niestety do F&F nie mam dostępu. Ja co prawda jeszcze się wstrzymuję z zakupami, ale rekonesans robię, a co :)
    Biorę się za prasowanie, póki siły mam :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz :-) rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam chyba 2 kg, ale ważyłam się na dwóch róznych wagach wiec nie wiem czy brać to pod uwagę zwłaszcza, ze już w spodnie się nie dopinam i chyba w ten weekend wybiorę sie na zakupy. Tez tak macie ?
    A jeszcze co najdziwniejsze to koleżanka z pracy zauważyła, ze biodra mam większe, czy to możliwe ze rozchodzą się w czasie ciąży? I nie chodzi mi o tłuszczyk tym razem ;D

1t69dfh.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudlam 2.5kg i od dluzszego czasu stoje w miejscu. A brzuszek rosnie, wczoraj przymierzalam swoje ulubione dzinsy i ledwo sie dopielam. Musze i ja odswiezyc swoją garderobe bo nie mam w czym do ludzi wyjsc :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.

Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.

Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle głowy,nie są jakieś silne,ale takie pulsujące. Mierzyłam nawet ciśnienie kilka dni z rzędu,ale jest ok. Poza przyspieszonym pulsem (to ponoć normalne w ciąży). Mój gin mówił,że spokojnie można łyknąć paracetamol jak boli.

Paula. lubi tę wiadomość

rfxg43r8qq0glx30.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz :-) rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?

Proszę :) Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0494937003.html#Brązowoszary

EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:26

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Proszę :) Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka :D

Dzięki ;-) jest śliczny. Ja ze względu na to że rodziny w zimę kupuję kombinezon. Tylko może w sezonie zimowym będzie większy wybór.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.

Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.

Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.

Paula,ja tez jestem z osób,które nigdy nie zemdlały,a od początku ciąży jednym z pierwszych objawów były właśnie zawroty głowy i na początku bóle głowy.Mnie minęło jakieś 1,5 tyg temu i teraz zostały bóle podbrzusza,piersi,wzdęcia i czasem pojedyncze wymioty.Moze po prostu taki moment i za niedługo te bóle głowy odpuszczą również Tobie :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musi byc milusi w dotyku :D sama bym chciala taki na zime :D

• rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie ten kombinezon z H&M nie jest typowo zimowy, dlatego wątpię w jego praktyczność :( To taki ciuszek robiony pod mamę, trudno obok niego podejść obojętnie :P

Chociaż może się mylę? Doświadczone mamusie niech się wypowiedzą :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:

EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnie :D
    Tez juz wcześniej oglądałam ten kombinezon : d
    Gdybym znała płeć to bym go kupiła bo jest śliczny

Ja dziś cały czas w łóżku tak mi słabo jest
    Ciśnienie 100/60
    Źle mi, zero energii i życia a wczoraj pół domu przekopalam a dziś masakra

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już przytyłam niecałe 2 kg i w częśc spodni juz nie wejdę, chodzę w tych z elastycznych materiałów, na szczeście mam kilka par rozciągliwych. Brzuszek mi urósł jeszcze bardziej, juz nie da sie ukryć że jestem w ciąży. Nie da się wciągnać :)

A ciąglę czuję pobolewanie i ciągnięcie, więc chyba nadal moja macica rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:52

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i w końcu dostałam kartę ciąży <jupi!> ;-)
    Ogólnie krew wyszła ok, ale mam trochę podwyższony cukier i ciśnienie :/ Niestety nadwaga się odzywa :-( Całe szczęście nic nie przytyłam w tym pierwszym trymestrze, więc może nie będzie tak źle. No ale dietka już taka jak dla cukrzyków, zapominamy o słodyczach i cukrze, muszę się przeprosić z warzywami ;-) A ciśnienie w domu kontrolować, bo może tak jednorazowo podskoczyło w gabinecie, mam nadzieję, że nie przekroczy granicy bo wiadomo jak to z nadciśnieniem w ciąży, niefajnie :/ Jak zawsze przy dietach nie umiałam wytrwać, tak teraz dla maluszka muszę się spiąć i nie ma tu żadnych odstępstw, nic mu się nie może stać przez moje głupie zachcianki! Dziś na kolację sałatka brokułowa ze słonecznikiem :-)

kuzka lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam odkrywać przyczynę mojej zgagi. Ogólnie nie chce mi się jeść ale jak już głodnieję to jem dużo. I myślę, iż wielkość pochłanianych przeze mnie porcji ma znaczenie. Do tego strasznie mnie zaczyna łupać w głowie. Chyba będę musiała podejść do apteki po paracetamol. Pierwszy raz od początku ciąży myślę o tabletce przeciwbólowej.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam zgagę po wszystkim co ma w sobie ocet, np. po keczupie :| Całe szczęście jadam go bardzo rzadko.
    Ale tak ogólnie to pilnuję się mocno z tym co i jak jem bo jestem po operacji żołądka i do tego mam kamienie na woreczku żółciowym, więc nie mogę dopuścić do sytuacji w której dostanę ataku bo może się to dla mnie bardzo źle skończyć :(
    Ostatnim razem prawie po ścianach chodziłam...

Ps. zaraz idę do sklepu po składniki na zupę, jutro robię ogórkową, wieki nie jadłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 16:48

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ