Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasz maluch niesamowicie urósł, ma 2,27 cm i puls 189. Mam ponoc zbyt wysoki cukier (93), wiec dostalam skierowanie na test obciążenia glukoza. Przeciwciala cmv do powtórki plus awidnosc, ale mam aie nie martwic. I chyba zmienie lekarza na obecnego, troche zaoszczędze, bo mam go z ubezpieczenia prywatnego.
Jestem zapisana na 8.08 na usg prenatalne, a 3.08 pobranie krwi na papa i bhcg.
U mnie z kalendarza chińskiego dziewczynka, ale cos czuje ze to chłopak. I mam takie same objawy jak moja mama noszac mojego brata.Paula., marmi lubią tę wiadomość
-
Mi z każdej strony zwiastuje świat dziewczynkę... Przewaga dziewczynek w rodzinie mojej i męża, z kalendarza chińskiego dziewczynka, z tej metody Ramziego dziewczynka (aczkolwiek mało w to wierzę), ze snów dziewczynka... Przecuć osobistych jako ta co nosi dziecko pod sercem - brak
-
cześć dziewczyny. ja od dziś na l4 leżącym - wczoraj w dzień wizyty dopadły mnie plamienia no i muszę odpocząć. + duphaston, nospa i żelazo bo mam mega małe...Ludzik ma 4,8cm i serduszko puka 163;) złapały mnie wczoraj zatoki więc ledwo co widziałam na ekranie z usg:)
Hannah strasznie mi przykro...
Oby ten 12 tydzień rzeczywiście dał nam wszystkim nieco spokoju...
Co do wagi to -1kg będzie trzbs nadrobić06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Mnie wg chińskiego kalendarza wyszedł chłopczyk
Po tych smutnych wiesciach dziewczyn czekam na środę jak na zbawienie,mam 19go prenatalne.
Ja się wstrzymuje z ciuszkami,wiem ze mogę liczyć na koleżanki które niedawno urodziły i bratowąŁozeczko mam obiecane, i tak czuje ze późno się zabiore za urządzanie pokoju dla brzdaca
Myslalam,ze jak w końcu zajde w ciąże to ogarnie mnie spokoj a wcale tak nie jest,ciągle jakieś badania,zastanawianie się czy serduszko pika,czemu cos boli albo nie boli i czy tak ma być..
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
właśnie zrozumiałam co miałyście na myśli pisząc o niepohamowanych spazmach płaczu. Właśnie zryczałam się jak głupia oglądając "Salon sukien ślubnych".
kuzka lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta80 wrote:właśnie zrozumiałam co miałyście na myśli pisząc o niepohamowanych spazmach płaczu. Właśnie zryczałam się jak głupia oglądając "Salon sukien ślubnych".06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
sunset06 wrote:cześć dziewczyny. ja od dziś na l4 leżącym - wczoraj w dzień wizyty dopadły mnie plamienia no i muszę odpocząć. + duphaston, nospa i żelazo bo mam mega małe...Ludzik ma 4,8cm i serduszko puka 163;) złapały mnie wczoraj zatoki więc ledwo co widziałam na ekranie z usg:)
Hannah strasznie mi przykro...
Oby ten 12 tydzień rzeczywiście dał nam wszystkim nieco spokoju...
Co do wagi to -1kg będzie trzbs nadrobić
Do tego 2x1 dupka -
Monic88 wrote:Tez biore 2x1 dupek i 2x1 no-spa. Plus magnez. Troche sie tej no-spy boje, ale skurczów tez sie boje wiec moze lepiej zapobiegać niz leczyć potem...
-
nick nieaktualnyJa też byłam dziś w lumpku kupiłam sobie spodenki typowe na brzuszek. Na razie jeszcze wszysko dobre. Schudłam 0,5 kg przez dwa tygodnie. Na małe ciuszki jeszcze nie patrzę.
Mi z chińskiego też dziewczynka wychodzi choć mama mówi,że będzie chłopiec. Co ma być to będzie aby zdrowe.
-
nick nieaktualnyno dobra naczytałam się i zaczynam się denerwować, mam nadzieję że już żadna z nas takiej straty nie będzie musiała odczuwać i wszystkie szczęśliwie zdrowe dzieci donosimy do lutego. Nie wiem jak ja wytrzymam dwa tygodnie do kolejnej wizyty, całe szczęście jutro zaczynam urlop i teraz trzeba się pilnować żeby nie przeziębić pod namiotem.
apropo chińskiego kalendarza mi wychodzi dziewczynka a z przeczuć i innych cudownych wyliczeń wychodzi chłopak. Zobaczymy co to będzie -
Ja sama nie wiem bo no-spe dostalam na wszelki wypadek z powodu przegrody, ale jakis wielkich skurczy nie czuje, no ale może wlasnie dzieki tabletkom. Nie wiem, zobacze co mi powie inny lekarz za dwa tygodnie bo chce ta przegrode skonsultowac.
Mi wyszla dziewczynka i czuje sie na dziewczynke, choc to pewnie moja podswiadomosc bo bardzo chcialabym wlasnie dziewczynkeAle mąż chce chłopca, także co bedzie to będziemy szczesliwi
Też mam nadzieje, ze zla passa zostala juz wyczerpana i wszystkie zostaniemy tutaj juz do konca!
-
Witajcie , ja nospy mam nie brac narazie bo jak powiedzial lekarz "ZA duzo juz bym tych tabletek miala" .. mam dupka 2x dziennie i magnez 3x dziennie . Plus cala gama innych lekow w ciagu calego dnia , dlatego musze caly czas sie pilnowac z czasem.
Od kilku dni zasypiam z " kurami " , zasypiam jeszcze gdy jasno , o 20-stej A budze sie o 5-tej. Tez tak macie ?