X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. ja też bez wymiotów.piersi to tylko wieczorem czuję a w brzuchu takie ciągnięcia przez cały dzień...za 1.5 tyg. prenatalne może już będzie widać co za Ludzik tam mieszka?:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję piersi jak w nocy się przebudzę . Ciążą mi wtedy ... :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    hejka. ja też bez wymiotów.piersi to tylko wieczorem czuję a w brzuchu takie ciągnięcia przez cały dzień...za 1.5 tyg. prenatalne może już będzie widać co za Ludzik tam mieszka?:)

Mam taka nadzieje :) ja na prenatalne za 11 dni i już się nie mogę doczekać i chciałabym aby lekarz chociaz w 70% określił kto siedzi w brzuszku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 11:19

sunset06 lubi tę wiadomość

1t69dfh.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) A ja wizyta w czwartek, nie mogę się doczekać. U mnie też objawy różnie. Ostatnio jest trochę lepiej z nudnościami, piersi bolą, ale nie cały dzień.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Hej :-) A ja wizyta w czwartek, nie mogę się doczekać. U mnie też objawy różnie. Ostatnio jest trochę lepiej z nudnościami, piersi bolą, ale nie cały dzień.
    To co odliczamy już dni do wizyty :-) już się nie mogę doczekać. To Twoja prenatalne będą?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też już od jakiegoś czasu z tych bezobjawowych :) Nie zaprzątam sobie tym głowy, choć wiadomo, fajnie byłoby wiedzieć, co się dzieje tam w środku. Maluszka podglądamy z Mężem już w piątek w ramach USG genetycznego i naprawdę nie mogę się doczekać :)

Pisałyście o chudnięciu. Ja póki co pobijam rekord! Mam co prawda spory balast do zrzucenia, pomimo iż wszystkie wyniki badań zawsze wychodziły mi idealnie. Teraz, wiadomo, odchudzać się nie odchudzam, ale prawie nie mam apetytu mimo braku mdłości, więc nie jem dużo i przez to chyba chudnę w takim tempie, że aż się sama trochę boję...
    Zaczęłam już nawet nosić stare, mniejsze ubrania. Są lekko luźne poza okolicami brzucha, więc chyba coś tam się już dzieje :D

A w ogóle to Monic, takiego smaka mi narobiłaś na sałatkę z brokułem i słonecznikiem, że chyba zaraz wyruszę na kolejne zakupy :D

Mam nadzieję, że dzień mija Wam przyjemnie :)

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    To co odliczamy już dni do wizyty :-) już się nie mogę doczekać. To Twoja prenatalne będą?

Tak :-) Tym bardziej czekam z niecierpliwością.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę w tym tygodniu zaczynamy prenatalne :-) ja w środę :-)
    Miłej i spokojnej niedzieli dziewczyny :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne 27 dopiero, ale teraz w piątek mam zwykle USG (termin z NFZ sprzed 3 tygodni -_- ) także wstepnie sobie zobacze czy z dzidzia wszystko ok i czy bedzie mial już odpowiednią wielkosc do prenatalnych :-) Takie USG co tydzien to ja bym mogła miec cala ciaze :-D

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Ja prenatalne 27 dopiero, ale teraz w piątek mam zwykle USG (termin z NFZ sprzed 3 tygodni -_- ) także wstepnie sobie zobacze czy z dzidzia wszystko ok i czy bedzie mial już odpowiednią wielkosc do prenatalnych :-) Takie USG co tydzien to ja bym mogła miec cala ciaze :-D

Ja tez mam 27 lipca prenatalne <3 :D i już odliczam dni. Ja tez mogłabym co tydzień sprawdzać co u bobaska :D

1t69dfh.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja też z tych bezobjawowych... :) czasem brzuch i kręgosłup mnie bardzo boli plus piersi . To wszystko uff. Na początku jedynie kręciło mi się w głowie ale teraz mi minęło. Prenatalne mam 17 sierpnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 14:33

• kolka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 31 lipca usg prenatalne i myślę czemu tak późno. To będzie 13t2d
    Czy myślicie, że to głupie zapisać się wcześniej tydzień jeszcze do innego? :) chodzę prywatnie, ale mam jedno skierowanie na usg na abonament i nawet jest miejsce do lekarza z certyfikatem fmf.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mozna wykonac do konca 13 tygodnia wiec myślę, ze to dobry termin. A masz zmierzonego dzidziusia? W sensie czy jego wielkosc odpowiada tygodniom ciazy? Bo ja np według tygodni od miesiączki prenatalne tez bede miala robione w 13t1d, ale od poczatku dziecko jest jakby mlodsze o tydzien i po becie i po wymiarach czyli tak naprawde 12t1d

km5sp07weqrpj7bl.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam mdłości i wymioty za brak objawów, chociaż na jeden dzień... My na prenatalne mamy się zjawić 8/08, maluch wówczas będzie miał skończone 12 tygodni. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w środę pokrywało się z terminem om takim jak w suwaczku

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że spokojnie może być ten termin, który masz, ale jak masz sie mocno niecierpliwic, to jak się umowisz tydzien wczesniej to też bedzie dobrze :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam we środę i tak zastanawiam się czy lekarz mi zrobi wtedy genetyczne. W sumie to będzie 10+5, ale wg USG dziecko jest młodsze o 4-5 dni, więc to pewnie dużo za wcześnie.
    W każdym razie w środę pobierają mi krew do badań typu Nifty i dopóki nie dostanę wyników to chyba z nerwów padnę. I najgorsze jest to, że do przyszłej soboty jestem sama bo mąż w PL :( Bez sensu :(

I w ogóle to coś bym zjadła, ale sama nie wiem co bo niby "chcica" na coś jest, a z drugiej strony apetytu kompletnie brak.
    Dzisiaj jestem kompletnie rozmymłana i mam wrażenie, że ciąża robi ze mnie jakąś miękką gąbkę bez mógzu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 16:18

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero genetyczne 18 sierpnia i to będzie 13 +3 chciałam tydzień wcześniej ale nie ma już terminów trochę liczę że coś się zwolni i będę miała wcześniej;)
    A kolejna wizyta 27.07 ciekawe czy na każdej będę miała Usg. Nie wiem jak to w medicoverze jest w sumie.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje prenatalne w czwartek. Będę wtedy w 11t 5d. Mam nadzieję, że maleństwo będZie wystarczająco duże by wszystkie pomiary zrobić. We wtorek wszystkie badania krwi zrobię by były jak najświeższe.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

ja tylko na chwilę

Dziewczynki słuchajcie swoich przeczuć i panikujcie....

ja miałam przeczucie poszłam na IP ściemniłam i mnie przyjęli wyszło co wyszło....:(
    Metoda farmakologiczna mi nie pomogła, miałam zabieg łyżeczkowania z komplikacjami.

jeszcze raz was Proszę nie słuchajcie innych że PANIKUJECIE

macie potrzebę sorawdzenia waszych Gorszków to zróbcie to...

Kłosia, kasiula2122 lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ