Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nula ja staram sie odganiac zle mysli i powtarzam sobie ze tym razem musi byc dobrze. Mam tez wsparcie w mezu ale niepokoj i tak powraca.
A co do ubranek to polecam h&m, lupilu z lidla, F&F z tesco, cool club i next. Do c&a tez zagladam bo ciuszki niektore sliczne i niedrogie ale jakosciowo niezbyt i niszcza sie w praniu.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
nick nieaktualny
-
Wczoraj wieczorem mnie tak wzdęło ze umierałam, myślałam ze mi zaraz brzuch eksploduje. Dziś wróciły mdłości a już był spokój od tygodnia. Ale i tak kocham te objawy nawet jak są mega upierdliwe
-
nick nieaktualny
-
Aiwlys ja co prawda nie zrzuciłam 5, ale 2,5-3kg, przy czym nie miałam w ogóle mdłości i wymiotów. Cieszy mnie to bo i tak ważę powyżej 80kg, więc im mniej przytyje tym lepiej.
Dzięki dziewczyny za informację co do ciuszków. Niestety do F&F nie mam dostępu. Ja co prawda jeszcze się wstrzymuję z zakupami, ale rekonesans robię, a co
Biorę się za prasowanie, póki siły mam -
Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz
rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?
-
Ja schudłam chyba 2 kg, ale ważyłam się na dwóch róznych wagach wiec nie wiem czy brać to pod uwagę zwłaszcza, ze już w spodnie się nie dopinam i chyba w ten weekend wybiorę sie na zakupy. Tez tak macie ?
A jeszcze co najdziwniejsze to koleżanka z pracy zauważyła, ze biodra mam większe, czy to możliwe ze rozchodzą się w czasie ciąży? I nie chodzi mi o tłuszczyk tym razem -
Ja schudlam 2.5kg i od dluzszego czasu stoje w miejscu. A brzuszek rosnie, wczoraj przymierzalam swoje ulubione dzinsy i ledwo sie dopielam. Musze i ja odswiezyc swoją garderobe bo nie mam w czym do ludzi wyjsc👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.
Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.
Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Ja też mam bóle głowy,nie są jakieś silne,ale takie pulsujące. Mierzyłam nawet ciśnienie kilka dni z rzędu,ale jest ok. Poza przyspieszonym pulsem (to ponoć normalne w ciąży). Mój gin mówił,że spokojnie można łyknąć paracetamol jak boli.
Paula. lubi tę wiadomość
-
meggi90 wrote:Ja patrzyłam w kilku kalendarzach chińskich w Internecie i mi różnie wychodZiło. Więc stwierdziłam że to chyba nie ma sensu... chyba ze Wy macie jakiś sprawdzony kalendarz
rosann można prosić link do tego kombinezony misiu?
ProszęNie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0494937003.html#Brązowoszary
EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:26
-
rosann wrote:Proszę
Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka
Dziękijest śliczny. Ja ze względu na to że rodziny w zimę kupuję kombinezon. Tylko może w sezonie zimowym będzie większy wybór.
-
Paula. wrote:Co do zlych mysli to jestem zdania, ze wszystko co najgorsze juz za nami. Wiadomo są gorsze dni i lepsze, ale jak mam gorsze to staram się myśleć ze wlasnie w ten sposob psuje nastroj mojemu maleństwu i staram sie myslec o czyms milym.
Dziewczyny czy Was tez tak bole glowy dopadaja? Kiedys cierpialam na migreny, tabletki za tabletkami szly a teraz boje sie nawet apap wziac i tak sie meczymy.
Ostatnio nowy objaw zauwazylam, ze zaczyna mi sie w glowie krecic a jestem z osob ktore jeszcze nigdy w zyciu nie zemdlały.
Paula,ja tez jestem z osób,które nigdy nie zemdlały,a od początku ciąży jednym z pierwszych objawów były właśnie zawroty głowy i na początku bóle głowy.Mnie minęło jakieś 1,5 tyg temu i teraz zostały bóle podbrzusza,piersi,wzdęcia i czasem pojedyncze wymioty.Moze po prostu taki moment i za niedługo te bóle głowy odpuszczą również Tobie
Paula. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rosann wrote:Proszę
Nie do końca wiem czy jest sens posiadania takiego kombinezonu czy bardziej tutaj działa moje rozczulające się serce na widok tego pluszaka
EDIT: co do tych zawrotów głowy to może za mało pijecie dziewczyny? A jeśli chodzi o garderobę to ja jeszcze mieszczę się w swoje ciuchy, ufffffff, aczkolwiek ze strachem w oczach czekam na moment jak się nie dopnę w ulubione spodnie
Gdybym znała płeć to bym go kupiła bo jest śliczny
Ja dziś cały czas w łóżku tak mi słabo jest
Ciśnienie 100/60
Źle mi, zero energii i życia a wczoraj pół domu przekopalam a dziś masakra -
Ja niestety już przytyłam niecałe 2 kg i w częśc spodni juz nie wejdę, chodzę w tych z elastycznych materiałów, na szczeście mam kilka par rozciągliwych. Brzuszek mi urósł jeszcze bardziej, juz nie da sie ukryć że jestem w ciąży. Nie da się wciągnać
A ciąglę czuję pobolewanie i ciągnięcie, więc chyba nadal moja macica rośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:52
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
A ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i w końcu dostałam kartę ciąży <jupi!>
Ogólnie krew wyszła ok, ale mam trochę podwyższony cukier i ciśnienieNiestety nadwaga się odzywa
Całe szczęście nic nie przytyłam w tym pierwszym trymestrze, więc może nie będzie tak źle. No ale dietka już taka jak dla cukrzyków, zapominamy o słodyczach i cukrze, muszę się przeprosić z warzywami
A ciśnienie w domu kontrolować, bo może tak jednorazowo podskoczyło w gabinecie, mam nadzieję, że nie przekroczy granicy bo wiadomo jak to z nadciśnieniem w ciąży, niefajnie
Jak zawsze przy dietach nie umiałam wytrwać, tak teraz dla maluszka muszę się spiąć i nie ma tu żadnych odstępstw, nic mu się nie może stać przez moje głupie zachcianki! Dziś na kolację sałatka brokułowa ze słonecznikiem
kuzka lubi tę wiadomość
-
Chyba zaczynam odkrywać przyczynę mojej zgagi. Ogólnie nie chce mi się jeść ale jak już głodnieję to jem dużo. I myślę, iż wielkość pochłanianych przeze mnie porcji ma znaczenie. Do tego strasznie mnie zaczyna łupać w głowie. Chyba będę musiała podejść do apteki po paracetamol. Pierwszy raz od początku ciąży myślę o tabletce przeciwbólowej.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Ja miewam zgagę po wszystkim co ma w sobie ocet, np. po keczupie
Całe szczęście jadam go bardzo rzadko.
Ale tak ogólnie to pilnuję się mocno z tym co i jak jem bo jestem po operacji żołądka i do tego mam kamienie na woreczku żółciowym, więc nie mogę dopuścić do sytuacji w której dostanę ataku bo może się to dla mnie bardzo źle skończyć
Ostatnim razem prawie po ścianach chodziłam...
Ps. zaraz idę do sklepu po składniki na zupę, jutro robię ogórkową, wieki nie jadłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 16:48