X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluch niesamowicie urósł, ma 2,27 cm i puls 189. Mam ponoc zbyt wysoki cukier (93), wiec dostalam skierowanie na test obciążenia glukoza. Przeciwciala cmv do powtórki plus awidnosc, ale mam aie nie martwic. I chyba zmienie lekarza na obecnego, troche zaoszczędze, bo mam go z ubezpieczenia prywatnego.
    Jestem zapisana na 8.08 na usg prenatalne, a 3.08 pobranie krwi na papa i bhcg.
    U mnie z kalendarza chińskiego dziewczynka, ale cos czuje ze to chłopak. I mam takie same objawy jak moja mama noszac mojego brata.

Paula., marmi lubią tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z każdej strony zwiastuje świat dziewczynkę... Przewaga dziewczynek w rodzinie mojej i męża, z kalendarza chińskiego dziewczynka, z tej metody Ramziego dziewczynka (aczkolwiek mało w to wierzę), ze snów dziewczynka... Przecuć osobistych jako ta co nosi dziecko pod sercem - brak :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. ja od dziś na l4 leżącym - wczoraj w dzień wizyty dopadły mnie plamienia no i muszę odpocząć. + duphaston, nospa i żelazo bo mam mega małe...Ludzik ma 4,8cm i serduszko puka 163;) złapały mnie wczoraj zatoki więc ledwo co widziałam na ekranie z usg:)

Hannah strasznie mi przykro...

Oby ten 12 tydzień rzeczywiście dał nam wszystkim nieco spokoju...
    Co do wagi to -1kg będzie trzbs nadrobić

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wg chińskiego kalendarza wyszedł chłopczyk :-)
    Po tych smutnych wiesciach dziewczyn czekam na środę jak na zbawienie,mam 19go prenatalne.
    Ja się wstrzymuje z ciuszkami,wiem ze mogę liczyć na koleżanki które niedawno urodziły i bratową :-) Łozeczko mam obiecane, i tak czuje ze późno się zabiore za urządzanie pokoju dla brzdaca :-)
    Myslalam,ze jak w końcu zajde w ciąże to ogarnie mnie spokoj a wcale tak nie jest,ciągle jakieś badania,zastanawianie się czy serduszko pika,czemu cos boli albo nie boli i czy tak ma być..

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bym była spokojniejsza gdyby nie wcześniejsze moje schorzenia i operacja na macicy dzięki której jestem w końcu w ciąży.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zrozumiałam co miałyście na myśli pisząc o niepohamowanych spazmach płaczu. Właśnie zryczałam się jak głupia oglądając "Salon sukien ślubnych".

kuzka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    właśnie zrozumiałam co miałyście na myśli pisząc o niepohamowanych spazmach płaczu. Właśnie zryczałam się jak głupia oglądając "Salon sukien ślubnych".
    ja płakałam przy filmie Hobbit także ten:)

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed sekunda poryczalam sie bo gosc beznadziejnie zrownal nam plac :-D do tej pory tak nie mialam... a tu nagle taka histeria... :-) ahh ta ciąża:-D

sunset06 lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    cześć dziewczyny. ja od dziś na l4 leżącym - wczoraj w dzień wizyty dopadły mnie plamienia no i muszę odpocząć. + duphaston, nospa i żelazo bo mam mega małe...Ludzik ma 4,8cm i serduszko puka 163;) złapały mnie wczoraj zatoki więc ledwo co widziałam na ekranie z usg:)

Hannah strasznie mi przykro...

Oby ten 12 tydzień rzeczywiście dał nam wszystkim nieco spokoju...
    Co do wagi to -1kg będzie trzbs nadrobić
    Ile nospy dziennie bierzesz? Bo ja mam zlecone 2x1 forte i tak jakoś dużo mi się wydaje
    Do tego 2x1 dupka

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączam się do tych placzliwych ciężarówek :-) wszystko powoduje u mnie placz w tej chwili.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Ile nospy dziennie bierzesz? Bo ja mam zlecone 2x1 forte i tak jakoś dużo mi się wydaje
    Do tego 2x1 dupka
    3xdupek i 3xnospa zwykła...i to do 02.08

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore 2x1 dupek i 2x1 no-spa. Plus magnez. Troche sie tej no-spy boje, ale skurczów tez sie boje wiec moze lepiej zapobiegać niz leczyć potem...

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście jeszcze nie wpadam w taki placzliwy nastroj

Magdalena
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sprzedawczyni w naszym przyosiedlowym sklepie mnie spytała czy w ciąży jestem. Kurde już naprawdę musi być widać.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Tez biore 2x1 dupek i 2x1 no-spa. Plus magnez. Troche sie tej no-spy boje, ale skurczów tez sie boje wiec moze lepiej zapobiegać niz leczyć potem...
    Ja też, jeszcze jak przeczytałam o ponospowych dzieciach to w ogóle ale musze brać, bo napina mi się brzuch i zaraz mam sluz podbarwiony ehh...

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka, dziewczyny w tej grupie na fb widzą chłopca, ja też że czuję na chłopca.. ciekawe czy na prenatalnych będzie coś widać :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś w lumpku kupiłam sobie spodenki typowe na brzuszek. Na razie jeszcze wszysko dobre. Schudłam 0,5 kg przez dwa tygodnie. Na małe ciuszki jeszcze nie patrzę.

Mi z chińskiego też dziewczynka wychodzi choć mama mówi,że będzie chłopiec. Co ma być to będzie aby zdrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra naczytałam się i zaczynam się denerwować, mam nadzieję że już żadna z nas takiej straty nie będzie musiała odczuwać i wszystkie szczęśliwie zdrowe dzieci donosimy do lutego. Nie wiem jak ja wytrzymam dwa tygodnie do kolejnej wizyty, całe szczęście jutro zaczynam urlop i teraz trzeba się pilnować żeby nie przeziębić pod namiotem.
    apropo chińskiego kalendarza mi wychodzi dziewczynka a z przeczuć i innych cudownych wyliczeń wychodzi chłopak. Zobaczymy co to będzie

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem bo no-spe dostalam na wszelki wypadek z powodu przegrody, ale jakis wielkich skurczy nie czuje, no ale może wlasnie dzieki tabletkom. Nie wiem, zobacze co mi powie inny lekarz za dwa tygodnie bo chce ta przegrode skonsultowac.
    Mi wyszla dziewczynka i czuje sie na dziewczynke, choc to pewnie moja podswiadomosc bo bardzo chcialabym wlasnie dziewczynke :-P Ale mąż chce chłopca, także co bedzie to będziemy szczesliwi :-) Też mam nadzieje, ze zla passa zostala juz wyczerpana i wszystkie zostaniemy tutaj juz do konca!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , ja nospy mam nie brac narazie bo jak powiedzial lekarz "ZA duzo juz bym tych tabletek miala" .. mam dupka 2x dziennie i magnez 3x dziennie . Plus cala gama innych lekow w ciagu calego dnia , dlatego musze caly czas sie pilnowac z czasem.

Od kilku dni zasypiam z " kurami " , zasypiam jeszcze gdy jasno , o 20-stej A budze sie o 5-tej. Tez tak macie ?

2nn33e3kujjf71kc.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ