WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula ja staram sie odganiac zle mysli i powtarzam sobie ze tym razem musi byc dobrze. Mam tez wsparcie w mezu ale niepokoj i tak powraca.

A co do ubranek to polecam h&m, lupilu z lidla, F&F z tesco, cool club i next. Do c&a tez zagladam bo ciuszki niektore sliczne i niedrogie ale jakosciowo niezbyt i niszcza sie w praniu.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy, którąś z Was tez ma jak ja.. Od poczatku ciąży SCHUDLAM 5 kg.. A to juz 11 tydzień. Podobno to przez mdłości (nie wymiotuje) . cieszę się, bo w pierwszej ciąży przytylam 27kg(!!!) :/ chyba jednak będzie córa :)

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem mnie tak wzdęło ze umierałam, myślałam ze mi zaraz brzuch eksploduje. Dziś wróciły mdłości a już był spokój od tygodnia. Ale i tak kocham te objawy nawet jak są mega upierdliwe :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kalendarza chińskiego u mnie wyvhodzi , ze będzie chłopiec. Przy synu się sprawdziło. Zobaczymy teraz ;)

• rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys ja co prawda nie zrzuciłam 5, ale 2,5-3kg, przy czym nie miałam w ogóle mdłości i wymiotów. Cieszy mnie to bo i tak ważę powyżej 80kg, więc im mniej przytyje tym lepiej.

Dzięki dziewczyny za informację co do ciuszków. Niestety do F&F nie mam dostępu. Ja co prawda jeszcze się wstrzymuję z zakupami, ale rekonesans robię, a co :)
    Biorę się za prasowanie, póki siły mam :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz :-) rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam chyba 2 kg, ale ważyłam się na dwóch róznych wagach wiec nie wiem czy brać to pod uwagę zwłaszcza, ze już w spodnie się nie dopinam i chyba w ten weekend wybiorę sie na zakupy. Tez tak macie ?
    A jeszcze co najdziwniejsze to koleżanka z pracy zauważyła, ze biodra mam większe, czy to możliwe ze rozchodzą się w czasie ciąży? I nie chodzi mi o tłuszczyk tym razem ;D

1t69dfh.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudlam 2.5kg i od dluzszego czasu stoje w miejscu. A brzuszek rosnie, wczoraj przymierzalam swoje ulubione dzinsy i ledwo sie dopielam. Musze i ja odswiezyc swoją garderobe bo nie mam w czym do ludzi wyjsc :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.

Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.

Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle głowy,nie są jakieś silne,ale takie pulsujące. Mierzyłam nawet ciśnienie kilka dni z rzędu,ale jest ok. Poza przyspieszonym pulsem (to ponoć normalne w ciąży). Mój gin mówił,że spokojnie można łyknąć paracetamol jak boli.

Paula. lubi tę wiadomość

rfxg43r8qq0glx30.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz :-) rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?

Proszę :) Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0494937003.html#Brązowoszary

EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:26

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Proszę :) Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka :D

Dzięki ;-) jest śliczny. Ja ze względu na to że rodziny w zimę kupuję kombinezon. Tylko może w sezonie zimowym będzie większy wybór.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.

Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.

Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.

Paula,ja tez jestem z osób,które nigdy nie zemdlały,a od początku ciąży jednym z pierwszych objawów były właśnie zawroty głowy i na początku bóle głowy.Mnie minęło jakieś 1,5 tyg temu i teraz zostały bóle podbrzusza,piersi,wzdęcia i czasem pojedyncze wymioty.Moze po prostu taki moment i za niedługo te bóle głowy odpuszczą również Tobie :)

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musi byc milusi w dotyku :D sama bym chciala taki na zime :D

• rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie ten kombinezon z H&M nie jest typowo zimowy, dlatego wątpię w jego praktyczność :( To taki ciuszek robiony pod mamę, trudno obok niego podejść obojętnie :P

Chociaż może się mylę? Doświadczone mamusie niech się wypowiedzą :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:

EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnie :D
    Tez juz wcześniej oglądałam ten kombinezon : d
    Gdybym znała płeć to bym go kupiła bo jest śliczny

Ja dziś cały czas w łóżku tak mi słabo jest
    Ciśnienie 100/60
    Źle mi, zero energii i życia a wczoraj pół domu przekopalam a dziś masakra

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już przytyłam niecałe 2 kg i w częśc spodni juz nie wejdę, chodzę w tych z elastycznych materiałów, na szczeście mam kilka par rozciągliwych. Brzuszek mi urósł jeszcze bardziej, juz nie da sie ukryć że jestem w ciąży. Nie da się wciągnać :)

A ciąglę czuję pobolewanie i ciągnięcie, więc chyba nadal moja macica rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:52

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i w końcu dostałam kartę ciąży <jupi!> ;-)
    Ogólnie krew wyszła ok, ale mam trochę podwyższony cukier i ciśnienie :/ Niestety nadwaga się odzywa :-( Całe szczęście nic nie przytyłam w tym pierwszym trymestrze, więc może nie będzie tak źle. No ale dietka już taka jak dla cukrzyków, zapominamy o słodyczach i cukrze, muszę się przeprosić z warzywami ;-) A ciśnienie w domu kontrolować, bo może tak jednorazowo podskoczyło w gabinecie, mam nadzieję, że nie przekroczy granicy bo wiadomo jak to z nadciśnieniem w ciąży, niefajnie :/ Jak zawsze przy dietach nie umiałam wytrwać, tak teraz dla maluszka muszę się spiąć i nie ma tu żadnych odstępstw, nic mu się nie może stać przez moje głupie zachcianki! Dziś na kolację sałatka brokułowa ze słonecznikiem :-)

kuzka lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam odkrywać przyczynę mojej zgagi. Ogólnie nie chce mi się jeść ale jak już głodnieję to jem dużo. I myślę, iż wielkość pochłanianych przeze mnie porcji ma znaczenie. Do tego strasznie mnie zaczyna łupać w głowie. Chyba będę musiała podejść do apteki po paracetamol. Pierwszy raz od początku ciąży myślę o tabletce przeciwbólowej.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam zgagę po wszystkim co ma w sobie ocet, np. po keczupie :| Całe szczęście jadam go bardzo rzadko.
    Ale tak ogólnie to pilnuję się mocno z tym co i jak jem bo jestem po operacji żołądka i do tego mam kamienie na woreczku żółciowym, więc nie mogę dopuścić do sytuacji w której dostanę ataku bo może się to dla mnie bardzo źle skończyć :(
    Ostatnim razem prawie po ścianach chodziłam...

Ps. zaraz idę do sklepu po składniki na zupę, jutro robię ogórkową, wieki nie jadłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 16:48

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ