X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzionowa smutno z twojego powodu.

Jesli można zapytać to jakie miałaś przeczucia ze cos zle się dzieje?

• gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czułam wewnętrzny nie pokój, że coś jest nie tak, do tego przez jeden dzień nie miałam objawów ciąży....

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Moje prenatalne w czwartek. Będę wtedy w 11t 5d. Mam nadzieję, że maleństwo będZie wystarczająco duże by wszystkie pomiary zrobić. We wtorek wszystkie badania krwi zrobię by były jak najświeższe.

Szwesta ja będę miała we wtorek w 11t6d. Myślę , że spokojnie . Bo to chodzi o wielkość Maluszka :) musi mieć od 45 do 86 mm.

Mój maluch miał w czwartek już 47 mm więc we wtorek pewnie będzie więcej.

Szwagierka mi powiedziała żebym się nie zdziwiła jak na badaniu maluch będzie się za mało ruszał i będę kazali mi iść zjeść coś słodkiego i wrócić po jakiejś chwili.

Dlatego chyba zjem jakiegoś batona przed badaniem , co by Maleństwo poskakało :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    czułam wewnętrzny nie pokój, że coś jest nie tak, do tego przez jeden dzień nie miałam objawów ciąży....

Ja tak miałam w poprzednich ciążach. Po prostu wiedziałam, że coś jest nie tak. Przestałam czuć się w ciąży. Za pierwszym razem nie wiedziałam co tonuczucie znaczy i krwotok był dla mnie szokiem. Za drugim już tak. Przeczucie mnie nie myliło.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg prenatalne mam 26 lipca :) z jednej strony się boje a z drugiej nie mogę się doczekać;) to będzie 12+6.

Dziewczyny,wiek ciąży na prenatalne liczy się wg miesiączki czy wieku z usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 20:36

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek to ja dzień przed Tobą bo 25, już się doczekać nie mogę będzie wtedy 12+3.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek mnie Pani przy zapisie mowila, ze liczymy wiek z USG (mam tydzien roznicy)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 26 w 13 tygodniu. Jakoś szybko mi ten czas leci choć teraz na l4 to może być gorzej...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już wszystkie jesteście ok 2 tygodnie przede mną z wiekiem ciąży. Idę na wizytę w piątek i się dogadam z lekarką co do prenatalnych, czy będę robić u niej czy pójdę do kliniki Sodowski piętro niżej ;)

Zresztą od 22 lipca będę przez 3 tygodnie nad morzem, więc badanie najwcześniej dam radę zrobić 14 sierpnia, a to już będę miała 12+6. Dowiem się Wszystkiego w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 22:54

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kolka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki teraz mała zmiana tematu?
    Jak tam Wasza cera? Jakieś zmiany? Poprawiła się cudownie w ciąży? Ja niestety jestem w tym odsetku kobiet, którym się pogorszyła. U mnie to jakaś masakra, nigdy tak nie miałam. Czoło jak u nastolatki zasyfione. Heh, więc można powiedzieć, że odmlodnialam przez tę ciążę :D

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    A dziewczynki teraz mała zmiana tematu?
    Jak tam Wasza cera? Jakieś zmiany? Poprawiła się cudownie w ciąży? Ja niestety jestem w tym odsetku kobiet, którym się pogorszyła. U mnie to jakaś masakra, nigdy tak nie miałam. Czoło jak u nastolatki zasyfione. Heh, więc można powiedzieć, że odmlodnialam przez tę ciążę :D
    U mnie niestety też nie wygląda za dobrze :( ale tak mam odkąd zaczęłam brać progesteron przed transferem. Dodatkowo na dekolcie mam bardzo dużo krostek, na szczęście wszystko da się przeżyć lub ukryć :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia mnie już drugi lekarz polecil klinike u Sodowskiego także chyba na Twoim miejscu do nich bym poszła. Maja podobno bardzo dobry sprzęt :-)
    Oj ja na początku ciąży cere mialam cudowną, zawsze przed okresem wyskakiwaly mi jakieś dziabagi, tym razem nie mialam i wlasnie dlatego podejrzewałam ciąże. Ale od paru dni tez sie niestety zaczela masakra, na czole, brodzie i taka wysypka na samym boku pod uszami (w zyciu tam nic nie mialam!):/ Ale to może byc wina luteiny, to od podwyzszonego progesteronu czesto wyskakują potworki niestety :-(

km5sp07weqrpj7bl.png
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogorszenie nawet nie tyle co na twarzy ale ramiona, plecy, dekolt tragedia. Nawet bluzki z dekoltem lub bez rękawka nie mogłam założyć. Teraz używam od 2 tyg zwykłej maści cynkowej na noc i na szczęście jest troszkę lepiej.

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • kolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteinę i duphaston, więc mam już winowajców ;) dzięki.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrót. Przed ciaza i sam początek miałam dużo krost a teraz znacznie się poprawiło co mnie bardzo cieszy :) ciekawe jak będzie później.

1t69dfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku ciąży wyglądam tych obiecywanych zmian cery i włosów...i w zasadzie nie zauwaałam żadnych, ani na plus, ani na minus. Dopiero od jakiegoś tygodnia.

Co do cery, do niedawn było zupełnie jak przed ciążą, czasem wyskoczył jakiś syfek w strefie T i teraz było podobnie. Ale od kilku dni mam mimo wszystko wrażenie, że cera robi się ładniejsza - gładsza, z takim zdrowym błyskiem i bardziej wyrównanym kolorytem, ale nie wiem, czy sobie tego nie wmawiam ;)

Na te dobre zmiany Dziewczyny mamy jeszcze czas, podobno to w drugim trymestrze cera pięknieje, a włosy stają sie grubsze, bardziej lśniące i szybciej rosną. Także może wkrótce się przekonamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 07:13

• kolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, najważniejsze,żeby maluszki zdrowo rosły.
    A cere spokojnie mogę poświecić :)

Mmiłego tygodnia dziewczyny!
    Ktoś dziś ma wizytę? :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obalam teorie - ja nie biorę luteiny ani dupka, progesteron niższy, a cera nie za ładna :D W pierwszej ciąży za to miałam piękną, ale może faktycznie to był drugi trymestr.

Gruzinowa - strasznie współczuje, mam nadzieje że aniołek szybko do Ciebie wróci!

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dodam w takim razie, że ja z kolei dupka biorę od początku. Poobserwuję w najbliższych dniach, czy ta poprawa cery to nie złudzenie, ale mimo dupka cera na pewno mi się nie pogorszyła.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie wszystkie te cudowności dopiero w drugim trymestrze mi póki co włosy bardzo lecą ale wiem że będzie lepiej i prawie w ogóle nie będą wypadac ;)

marmi lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ