Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 1 ciazy mialam w 1trym tragedie na buzi, nawet rzesy mi powypadaly, od 2trymestru potem idealna skora, nigdy w zyciu nie mialam takiej cery, utrzymuje sie to juz do teraz tak naprawde, wiec cos w tym jest, ze poprawia sie cera w ciazy i po ciazy. Chyba ze po prostu wiecej nawadniam organizm i dlatego i mniej syfow na buzi. Przed ciaza pilam w ciagu dnia tylko 2 kawy i nic wiecek, dlatego tez pewnie mam kamiemie na nerkach
Teraz tez mam tylko troche krosty na szyi i plecach. Ale bez tragedii. -
Moje włosy od dawna wołają o pomste do nieba. Wychodziły mi masakrycznie i dalej jest to samo
jedynie co to cere zawsze mialam trądzikową i teraz mimo luteiny (chociaz nigdy nie wiedzialam ze dupek ze luteina maja negatywny wplyw na cere) to moja cera jak na mnie wygląda bardzo dobrze. Krostka mi wyjdzie jak sie slodyczy najem. A nawet jedna moja ciocia stwierdzila ze buzia mi sie polepszyla ze taka gladsza sie zrobila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 08:31
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny -
I U mnie cera jak marzenie. Jak zawsze musiałam kombinować bo strasznie sucha była (specjalne płyny do mycia, Płyn micelarny i specjalny krem) to od początku ciąży tylko krem używam a twarz myje wodą. Paznokcie mi się bardzo ładne zrobiły a zawsze miałam słabe. Zobaczymy jak będzie w 2 trymestrze.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Dziewczyny pytanko. Jutro idę badania zrobić przed prenatalnymi i się zastanawiam: teraz przynajmniej raz wstaje w nocy na siku. Wiadomo że mocz do badań ma być jak najbardziej świeży. Tylko teraz nie wiem, który mocz badać. Z pierwszego nocnego sikania czy może z takiego bardziej rannego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 09:45
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
szwesta80 wrote:Dziewczyny pytanko. Jutro idę badania zrobić przed prenatalnymi i się zastanawiam: teraz przynajmniej raz wstaje w nocy na siku. Wiadomo że mocz do badań ma być jak najbardziej świeży. Tylko teraz nie wiem, który mocz badać. Z pierwszego nocnego sikania czy może z takiego bardziej rannego.
Ja biorę zawsze z rannego no chyba że to twoje nocne będzie np o 4 to wtedy wzięła bym ten -
nick nieaktualny
-
Mocz do badania bierze się już ten po przebudzeniu. Co do cery i włosów - u mnie widoczna poprawa. Włosy są mocniejsze, szybciej rosną, nie wypadają i zaczynają się przetłuszczać dopiero po około trzech-czterech dniach. Cera nienaganna, wyraźnie zdrowsza i jakaś taka jaśniejsza.
marmi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nom, dziewczyny pamiętajcie o poprawnym pobieraniu.
Ja ostatnio idiotka nie miałam pojemnika w domu, kupiłam w aptece i pobralam sobie bez namyslu w labo i to nie ze środkowego strumienia i mi wyszly infekcje. Po dwoch dniach i pobraniu moczu prawidłowo oczywiscie ok
starania od 2015 roku
-
Cześć Dziewczyny!
Jeśli chodzi o włosy i cerę to u mnie marnie,tez jakieś krostki,a włosy w ogóle odmawiają mi posłuszeństwa,ale jestem bardzo ciekawa co będzie w II trymestrze
Jutro nareszcie wizyta po paru tygodniach...nie mogę się doczekać,ale tez mnie nerwy już troszkę dopadają...i od trzech dni śni mi się dziecko...dwa razy dziewczyneczka,a dzisiaj to niewiadomo było,bo tylko w brzusiu fikało...chyba powoli wariuję :p -
Szwesta mocz zaraz ten po przebudzeniu, ale też musisz postarać się łapać "środkowy" strumień
Tak mi tłumaczyła moja ginekolog.
Co do cery to ja mam jak marzenie... Nawet podkładu nie muszę stosowaćDziękuję Ci Stworku
No i dzień dobry dziewczyny! Ja właśnie jem śniadanie (tak, dopiero teraz) i biorę się za jakąś książkęDobrego dnia dla Was!
marmi lubi tę wiadomość
-
Szwesta, ja oddałam mocz z 4 włożyłam do lodówki i potem okazało się że jest b.dużo bakterii. Lekarka przepisala mi jednorazowo lek do wypicia a ja nie wzięłam bo bylo na ulotce napisane ze nie jest wskazane w ciąży. Poszłam zbadać mocz jeszcze raz z rana i nie było bakterii. Więc nie oddawalabym nocnego.
U mnie też pogorszenie cery od dupka się choć biorę tylko jeden dziennie. Co rusz syfek na buzi, dekolcie, plecach, echh i te wypadajace włosy -
Ja juz po kolejnej wizycie, te nasze maluchy szybka rosna, ledwie 5 dni temu mierzyl 3,27 cm a dzis juz 4,62 cm
wg om dziś jest 10t5d a wg usg 11t3d. Umowilam sie na usg genetyczne na 25 lipca, to bedzie dopiero stres. Martwi mnie cisnienie, 26 czerwca podczas wizyty wyszlo 130/80 a dzis 135/85. Polozna, ktora mierzyla ciesnieńie kazala sie nie przejmowac, lekarz kazal kupic cisnieniomierz i mierzyc cisnienie 3 razy dziennie do nastepnej wizyty 7 sierpnia. Od nastepnego tygodnia mam tez brac Acard. Ktoras z Was dziewczyny miala takie przygody z cisnieniem? U mnie moze to byc tez efekt zdenerwowania przed wizyta, od zawsze lekarze mnie stresowali troche i chyba sie spinam za kazdym razem.
2 bobas w drodze, Wredotka, Paula. lubią tę wiadomość
-
Oj kochana ja w gabinecie miałam 149/98 !!!!! Lekarz się za głowę złapał! Kazał na razie mierzyć w domu i okazało się dużo niższe, mam teraz tak jak Ty 135/85 a wczoraj wieczorem i dzisiaj rano miałam 120/80 i już mnie bolała głowa
Takze zależy jakie cisnienie mialas przed ciąża, dla mnie te 130 to taka norma. 135/85 w ciąży to takie wyższe prawidłowe, jeśli przekroczy 140/90 to wtedy trzeba zacząć się martwić. Więc myślę, że w domu będziesz miała niższe, syndrom białego kitla pewnie