Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna kawa aż mi się gęsia skórka zrobiła jak czytałam Twoj wpis i się rozmarzyłam o swojej nie szybko zbliżającej się wizycie
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny -
nick nieaktualny
-
Nula30 wrote:Ja dzisiaj zadzwoniłam do lekarza i poprosiłam o L4. Co prawda pani w rejestracji mi je wydała już gotowe i nie wolała o kasę,ale obok stał cennik gabinetu i było jak wół "zaświadczenie lekarskie 50 zł". Zgłupiałam. Czy to chodzi o L4?👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Dzięki Dziewczyny
a ja się jeszcze rozkleiłam jak Was czytam i takie wsparcie,gratulacje i super reakcje
Życzę Wam kochane takich miłych chwil jakie mnie dzisiaj dane było przeżyć
nikt tego nie zabierze i w moim serduchu zamykam do szufladki te piękne emocje
Trzymam kciukasy za Wasze wizyty równie mocno (razem z moim bobasem,który tez ma już czym je zaciskać
)) wierze,ze będzie dobrze i każda będzie mogła taki opis dodać za niedługo i jak się urodzą nasze maluchy to będziemy się uśmiechały do tych wspomnień z łezka w oczku
Haha,marmi ,,hi 5'' ode mnie,dzisiejszej ,,galarety''marmi, Paula., Promyczek_91 lubią tę wiadomość
-
Meggi rozumiem to, to sa emocje, hormony, strach, nerwy...Cala masa dla nas nowych rzeczy
Ja tez tak glupio palnelam z tym niebijacym serduszkiem bez sensu
Teraz juz u każdej z nas musi byc dobrze! Ty tez w końcu doczekasz sie zdjecia dzieciaczka i jaki to bedzie szok ze juz taki duzy!
Hmmm moze zaswiadczenie lekarskie to chodzilo o to zaswiadczenie a propos becikowego, ze chodziłas od 10 tygodnia na wizyty (????). Bo jak Ci nie kazala zaplacic to chyba jednak nie za l4 -
Monic88,na pierwszej wizycie byłam w 5 tyg,potem w na początku 8. Nie dopytywałam,bo skoro nie wołała o kasę to siedziałam cicho :p ale się zdziwiłam. Nie słyszałam wcześniej o takich zwyczajach. Zobaczymy na następnej wizycie.
Ale Wam zazdroszczę,że już prawie kończycie 1 trymestr! Już się nie mogę doczekać mojej wizyty i pozytywnych wieści. Miło się czyta Wasze wpisyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 17:45
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Meggi,powiem Ci,ze ja teraz prawie 4 tyg czekałam na wizytę i było wszystko dobrze,u Ciebie tez będzie i doczekasz się pięknego zdjęcia groszka i pozytywnych wiadomości
a że jestem po tym jednym poronieniu to najpierw byłam co 2 tyg u lekarza,a potem się wydłużają te odstępy między wizytami z różnych przyczyn,bo albo urlop,albo trzeba na coś poczekać itd Na pewno każda z nas najchętniej miałaby usg zamontowane na stałe w brzuchu,bo to w końcu nasze skarby pod sercami nosimy i chcemy,żeby były całe,zdrowe i bezpieczne :)ale,że tak się nie da to... jesteśmy tu dla siebie,będziemy sobie dodawać otuchy i szczerze dzielić się radościami i obawami.Uszy do góry i pierś do góry czyli tzw ,,szpan na klatę''
Przesyłam moje dobre fluidy dzisiaj,żebyś się nie martwiła
meggi90 lubi tę wiadomość
-
Ja również już po prenatalnych.
http://static.pokazywarka.pl/e/3/9/c26f0922bdf7f92190bf55468df2919c_orig.jpg
Po badaniu USG z Maleństwem wszystko ok. Wspaniałe przeżycie!❤
Miałam robione dopochwowo , bo jak to Pan dr powiedział, przez brzuch nam przeszkadza bariera dźwiękowa (czyt. tłuszczyk)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:21
Czarna_kawa, lilka1984, kasiarzyna, meggi90, Paula., marmi, jiwa, sunset06 lubią tę wiadomość
-
kuzka wrote:Ja również już po prenatalnych.
http://static.pokazywarka.pl/e/3/9/c26f0922bdf7f92190bf55468df2919c_orig.jpg
Po badaniu USG z Maleństwem wszystko ok. Wspaniałe przeżycie!❤
Miałam robione dopochwowo , bo jak to Pan dr powiedział, przez brzuch nam przeszkadza bariera dźwiękowa (czyt. tłuszczyk)bardzo ładnie ubrał to w słowa
strzelał już kto tam siedzi w środku?
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Kuzka,gratulacje
piękne masz zdjęcia
bardzo wyraźne i świetne widać malca
! Cieszę się,ze wszystko z Wami dobrze
A propos usg to ja tez miałam dopochwowe dzisiaj mimo,ze ,,bariera dźwiękowa'' nie za duża,ale może to zależy od sprzętu,nie zapytałam nawet taka byłam zaaferowana
-
innamorata88 wrote:Hahahahaha delikatny przynajmniej
bardzo ładnie ubrał to w słowa
strzelał już kto tam siedzi w środku?
Niestety moje Maleństwo za nic nie chciało pokazać co ma między nogami. Ale to nicinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
kuzka wrote:Niestety moje Maleństwo za nic nie chciało pokazać co ma między nogami. Ale to nic
u nas stawiam na dziewczynkę, ciekawe czy moje przeczucie się potwierdzi.
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bardzo się cieszę Waszymi dobrymi wiadomościami
trzymam kciuki za nas wszystkie pozostale oby tak dalej bylo
Mnie kolejny dzień od 17 gdzies tak dopadają straszne mdłości a teraz to juz mnie tak mdli, ze jak zaraz nie zwymiotuje to się wykończe . nawet pyszne jedzonko nie pomagakuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
a88 wrote:Czarna Kawa, rycze jak bobr!
A88,kochana jak to jak bóbr pod oczami zapuchnięta ze wzruszenia dzisiaji ,,szklanki w oczach'' co chwilę :)ale daje sobie dzisiaj luz i te chwile szczęścia celebruje na 100% i będę z Wami tak samo przezywać czytając Wasze wrażenia po wizytach
Kasiarzyna,trzymam za Ciebie jutro kciuki!
Paula,dzięki wielkiei jak możesz to proszę zmień mi termin porodu,bo o 2 dni wcześniej wychodzi czyli ...10.02
Paula., kasiarzyna, Kiciak lubią tę wiadomość
-
Czarna kawa... Ty to jesteś! Tyle bab doprowadzić do płaczu!
Meggi, kochana moja, nie smuć się Misia! Wszystko będzie dobrze, zobaczyszJa też z tych co nie chodzą za często do lekarza i niczym się nie martwię
Na pierwszą wizytę też poszłam długo po zrobionym teście i nic się złego nie stało, powiedziałabym nawet, że to było zbawienne dla mojej mózgownicy bo przynajmniej od razu zobaczyłam Stworka i usłyszałam serduszko. Nie wiem jakbym sobie poradziła, gdyby lekarz powiedział mi, że pęcherzyk jest, ale zarodka jeszcze nie widać i że trzeba czekać, aż się pojawi... Jeszcze raz powtórzę - wszystko będzie dobrze, a Ty jesteś najcudowniejszą mamą dla swojej dzidzi, jaką ta mogłaby mieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 19:57
Czarna_kawa, meggi90 lubią tę wiadomość