X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, Alstro... Nie chcę mi się wierzyć w to co Wam się przydarzyło... Tak bardzo mi przykro... Bądźcie dzielne!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ogromnie dziewczyny...trzymajcie się mocno!

dostałam dziś paczkę z bebiprogram fajna ta sensoryczna szmatka tylko że niebieska więc może to jakiś znak?;) w sumie to nasza pierwsza rzecz dla Ludzika - pewnie z wielu wielu innych:)

Talla lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki A88 podnioslas mnie troche na duchu, reakcje ludzi sa rozne troche mnie przygnebiaja i jeszcze bardziej panikuje :(

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny, czy uprawiacie w ciazy jakies sporty? Mi to strasznie poprawia samopoczucie, mdlosci mijaja i czuje sie rewelacyjnie :)

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa dowiedzialabym sie tez czy na wypadek klatwy faraona (biegunki spowodowanej ich bakteriami) mozesz zazyc antinal, bo polskie leki nie dzialaja. Na prawdę latwo to zlapac, ja przechodziłem w Egipcie dwukrotnie i bardzo latwo sie obwodnic, wiec trzeba biegunke zahamowań, a po tym leku bardzo szybko przechodzi.

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, Alstro, tak mi przykro..

Ja już po wizycie, dzidzia ma się dobrze, ma 5.47 cm wierciła się mocno, i jak na razie wygląda na to, że będzie dziewczynka.
    Co do wakacji to nie ma żadnych przeciwwskazań, mogę jechać.

A88 popłakałam się przy Twoim poście, to piękne co napisałaś.

Czarna_kawa, a88, marmi, Promyczek_91, kasiarzyna, sunset06, Kłosia lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    No właśnie musiałam przełożyć wizytę. Jutro będę dzwonić na kiedy dokładnie

Czytałam twój opis badania ♡♡

Motylkova,już na spokojnie sobie jutro zadzwonisz i wszystkiego się dowiesz,najważniejsze,ze się lepiej czujesz :) zobaczysz tez doczekasz się takiej wizyty z pozytywnymi wieściami :)

Angie,Alatro38 bardzo współczuje dziewczyny...życzę Wam dużo siły w tym ciężkim momencie...

A88,wzruszajacy wpis i ze swojej strony dziękuje za niego...ja z pozytywnych rzeczy to dowiedziałam się,ze brat mojego ukochanego dostał się na studia wymarzone :) taka mała rzecz,a dodała skrzydeł,dzieciak cieszył się jakby Oscara dostał i właśnie to wywołało w całej rodzinie pozytywne emocje :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa mój jedyny sport to codzienny spacer ponad 2km. A zauważyłam, że jak coś bardziej się wysilę, zrobię coś koło domu, to na drugi dzień mam większe mdłości, a nawet wymioty, jak siedzę grzecznie to jest ok. Także w moim przypadku chyba sport nie wskazany..

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro, Angie, nawet nie potrafię wyrazić, jak mi przykro :(
    Życzę Wam z całego serca, żebyście jak najszybciej, jakimkolwiek sposobem zostały Mamusiami. I dużo siły i wytrawałości Wam życzę w tym niewyobrażalnie smutnym czasie.

Motylkowa, dobrze, że sytuacja opanowana :)
    Kuzka, nadal trzymam kciuki, żeby jednak wypisali Cię jutro :)

Z miłych rzeczy, cudownie miłych, to moja siostra, która wraca do aktywności zawodowej po urlopie macierzyńskim dostała pracę :)
    Więc w niedzielę świętujemy podwójnie, z powodu pracy i naszego Dzidziusia, bo wreszcie planujemy przekazać Rodzinie dobre wieści :)

A w ogóle to ja każdego dnia czuję, że jestem ogromną szczęsciarą. Mimo przeszkód, zawirowań zawodowych i codziennych problemów, mamy z moim M siebie i będziemy mieć nasz mały cud świata, któremu stworzymy najwspanialszy dom :)

kuzka lubi tę wiadomość

• Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane
    Życzę nudnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań
    Ściskam mocno i dziękuje za słowa wsparcia
    Na pewno się nie poddaje i mam nadzieje ze szybko znów będę na dobrej drodze do zostania mama :-)

21-07-2017 [*] 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, na fioletowej stronie zawsze jest dla Ciebie miejsce. Wierzę, że pojawisz się już niedługo na kwietniówkach lub majówkach :)

Angie38 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z miłych rzeczy : miałam cudowny spokojny i radosny dzień z Amelka, ona miała dobry nastrój ja miałam dobry nastrój. ;)
    I dzisiaj nie było wymiotow a to też dobrze ;)
    Ja mam wizytę za tydzień tylko nie wiem w sumie czy będę miała Usg czy nie, ale wierzę że wszystko jest okey.
    Brzuch mi rośnie! W pierwszej ciąży dopiero zaczynał po 15 tc i to tak delikatnie a coś czuje że teraz w 15 będzie już bęben

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia w kolejnych ciazach coraz szybciej rosnie brzuch, to moja trzecia i uwierz, szok!

Kłosia lubi tę wiadomość

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro, Angie, przykro mi :(

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 uświadomiłas mi że właśnie minol rok odkąd zaczęliśmy się starać o dzidziusia moja droga okazała się może i szybka ale dość kręta... Natomiast bardzo dużo mnie nauczyła napewno jestem silniejsza i wiem że jeżeli się czegoś bardzo pragnie to trzeba o to walczyć i wierzyć że się uda. I Dzięki temu że się nie podałam jestem tu gdzie jestem czyli z Wami na fioletowej stronie w 12tc.
    Mam w sypialni przyklejony duży napis "Przyszłość należy do tych którzy wierzą w swoje Marzenia" przykleiłam go w kwietniu zaraz po stracie żeby codziennie rano wstając móc go czytać i wiedzieć że nie mogę się poddać...

kasiarzyna, kuzka, Monic88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Miłego dnia dziś i trzymajcie kciuki za wizytę :-) Nie mogę się doczekać już!

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. dawno mnie tu nie było i nie dam rady Was nadrobić. Mam za to pytanie :) mimo, ze mam syna nie byliśmy nigdy na badaniach prenatalnych (tych pierwszych). Powiedzcie mi czy wszystkim pobierają krew ? Ile trwa takie badanie? Jaka jest prawidłowa ta przyziernosc ?

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie USG trwało 20 minut bo maluch się strasznie wiercil :-) było wykonane przez brzuch.Przeziernosc nie powinna przekroczyć 2,5mm.USG daje 80% pewności,a gdy dołoży się jeszcze badania biochemiczne krwi to daje 95%,dlatego tez je wykonalam dla spokoju,zresztą tez ze wzgledu na wiek 34 lata.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu i na razie się nie zanosi żebym miała to dzisiaj opuścić więc ciężko mi myśleć o czymś przyjemnym ...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    A ja dalej w szpitalu i na razie się nie zanosi żebym miała to dzisiaj opuścić więc ciężko mi myśleć o czymś przyjemnym ...

Na pewno jesteś pod dobrą opieką teraz :-) Bądź dobrej myśli i dużo odpoczywaj.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ