X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • rosann Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, Alstro... Nie chcę mi się wierzyć w to co Wam się przydarzyło... Tak bardzo mi przykro... Bądźcie dzielne!

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ogromnie dziewczyny...trzymajcie się mocno!

dostałam dziś paczkę z bebiprogram fajna ta sensoryczna szmatka tylko że niebieska więc może to jakiś znak?;) w sumie to nasza pierwsza rzecz dla Ludzika - pewnie z wielu wielu innych:)

Talla lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki A88 podnioslas mnie troche na duchu, reakcje ludzi sa rozne troche mnie przygnebiaja i jeszcze bardziej panikuje :(

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny, czy uprawiacie w ciazy jakies sporty? Mi to strasznie poprawia samopoczucie, mdlosci mijaja i czuje sie rewelacyjnie :)

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa dowiedzialabym sie tez czy na wypadek klatwy faraona (biegunki spowodowanej ich bakteriami) mozesz zazyc antinal, bo polskie leki nie dzialaja. Na prawdę latwo to zlapac, ja przechodziłem w Egipcie dwukrotnie i bardzo latwo sie obwodnic, wiec trzeba biegunke zahamowań, a po tym leku bardzo szybko przechodzi.

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, Alstro, tak mi przykro..

Ja już po wizycie, dzidzia ma się dobrze, ma 5.47 cm wierciła się mocno, i jak na razie wygląda na to, że będzie dziewczynka.
    Co do wakacji to nie ma żadnych przeciwwskazań, mogę jechać.

A88 popłakałam się przy Twoim poście, to piękne co napisałaś.

Czarna_kawa, a88, marmi, Promyczek_91, kasiarzyna, sunset06, Kłosia lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    No właśnie musiałam przełożyć wizytę. Jutro będę dzwonić na kiedy dokładnie

Czytałam twój opis badania ♡♡

Motylkova,już na spokojnie sobie jutro zadzwonisz i wszystkiego się dowiesz,najważniejsze,ze się lepiej czujesz :) zobaczysz tez doczekasz się takiej wizyty z pozytywnymi wieściami :)

Angie,Alatro38 bardzo współczuje dziewczyny...życzę Wam dużo siły w tym ciężkim momencie...

A88,wzruszajacy wpis i ze swojej strony dziękuje za niego...ja z pozytywnych rzeczy to dowiedziałam się,ze brat mojego ukochanego dostał się na studia wymarzone :) taka mała rzecz,a dodała skrzydeł,dzieciak cieszył się jakby Oscara dostał i właśnie to wywołało w całej rodzinie pozytywne emocje :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa mój jedyny sport to codzienny spacer ponad 2km. A zauważyłam, że jak coś bardziej się wysilę, zrobię coś koło domu, to na drugi dzień mam większe mdłości, a nawet wymioty, jak siedzę grzecznie to jest ok. Także w moim przypadku chyba sport nie wskazany..

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro, Angie, nawet nie potrafię wyrazić, jak mi przykro :(
    Życzę Wam z całego serca, żebyście jak najszybciej, jakimkolwiek sposobem zostały Mamusiami. I dużo siły i wytrawałości Wam życzę w tym niewyobrażalnie smutnym czasie.

Motylkowa, dobrze, że sytuacja opanowana :)
    Kuzka, nadal trzymam kciuki, żeby jednak wypisali Cię jutro :)

Z miłych rzeczy, cudownie miłych, to moja siostra, która wraca do aktywności zawodowej po urlopie macierzyńskim dostała pracę :)
    Więc w niedzielę świętujemy podwójnie, z powodu pracy i naszego Dzidziusia, bo wreszcie planujemy przekazać Rodzinie dobre wieści :)

A w ogóle to ja każdego dnia czuję, że jestem ogromną szczęsciarą. Mimo przeszkód, zawirowań zawodowych i codziennych problemów, mamy z moim M siebie i będziemy mieć nasz mały cud świata, któremu stworzymy najwspanialszy dom :)

kuzka lubi tę wiadomość

• Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane
    Życzę nudnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań
    Ściskam mocno i dziękuje za słowa wsparcia
    Na pewno się nie poddaje i mam nadzieje ze szybko znów będę na dobrej drodze do zostania mama :-)

21-07-2017 [*] 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, na fioletowej stronie zawsze jest dla Ciebie miejsce. Wierzę, że pojawisz się już niedługo na kwietniówkach lub majówkach :)

Angie38 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z miłych rzeczy : miałam cudowny spokojny i radosny dzień z Amelka, ona miała dobry nastrój ja miałam dobry nastrój. ;)
    I dzisiaj nie było wymiotow a to też dobrze ;)
    Ja mam wizytę za tydzień tylko nie wiem w sumie czy będę miała Usg czy nie, ale wierzę że wszystko jest okey.
    Brzuch mi rośnie! W pierwszej ciąży dopiero zaczynał po 15 tc i to tak delikatnie a coś czuje że teraz w 15 będzie już bęben

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia w kolejnych ciazach coraz szybciej rosnie brzuch, to moja trzecia i uwierz, szok!

Kłosia lubi tę wiadomość

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro, Angie, przykro mi :(

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • agula1512 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 uświadomiłas mi że właśnie minol rok odkąd zaczęliśmy się starać o dzidziusia moja droga okazała się może i szybka ale dość kręta... Natomiast bardzo dużo mnie nauczyła napewno jestem silniejsza i wiem że jeżeli się czegoś bardzo pragnie to trzeba o to walczyć i wierzyć że się uda. I Dzięki temu że się nie podałam jestem tu gdzie jestem czyli z Wami na fioletowej stronie w 12tc.
    Mam w sypialni przyklejony duży napis "Przyszłość należy do tych którzy wierzą w swoje Marzenia" przykleiłam go w kwietniu zaraz po stracie żeby codziennie rano wstając móc go czytać i wiedzieć że nie mogę się poddać...

kasiarzyna, kuzka, Monic88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qb3c20mm950timep.png

9.02.2018 - synek :)
    Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Miłego dnia dziś i trzymajcie kciuki za wizytę :-) Nie mogę się doczekać już!

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. dawno mnie tu nie było i nie dam rady Was nadrobić. Mam za to pytanie :) mimo, ze mam syna nie byliśmy nigdy na badaniach prenatalnych (tych pierwszych). Powiedzcie mi czy wszystkim pobierają krew ? Ile trwa takie badanie? Jaka jest prawidłowa ta przyziernosc ?

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie USG trwało 20 minut bo maluch się strasznie wiercil :-) było wykonane przez brzuch.Przeziernosc nie powinna przekroczyć 2,5mm.USG daje 80% pewności,a gdy dołoży się jeszcze badania biochemiczne krwi to daje 95%,dlatego tez je wykonalam dla spokoju,zresztą tez ze wzgledu na wiek 34 lata.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu i na razie się nie zanosi żebym miała to dzisiaj opuścić więc ciężko mi myśleć o czymś przyjemnym ...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    A ja dalej w szpitalu i na razie się nie zanosi żebym miała to dzisiaj opuścić więc ciężko mi myśleć o czymś przyjemnym ...

Na pewno jesteś pod dobrą opieką teraz :-) Bądź dobrej myśli i dużo odpoczywaj.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ